Dok vandali lome, "Dveri" sade, ali bez pitanja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
33.224
Dok vandali lome, "Dveri" sade, ali bez pitanja
Iako o tome nisu planirali da obaveste javnost, vest o vandalizmu u kom je na keju uništeno 20 mladica podstakla je članove niških "Dveri" da saopšte medijima da su prošle nedelje na keju pored KK "Gusar" zasadili "dverored" lipa.
Poslali su fotografije akcije o kojima, kako ističu, inače ne obaveštavaju medije jer je "narodu više muka od političara koji se slikaju sa lopatama ili šlemovima, a suštinski svojim ličnim primerom zapravo ničemu ne doprinose".
Nakon ovog nemilog događaja lomljenja sadnica, koji je pokazao svu nakaznost trenutne situacije naše mladosti (budućnosti), rešili smo da ipak obavestimo javnost o našem ''dveroredu'' kako bi se svi mi koji želimo povratak smisla, lepote i poretka u naše živote i našu zajednicu, nekako međusobno okuražili - piše u saopštenju "Dveri".
Kažu da su hteli i da provere da li će i kada njihovu akciju primetiti gradske vlasti.


Gradske vlasti više od dvadeset godina niti su posadile drveće po keju, niti su postavile klupe i svetiljke. Sve je kod nas u funkciji političkog marketinga, a grad nam tone - piše u saopštenju "Dveri".

U vezi sa lomljenjem mladica na keju, iz "Dveri kažu da "mladi drvolomci jesu krivi", ali da"odgovornost za njihov čin snosimo svi mi, celo društvo".


Ipak, najveća je odgovornost onih koji državom upravljaju i koji su od naroda i dobili poverenje da održe i osmisle sistem vrednosti - kažu u "Dverima".
Mladice sađene bez saglasnosti - moraće da budu presađene

Pošto su članovi "Dveri" lipe zasadili na gradskom zemljištu na mestu koje nije predviđeno za to i na način koji im ne odgovara, lipe će morati da budu presađene.

Iz JKP "Gorica" poručuju da je za ovakve akcije neophodna konsultacija sa njihovim stručnjacima.


Ne može svako da sadi tamo gde želi jer postoje projekti uređenja za to mesto i tu je nešto drugo planirano. Osim toga, određene vrste biljaka traže određeno mesto, udaljenost, okolinu - objašnjava pomoćnik direktora za poslove sektora "Zelenilo" JKP "Gorica" Slobodan Đorđević.

Dodaje da će obavestiti "Dveri" da sadnice moraju da izmeste i da će im, ako žele, pomoći da zajedno odrede odgovarajuće mesto za njih.

Inače, svako ko želi da zasadi drveće na gradskom zemljištu, dužan je da o tome obavesti sektor "Zelenilo" JKP "Gorica". To čine i škole kada uređuju svoja dvorišta.
http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Dok-vandali-lome-Dveri-sade-ali-bez-pitanja.sr.html
Zasadili lipe? Znaju li oni koliko je korenje lipe? Pa to ima da izdigne ove plocice i kamenje ispod ko iz sale. Kej ce upropastiti... lepa namera ali vrlo pogresna.
Dveri jos nisu ni dosle na vlast, a tako se bahato ponasaju...:roll:
 
Pored reka se sade vrbe i topole .... :roll:

Lipa (takođe platan i javor) se sadi na trotoarima.
Neću da dužim, ali poenta je u tome što njihov list luči lepljivu smolu na koju se lepi smog i đubrište a onda ga kiša spira i baca na zemlju umesto što ga mi udišemo.
Uberite po jedan list na trotoaru. Operite ga u tacni vode. Svo ono crnilo je trebalo da završi u nečijim plućima
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top