Uskoro dolazi i potpredsednik švajcarske Vlade, kako bi nas naučio o sistemu obrazovanja. Znam da se to mnogima neće svideti - rekao je premijer Vučić.
Uskoro dolazi i potpredsednik švajcarske Vlade, kako bi nas naučio o sistemu obrazovanja. Znam da se to mnogima neće svideti - rekao je premijer Vučić.
Нека се најпре монално образује владајућа клика, пола њих има неке леве, што би рекли у мом селу, акшам школе.
Не одустајем од форума све док сви не буду мислили као ја.
To znači da bi već u srednjoj školi deca trebalo da saznaju šta je to rad, šta je to posao. Ja sam išao u Zemunsku fabriku satova INSA i tada sam naučio šta je nešto što moraš da uradiš i kako to da uradiš. Današnja deca pojma nemaju. Moj sin pojma nema. Kad u spomenem vodomer, kaže „Šta pričaš ti“. E, to želimo da promenimo – rekao je Vučić.
Какве све глупости овде могу да се чују, сачувај ме Боже.
Прво, онај ко је увео Болоњу, је починио велеиздају и треба да иде у затвор. Оно што је сад код нас, нема ни у граду Болоњи.
Друго, какав ће то швајцарац да науччи нашу децу да раде. Ја имам троје деце и научио сам их да раде и сви тројица имају радне навике, ко и ја. Нисам сигуран дакл је већа свињарија ово сад, или оно усмерено образовање које нам је Шувар увео... ал сам потпуно сигуран да овај швајцарац неће научити никог ништа.
СРБИЈА , МОЈА ОТАЏБИНА
http://forum.krstarica.com/showthread.php/472159-Moja-Srbija/page4
Usmereno obrazovanje je bila jedna od boljih reformi u tom smislu što se nakon prve godine zajedničkih osnova prelazilo na usmerenje društvenog tipa, prirodno - matematičkog ili zanatskog.
Tako su đaci nakon prvog razreda mogli da procene gde im je mesto i koje su im sklonosti, sposobnosti.
U trećem razredu su se usmeravali ka još preciznijem smeru i malo ko je grešio u izboru zato što su bili zreli da odluke.
Današnja deca kreću u srednju školu bez ikakvog kompasa.
Niti znaju kakvi ih predmeti očekuju, niti umeju da procene svoje sposobnosti jer su mladi za to.
Najveće zlo je gimnazija opšteg tipa gde se očekuje da svi svaki predmet sve četiri godine vole, podjednako izučavaju i maksimalno znaju.
Da ne pričam o planu i programu koji se bavi nadugačko i naširoko svakakvim podacima koji su bogu za plakati.
Pošalji link