И политичари власници медија !
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 26

Tema: И политичари власници медија !

 1. #1
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  105.545
  Reputaciona moć
  2227

  Podrazumevano И политичари власници медија !

  Savet: I političari vlasnici medija

  Beta | 26. 02. 2015.

  Među vlasnicima medija, otvoreno ili preko članova porodice, nalaze se političari Bratislav Gašić, Dušan Bajatović, Nebojša Stefanović, navodi se u najnovijem izveštaju Vladinog Saveta za borbu protiv korupcije o radu medija.

  U izveštaju Saveta o vlasničkoj strukturi medija za period od 2011. do 2014. godine, koji je preneo današnji NIN, navodi se da su među vlasnicima medija i biznismeni Milan Beko, Stanko Subotić, Predrag Ranković Peconi.

  Savet je naveo da je TV Pink Željka Mitrovića dobijala poreske olakšice, a TV Most Dušana Bajatović subvencije iz vojvođanskog budžeta.

  Savet je zaključio da više od polovine analiziranih medija nema jasno vidljivog vlasnika, odnosno od 50 posmatranih medija 27 ima netransparentno vlasništvo.

  Vlasnici na Kipru, Kajmanskim ostrvima...  Više od polovine najuticajnih medija ima kao krajnjeg vlasnika kompaniju registrovanu u inostranstvu, a problematične su one kod kojih su vlasnici ofšor kompanije, najčešće sa Kipra, Britanskih Devičanskih Ostrva, Kajmanskih Ostrva, gde je gotovo nemoguće utvrditi pravog vlasnika.

  Bratislav Gašić


  NIN je preneo da zaključak Saveta da na uređivačku politiku medija presudno utiče "gvozdeni trougao" medijskih kuća, političkih struktura i krupnog biznisa.

  Aktuelni ministar odbrane Bratislav Gašić iz SNS-a, preko firme Saco d.o.o. vlasnik je televizije TV Plus iz Kruševca, a upravljačka prava je u aprilu 2014. preneo na direktora Dejana Miladinovića.

  Gašićeva televizija

  Njegov sin, Vladan Gašić, vlasnik je televizije TV Zona iz Niša, preko firme Zona plus d.o.o, a jedan je od vlasnika i Sportske TV iz Kruševca, koja je dobila dozvolu za emitovanje u julu 2014. godine.

  U odeljku "Budžetsko finansiranje medija u vlasništvu političara" dobar je deo posvećen TV Plus Kruševac u vlasništvu ministra Gašića, koja je finansirana i budžetskim novcem grada Kruševca.
  Dušan Bajatović


  Vojvođanska regionalna TV Most u vlasništvu je roditelja Dušana Bajatovića, potpredsednika SPS-a. Ta televizija, kako je utvrdio Savet, dobila je ukupno 2,7 miliona dinara, na osnovu rešenja pokrajinskog sekretara za kulturu Milorada Jurića iz juna 2011. i aprila 2012, a naredne dve godine primila je 2,4 miliona od Kulturnog centra Novog Sada i 3,5 miliona od Skupštine grada Novog Sada.


  Nebojša Stefanović - iz marketinga u MUP

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, indirektno, preko članova familije ili putem ranijih angažmana dovodi se u vezu sa pojedinim medijima. Kako navodi Savet, Stefanović je u periodu 2004.-2008. bio direktor marketinga kompanije Interspeed, u čijem je vlasništvu bio Radio Fokus. Iza Interspeeda stoji Petar Komnjenović, pominjan u policijskoj akciji Mreža.

  Nebojša Stefanović


  U izveštaju Saveta je navedeno da su 2012. godine iza ugašenog dnevnog lista Pravda stajali ljudi bliski SNS-u. Udeo od 48 odsto imao je Nemanja Stefanović, ministrov brat, 47 odsto Jugoslav Petković, danas direktor Jugoimporta SDPR, i pet odsto Nikola Petrović, aktuelni direktor EMS-a.


  Poreske olakšice za Pink

  Savet je upozorio i na drugu vrstu ustupaka vlasti - poreske olakšice.

  Prema podacima do kojih je Savet došao, od jula do oktobra 2014. godine ukupan poreski dug svih medija iznosio je preko 3,2 milijarde dinara ili oko 26 miliona evra.

  Željko Mitrović

  Po visini duga izdvajaju se TV Pink, Novosti, Politika i RTS. Ukupni dug TV Pink je u tom periodu iznosio 759, 9 miliona dinara i bio je osam puta veći od duga RTS, skoro šest puta veći od duga Politike i više od 2,5 puta veći od duga Novosti.

  "Najbolji primer za pumpanje poreskog duga je slučaj Pinka, čiji vlasnik Željko Mitrović resurse svoje TV godinama stavlja na raspolaganje najdominantnijoj stranci koja čini Vladu", piše u izveštaju Saveta, koji je utvrdio da TV Pink nije poštovala Sporazum o odloženom plaćanju poreskog duga od 705 miliona dinara iz februara 2013. godine, kojim mu je omogućeno da dug izmiri u 15 jednakih mesečnih rata uz grejs period od devet meseci.


  Peconi vlasnik TV Hepi

  U međuvremenu, ministar finansija Dušan Vujović je sa TV Pink 14. oktobra 2014. godine zaključio novi sporazum o odloženom plaćanju duga za obaveze u visini od 197,5 miliona dinara, na 12 rata uz grejs period od 12 meseci. To bi značilo da bi prvu ratu od 16,4 miliona dinara Mitrović trebalo da plati tek 25. septembra 2015.
  Predrag Ranković Peconi


  Iako je TV Pink početkom februara saopštila da je platila pet miliona evra poreskog duga, Savet postavlja pitanja zašto Poreska uprava nije raskinula sporazum iz 2013. i prinudnim putem naplatila dug kada je utvrdjeno da dužnik ne plaća rate, zašto je sklopljen novi sporazum na jesen 2014. i da li ovakvi uslovi važe i za ostale poreske obveznike.

  U Izveštaju se pominje i Predrag Ranković Peconi kao verovatni pravi vlasnik TV Hepi, a u prilog tome ide činjenica da se sve četiri povezane firme sa TV Hepi nalaze na adresi Aleksandra Dubčeka 14, na kojoj je i firma Invej, koja se vezuje za Peconija.


  E-novine u stanu Caneta Subotića

  Savet se osvrće i na portal E-novine, čiji su vlasnici sa po 50 odsto Branislav Jelić i Petar Luković, i napominje da se E-novine ističu po prijateljskim odnosima sa biznismenom Stankom Subotićem Canetom. Sedište redakcije je u Knez Mihailovoj ulici, a vlasnik stana u kome su smeštene E-novine je Stanko Subotić, navodi se u izveštaju.

  Stanko Subotić

  +++++++++++++


  Najčešći neformalni pritisak na uređivačku politiku medija vrši se preko oglašivača, tvrdi Savet i ističe da je primetno da obim i kontinuitet saradnje oglašivača i konkretnog medija zavisi od kursa uređivačke politike.

  Praćenje oglašavanja od jula do avgusta 2014. godine, pokazalo je da je list Politika rekorder po broju oglasa od budžetskih korisnika (više od 250), u novosadskom Dnevniku dominiraju oglasi pokrajinskih organa, dok je interesantno da se u Novostima Državna lutrija Srbije oglasila preko 50 puta.
  +++++++++++


  Podela kolača među marketinškim agencijama

  Na oglašivačkom tržištu najveći procenat drže i dalje dva pula - agencije okupljene oko Direct Media (doskoro u vlasništvu Dragana Đilasa), a drugi pul čini osam agencija okupljenih mahom oko Srđana Šapera, među kojima je i agencija Second, iza koje stoji Goran Veselinović, član Glavnog odbora SNS-a.

  Srđan Šaper


  U poslednjim godinama, kao je utvrdio Savet, opada udeo Direct Media, koji gubi značajne klijente, poput Imleka, Agrokora, Komercijalne banke i Banke Inteza.

  Savet navodi da je većina medija sa državnim kapitalom pod direktnom kontrolom političkih stranaka, a prvi oblik uticaja je putem njihovog finansiranja. Finansijsku kontrolu Tanjuga, Savet prepoznaje posebno u toku predizborne kampanje 2012. godine, kada je Vlada odobrila beskamatni kredit od 17,5 miliona dinara iako je Tanjug iz budžeta u 2011. već dobio više do 216 miliona dinara.

  Još očiglednija kontrola vidi se u ukidanju pretplate za RTS i prelasku na budžetsko finansiranje, pa je tako RTS u 2014. dobio 6,5 milijardi dinara. Uz to, uz saglasnost Vlade, RTS-u je otpisan dug od 20 miliona evra prema JP Emisiona tehnika i veze, naveo je Savet, a preneo NIN.


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++


  Која туга..... која трагедија..... па ето сада видимо црно-на-бело зашто је овако ужасна ситуација у медијима, зашто новинари лажу, измишљају или прећуткују истину - У ПИТАЊУ СУ ВЛАСНИЦИ..... а што је још трагичније Савет лепо наводи да за више од половине медија ИМАМО ТАЈНЕ ВЛАСНИКЕ...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.
 2. #2
  Domaćin
  Učlanjen
  08.06.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.426
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Lopovi bem li im .....

 3. #3
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.317
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Ovaj Peconi deluje bilmezasto....
  Al' pun ko šleper !

 4. #4
  Domaćin
  Učlanjen
  08.06.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.426
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Citat Original postavio Grof Vronski Pogledaj poruku
  Ovaj Peconi deluje bilmezasto....
  Al' pun ko šleper !
  Izgleda ko da ce da rikne/...

 5. #5
  Elita
  Učlanjen
  30.10.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  22.267
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  1172

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Ova tema je dokaz nevidjene cenzure. Nijedan medij ovo nije objavio.

  Ou vejt..

 6. #6
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  105.545
  Reputaciona moć
  2227

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Citat Original postavio Mračak@ Pogledaj poruku
  Ova tema je dokaz nevidjene cenzure. Nijedan medij ovo nije objavio.

  Ou vejt..
  Ова тема је доказ да су патолошки лажови притиснути са свих страна због цензурисања медија - а тек ће да буде весело КАДА БУДЕ ПРОВАЉЕНО КО СУ ТАЈНИ ВЛАСНИЦИ ОСТАЛИХ ВИШЕ ОД ПОЛОВИНЕ МЕДИЈА за које ни Савет није био у могућности да провали власнике - а бедна лажљива власт ћути...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 7. #7
  Elita jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.266
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !


 8. #8
  Elita
  Učlanjen
  30.10.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  22.267
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  1172

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Ова тема је доказ да су патолошки лажови притиснути са свих страна због цензурисања медија - а тек ће да буде весело КАДА БУДЕ ПРОВАЉЕНО КО СУ ТАЈНИ ВЛАСНИЦИ ОСТАЛИХ ВИШЕ ОД ПОЛОВИНЕ МЕДИЈА за које ни Савет није био у могућности да провали власнике - а бедна лажљива власт ћути...
  Obzirom da vlada cenzura, a da svi mediji sire laz, ptravo je cudo sto si saznao ovu istinu.

 9. #9
  Elita
  Učlanjen
  05.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.069
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Citat Original postavio Mračak@ Pogledaj poruku
  Obzirom da vlada cenzura, a da svi mediji sire laz, ptravo je cudo sto si saznao ovu istinu.
  Svi zele vodji da se dodvore. Naravno da ce drukati jedan drugog.

 10. #10
  Buduća legenda *BILJA* (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "Vidik na misli moje najtananije..."
  Poruke
  31.530
  Tekstova u blogu
  72
  Reputaciona moć
  1643

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Citat Original postavio Mračak@ Pogledaj poruku
  Obzirom da vlada cenzura, a da svi mediji sire laz, ptravo je cudo sto si saznao ovu istinu.
  CIA, Mračak, CIA

  Vlasniku “N1″ televizija i bivšem direktoru CIA, Dejvidu Petreusu, preti optužnica u SAD zbog odavanja poverljivih informacija.


  FOTO: Lobelog.com

  Međunarodni mediji pišu da američko Ministarstvo pravde (US Justice Department) ozbiljno razmatra mogućnost podizanja optužnice protiv bivšeg direktora CIA-e i sadašnjeg vlasnika “N1″ televizija Dejvida Petreusa.

  - See more at: http://www.****************/preti-mu-zatvor-vlasniku-n1-televizije-preti-optuznica-u-sad.html#sthash.To4Qnpaz.dpuf

  ------------------
  Skriveni iza fantomskih firmi sa Kipra, Nemci su uspeli da preuzmu kontrolu nad dve nacionalne televizije u Srbiji, što je suprotno zakonu. Evo kako.  Štampani mediji

  Krenimo prvo od štampanih izdanja. Jedna od najvećih izdavačkih kuća u Srbiji je Ringier Axel Springer. Ta kompanija je u vlasništu švajcarske kompanije Ringier (50%) i nemačke kompanije Axel Springer (50%).

  Švajcarsko-nemački Ringier Axel Springer u Srbiji državi nekoliko najuticajnijih i najtiražnijih štampanih medija, između ostalog, Blic, Alo! i 24 sata. Ne zaboravimo i njihova elektronska izdanja blic.rs, zena.blic.rs, sport.blic.rs, alo.rs i 24sata.rs. Ti sajtovi se nalaze na spisku najposećenijih sajtova u Srbiji.

  Ringer Axel Springer drži još nekoliko štampanih i elektronskih izdanja:

  Magazini: Blic žena, NIN, Puls, Auto Bild, Ekstra kuhinja, Kigaku
  Digitalna izdanja: nonstopshop.rs, pulsonline.rs, superodmor.rs, nekretnine.rs, mojauto.rs

  Dakle, Nemci, u partnerstvu sa Švajcarcima, drže najuticajniji štampani medij – Blic i najposećeniji domaći internet sajt – blic.rs (sport.blic.rs i zena.blic.rs).

  - See more at: http://www.****************/nemacka-okupacija-nemci-drze-najuticajnije-medije-u-srbiji-da-ni-ne-znate.html#sthash.125uBYxj.dpuf
  ---------------------
  ZAKLJUČAK

  Dakle, Nemci (u partnerstvu sa Švajcarcima) u Srbiji drže najtiražnije novine (Blic, Alo!, 24sata), nacionalne televizije Prva i B92 (uključujući i b92.net), kablovski kanal Prva Plus, kao i dozvole za emitovanje programa preko kablovskog sistema koje su dodeljene nemačkim vlasnicima Nova.rs.

  Dosta vam je!

  Tvrdnje da su Grci vlasnici svih tih televizija padaju u vodu jer je opšte poznato da Grci nikada nisu bili posebno zainteresovani za srpsko televizijsko tržište. Međutim, sa Nemcima je u potpunosti suprotna situacija. Podsetimo još da je nemačka firma Vac do 2010. godine bila vlasnik nekoliko štampanih medija u Srbiji, između ostalog, i Večernjih novosti.

  Odakle tolika opsesija Nemaca da zavladaju srpskim medijskim tržištem?

  AUTOR: Danilo Redžepović

  - See more at: http://www.****************/nemacka-okupacija-nemci-drze-najuticajnije-medije-u-srbiji-da-ni-ne-znate.html#sthash.125uBYxj.dpuf
  NE KRIVI NIKOG U SVOM ŽIVOTU: DOBRI LJUDI TI DONOSE SREĆU, LOŠI ISKUSTVO..NAJGORI-LEKCIJI, NAJBOLJI-USPOMENE

 11. #11
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  105.545
  Reputaciona moć
  2227

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Citat Original postavio *BILJA* Pogledaj poruku
  Е ако СНС-дрипце не одбрани овај Реџеповић - нико неће...... јбт како се уопште усуђујеш да се јавиш КОД ЧИЊЕНИЦЕ ДА СУ МИНИСТРИ ВЛАДЕ СРБИЈЕ ВЛАСНИЦИ МЕДИЈА..... не могу да верујем какав је ово неморал.........
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 12. #12
  Buduća legenda *BILJA* (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "Vidik na misli moje najtananije..."
  Poruke
  31.530
  Tekstova u blogu
  72
  Reputaciona moć
  1643

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Е ако СНС-дрипце не одбрани овај Реџеповић - нико неће...... јбт како се уопште усуђујеш да се јавиш КОД ЧИЊЕНИЦЕ ДА СУ МИНИСТРИ ВЛАДЕ СРБИЈЕ ВЛАСНИЦИ МЕДИЈА..... не могу да верујем какав је ово неморал.........
  Javim se kad hoću, kad neću da arčim vreme sa besposlenim ratnicima tastaturom, a niko nije demnatovao.
  To što aludiraš na prezime pogledaj link -
  http://www.srbijadanas.net/ko-je-sanda-raskovic-ivic-zena-okrnjene-biografije-koja-opravdava-hrvatsku-oluju/
  Majka Hrvatica, deda Hrvat, prvi muž Hrvat, sin živi u Zagrebu sa ocem Hrvatom, i?
  NE KRIVI NIKOG U SVOM ŽIVOTU: DOBRI LJUDI TI DONOSE SREĆU, LOŠI ISKUSTVO..NAJGORI-LEKCIJI, NAJBOLJI-USPOMENE

 13. #13
  Aktivan član Koba (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  1.625
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Presvuceni, dokle cete vise prozivati ljude na nacionalnoj osnovi? Ima li kraja tome?

 14. #14
  Buduća legenda *BILJA* (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "Vidik na misli moje najtananije..."
  Poruke
  31.530
  Tekstova u blogu
  72
  Reputaciona moć
  1643

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Шешељ: Председница ДСС је ћурка залутала у политику!
  http://www.pravda.rs/2014/11/23/seselj-sanda-raskovic-ivic-je-curka/
  NE KRIVI NIKOG U SVOM ŽIVOTU: DOBRI LJUDI TI DONOSE SREĆU, LOŠI ISKUSTVO..NAJGORI-LEKCIJI, NAJBOLJI-USPOMENE

 15. #15
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  105.545
  Reputaciona moć
  2227

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Citat Original postavio *BILJA* Pogledaj poruku
  Javim se kad hoću, kad neću da arčim vreme sa besposlenim ratnicima tastaturom, a niko nije demnatovao.
  To što aludiraš na prezime pogledaj link -
  http://www.srbijadanas.net/ko-je-sanda-raskovic-ivic-zena-okrnjene-biografije-koja-opravdava-hrvatsku-oluju/
  Majka Hrvatica, deda Hrvat, prvi muž Hrvat, sin živi u Zagrebu sa ocem Hrvatom, i?
  Ако се мало боље сабереш када пишеш, приметићеш ДА СЕ ОВДЕ УОПШТЕ НЕ РАДИ О САНДИ РАШКОВИЋ-ИВИЋ(о којој никада нисам ни имао добро мишљење без обзира на њено порекло и брачне односе) - НЕГО О БЕДНИМ МИНИСТРИМА И ЧЛАНОВИМА СНС-а КОЈИ СУ ПРИВАТНИ ВЛАСНИЦИ МЕДИЈА....... И КОЈИ ФИЛУЈУ НАРОД ЛАЖИМА, ПОЛИТИКАНТСТВОМ И ДЕМАГОГИЈОМ КОЈА ЈЕ БЛАГО РЕЧЕНО ОДВРАТНА....... у овој теми се ради О СЛОБОДИ МЕДИЈА КОЈЕ У СРБИЈИ НЕМА...
  Значи, немој да се понашаш као глупи, дебели Бабић у Парламенту који једино што ради то је ДА ИЗИГРАВА "СКРЕТНИЧАРА" ......него покушај да учествујеш у теми ......
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 16. #16
  Buduća legenda *BILJA* (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "Vidik na misli moje najtananije..."
  Poruke
  31.530
  Tekstova u blogu
  72
  Reputaciona moć
  1643

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Citat Original postavio Fisher8890 Pogledaj poruku
  Presvuceni, dokle cete vise prozivati ljude na nacionalnoj osnovi? Ima li kraja tome?
  Mita je mog pokojnog strica Tomislava nazavao Hrvatom,jer, napisa, ima hrvatsko ime.
  EREmita je pisao sve i svašta, ja pamtim kao slon, imam i crno na belo - počev od njega pa do nekih matorih usedelica

  Za sada, imam obaveza, nekima su one misaone imenice, doduše mora da su dobro plaćeni ovde, ali ja nisam ovde nikako a tamo- delim sudbinu ostalih svesna da je posledica ne uzrok. Uzrok su petooktobraši koje je Zapad i Amerika finansirali da pale, prebijaju, kradu, otimaju, pošalju u Hag sve Srbe na koje se prstom uprlo samo pa i samog na ulici svrgnutog i u Hagu ubijenog predsednika, prebijaju novinare, daju tzv. nezavisnost KiM, puste iz zatvora hiljade albanskih ubica i terorista, kriminalne privatizacije, tzv. Krizne štabove i da ne nabrajam, mogla bih do ujutru!!!
  Poslednji put ažurirao/la *BILJA* : 27.02.2015. u 19:10
  NE KRIVI NIKOG U SVOM ŽIVOTU: DOBRI LJUDI TI DONOSE SREĆU, LOŠI ISKUSTVO..NAJGORI-LEKCIJI, NAJBOLJI-USPOMENE

 17. #17
  Aktivan član Koba (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  1.625
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: И политичари власници медија !

  Citat Original postavio *BILJA* Pogledaj poruku
  Mita je mog pokojnog strica Tomislava nazavao Hrvatom,jer, napisa, ima hrvatsko ime.
  EREmita je pisao sve i svašta, ja pamtim kao slon, imam i crno na belo - počev od njega pa do nekih matorih usedelica

  Za sada, imam obaveza, nekima su one misaone imenice, doduše mora da su dobro plaćeni ovde, ali ja nisam ovde nikako a tamo- delim sudbinu ostalih svesna da je posledica ne uzrok. Uzrok su petooktobraši koje je Zapad i Amerila finansirao da pale, prebijaju, kradu, otimaju, pošalju u Hag sve Srbe na koje se prstom uprlo samo pa i samog na ulici svrgnutog i u Hagu ubijenog predsednika!
  Tacno je to. Danas je posao u Srbiji misaona imenica.

 18. #18
  Vasilij Zajcev nije na forumu
  Кад снајпериста намигне, то увек обара с ногу.
  Moderator Vasilij Zajcev (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  An der Westfront
  Poruke
  8.214
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  295

  Podrazumevano Gašić i sin drže tri televizije: I moja deca moraju od nečega da žive!

  I moja deca moraju od nečega da žive, rekao je za „Blic“ ministar odbrane Bratislav Gašić, upitan o vlasništvu njegovog sina Vladana u nekoliko televizija.  Ministar Gašić je preko firme „Saco“ d.o.o. vlasnik TV „Plus“ iz Kruševca, ali je upravljačka prava preneo na Dejana Miladinovića. Gašićev sin Vladan je vlasnik TV „Zona“ iz Niša, a preko firme „Zona plus“ d.o.o. jedan je od vlasnika sportske TV iz Kruševca. Gašićeva TV „Plus“ se jednim delom finansira iz budžeta Kruševca.

  To je pokazao izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije za period od 2011. do 2014, u kome piše da su pojedini političari, otvoreno ili preko članova porodice, vlasnici mahom lokalnih glasila.

  - Televiziju imam 20 godina, a u politiku sam ušao 2008. - kaže Gašić, a na pitanje da li je njegova televizija koristila novac iz javnih sredstava, Gašić je kazao da je sve rađeno po konkursu.

  I Dragan Marković Palma, gradonačelnik Jagodine, objašnjava da televiziju ima 18 godina, kada nije ni imao veze sa politikom, kao i da “nikada nijedan dinar iz nekog javnog preduzeća ili gradskog budžeta nije otišao toj televiziji”.

  - Televizija je u funkciji grada, promovišu se turističke destinacije, sport... Poslednji put sam tamo gostovao pre pet godina - kaže Marković.

  Vlasnik “Radija S” Zoran Anđelković (SPS) kaže da od tog medija živi cela njegova porodica, kao i da od 2006. nema političku funkciju.

  - Ni od jednog državnog preduzeća nisam dobio novac za radio - kaže Anđelković.

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je “Pravda” ugašena pre nego što je SNS došla na vlast. On je od 2004. do 2008. bio direktor marketinga kompanije “Interspeed”, u čijem je vlasništvu bio Radio „Fokus“. Vlasnik 48 odsto „Pravde“ bio je njegov brat Nemanja Stefanović.

  - Suludo je dovođenje mene kao ministra u taj kontekst. Ne znam da li je greška ili je tendenciozno - rekao je Stefanović.

  Dušan Bajatović se nije javljao na telefon.


  Skromni ljudi...

  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/538138/Gasic-i-sin-drze-tri-televizije-I-moja-deca-moraju-od-necega-da-zive
  Die Sonne kann nicht ohne Schein, der Mensch nicht ohne Liebe sein.

 19. #19
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  55.699
  Reputaciona moć
  1392

  Podrazumevano Re: Gašić i sin drže tri televizije: I moja deca moraju od nečega da žive!

  zar mu nije sin propali fudbaler ?
  The Show Must Go On...

 20. #20
  Buduća legenda svarozic (avatar)
  Učlanjen
  19.09.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Republika Srpska
  Poruke
  35.137
  Reputaciona moć
  991

  Podrazumevano Re: Gašić i sin drže tri televizije: I moja deca moraju od nečega da žive!

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  zar mu nije sin propali fudbaler ?
  gdje je on biješe igrao?
  Džaba kupaći na rese
  kad nema šta da se trese!

 21. #21
  Elita Александр Григорьевич (avatar)
  Učlanjen
  18.06.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Минск
  Poruke
  15.961
  Reputaciona moć
  567

  Podrazumevano Re: Gašić i sin drže tri televizije: I moja deca moraju od nečega da žive!

  Citat Original postavio Vasilij Zajcev Pogledaj poruku
  Нису они скромни, већ си ти наиван ка' овца листајући Der BLITZE, линкујући
  овде НАМЕНСКЕ ПАМФЛЕТЕ, а све са ђубришта бившег шефа ЦИА-е!

  МИСЛИ МАЛО О ТОМЕ!
  Север - То је посебно место где се сусрећу други светови!

 22. #22
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  35.113
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Gašić i sin drže tri televizije: I moja deca moraju od nečega da žive!

  Citat Original postavio svarozic Pogledaj poruku
  gdje je on biješe igrao?
  За мало да га приме у Звезду.

 23. #23
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  55.699
  Reputaciona moć
  1392

  Podrazumevano Re: Gašić i sin drže tri televizije: I moja deca moraju od nečega da žive!

  Citat Original postavio svarozic Pogledaj poruku
  gdje je on biješe igrao?
  Hteo je baba da ga ubaci u Zvezdu dok u Ćoki i Džaja bili glavni ,al je pukla bruka pa su odustali ,onda mora da je baš žalostan igrač kad tamo nije prošao,ako znamo koga su sve tamo dovukli .
  The Show Must Go On...

 24. #24
  Poznat Vaske (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  9.988
  Reputaciona moć
  969

  Podrazumevano Re: Gašić i sin drže tri televizije: I moja deca moraju od nečega da žive!

  Pa da nije tako kako bi takav ikada igde bio vlast

 25. #25
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  105.545
  Reputaciona moć
  2227

  Podrazumevano Re: Gašić i sin drže tri televizije: I moja deca moraju od nečega da žive!

  Ово је само ДЕО ТАЈНИХ ВЛАСНИКА МЕДИЈА - А ИМА ИХ ЈОШ 50 ЗА КОЈЕ НЕ ЗНАМО КО СУ ВЛАСНИЦИ...... али и ово је довољно да се човеку смучи живот...
  п.с. Са' ће да дотрче СНС-ботови да причају О ВЛАСНИШТВУ МЕДИЈА ЦИА-генерала - КАО ДА САМ МУ ЈА ПРОДАО ДРЖАВНИ ДЕО А НЕ УПРАВО ВЛАДА СРБИЈЕ..........
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


Slične teme

 1. Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 03.03.2007., 20:09
 2. Odgovora: 30
  Poslednja poruka: 18.02.2007., 21:58
 3. НАЈБОЉИ СРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ ?
  Autor Norma Kampl u forumu Politika
  Odgovora: 112
  Poslednja poruka: 08.02.2007., 13:38
 4. Политичари у ''Великом брату''!
  Autor gost 23146 u forumu Politika
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 13.01.2007., 20:10
 5. ПОЛИТИКА И ПОЛИТИЧАРИ ?
  Autor eremita u forumu Politika
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 27.07.2005., 01:43

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •