Policija proverava da li je nepoznati muškarac u četvrtak pokušao da nagovori maloletnog Cetinjanina LJ. Đ. (12) da uđe u njegov automobil.

Inspektori su, prema informacijama "Vijesti", to saznali proveravajući navodni pokušaj otmice 15-godišnje devojčice NK sa Cetinja.

Međutim, nije jasno da li su ta dva slučaja povezana, a iz policije nezvanično tvrde da za sada nemaju takvih dokaza. Majka je rekla da je oko 15.30 časova njen sin išao na šahovsku sekciju.

"Sin mi je rekao da je na parkingu u Ćipuru, video je tri muškarca kako razgovaraju. Nakon nekog vremena dvojica su ušla u plavi auto, dok je treći ušao u belo vozilo bez registarskih oznaka ", rekla je majka dečaka.

Dodala je da se njen sin tada, kako je kazao, uputio kući.

"Dete mi je reklo da je nepoznati čovek u belom autu spustio staklo i kazao nešto u smislu: 'Hoćeš da uđeš da te odvezem kući', na šta je dečak odgovorio da neće", rekla je ona. Dodala je da joj je sin objasnio da nakon toga nepoznati čovek nije insistirao da uđe u auto, da je otišao i da ga više nije vidio. Dečak je pred majkom i inspektorom opisao čoveka i auto.

"Policija je došla u petak veče. Mi nismo prijavili taj slučaj. Ne znam ko ih je obavestio. Moj sin je mali, tako da ne može da kaže tačno o kakvom automobilu se radi, osim da je 'napred bio tanak a nazad debeo' ", istakla je ona.

Podsetimo, NK (15), u prisustvu oca, rekla je policiji da joj je u utorak oko podneva u Ulici Peka Pavlovića nedaleko od Osnovne škole "Lovćenski partizanski odred" prišao beli karavan bez registarskih oznaka i da je čovek iz tog vozila pokušao da je kidnapuje. NK je otmičara, kako je kazala, udarila telefonom koji joj je bio u ruci, otrgla se i uspela da pobegne.