CERN ima problem za koji ne zna!
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 58

Tema: CERN ima problem za koji ne zna!

 1. #1
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.302
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano CERN ima problem za koji ne zna!

  Ovde bih doveo u pitanje preambicioznost jednog takvog postupka merenja bez dobro potkovane teorije o funkcionisanju prvog i drugog Njutnovog zakona fizike, ili bar modela i teorije koji uokviruju radnju ta dva zakona. I sa te strane smatram da rezultati dobijeni ovom praksom nikako ne mogu da se uzmu kao relevantni po pitanju komponentne i materijalne građe protona (jezgra atoma)!
  Naročito ako se u obzir uzme zabrinutost tima u CERN-u zbog neograničenog izliva čestica. Pa tako, da se pri svakom većem intezitetu (snazi) sudaranja dolazi do težih čestica i velika je zagonetka da li bi to tako moglo da ide u beskonačnos, i da bi na kraju zaključili da je masa protona veća i od same planete?! I onda, šta bi na ovakav jedan fenomen bio adekvatan odgovor, a i realan, nasuprot nerealnom konceptu "standardnog modela"?!

  Dakle, celoj priči bi i inače teško moglo da se pristupi bez osnove razrade zbog čega hvataju prvi i drugi Njutnivi zakoni fizike i kako je to "u-poljeno". Pa samim tim i mogućnosti da su neke čestice kao dezintegrisane u "polje", u interakciji sa realnim porostorom. I tu je veliko pitanje sa kakvim postupkom bi bilo efikasnije tako nečemu prilaziti! Da li bi tako nešto imalo dobre osnove na termičkoj bazi, ili je tu u pitanju razbijanje sila koje posle previru i daju određene tenzije?!

  A inače mislim da reintegracija čestica preko visokih temperatura nije nužno merodavno oslikavanje realnosti. Ono, dobro, dobijamo nove čestice na većim temperaturama, ali pri tom i na većim snagama! Pa samim tim i na većim otporima prema jednom od ova dva bitna Njutnova zakona fizike.
  I standardan model u principu sada sa ovim novim eksperimentima ima problem sa "Plankovim dužinama", koje izgleda ne daju proporcionalan kapacitet, a svako jače sudaranje daje nove kvante i kako je to moguće kad supstance nema toliko?!?

  Pa sad, ja se u suštini ne bih osvrtao na problematiku "standardnog modela", već samo ako bih ukazao na osnovno pravilo po kojem bi uopšte nešto smeli da počnemo da tumačimo, a pogotovo neke stvari oko kvantovanja!

  U suštini je sve prostor, samo što su varijacije sila ono što bilo šta sačinjavaju u njemu. Pa tako da imamo generalnu silu i to bi bila slaba nuklearna sila. Slaba nuklearna sila dolazi od opšteg vrenja prostora, a on vri pod svojom težinom i na osnovu toga se i kvantuje u kristal, dakle, čestice kao osnove. A ovo je jako bitno, kolika čestica je za tako nešto osnova kristala i kad se u sudaraču prelazi na drugu stranu. Dakle kada se uzmu u obzir i subatomske čestice kije vrše dezintegrisano dejstvo.
  Pri Velikim prasku je možda veća enigma to kako su neke čestice zapale da budu dezintegrisane, nego što bi to bio problem sa simetrijom. I veliko je pitanja da li bi tu po sredi trebali da budu termički nivoi ili nešto drugo?!
  Ja lično mislim da je tu nešto drugo po sredi i da se tu narušena simetrija podrazumeva.
  A isto tako i simetrija čestica koje se iz dezintegrisanog stanja hvataju u sudaraču. Ove čestice se uglavnom indirektno prepoznaju i one su te koje uzrokuju vezanost jezgra atoma svojim kompulsivnim dejstvom, i isto tako ostaju u jakoj interakciji sa prostorom.
  Ova igranka u osnovi počinje kod samog Velikog praska, pa tako i njegovim uzrokom.

  Dakle, ako se uzme da postoji samo prostor i prostor u svojoj težini i vrenju i da po tom pitanju ništa drugo nije moguće, pa tako da možemo reći da onda ni bukvalni vakum u fizičkom smislu ne bi trebao da bude moguć. Možda je ovo malo teže zamisliti, ali 'ajde.
  Uglavnom kad imamo nabrani koncetrat prostornog kristala, (čestica u osnovi) ili ako bi rekli singularitet (crnu rupu) koja je počela da bude predimenzionirana. U principu bi ovde u takvom jednom slučaju mogli da očekujemo kolaps takvog jednog masiva. Dakle, taj masiv, koncetrat prostora bez strukturne kinetike biva izložen ogromnoj težini prostora, a masiv je kao takav u ogromnoj rotaciji. To sa ogromnom rotacijom je inače nešto što je svojstveno crnim rupama, pa tako da to ne bih preterano razmatrao. Uglavnom, razrade kolapsiranja crnih rupa nemamo na pretek, za razliku od kolapsiranja zvezda. A i princip spajanja crnih rupa bi po meni bio daleko od onog što bi se efektovalo kod kolapsa. Na neki način i Stiven Hoking dolazi do modela da crne rupe pred kraj svog ciklusa postaju bele, i onda počinju da iznacuju materiju?! Šta on tu podrazumeva, ja ne znam. Dakle, ako je kinetika totalno oborena, šta bi tu moglo da bude nekakva inicijacija da se crna rupa prevrati?? Ili bi kod takvog slučaja i ceo jedan Veliki prasak mogao da se priloži! A to tako što se crna rupa ne može prevratiti dok nedosegne kritičnu masu, stim što bi ta kritična masa bila proporcija jednog svemira koji je nama vidljiv.
  Dakle, ako bi to bila tolika masa u singularitetu, pa tako i osnove koncentrata subatomskih čestica pod ogromnom tenzijom zakrivljenog prostora, e ovako nešto već prelazi u nestabilno stanje. U ovom slučaju bi odnos bio tektonski tempiran, što bi opet moglo da znači da bi bilo kakav tektonski poremećaj pri crnoj rupi mogao da izazove i njen kolaps, odnosno, njeno razaranje pod težinom prekomerno zakrivljenog prostora. I ovaj scenarijo zahteva jednu veoma dobru razradu na imaginarnoj bazi. Ovde matematika može da ostane samo pusta želja. I to iz razloga što kad dođe do poremećaja tektonike, ustvari u porama crne rupe se pojavljuje nultna vrednost. Sa takom jednom vrednosću niko ni ne barata i ne mogu da obećam da će je svi shvatiti. Uglavnom, pore na crnoj rupi bi bile nešto što nije moguće. Te pore bi normalno trebale da budu "prostor", a sav prostor je u tom slučaju izvan singulariteta. Dakle, tu bi se ustvari pojavio tipičan vakum, a vakum na tom mestu bi bio ili nešto nemoguće, ili bi bio velika sila. Ili, nemoguće velika sila!!

  I to bi se odrazilo na sledeći način, pa možda i malo banalnije ako bih to ilustruvao; uglavnom te tektonske pore počinju da bivaju dignute u smislu da prostor počinje u njih da prodire, a ti procepi u porama bi imali vakumsku silu. Ta vakumska sila bi u realnom smislu bila preterana da bi kao takva preostala i sad u ovom usporenom ilustrovanju treba zamisliti da ta vakumska sila nešto mora da izdejstvuje, a to je da će dobar deo singularnog subatomskog faktora da se prekvantuje u prostornu vrednost. To bi bilo kao kad bi nešto naprosto iz svoje osnove razvukli i te subatomske osnove postaju privid prostora koji zahvata ostale čestice koje se nisu dezintegrisale pod silom vakuma. I dakle još samo kad se uzme momenat prodiranja realnog prostora kroz taj takozvani kolaps singularitata, da on pravi udar preko polja dezintegrisanih čestica, a ove opet prave povratni udar ili udar sažimanja da bi se reintegrisale u svoju singularnu fazu, s tim što je silina povratnog udara nadproporcionalna pa i popunjena dodatnim subatomskim elementima. Ta bi dakle vrsta subatimskog faktora ostala u komponenti polja koje teži reinegraciji i zbog toga mi imamo malo zbunjujuću jaku nuklearnu silu koja komprimira i pulsira (kompulsira) unutar jezgra uz pomoć dezintegrisanih elemenata kojima je egzistencijalna suština njihove biti zapravo uz pomoć velike vakumske sile naizvratna. Pa tako da je tu u pitanju jaka dezintegracija i zato se faktori koji prenose jaku nuklearnu silu čudno ponašaju. Tako da ustvari, na jednim rastojanjima rade privlačno, a na kraćim rastojanjima, opet odbojno.
  Mislim, zavrzlama oko jake nuklearne sile će tek da donese što koje iznenađenje i lično mislim da je termička baza za ovu silu jako slaba uteha. A i pri sudaranju u CERN-u, pa i drugde, se sve bolje primećuje da Plankove dužine kod polja kako ih standardni model očekuje, jednostavno ne dolaze. Sve je to nešto kraće, a kraće ja zbog toga što su čestice koje daju polja jednostavno drugačije izbijene u polje. I to sa ogromnim termičkim iluzijama izgleda ne može da ima veze. E jedino što je tačno da se pri sudaranju prave velike temperature, ali to ne mora da znači da na osnovu toga treba da tragamo za nečim. I postavlja se pitanje kada ćemo pri sudaranjima prekoračiti relevantnu strukturu građe jezgra, a kada počinje da se kvantuje sušta sila. Dakle, polja interakcije koja efektuju prvi i drugi Njutnov zakon fizike. Ta polja su aktivna u svojstvu dezintegrisanih čestica i njih goni slaba nuklearna sila, odnosno generalna sila i te čestice mogu da zauzimaju proporcionalan opseg unutar jezgra, što se izgleda i dešava.

  Tako da u celoj suštini građe jezgra imamo malo pobrkanu situaciju i teško da se đuture može odrediti šta koja dezintegrisana čestica radi i na kom nivou funkcioniše. Dakle, reći da gluoni prenose jaku nuklearnu silu, a da bozon daje masu, pa i mezon interakciju i da će gluini da daju još nešto jače?? I na kraju, da bi rekli da smo došli do tamne materije, a ustvari bi bili došli do toga da kvantujemo prostor koji efektuje kontra poljima u odnosu na suštinska polja građe jezgra i ta prateća polja bi izgleda mogla da se kvantuju u beskonačnost..... 2. #2
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.315
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Samo nek' se oni zajebavaju !
  Dok sve ne pukne i razmontira Planetu.

  Setimo se kako je nastao Frankeštajn !?

 3. #3
  Iskusan petar_z (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  5.296
  Reputaciona moć
  125

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Svako ko iole poznaje fiziku zna da Njutnovi zakoni ne mogu da se primene na fiziku malih cestica koje se proucavaju u CERN-u.

 4. #4
  Buduća legenda buudala (avatar)
  Učlanjen
  01.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  49.039
  Tekstova u blogu
  29
  Reputaciona moć
  1291

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Cern nije ono što se misli.

  U pitanju je sklonište od nastupajućih kataklizmi i mesta u njemu biće samo za elitu.
  Sve što se o njemu zna je samo zgodna priča za javost namenjena skrivanju prave namene.
  zzz

 5. #5
  Domaćin Sabonis (avatar)
  Učlanjen
  01.11.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Svemirska autonomna pokrajina Mars
  Poruke
  3.980
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  79

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Alfalogo link?
  Tri prsta na ruci,
  u jauku i muci,
  partizansku složili su svest

 6. #6
  Poznat
  Učlanjen
  18.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  daleko od reke u sredini ničega
  Poruke
  9.056
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Krstarica je puna stručnjaka u raznim oblastima (pojedinaca koji su stručniu svim oblastima i znaju sve), ne sumnjam da će im rado pomoći.

 7. #7
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.302
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio petar_z Pogledaj poruku
  Svako ko iole poznaje fiziku zna da Njutnovi zakoni ne mogu da se primene na fiziku malih cestica koje se proucavaju u CERN-u.
  Svako ko iole poznaje fiziku zna da se uopšte ne zna zbog čega udaraju ili hvataju prvi i drugi Njutnivi zakoni fizike i ne radi se o malim česticama već o jezgrima atoma koja se ubrzavaju u sudaraču. A to su inače atomi (joni) zlata, i nije to baš tako sitno.

 8. #8
  Poznat
  Učlanjen
  18.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  daleko od reke u sredini ničega
  Poruke
  9.056
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio alfalogo Pogledaj poruku
  Svako ko iole poznaje fiziku zna da se uopšte ne zna zbog čega udaraju ili hvataju prvi i drugi Njutnivi zakoni fizike i ne radi se o malim česticama već o jezgrima atoma koja se ubrzavaju u sudaraču. A to su inače atomi (joni) zlata, i nije to baš tako sitno.
  Ma veliko to mož' fudbal igrati sa tim.

 9. #9
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.302
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio Sabonis Pogledaj poruku
  Alfalogo link?
  Pa ovo može da posluži kao link ovima u CERN-u! Pošto, oni su ti koji su zbunjeni. Ja nisam. Meni ono što oni otkrivaju nekako i odgovara. Odgovaraju mi ta kratka polja koja ne prelaze opseg jezgra. Ceo princip nije onakav kakvim se on u standardnom modelu nazire, mada ima polja svakako.
  Moj model je najsličniji ovima što spominju ejakujaciju iz crne rupe, stim što ja mislim da je bio kolaps ogromne crne rupe. To donekle može da objasni ove džinovske crne rupe kao primordijalne i poprilično može da objasni zbog čega crne rupe po obodima svemira, koje drže kvazare, imaju poravnate ose rotiranja.
  A inače, imam ja tema ovde na p.d.f-u, treba samo da se spustiš. I sve više stvari zapada pod moj koncept težine prostora. To je osnova zbog čega se sve dešava, pa i ovo beskonačno pojavljivanje čestica u CERN-u može pomoću toga da se svari.

 10. #10
  Poznat
  Učlanjen
  18.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  daleko od reke u sredini ničega
  Poruke
  9.056
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio alfalogo Pogledaj poruku
  Pa ovo može da posluži kao link ovima u CERN-u! Pošto, oni su ti koji su zbunjeni. Ja nisam. Meni ono što oni otkrivaju nekako i odgovara. Odgovaraju mi ta kratka polja koja ne prelaze opseg jezgra. Ceo princip nije onakav kakvim se on u standardnom modelu nazire, mada ima polja svakako.
  Moj model je najsličniji ovima što spominju ejakujaciju iz crne rupe, stim što ja mislim da je bio kolaps ogromne crne rupe. To donekle može da objasni ove džinovske crne rupe kao primordijalne i poprilično može da objasni zbog čega crne rupe po obodima svemira, koje drže kvazare, imaju poravnate ose rotiranja.
  A inače, imam ja tema ovde na p.d.f-u, treba samo da se spustiš. I sve više stvari zapada pod moj koncept težine prostora. To je osnova zbog čega se sve dešava, pa i ovo beskonačno pojavljivanje čestica u CERN-u može pomoću toga da se svari.
  Naravno da nisi, ti znaš sve. Zato si ti ovde na krstarici rešavaš probleme čovečanstva a oni su tamo u Cernu čobani i budale...

 11. #11
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.302
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio Dalibor.K Pogledaj poruku
  Naravno da nisi, ti znaš sve. Zato si ti ovde na krstarici rešavaš probleme čovečanstva a oni su tamo u Cernu čobani i budale...
  E, za probleme je bitno da ih se rešavaju i nije bitno ko je gde! De malo razmišljaj kao neki genijalac, recimo kao;
  http://www.b92.net/zivot/nauka.php?yyyy=2014&mm=08&dd=14&nav_id=888047
  Šta kaže gospodin Brajan Šmit?! "Sedam milijardi ljudi na planeti razmišlja"! I po čemu ti sad misliš da je on budala, a ti s' pametan:what: !!

  CERN je uostalom otvorio svoju bazu podataka da bi ljudu diljem sveta mogli da im pomognu!
  I što krstaricu toliko omalovažavaš, pa izbacićete ljudi odavlen!

 12. #12
  Poznat
  Učlanjen
  18.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  daleko od reke u sredini ničega
  Poruke
  9.056
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio alfalogo Pogledaj poruku
  E, za probleme je bitno da ih se rešavaju i nije bitno ko je gde! De malo razmišljaj kao neki genijalac, recimo kao;
  http://www.b92.net/zivot/nauka.php?yyyy=2014&mm=08&dd=14&nav_id=888047
  Šta kaže gospodin Brajan Šmit?! "Sedam milijardi ljudi na planeti razmišlja"! I po čemu ti sad misliš da je on budala, a ti s' pametan:what: !!

  CERN je uostalom otvorio svoju bazu podataka da bi ljudu diljem sveta mogli da im pomognu!
  I što krstaricu toliko omalovažavaš, pa izbacićete ljudi odavlen!
  Ja nisam pametan uopšte i ne znam ništa ali ti si očigledno svojim potencijalom nadmašio Ajnštajna, Fejnmana i sve ostale čobane. Ovaj forum je otišao u majčinu...

  Postoji razlika između diskusije, analize podataka i tvrdnji da ti znaš ispravno a oni ne, Otvorio sam temu na ovom forumu kakav je to tip ličnosti.
  Poslednji put ažurirao/la IgnjatijeZaporoški : 12.03.2015. u 21:50

 13. #13
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.302
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio Dalibor.K Pogledaj poruku
  ..............................................i tvrdnji da ti znaš ispravno a oni ne, Otvorio sam temu na ovom forumu kakav je to tip ličnosti.
  Ne, nisam ja rekao da oni ne znaju, oni priznaju da oni ne znaju!
  Es ti toliko neupućen?!

  I đe ti je ta tema o tipu ličnosti?

 14. #14
  Poznat
  Učlanjen
  18.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  daleko od reke u sredini ničega
  Poruke
  9.056
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio alfalogo Pogledaj poruku
  Ne, nisam ja rekao da oni ne znaju, oni priznaju da oni ne znaju!
  Es ti toliko neupućen?!

  I đe ti je ta tema o tipu ličnosti?
  Đe, điha...

 15. #15
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.302
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio Dalibor.K Pogledaj poruku
  Đe, điha...
  Pa ne, tvoja tema može samo da ide na "đe", pošto teško da ćeš da znaš o čemu ćeš da pišeš. Đe jado ti nešto da pišeš:what:

 16. #16
  Poznat
  Učlanjen
  18.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  daleko od reke u sredini ničega
  Poruke
  9.056
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio alfalogo Pogledaj poruku
  Pa ne, tvoja tema može samo da ide na "đe", pošto teško da ćeš da znaš o čemu ćeš da pišeš. Đe jado ti nešto da pišeš:what:
  Naravno da ne znam, ti si jedini koji ovde nešto zna. Svi ostali su čobani i budale, kao i čitav tim u Cernu koji su nasumično izabrali na proplancima širom sveta gde su čuvali koze i ovce. Da ne zaboravimo Ajnštajna koji je za um kao što si ti bio čoban i budala i nije znao šta radi...

 17. #17
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.302
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio Dalibor.K Pogledaj poruku
  Ja nisam pametan uopšte i ne znam ništa ali ti si očigledno svojim potencijalom nadmašio Ajnštajna, Fejnmana i sve ostale čobane. Ovaj forum je otišao u majčinu...
  .
  Ja tebi izgleda džabe dajem one korisne linkove, ti kam da to ne čitaš ili ako i čitaš, ne svaćaš:what:
  A biće izgleda da si i nad neupućen!!
  Pa šta kaže gospodin nobelivac Brajan Šmit?! "Traga za sada nema, traži se ideja" i "sedam milijardi ljudi na svetu razmišlja"!

  Šta ti sa tvojim skromnim duhom iz ovog možeš da zaključiš? Nisi valjda pimislio da se čovek prosipa glupostima:what:
  Daklen, "nema traga", što hoće reći da ništa nije tačno u teoretskom smislu i to su znali i Ajnštajn, a zna to i Fejnman! I kad čovek (Brajan Šmit) kaže kako se traži ideja (nadam se da znaš šta se pod tim podrazumeva) kako bi je oni proverili. To znači, da ako bi se nabasalo na dobru ideju, da bi to bila neka koncepcijska suština koja bi u sve morala da može da uđe. I to je sasvim normalno da bi tako nešto sa svojim potencijalom nadmašilo, ne samo Ajnštajna i Fejnmana, nego jednostavno sve. Stim što se tu podrazumeva da se zna (navede) zbog čega zakazuje opšta teorija relativnosti, šta je fizička suština vremenskoj dilataciji, zbog čega radi kvantna ispreplitanost i kvant uopšte, pa i do toga da se zna zbog čega crne rupe u kvazarima po obodima univerzuma imaju poravnate ose rotacije.

  Ta ideja jednostavno sve ovo, pa i više od ovog mora da pokrije, jer'bo će ona na taj način i da se, što reče čovek, proverava, i da bi bila ideja ne sme da zakaže ninačemu!
  Pa tako da ako misliš da sam neskroman, moram nažalost da te razočaram. To se jednostavno sa idejama tako radi. Naprosto, kako bi uopšte neko došao na ideju da ima ideju ako nije raspoložen (ne ume) da je sagleda?!
  I to je ono što ja ovde na krstarici radim. Ja dajem alternativni koncept za koji smatram da treba da bude proveren. Pih, daleko od toga da ja tvrdim da ja znam šta je i kako je. Za tvrdnje postoje drugi mehanizmi. Naravno, sutra i ako bi se naučnici eventualno složili oko mog koncepta, to još uvek ne mora da znači da je to tačno!!
  I ja na taj način ovde na forumu i učestvujem. Stvarno ne znam kako ti dolaziš do zaključka da ja za nekog kažem da nema pojma:what:

 18. #18
  Poznat
  Učlanjen
  18.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  daleko od reke u sredini ničega
  Poruke
  9.056
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio alfalogo Pogledaj poruku
  Ja tebi izgleda džabe dajem one korisne linkove, ti kam da to ne čitaš ili ako i čitaš, ne svaćaš:what:
  A biće izgleda da si i nad neupućen!!
  Pa šta kaže gospodin nobelivac Brajan Šmit?! "Traga za sada nema, traži se ideja" i "sedam milijardi ljudi na svetu razmišlja"!

  Šta ti sa tvojim skromnim duhom iz ovog možeš da zaključiš? Nisi valjda pimislio da se čovek prosipa glupostima:what:
  Daklen, "nema traga", što hoće reći da ništa nije tačno u teoretskom smislu i to su znali i Ajnštajn, a zna to i Fejnman! I kad čovek (Brajan Šmit) kaže kako se traži ideja (nadam se da znaš šta se pod tim podrazumeva) kako bi je oni proverili. To znači, da ako bi se nabasalo na dobru ideju, da bi to bila neka koncepcijska suština koja bi u sve morala da može da uđe. I to je sasvim normalno da bi tako nešto sa svojim potencijalom nadmašilo, ne samo Ajnštajna i Fejnmana, nego jednostavno sve. Stim što se tu podrazumeva da se zna (navede) zbog čega zakazuje opšta teorija relativnosti, šta je fizička suština vremenskoj dilataciji, zbog čega radi kvantna ispreplitanost i kvant uopšte, pa i do toga da se zna zbog čega crne rupe u kvazarima po obodima univerzuma imaju poravnate ose rotacije.

  Ta ideja jednostavno sve ovo, pa i više od ovog mora da pokrije, jer'bo će ona na taj način i da se, što reče čovek, proverava, i da bi bila ideja ne sme da zakaže ninačemu!
  Pa tako da ako misliš da sam neskroman, moram nažalost da te razočaram. To se jednostavno sa idejama tako radi. Naprosto, kako bi uopšte neko došao na ideju da ima ideju ako nije raspoložen (ne ume) da je sagleda?!
  I to je ono što ja ovde na krstarici radim. Ja dajem alternativni koncept za koji smatram da treba da bude proveren. Pih, daleko od toga da ja tvrdim da ja znam šta je i kako je. Za tvrdnje postoje drugi mehanizmi. Naravno, sutra i ako bi se naučnici eventualno složili oko mog koncepta, to još uvek ne mora da znači da je to tačno!!
  I ja na taj način ovde na forumu i učestvujem. Stvarno ne znam kako ti dolaziš do zaključka da ja za nekog kažem da nema pojma:what:
  Fejnman na žalost više ne zna jer nas je davno napustio.

  Ne znam kako nisi primetio da se svaka rasprava sa tobom isto završava, zato je ovaj forum izgubio svaki smisao. Niko ozbiljan neće da se uključi u pravu debatu jer gomila krenkova dolazi ovde i prosipa budalaštine.
  Čitao sam druge teme gde su ti ljudi koji se razumeju u fiziku dali do znanja da ne znaš šta pišeš ali ti i dalje teraš svoje upravo sa ovim nadmenim stavom. Kao što sam već naglasio, da ovo ima neku težinu ne bi ti gubio vreme na krstarici nego bi se obratio pravim ljudima. Komedija.

 19. #19
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.302
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio Dalibor.K Pogledaj poruku
  Fejnman na žalost više ne zna jer nas je davno napustio.
  Pa dobro, njega spominjem zato što ga ti forsiraš inače ne bi ni znao za njega.


  E, a volim kad si ipak malo konstruktivan!
  Ne znam kako nisi primetio da se svaka rasprava sa tobom isto završava, zato je ovaj forum izgubio svaki smisao. Niko ozbiljan neće da se uključi u pravu debatu jer gomila krenkova dolazi ovde i prosipa budalaštine.
  Čitao sam druge teme gde su ti ljudi koji se razumeju u fiziku dali do znanja da ne znaš šta pišeš ali ti i dalje teraš svoje upravo sa ovim nadmenim stavom.
  Ja bre ne znam gde je meni neko nešto stavio do znanja?! Tako nešto ne može da se izvede. Svakako ne pre nego što neko ne da predlog gde misli da koriguje ono početno, a to je opšta teorija relativnosti. Ja sam recimo dao da ona mora da se razloži po geometrijskim pravcima i kakvim. Bilo ko drugi ko hoće nešto da se ubeđuje, pa onda da da neki predlog po nekoj osnovi korigovati (OTR) i da to obrazloži. Pošto, to je osnovni uslov za diskusiju. Svako ko ne može da makne preko toga, šta ima da diskutuje. (OTR) je neodbranjiva u izvornom ustrojstvu.
  I tačno je, imao sam raspravu sa RASA77, međutim, on je zakazao kod pojma da (OTR) kao takva pada ako se ne pronađe tamna materija! To mu nije bilo jasno. Ali dobro.
  Kao što sam već naglasio, da ovo ima neku težinu ne bi ti gubio vreme na krstarici nego bi se obratio pravim ljudima. Komedija.
  Kao prvo; ne razmišljaju svi naučnici kao Brajan Šmit, pa da otvoreno pozivaju na ideju. Mislim, ne bi ti ja ni njega poturo pred nos da ti nisi dosadan. Kao drugo; kod takvih stvari ti je to upar ljudi na svetu sa kojima bi tu nešto moglo da se proveri. I jedan od njih je verovatno upravo Brajan Šmit, pa i možda još neko, ali od naših ti to niko ne bi mogao i to sam već napomenuo na p.d.f-u filozofije, pa verovatno ni Dejan Stojkivić, pa ni niko od Šijačkih!
  Tako da, kome bi ja trebao da se obratim čak i kad bi me to u nekoj preteranoj meti zanimalo? Brajanu Šmitu neću sigurno, bez obzira što čovek ima dobru volju. Znaš, nervira me engleski:mad:
  I što se mene tiče, meni je bitno da ja znam šta je možda i uopšte mi nije bitno da ja nekog nešto ubeđujem. Ja možda znam i meni je to dosta. Ovo ovde je, eto onako, laganica. Nikud nisam navro. Samo tebi nešto smeta. Ti jednostavno ne shvataš da ima i nas, koji nismo nizašta zainteresovani. Pa ne misliš valjda da bih prihvatio neki smor od profesorske karijere ili nešto slično?!

 20. #20
  Poznat
  Učlanjen
  18.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  daleko od reke u sredini ničega
  Poruke
  9.056
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Ne znaš za jednog od najvećih fizičara dvadesetog veka...
  Evo edukuj se:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Feynman

  https://www.youtube.com/watch?v=Fzg1CU8t9nw

  https://www.youtube.com/watch?v=4zZbX_9ru9U

  https://www.youtube.com/watch?v=Bgaw9qe7DEE

  Možeš i lekcije da gledaš ako ti volja...

 21. #21
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.302
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio Dalibor.K Pogledaj poruku
  Ne znaš za jednog od najvećih fizičara dvadesetog veka...
  Evo edukuj se:
  ..................................,.

  Možeš i lekcije da gledaš ako ti volja...
  I jopet tebi korisni linkovi ne pomažu. Pa dao sam ti link koji je nastao prošle godine gde čovek, nobelovac Brajan Šmit navodi kako nema tragova. Tako da tu ni Ričard Fajnman nije napravio nikakav trag, Nobelova gore ili Nobelova dole. Pa ne bi se valjda jedan Brajan usudio da lupa gluposti.
  I ja posežem za materijalizacijom i generalnom suštinom koje možda može da ima veze sa Fajnmanovim principima polja, samo što ja kad spominjem polja više hoću da ukažem na dezintegrisane čestice koje su u jezgranoj komponenti kompulsivne i to se dosta razlikuje od onog što se kod Fajnmana i standardnog modela zastupa, pa i po samom uzroku. Pa tako da mi Fajnman nije nešto ni presudan u celoj toj priči. Stim da su i glasine o neophodnosti popriličnog podešavanja standardnog modela sve veće! Uostalom, Fajnman nije ni pipnuo razradu kauzalnosti kvantne ispreplitanosti iako je radio na kvatnim pojmovima. Mislim, meni nije problem što nisam znao za Fanmanove radove, ja se baziram na skroz druge principe i mislim da će ova nova sudaranja u CERN-u više da prevagnu na tu stranu!
  Teško da će oni naći česticu super simetrije. Sve nadalje može da dolazi samo kao dezintegrisano u svojstvu sličnom mezona DS3 koji se ne uklapa u standardni model.
  Svaćaš?

 22. #22
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.302
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio Dalibor.K Pogledaj poruku
  ......................... Kao što sam već naglasio, da ovo ima neku težinu ne bi ti gubio vreme na krstarici nego bi se obratio pravim ljudima...........
  I evo, da ti uslišim želju da ne misliš da sam vaćaroš i obratio sam se pravim ljudima. Ovima sa Instituta za fiziku u Beogradu, i čak i nekima koji možda imaju neke bliskosti sa nekim čudnim idejama. E, jedino je pitanje da li će pravi ljudi uraditi pravu stvar?! Pošto, po tim institutima su malo lenji. Njima projekat mora na tacnu da se servira. I može da ispadne ko ono sa "na primeru grada Beograda" kada se ispostavilo da doktori nauka ne moraju ni da čitaju. Mada, s'vaćam, onako nešto nije ni moglo da se proglasi za nečim od nacionalnog značaja (interesa), a ovo moje bi ipak možda i moglo!
  Jer' bo, kako reče prof. dr. Dejan Stojković, "onaj ko bude hteo nešto da napravi, taj će morati ljucki da nas iznenadi"!
  Imadoh negde neko od njegovih predavanja, nego, zagubih. Ali uglavnom, to je to, treba biti raspoložen na iznenađenja, a i ovo moje uopšte nije preterano nastrano. Jer' bo, kako ja gledam, sve tu dolazi u kombinaciju sa nekim viđenjima afirmisanih naučnih predloga. Ja tome samo dodajem teret.
  I evo ti kako sam izvršio obraćanje;
  ____________________________

  Cenjeni gospodine xxxx,

  U osnovi mi možda neće biti baš zgodno da vam objasnim od čega bih počeo. Imam malu unezgođenost po tom pitanju, kao Piter Higs kada je trebao da predloži bozon! Ali dobro, predlog i nije u potpunosti bez osnove i možda ako bih se upotio na malo bolju razradu onog što su vaše kolege sa (SISSA) u Trstu Stefano Liberati i Luka Maćone pokrenule oko "teorija superfluidnog vakuuma". Pa sad, ja samo sve to isto preinačujem dodatno u možda nešto još interesantnije, a to je, da je prostor na sličan način i pod ogromnom težinom! I sa tim principom, pa možda i modelom, ja mogu da dobijem polja na odgovarajućoj dužini. I čak možda i da odredim zbog čega se pojavljuju čestice poput mezona DS3 koje imaju svojstva materije i antimaterije. Kod ovog modela bi se radilo o tome da su sve čestice polja dezintegrisane i one kao takve ne bi prelazile opseg jezgra.
  Doduše, ja uopšte ne znam koliko vi kao naučnik navijate ze neke egzotične ideje kao ova o superfluidnom vakuumu, i da li uopšte imate navijačku poziciju imajući u vidu da ste u fundamentalnim vodama, ali mislim da je stvar mnogo jaka. Naravno, ako se tome doda i ogromna težina, viskozitet "fluida" je možda zanemarljiva priča, pa eto, ako i ne bi mogli da se upustimo u kompletnu avanturu po pitanju razrešavanja jednog sistema kao što je fizika.
  Ja sam na ovu ideju došao po osnovi jasnih određivanja nekih smernica pri opštoj teoriji relativnosti. Pa i ako bih mogao da kažem da po tom pitanju ni odnos kvantne isprepletenosti više ne bi bio u svađi sa (OTR) i samim tim bi jasnije moglo da se navede šta bi tu bilo po sredi, a to nije nelokalnost svemira.
  Ovom prilikom vam prilažem i jedan mali detalj mog viđenja stvari, a pogotovo bi to moglo da bude interesantno sada pred ova nova sudaranja u CERN-u. I da nas ta sudaranja ne bi načisto iznenadila, pa možda malo nešto da imamo u najavi. Kao recimo, model koji bi bio srodan jednoj teoriji superfluidnog vakuuma koji daje te presvučene čestice zbog kojih je uopšte bilo šta u sjedinjenju u nuklearnom smislu. Naravno, i elektron tu ima svoje mesto, samo što se u ovom prilogu tome nisam posvetio.

  I evo kako bi ukratko izgledao taj princip presvučenih (izvraćenih, dezintegrisanih) čestica, ustvari, razlog zbog kojeg je to tako i to je sve pod bazom sile, a ne u sklopu termičkih nivoa. Pa da, i pitanje je naravno koliko ova dva ustrojstva po osnovi razrade moramo da razdvojimo i da se jedno od to dvoje proglasi samo efektom. Tako da, je li sila u celoj priči efekat, ili je to ipak termika(?!);

  <<Dakle, ovde je priloženo ovo iz uvodnog posta i naravno, potrudio sam se da popravim greškice. Malo mi je ovaj Android skroman sa srpskom tastaturom, pa puno grešim slova. Ali je opet dobro što su (šđćčž) na dohvatu ruke. Mada su recimo isto i (qwyx) moglu da sklone sa površine, pa da imamo veća slova, ali dobro.>>

  Ovo je inače jedan prilog onakav kakav je on postavljen na jednom od foruma, pa je shodno tome i prilagođen.
  I jedino vi sad ako bi ste se u ovome svemu nekako pronašli i ako bi imali ideju kako bi na ovako nešto i matematički moglo da se krene. I samo ako bi napomenu da ovo sve ulazi i u kombinaciju sa ovim skorijim predlozima oko izbačaja crnih rupa. I za moj pojam, ti predlozi, dakle oba, i ovo sa izbačajem crnim rupa kao i supetfluidni vakuum su ideje sa potencijalom, samo što su još u osnovi sirove, a nadam se da je ovo pokriće za to sve. Naravno, ja imam dosta više razrada, ali ovo je samo za početak. I nadam se da ste raspoloženi za velike poduhvate, ili da ako biste bar hteli da organizujete nešto tako!...
  ____________________________

  A, kak' ti se čini ovo obraćanje? Normalno bi to trebalo da funkcioniše sa časopisima, ali mi u Srbiji nemamo taj tip časopisa. Jedino onaj "Planeta", ali oni u redakciji nemaju ni f od fizičara, a opet ovo sa ovima sa instituta može da bude malo šturo!? Teško da će oni da se uhvate u koštac sa tako nečim. Kao prvo i zbog opisa posla, a i možda malo (mnogo) mož' ljubomora da zacima.
  Tako da, ipak su na forumu malo čistija posla, a i postavio sam jaku ucenu, "neka neko da bilo kakav predlog za doradu OTR kako bi ona ostala funkcionalna, ja sam moj dao"!
  Će da bude moguće da će moj predlog da ostane jedini na svetu?!

 23. #23
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.302
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio Dalibor.K Pogledaj poruku
  .........................
  Ovo u CERN-u izgleda stvarno počinje da bude igranka sa ovim česticama i opet se ništa ne uklapa u standardni model. Evo sad se razmatra odstupanje raspada B-mezona koje nije po teoriji i sve ukazuje ne to da je tu po sredi Z'-čestica koja je hiljadu puta teža od jednog protona.
  Naravno, još je rano za zaključke, ali odstupanje je definitivno primećeno. Ta Z'-čestica bi mogla da bude nova prirodna sila, a možda bi to takođe moglo da bude baš ovo o čemu ja ovde pričam "presvučena polja prostora koja efektuju iz prvog i drugog zakona fizike". S tim što će Z' da budu još i teži kad se podigne snaga u CERN-u!

  Oni će tamo dafinitivno morati da se laćaju mog modela

  A i, što ti ne bi voleo da ja ispadnem u pravu?! Mislim, šta te košta, pa neću ti tražim 100€!

 24. #24
  Veoma poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.302
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  PS, nemam link za ovo iz 23-će poruke. To na srpskom još nigde nije objavljeno, a na holandskom će malo da vam znači.

 25. #25
  Poznat
  Učlanjen
  18.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  daleko od reke u sredini ničega
  Poruke
  9.056
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: CERN ima problem za koji ne zna!

  Citat Original postavio alfalogo Pogledaj poruku
  Ovo u CERN-u izgleda stvarno počinje da bude igranka sa ovim česticama i opet se ništa ne uklapa u standardni model. Evo sad se razmatra odstupanje raspada B-mezona koje nije po teoriji i sve ukazuje ne to da je tu po sredi Z'-čestica koja je hiljadu puta teža od jednog protona.
  Naravno, još je rano za zaključke, ali odstupanje je definitivno primećeno. Ta Z'-čestica bi mogla da bude nova prirodna sila, a možda bi to takođe moglo da bude baš ovo o čemu ja ovde pričam "presvučena polja prostora koja efektuju iz prvog i drugog zakona fizike". S tim što će Z' da budu još i teži kad se podigne snaga u CERN-u!

  Oni će tamo dafinitivno morati da se laćaju mog modela

  A i, što ti ne bi voleo da ja ispadnem u pravu?! Mislim, šta te košta, pa neću ti tražim 100€!
  Ne znam šta si ovde citirao. Vidim, ljudi hrle da diskutuju sa tobom... ako si u pravu u pravu si, ako nisi nisi... nemam živaca više da se glupiram sa tobom.

Slične teme

 1. Softwerski problem
  Autor Dynamite u forumu Humor
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 27.04.2007., 09:53
 2. problem
  Autor jasna u forumu Hardver
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 22.04.2004., 22:26
 3. problem sa "Rise of the nations"
  Autor shayca u forumu Strategije
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 18.12.2003., 03:23
 4. Splinter Cell problem !
  Autor AsSaSs1n u forumu Akcione igre
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 01.08.2003., 14:35
 5. problem - O2 Pocket PC
  Autor Petar u forumu Hardver
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 01.06.2003., 08:32

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •