ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 111

Tema: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

 1. #1
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Када је постало јасно да Комесарска управа, са слабо наоружаном и збуњеном жандармеријом, није у стању да одржава ред и мир у градовима, а још мање по селима где су комунисти били већ почели да харају, показало се неопходним да се тражи неко друго решење.Иницијатива за то је дошла од Димитрија Љотића, који је, 19. августа 1941. године посетио генерала Милана Недића и покушао да га приволи да се стави на чело једне владе и да покуша отклонити смртну опасност по земљу.Јер ситуација је постајала све неподношљивија; нереди, напади на Немце, убијање немачких војника и рушење немачке имовине изазивале су одмазде са немачке стране.Одмазде су биле веома тешке; за једног убијеног Немца стрељано је стотину Срба, а за једног рањеног педесет.

  Генерал Милан НедићГенерала Милана Недића посетили су, у истој мисији, истога дана после подне Димитрије Љотић и Милан Аћимови.Аћимовић је поднео Недићу читав експозе ситуације у којој се налазила у тим данима наша земља.Он је са собом понео преглед напада комунистичких партизана, а у неким местима и Михајловићевих четника на немачке патроле, мање одреде или појединце, као и одмазде које су Немци у вези са тим нападима извршили над цивилним сеоским становништвом, које није имало никакве везе са тим герилским акцијама.

  Већ до тог времена био је извршен читав низ тешких немачких одмазда над становништвом, које са комунистичком акцијом није имало никакве везе.Од стране немачког војног заповедника, генерала Данкелмана, били су и Љотић и Аћимовић обавештени да су Немци решили да заведу ред и мир на окупираној територији „на свој начин“.Међутим, генерал Милан Недић је остао при одлуци да се у све то не меша.Предлагао је да се узме генерал Данило Калафатовић који је водио разговоре о капитулацији.Калафатовић је у то време био у немачком заробљеништву и није га било лако добити. „Земља нам гори“, рекао је Аћимовић праштајући се са Недићем.

  Притисци на генерала Недића да се стави на чело једне српске управе били су све бројнији.Тако да је тих дна Недић примио неколико делегација једну за другом.Генерала Милана Недића је тих дана посетио и бивши аустријски конзул у Београду, Кронхолц, који је важио за пријатеља Срба.Кронхолц је дошавши са Аћимовићем обавестио одмах Недића да је Хитлер одлучио да се устанак у Србији угуши свим најдрастичнијим мерама, па ако буде било потребно и уништењем целог њеног становништва.Немачка војска, заузета на Источном фронту, није хтела да за ту акцију одваја нове јединице, већ је донето решење да се за ту акцију користе балкански савезници чије су оружане снаге биле способне за такву акцију.Само једна ауторитатвна српска влада, која би могла да обезбеди ред и мир на свом подручју, могла би да задржи вођу Немачког Рајха да не нареди да се пређе на извршење ове акције за коју су сви планови били већ разрађени и све припреме довршене.

  После ове посете, генерал Недић је заједно са Кронхолцом, који му је био тумач, био примљен код генерала Данкелмана, који му је још јасније изнео све оно што му је већ рекао и Кронхолц.Генерал Данкелман показао је генералу Недићу карту Србије испресецану црвеним линијама.На карти је било означено шта који од окупатора треба да добије.Радило се о Албанцима, Бугарима, Мађарима и усташама.Усташе су требале да окупирају Мачву, Подриње и Посавину до Колубаре.Београд је једини био изузет и затворен у један црвени круг.Њега су Немци хтели да задрже за себе, као седиште целокупног свог војног и административног апарата на Балкану и имали да га прекрсте у Принц-Еуген-Штад (на карти је већ стајало то име), а његово становништво је требало добрим делом да буде узето за таоце, побијено, или депортовано у логоре или једноставно истерано са београдске територије.

  Недић је затражио од генерала Данкелмана 48 сати за размишљање.За то време он се посаветовао са генералим Ђуром Докићем и Јосифом Костићем као и са инж Огњеном Кузмановићем.После тога Недић је овластио Аћимовића да „сазове конференцију представника свих друштвених група да чује њихово мишљење, јер би свака његова евентуална акција била осуђена на неуспех ако нема подршку оних који представљају престоничку елиту“.Тако је дошло до оне познате конференције на којој је узело учешће око 300 најугледнијих београдских грађана, који су сви молили Недића да се прими положаја председника српске владе, а др Александар Белић, понављајући ову молбу чак и плакао: „ ... Данас је дошло време да се примите једног заиста тешког и незахвалног посла под окупацијом.Данас се ради о биолошком спасавању српског народа који Ви не смете да пропустите“.
  “Mors tua, vita mea” 2. #2
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  После ове конференције Недић је решио да се прими обавезе да образује српску владу под окупацијом.Он је, 27. августа 1941. године, поднео генералу Данкелману писмено своје предлоге и захтевае под којима би се он могао примити онога што се од њега тражи.Он је тражио да влада управља свим пословима државе и народа под надзором Војног заповедника; тражио је јачу жандармерију од 10 000 жандарма; оружане одреде од 30 000 људи; потребно наоружање за њих; помагање ратних заробљеника и пуштање оних који су болесни; да се отпусте заљобљеници који су потребни за обнову земље а за чије лојално држање ће влада сносити пуну одговорност; да се побољша исхрана заробљеника у Немачкој слањем потребних намирница из Србије бригом српске владе.Недић је затим тражио да се побољшају „досадашње економске и административне границе Србије могућим поседањем дотичних територија немачким трупама.Ефикасно обустављање убијања и прогона Срба под Хрватском, Бугарском и Мађарском.

  Недић је сматрао да је „борба против комунизма у првом реду ствар српског народа и његове владе; оружана немачка сила потпомагаће ово, уколико средства српске владе не буду довољна; у случају саботаже против немачке војске, репресивне мере морају погађати само праве кривце, а никако недужна лица, па зато ове мере предузимати тек по хитном прибављању података код српских власти; с обзиром да је немачка војна сила установила Србију, потребно је обновити државне и националне амблеме“.

  Предлози Милана Недића које је он 27. августа 1941. године поднео немачким војним и политичким властима у Београду биле су прослеђене у Берлин.Зна се да је фон Рибентроп био против тога да се образује једна српска влада, јер није веровао ни Србима ни генералу Недићу.Хитлер је дао одрешене руке немачком војном заповеднику у Србији под условом да се у земљи уведе што пре ред и мир.

  Немци су "на свој начин" заводили ред у окупираној СрбијиПошто је генрал Данкелман 28. августа 1941. године, обавестио генерала Недића, да су његови предлози и услови прихваћени, овај је већ 29. августа 1941. године саставио своју влади и представио је Данкелману.

  Састав владе генерала Недића изглдеао је овако: генерал Милан Недић – председник владе; Милан Аћимовић – министар унутрашњих дела; Момчило Јанковић – министар при председништву владе; генерал Ђура Докић – министар саобраћаја; генерал Јосиф Костић – министар пошта телефона и телеграфа; генерал Панта Драшкић – министар рада; др Милош Тривунац – министар просвете (ускоро га је замернио Велибор Јонић); др Чеда Марјановић – министар правде; др Јован Миљушковић – министар социјалне политике и народног здравља; Михаило Олћан – министар привреде; др Милош Радосављевић – министар пољопривреде; Душан Летица – министар финансија (недуго затим заменио га је др Љубиша Микић); Огњен Кузмановић као министар грађевина.

  Четири дана након образовања владе, 2. септембра 1941, генерал Милан Недић се обратио српском народу једним говором преко радија: „Дошао сам на владу да спасавам народ да се међусобно не истреби; да завлада ред и мир, рад и братство; да сачекамо свршетак рата здружени под српским барјаком.Само слога Србина спасава.Ми смо зрно песка у узбурканом светском мору.Данас се врше обрачуни највећих светских сила.Ту ми нити можемо помоћи нити одмоћи“.

  Задатак српске своје владе генерал Недић је видео у томе да спасе језгро српског народа, који је тада био угрожен са свих страна.
  “Mors tua, vita mea”

 3. #3
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  САВЛАЂИВАЊЕ ТЕШКОЋА

  Генерал Милан Недић је био на челу окупиране Србије од 29. августа 1941. до 6. октобра 1944. године.За то време генерал Недић је успео, ако не да отклони, онда бар да ублажи оштре немачке мере одмазде над српским народом.Поред стрељања становништва, окупатор је често прибегавао и спаљивању села, сатирању сељачке имовине и одвођење, односно одношење покретне и непокретне имовине народа.

  Када је ступио на чело владе генерал Недић је затекао земљу у превратничкој грозници и у хаосу грађанског рата, који је већ био почео.Међутим, Недићу је било јасно да до „мира“ у Србији не може да дође без оружане борбе.Показало се за време Комесарске управе да постојећа полиција и жандармерија то не могу постићи.

  Свестан тога генерал Недић је, као један од услова да се прими да образује владу, тражио и бројно ојачање жандармерије и стварање оружаних одреда.Одмах после формирања своје владе генерал Недић је формирао једну врсту војног савета, коме је он лично председавао, а у коме су још били његови ратни другови армијски генерали Ђуро Докић, Јосиф Костић и Панта Драшкић.Нешто касније ту је узео учешћа и начелник Војног оделења Председништва владе дивизијски генерал Александар Стојановић, ранији помоћник Недићев када је био министар војни.

  Прво формирање јединица под називом „Српски оружани одреди“ је обављено 6. септембра 1941. године, на сам рођендан краља Петра II.За њиховог комаданта постављен је генерал Стеван Радовановић.Формирано је осам српских оружаних одреда, али су неки од њих, као на пример, одред од 300 подофицира под командом потпуковника Саве Милутиновића и Боре Милошевића, који су били послати да деблокирају Шабац, ступили у контак са комунистима и прешли на њихову страну што је имало за последицу акцију немачке казнене експедиције, која је тешко погодила Шабац и Мачву.

  Комадант ЈВуО генерал Дража МихајловићНа напад четника и партизана на Шабац, који је извршен ноћу између 24. и 25. септембра 1941. године, Немци су одговорили оштрим мерама; сви мушкарци од 14 до 65 година морали су се пријавити немачким властима.Пријавило их се око 7000.Ову групу Срба Немци су одвели усташама у Кленак, а затим их пребацили у Јарак.Приликом транспорта Немци и усташе су убили 164 особе које нису могле да издрже форсирани марш.У самом граду Шабцу Немци су убили 40 лица, која су се била сакрила.Недићевом интервенцијом код Немаца усташе пуштају заробљене Србе из Јарка који се затим враћају у Шабац.

  Негде у то време за војног комаданта Србије долази генерал Беме (Boeme) који баш и не показује превише разумевања за српске прилике тих дана.Одговорни немачки фактори, како они у Београду тако и у Берлину постајали су све нестрпљивији, тражили су од генрала Недића да се што пре заведе „ред и мир“ у Србији.

  Станислав Краков сведочи да му је Недић, 15. септембра 1941. казивао као је имао велике муке са Немцима, да у својој „последњој опомени српском народу“ помене Краља и Отаџбину: „ ... Кад сам им ово јуче поднео на контролу, муке сам имао да Комадант СДК пуковник Коста Мушицкизадржим ово о краљу и ослобођењу.Неће да чују ни за једно ни за друго.Понављао сам им, по ко зна који пут, да се комунисти боре у првом реду против монархије и предратног поретка у Југославији, да би једног дана они узели власт, и да борба против њих, окупатора, долази тек на друго место.Рекао сам им да ми немамо другу заставу да истакнемо насупрот московске црвене заставе него нашу краљевску“.

  Тек што се нашао на месту председника српске владе на генерала Недића су Немци почели да врше притиске да се повуче и да сву акцију за угушење побуне препусти њима.Др Тунер је подсетио Недића на Хитлерово наређење о уништењу Београда и уласку усташке војске у пограничне области Србије.Кад је генерал Недић саслушао др Тунера, рекао му је: „ ... Ако ви те мере које сте сада споменули доиста намеравате да предузмете још ове ноћи, онда изволите почети прво са мном и са члановима моје владе.Нас прво похапсите и прво стрељајте, јер ће то доиста бити јединствен и застрашујућ пример ... Ви видите да ми све чинимо да се устанак ослаби, да се људи врате својим домовима, ми их уверавамо у правичност и разумевање окупатора, а ви хоћете да извршите опште покоље.Па то и Москва жели јер би општи устанак у Србији веома лако израстао у општи устанак Коста Пећанацсвих народа на Балкану“.
  “Mors tua, vita mea”

 4. #4
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Стање се још више погоршало када је генерал Беме 21. септембра дошао у Београд и преузео команду.Са њим генерал Недић никако није могао да ухвати контакт.Тунер је после два-три дана поново позвао генрала Недиће и рекао му да би било најбоље да он и његова влада поднесу оставку како би немачке окупационе снаге имале одрешене руке да спроводе акције чишћења по Србији.Недић је поново одбио овај захтев.

  Разумљиво је да је немачки притисак тешко деловао на генерала Недића.Док је он пред Немцима показивао чврстину и упорност, сам пред собом и својим министрима, он није скривао своје разочарење.Већ у првој половини септембра 1941. године Недић је на једној седници владе дао предлог да цела влада поднесе оставку.Оружани одреди који су до тада били формирани нису били у стању да се боре против партизана.Захтеву Милана Недића се супротставио Михаило Олћан који је предложио да генерал Недић позове народ у борбу и да се оснују добровољачки одреди.Олћан је изјавио да ће у року од 24 часа „ставити на располагање 500 његових малдих другова, припадника Љотићевог Збора, свесних и изграђених антикомуниста, који ће бити кадри да се ухвате са комунистима“.За пар недеља, Олћан је обећао Недићу, да ће прикупити 5000 свесних антикомуниста, а он, Милан Недић нека захтева од Немаца да не пуштају ни своје експедиције, ни усташе, Мађаре и Албанце на тло Србије јер ће свесни српски антикомунисти бити у стању да угуше комунистичку револуцију у Србији.

  Српски одреди борили су се под српском заставом и полагали заклетву краљу Петру II.Први добровољачки одред формиран је већ сутрадан, 15. септембра.За комаданта одреда био је постављен поручник Будимир Никић.За комаданта СДК (Српски добровољачки корпус) постављен је инж пуковник Коста Мушицики, а за начелника штаба потпуковник Радослав Таталовић.Прва група добровољаца сукобила се са партизаника код Гроцке већ 17. септембра.У селу Дражњу они су сатрли Космајки комунистички одред, а 25. септембра код Варовице добровољци су постигли још већи успех; заробили су два тешка митраљеза, 14 пушкомитраљеза, већи број пушака, доста ручних бомби и муниције.Међу заробљеницима налазили су се један Немац и један Мађар.

  Овим борбама почела је одлучна борба свесних националних снага за чишчење земље од комуниста.Ова група добровољаца, заједно са четницима Торлачког, сукобила се 25. септембра 1941. са партизанима код села Дубоне, Влашка и Шепшина у срезу Младеновачкоме.

  У борбама против партизана генерал Недић се могао ослонити у почетку и на четнике Косте Пећанца.Пећанац је још 27. августа 1941. упутио проглас „драгом народу“ и обавестио га о својој одлуци да се бори против изгредника.То су за њега били „одбегли робијаши, нерадници, пљачкаши и олош који не мисли на опште добро народа, него у овој нашој тешкој несрећи ради само за своју личну корист и задовољство ...“ Већ у току лета 1941. Пећанац је имао јаке четничке групе, које се нису бориле против Немаца, него су, где су могле, штитиле народ од албанског насиља.
  “Mors tua, vita mea”

 5. #5
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Шта је то србски национализам?

  То је рам у коме је икона Христова.
  То је дом у коме је Христос домаћин.
  То је брак у коме је Христос благословитељ.
  То је село и град у коме је Христос начелник.
  То је држава у којој је Христос цар.
  То је уметност у којој је Христос чаробност.
  То је школа у којој је Христос учитељ.
  То је Црква у којој је Христос првосвештеник.
  То је борба у којој је Христос војсковођа.
  То је страдање у коме је Христос главни страдалник.
  То је мрак, у коме је Христос једина свећа.
  То је устанак против неправде са барјаком Христовим.
  То је победа са певањем : Христос воскресе.
  То је весеље где анђели Христови са људима играју.
  То је ткиво историје србског народа коме је основа Христос, апотека свеци, светитељке, јунаци и мученици Христови.
  То је молитва до последње сузе и последње капи зноја.
  То је срећа у самоћи, срећа у браку, срећа у друштву,
  срећа у побратимству, срећа у колиби и на престолу.
  Ето због чега је речено да је тешко бити Србин.
  А то је речено комшијама србским и издајницима србским,
  Којима је национализам рам у који они стављају другу слику,
  Коју им противници Христови гурну у руке.

  Свети Николај Жички
  “Mors tua, vita mea”

 6. #6
  Primećen član
  Učlanjen
  27.11.2003.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  765
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Pa sto se raspisa ovoliko covece,mogao si lepo samo da zakljucis da su partizani lepo naprasili kvislinge i gotova stvar!Mislim,stvarno,najlepse stranice istorije oslobodilackih pokreta i ratova jesu likvidacije gibanicara,kvislinga iz ww2!

 7. #7
  Domaćin Zarathustra (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.686
  Reputaciona moć
  102

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Jel cujes brkati ? nemoj vise na taj nacin da citiras i podmeces kilometarske tekstove bez izvora....nemoj da smatras sve sto izbljujes ovde da je potpuno tacno, dozvoli ljudima da procene i misle svojom glavom ! Nisu svi k'o ti !
  Poslednji put ažurirao/la Zarathustra : 06.10.2005. u 00:52

 8. #8
  Domaćin Zarathustra (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.686
  Reputaciona moć
  102

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  General Nedic je bio kudikamo cestitiji covek nego njegov brat od tetke Ljotic, ipak ovo je toliko usko predstavljanje istine sto je izlozeno gore u tekstu i ne pokazuje istinu u potpunosti. Svetla i tamna strana generala Nedica se moze procitati u zavidno nepristrasnom isecku Из књиге Милослава Самарџића "Генерал Дража Михаиловић и општа историја четничког покрета"


  P. S. Sve u svemu ovo je bez dvojenja tema za istoriju, al' kada moderatora zabole..... za kontrolu forumu, onda se valja odgovoriti u brk varalicama....
  Neka mi oproste ljudi kojima ovo smeta !

 9. #9
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Citat Original postavio Zarathustra
  Jel cujes brkati ? nemoj vise KURVINSKI da citiras i podmeces kilometarske tekstove bez izvora....nemoj da smatras sve sto izbljujes ovde da je potpuno tacno, dozvoli ljudima da procene i misle svojom glavom ! Nisu svi k'o ti !
  ТИ СИ ПРИТАЈЕНИ БОЉШЕВИК КОЈИ ШИРИШ РАЗДОР У СРПСКОМ НАЦИОНАЛНОМ ТКИВУ.
  ИЛИ СИ ИЗ СНП СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ
  “Mors tua, vita mea”

 10. #10
  Veoma poznat fosilvaso (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zagreb
  Poruke
  13.586
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Citat Original postavio zox
  Pa sto se raspisa ovoliko covece,mogao si lepo samo da zakljucis da su partizani lepo naprasili kvislinge i gotova stvar!Mislim,stvarno,najlepse stranice istorije oslobodilackih pokreta i ratova jesu likvidacije gibanicara,kvislinga iz ww2!
  da, svakako! Drukčije bi ti pevao da smo te partizane lepo naprašili kada im se raspala juga-pljuga i sve ono što su oni 45 godina gradili/shebali....
  Sve je apsolutno u totalitarnom režimu!

 11. #11
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Prizivanje fašizma i nacionalsocijalizma, kao i veličanje kvislinga bi trebalo sankcionisati banovanjem sa Foruma...Mislim da je došlo vrijeme da KiM ponovo banuju!

 12. #12
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Citat Original postavio analiticar
  Prizivanje fašizma i nacionalsocijalizma, kao i veličanje kvislinga bi trebalo sankcionisati banovanjem sa Foruma...Mislim da je došlo vrijeme da KiM ponovo banuju!
  Ђенерал Недић и Димитрије Љотић нису никада проглашени за квислинге чак ни од стране бољшевика. А ти што сириш јерес и сатанизам нашо си се јављати
  “Mors tua, vita mea”

 13. #13
  Veoma poznat fosilvaso (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zagreb
  Poruke
  13.586
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Citat Original postavio КиМ
  Ђенерал Недић и Димитрије Љотић нису никада проглашени за квислинге чак ни од стране бољшевика. А ти што сириш јерес и сатанизам нашо си се јављати
  E, ako ćemo već o kvislingu, zar to nisu bili tiletove komunjare koje su šurovale sa Staljinovim boljševicima i radili na rušenju svoje Otadžbine Monarhije, zar to nije školski primer izdaje svoje države!!??
  Sve je apsolutno u totalitarnom režimu!

 14. #14
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Citat Original postavio fosilvaso
  E, ako ćemo već o kvislingu, zar to nisu bili tiletove komunjare koje su šurovale sa Staljinovim boljševicima i radili na rušenju svoje Otadžbine Monarhije, zar to nije školski primer izdaje svoje države!!??
  Управо тако, треба тражити од владе Србије да започне суђење против комуниста због нелегалне смене Устава и политичког система у Србији.
  “Mors tua, vita mea”

 15. #15
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Citat Original postavio КиМ
  Ђенерал Недић и Димитрије Љотић нису никада проглашени за квислинге чак ни од стране бољшевика. А ти што сириш јерес и сатанизам нашо си се јављати
  Nisu kvislinzi???????? Papa je po tebi Satanista?????
  Ti imas problema sa realnoscu :shock:

 16. #16
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Nedic i Ljotic nisu kvislinzi???? Papa je po tebi Satanista??? Mora da si izgubio vezu sa stvarnoscu

 17. #17
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Nedic i Ljotic nisu proglaseni za kvislinge???? Papa je za tebe Satanista????Strasno! Ti imas ozbiljan problem sa realnoscu

 18. #18
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Citat Original postavio analiticar
  Nisu kvislinzi???????? Papa je po tebi Satanista?????
  Ti imas problema sa realnoscu :shock:
  А ти са тастауром, латински факину
  “Mors tua, vita mea”

 19. #19
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Citat Original postavio КиМ
  А ти са тастауром, латински факину
  Nisi odgovorio fašisto! i molim te, poštedi me propovijedi kvazisveca Nikolaja Velimirovića... :shock:

 20. #20
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Citat Original postavio analiticar
  Nisi odgovorio fašisto! i molim te, poštedi me propovijedi kvazisveca Nikolaja Velimirovića... :shock:
  Опет лажи од тебе латински с*раду
  “Mors tua, vita mea”

 21. #21
  Veoma poznat fosilvaso (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zagreb
  Poruke
  13.586
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Citat Original postavio analiticar
  Nisu kvislinzi???????? :shock:
  ti si najverovatnije pionir iz Kumrovečke škole!! Naime, ako ti je država okupirana, pojam kvislinga je relativna stvar.....to su tiletove fore, ako si samo obavljao svoj posao, a čak nisi nikoga ni ubio, po definiciji si bio saradnik okupatora......
  Sve je apsolutno u totalitarnom režimu!

 22. #22
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Ма он је језуитски пионир. Завршио неку латинску школу, па мисли да је нови папа

 23. #23
  Primećen član
  Učlanjen
  27.11.2003.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  765
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Forum Krstarice se pretvorio u fasisticki kruzok,da administrator radi kako treba i da banuje vas koji sirite medjunacionalnu i versku mrznju sam forum bi se ugasio!Idioti puna vam usta hriscanstva a pozivate na linc svakoga ko nije Srbin,sa vasom vizijom drzavnog uredjanja i vere!Pa ko je onda sektas ovde,somovi?

 24. #24
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Citat Original postavio zox
  Forum Krstarice se pretvorio u fasisticki kruzok,da administrator radi kako treba i da banuje vas koji sirite medjunacionalnu i versku mrznju sam forum bi se ugasio!Idioti puna vam usta hriscanstva a pozivate na linc svakoga ko nije Srbin,sa vasom vizijom drzavnog uredjanja i vere!Pa ko je onda sektas ovde,somovi?
  А то каже бољшевик који је пре на старом форуму претио голим отоком и убиством.

 25. #25
  Primećen član
  Učlanjen
  27.11.2003.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  765
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

  Nisam nikada pretio Golim otokom,ali sa fasistima se treba energicno obracunati i iza tih reci stojim!Vi drugi jezik ne razumete!Ja licno kada mi se ukaze prilika uvek upotrebim argument sile kada naidjem na nekog fasistickog olosa,jer sam odavno prestao da pokusam da im objasnim neke stvari recima,prosto nisu ljudi i sa njima ne treba koristiti jezik nego pesnice,ne treba ih tretirati kao ljude uopste,nego odlucno ih cistiti!

Slične teme

 1. Odgovora: 20
  Poslednja poruka: 24.04.2009., 00:15
 2. Odgovora: 409
  Poslednja poruka: 17.07.2008., 14:01
 3. Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 10.06.2008., 01:40
 4. Odgovora: 79
  Poslednja poruka: 09.06.2006., 22:36

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •