OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice!
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10

Tema: OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice!

 1. #1
  Elita
  Učlanjen
  05.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.069
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice!

  OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice! http://www.kurir-info.rs/otvorena-sednica-vlade-vucic-i-ministri-na-okupu-u-1130-clanak-1689069

  OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice!
  Premijer je na samom početku rekao da smo mi u eri lakih rešenja izabrali teži put, da je deficit u prvom kvartalu minimalan, te da je dinar ojačao, a zatim poimence nabrojao ko je najčešće, a ko najređe prisustvovao sednicama

  Politika, Utorak, 24. februar, 2015.
  Autor: EPK,Tanjug
  vučić, otvorena sednica vlade srbije foto Pink Pt.
  BEOGRAD - U zgradi Vlade Srbije u Nemanjinoj 11 u toku je otvorena sednica vlade kojom predsedava premijer Aleksandar Vučić. On se na samom početku sednice zahvalio aktuelnom ministru finansija Dušanu Vujoviću povodom skapanja sporazuma iz predostrožnosti sa MMF, ali i pomenuo njihovog prethodnika ministra Lazara Krstića. Sednica u Nemanjinoj počela je u 11.30 časova.

  Premijer je na samom početku rekao da smo mi u eri lakih rešenja izabrali teži put i da to evropske zemlje cene.

  UŽIVO OTVORENU SEDNICU VLADE SRBIJE MOŽETE PRATITI OVDE

  Vučić je zatim naglasio da je deficit Srbije trenutno minimalan i da 450 miliona evra dozvoljenog deficita sigurno neće biti zabeleženo u prvom kvartalu već da će on iznositi 300 miliona evra. Šef srpske vlade je potom pozdravio i jačanje dinara.

  Ko je najredovniji na sednicama?

  Obraćajući se ministrima, premijer je poimence i u procentima nabrojao ko je najčeše prisustvovao sednicama vlade i to sledećim redom: Vučić, Lončar, Antić, Stefanović, Bošković, Sertić, Ljajić, Udovički, Udovičić, Selaković, Tasovac, Vujović... Dačić... Izrekavši Dačićevo ime koje se našlo na gotovo poslednjem mestu po dolaznosti na sednice Vučić je rekao: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice iako on često putuje!

  Pošto su ministri glasali o brojnim predlozima, premijer je zatražio od ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara da se roditeljima dece obolele od raka za vreme bolovanja omogući da primaju punu platu.

  Foto: Printscreen TV Pink Foto: Printscreen TV Pink
  "Kurs dinara gotovo isti kao pre dve godine"

  Kurs dinara danas gotovo isti kao pre dve godine, izjavio je danas premijer i dodao da je trenutno najpovoljniji od početka 2015. On je na otvorenoj sednici vlade, stote u ovom mandatu, primetio da o toj činjenici danas niko ne govori, ali zato "svi znaju da pričaju o njegovom istorijskom minimumu".
  A dinar je u ovom trenutku, kako je naveo, toliko jak da je Narodna banka Srbije juče kupovala evre, a da to će činiti i danas.

  "Juče bi nam kurs bio 119,5 dinara da nismo kupovali evre, nego moramo da zaštitimo evre da dinar ne ojača previše. To nije šala nego zbilja", naveo je on.Podsetivši da je za razliku od mandata nekih prethodnih vlada kada je dinar u periodu od tri godine gubio vrednost sa 75 na 117 dinara, ova vlada u istom tom periodu od tri godine uspela da održi kurs evra na 118 do 120 dinara, što, smatra, govori o "nečijoj ozbiljnosti i odgovornosti".

  Guverner NBS Jorgovanka Tabaković je rekla da NBS kupuje evre jer je stranim investirorima neophodno da obezbede dinare da bi se pojavili kao kupci državnih hartija od vrednosti. Vučić je dodao i da će Vlada nastaviti da se vodi interesima Srbije, a ne političkim interesima i da će u narednom periodu prioritet biti privredni rast, zaključivši da "moramo da pokušamo da i 2015. imamo pozitivan rast".

  .............

  Majstor manipulacije. 2. #2
  Elita
  Učlanjen
  05.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.069
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice!

  Vučić: Ponosan sam na aranžman sa MMF, zahvalio bih se Krstiću i Vujoviću
  Tanjug | 24. 02. 2015. - 07:16h izmena vesti 12:56h | Foto: Tanjug | Komentara: 385

  Premijer Aleksandar Vučić ocenio je da je jasan signal koji je Međunarodni monetarni fond (MMF) uputio odobravanjem aranžmana, a to je da je naša zemlja na dobrom i sigurnom putu.


  Obavestivši ministre na početku stote sednice vlade o odluci odbora direktora MMF da se Srbiji odobri aranžman iz predostrožnosti, Vučić je rekao da je na tu
  Pročitajte još

  Vučić: Lončar i ja smo najrevnosniji, Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice

  činjenicu ponosan, jer je ona usledila nakon sedam meseci napornog rada, marljivog i drugačijeg pristupa od onih koje smo imali u savremenoj političkoj istoriji naše zemlje.


  On je zahvalio bivšem ministru finansija Lazaru Krstiću, koji je, podsetio je,

  insistirao na većoj disciplini i na tome da je važno da dobijemo ovaj aranžman, a posebno aktuelnom ministru Dušanu Vujoviću, koji je uložio ogromnu energiju i rad kao uostalom i svi ostali članovi.


  Kako je ocenio, upravo smo takvim radom dokazali da umemo da budemo ozbiljan, pouzdani partner Evropi i svetu, kao i da u svetu mogu da računaju na Srbiju.


  - Pred nama su još mnogo teški dani i meseci. Ovo je jasan i nedvosmislen signal koji međunarodna institucija šalje svetu da je naša zemlja na dobrom i sigurnom putu - naglasio je Vučić.

  Deficit u prvom kvartalu manji od planiranog  Deficit budžeta u februaru trebalo bi da bude minimalan, ako ga uopšte bude bilo, a u prvom kvartalu očekuje se da će minus biti za oko 150 miliona evra manji od
  Rublja se stabilizovala  Na sednici Vlade Srbije, stotoj u ovom mandatu, premijer Aleksandar Vučić danas je članovima svog kabineta poručio da je neophodno ustaliti izvoz u Rusiju. Konstatujući da se rublja stabilizovala on je ministre zamolio da povedu računa o izvozu u Risiju, te da, ukoliko postoje problemi pokušaju da ih prevaziđu "barter aranžmanima", a da o tome vladu obaveste na narednoj sednici.

  planiranog, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.  On je istakao da će narednih godina javni dug Srbije, što je i dogovoreno sa MMF-om, biti u opadajućem trendu, a budžetski deficit iznositi tri do 3,5 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), kao i da će naredna vlada naslediti značajno manju stopu nezaposlenosti.  "Ovo pokazuje da smo u eri lakih rešenja u regionu, Evropi i svetu, izabrali teži put koji priznaju sve ozbiljne zemlje, sve organizacije i institucije", rekao je Vučić.  Kako je dodao, za Srbiju je najavažnije da obezbedi industrijski i poljoprivredni pozitivan rast i da se nada da će ove godine budžetski deficit biti manji od planiranih 4,75 odsto BDP.  "Dinar danas isti kao pre dve godine"  Kurs dinara danas gotovo isti kao pre dve godine, isjavio je danas premijer Aleksandar Vučić i dodao da je trenutno najpovoljniji od početka 2015.


  On je na otvorenoj sednici vlade, stote u ovom mandatu, primetio da o toj

  Guverner NBS Jorgovanka Tabaković je rekla da NBS kupuje evre jer je stranim investirorima neophodno da obezbede dinare da bi se pojavili kao kupci državnih hartija od vrednosti. Vučić je dodao i da će Vlada nastaviti da se vodi interesima Srbije, a ne političkim interesima i da će u narednom periodu prioritet biti privredni rast, zaključivši da "moramo da pokušamo da i 2015. imamo pozitivan rast".

  činjenici danas niko ne govori, ali zato "svi znaju da pričaju o njegovom istorijskom minimumu".


  A dinar je u ovom trenutku, kako je naveo, toliko jak da je Narodna banka Srbije juče kupovala evre, a da to će činiti i danas.


  "Juče bi nam kurs bio 119,5 dinara da nismo kupovali evre, nego moramo da zaštitimo evre da dinar ne ojača previše. To nije šala nego zbilja", naveo je on.


  Podsetivši da je za razliku od mandata nekih prethodnih vlada kada je dinar u periodu od tri godine gubio vrednost sa 75 na 117 dinara, ova vlada u istom tom periodu od tri godine uspela da održi kurs evra na 118 do 120 dinara, što, smatra, govori o "nečijoj ozbiljnosti i odgovornosti".  Premijer je pohvalio Narodnu banku Srbije koja obezbeđuje stabilnost
  deviznog kursa.


  "Izabrali smo teži put u reformama"  Premijer Srbija je rekao da je Srbija u reformskim merama izabrala teži put, ali da taj put priznaju sve ozbiljne organizacije, institucije i zemlje sveta.

  "Dačić bi mogao češće da dolazi na sednice Vlade"  Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su najredovniji na sednicama vlade bili on i Zlatibor Lončar, dok su naređe dolazili Dušan Vujović i Ivica Dačić. On je poručio ministru inostranih poslova da bi mogao češće da dolazi i pored brojnih obaveza.

  On je na stotoj sednici vlade rekao i da je cilj reformskih mera da se nekoj sledećoj vladi u nasledstvo ostavi javni dug u opadajućem trendu, kao i niži deficit - maksimalno do tri - tri i po odsto.


  - Sledeća vlada mora da nasledi i značajno nižu stopu nezaposlenosti od one koju smo mi nasledili - poručio je premijer.


  Podsetivši da su ovde bilo kritika Zakona o radu, te da su čak i kritičari kasnije videli koilko je on koristan, Vučić je naveo da nas, s druge strane, zbog tog zakona u svetu mnogi hvale, ističući da reformske mere nisu samo uspeh vlade nego i građana koji su odlično razumeli šta vlada radi.


  "Građani su videli da naša marljivost donosi rezultat", zaključio je premijer.


  Prodaja automobila iz voznog parka  Premijer Srbije zatražio je danas od Vlade Srbije da mu pripremi predlog za prodaju automobila iz vladinog voznog parka pre svega zbog smanjenja troškova za njihovo održavanje i za gorivo.


  Vučić je na stotoj sednici vlade, otvorenoj za javnost, rekao da njegov kabinet mora da bude primer građanima u Srbiji, u onome sto radi ali i kako bi se građani u skladu s tim ponašali, navodeći da je vlada obavila još jedan važan zadatak u pravcu privatizacije i to raspisivanjem javnih poziva za FAP, Krušik plastiku, kao i ponovljenim pozivom za Železaru i Šantić.


  To će doneti novi ugled Srbiji u Evropi i svetu, rekao je premijer, dodajući: "Tražim od vas da se tome potpuno posvetite, jer je naš glavni zadatak rast".

  http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/537261/Vucic-Ponosan-sam-na-aranzman-sa-MMF-zahvalio-bih-se-Krsticu-i-Vujovicu

  .................

  taman pomislim da je pustio vodu, kada ono............

 3. #3
  Veoma poznat 7of9 (avatar)
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Borg Empire
  Poruke
  13.130
  Reputaciona moć
  671

  Podrazumevano Re: OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice!

  Citat Original postavio drdoktor Pogledaj poruku
  ...
  "Kurs dinara gotovo isti kao pre dve godine"

  Kurs dinara danas gotovo isti kao pre dve godine, izjavio je danas premijer i dodao da je trenutno najpovoljniji od početka 2015. On je na otvorenoj sednici vlade, stote u ovom mandatu, primetio da o toj činjenici danas niko ne govori, ali zato "svi znaju da pričaju o njegovom istorijskom minimumu".
  A dinar je u ovom trenutku, kako je naveo, toliko jak da je Narodna banka Srbije juče kupovala evre, a da to će činiti i danas....
  Kako ovo utiče na tvoj biznis ? Plašim se, ne dobro ? Mislim, pored prozivanja Dačića ...
  We are The Borg, you will be assimilated. Resistance is futile.

 4. #4
  Reg nije na forumu
  је констернирана због прескордиције
  Buduća legenda Reg (avatar)
  Učlanjen
  27.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  tamo gde je gradonačelnik sramota grada
  Poruke
  25.449
  Reputaciona moć
  719

  Podrazumevano Re: OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice!

  Da dinar ne ojača previše. Proradile neke fabrike, izvoz krenuo kao nikada do sad,....??? Šta je u pitanju?

 5. #5
  Veoma poznat
  Učlanjen
  04.09.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.649
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice!

  Ta vlada i onako badava zaseda. Zapravo više ima štete od nje nego koristi.

  Prvo im Krstić proćerdao stotine miliona ispred nosa pa onda i Jorgovanka 400 milki koliko čujem.

  Možda je vreme za peticiju da ih zamolimo da se ređe sastaju?

  Manja je šteta. Izgleda da je Dačić tu najhumaniji.

 6. #6
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  108.817
  Reputaciona moć
  2362

  Podrazumevano Re: OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice!

  Онај Вујовић вечерас на свим тв станицама каже: ВЕЋ ЗА 3 ГОДИНЕ МОЖЕ НАМ БИТИ МАЛО БОЉЕ........
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 7. #7
  Aktivan član CelticWolf (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  City of Tribes
  Poruke
  1.241
  Reputaciona moć
  64

  Podrazumevano Re: OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice!

  Citat Original postavio drdoktor Pogledaj poruku
  "Juče bi nam kurs bio 119,5 dinara da nismo kupovali evre, nego moramo da zaštitimo evre da dinar ne ojača previše. To nije šala nego zbilja", naveo je on.Podsetivši da je za razliku od mandata nekih prethodnih vlada kada je dinar u periodu od tri godine gubio vrednost sa 75 na 117 dinara, ova vlada u istom tom periodu od tri godine uspela da održi kurs evra na 118 do 120 dinara, što, smatra, govori o "nečijoj ozbiljnosti i odgovornosti".

  .............

  Majstor manipulacije.
  Уз дужно поштовање, не могу да се сложим с тобом. За мене ово није никаква мајсторија, него сада већ отворени безобразлук и вређање ! Тај курс од 118 је био ипре пар месеци, а за евро си добијао и преко 120 динара пре неколико недеља (кад оно тачно беше ?) Била је и тема на пдф где су људи скоро свакодневно пратили раст курса. Док је тај курс обарао рекорде, ћутао је као заливен. Сада када је курс кренуо у другом смеру, покушава да нам прода причу како три године одржава стабилан курс !

  Да ствар буде грђа, они се хвале тиме да неко купује државне хартије од вредности, као знак поверења у државу ! Та продаја хартија од вредности је уназад дуги низ година и била главни узрок обарања курса евра (односно нереално јаког динара), с тим што се то раније дешавало када НБС дигне реф. каматну стопу на 12, 12.5% да би оборила инфлацију која је пребацивала и 10% на годишњем нивоу. Ти еври који су тада улазили у земљу су просто речено шпекулантски. Сада се то дешава на 8% реф. кам. стопе. То није никакав добар знак, то и даље значи да смо жестоко у банани, јер они држе ту реф. кам. стопу када им је званично инфлација само 0.1 % Ееееј !!! Па нико од тих страних шпекуланата који хоће да обрну лову ни не очекује да буде овде виша стопа. А узгред буди речено, пројектована инфлација (према сајту НБС) је 4% +/- 1,5%. Они су на 0.1% Па таква инфлација је знак за узбуну у далеко снажнијим економијама.

 8. #8
  Moderator Platin (avatar)
  Učlanjen
  16.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  35.435
  Reputaciona moć
  2336

  Podrazumevano Re: OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice!

  Mislim da je najpre rec u visini. Veliki vodja izgleda nije navikao na dominira nad okolinom od metar 80 (jer je to tesko, pomenuti nije bas 2,12 ko Vlada Divac), nego mora da ima Dacica pored koji je "metar i zelja da poraste".
  Ili je u pitanju zelja da direktno podseti nepotrebnog koalicionog partnera na tu cinjenicu... sto je verovatno vec i samo po sebi jasno. Nasao Dacic foru da bude glavni, bar negde bar nekako. A to je vec po SNS sablonu nedozvoljeno. Po sablonu postoje samo oni. Sve ostalo su lopovi do izdajnici.

 9. #9
  Buduća legenda kojeimedadam (avatar)
  Učlanjen
  18.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  СТВАРНИ ЖИВОТ
  Poruke
  26.385
  Reputaciona moć
  9105

  Podrazumevano Re: OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice!

  НЕКА ВРАТИ ПАРТИЈСКУ КЊИЖИЦУ...
  СРБИЈА МИ ЈЕ СВЕ - А ЗА СВЕ ОСТАЛО - НИШТА МИ НЕ ТРЕБА БЕЗ СРБИЈЕ

 10. #10
  Iskusan Ултранационалиста (avatar)
  Učlanjen
  12.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ново Миријево
  Poruke
  5.659
  Reputaciona moć
  271

  Podrazumevano Re: OTVORENA SEDNICA VLADE Vučić: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice!

  Citat Original postavio 7of9 Pogledaj poruku
  Kako ovo utiče na tvoj biznis ? Plašim se, ne dobro ? Mislim, pored prozivanja Dačića ...
  Твој Вучић воли да лаже. Средњи курс динара пре две године, дакле 25.2.2013. године, је био 111,4 динара за евро. Данас је 120,2 динара за евро...

  Готово исти, је л' тако ?

  Podsetivši da je za razliku od mandata nekih prethodnih vlada kada je dinar u periodu od tri godine gubio vrednost sa 75 na 117 dinara, ova vlada u istom tom periodu od tri godine uspela da održi kurs evra na 118 do 120 dinara, što, smatra, govori o "nečijoj ozbiljnosti i odgovornosti".
  Средњи курс динара је пре 5 дана био 121,2 динара за евро, пре 10 дана 121,7 динара за евро, пре 15 дана 122,1 динара за евро, пре 25 дана 123,5 динара за евро, итд. 1. августа 2012. године (прва Дачићева Влада, у којој је Вучић одлучивао о свему, је формирана 27. јула 2012. године) је средњи курс био 117,5 динара за евро. А када је формирана ова Вучићева Влада, 27 априла 2014., средњи курс је био 115,6 за евро. Кога овај зајебава ?

  Izrekavši Dačićevo ime koje se našlo na gotovo poslednjem mestu po dolaznosti na sednice Vučić je rekao: Dačić bi mogao malo češće da dolazi na sednice iako on često putuje!
  Дачић није човек кад дозвољава да га овакав кретен малтретира, а чланови СПС-а и гласачи социјалиста су дно дна кад гласају за такву странку и таквог лидера...
  Шешељев радикал

Slične teme

 1. Odgovora: 24
  Poslednja poruka: 20.02.2015., 16:48
 2. Zajednička sednica vlade Srbije i vlade Republike Srpske
  Autor PartizanBeograd u forumu Politika
  Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 10.07.2013., 14:52
 3. Sednica vlade danas u 14 sati
  Autor jacksparov u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 04.02.2013., 09:34
 4. Kingsi ili Pedja&Vlade
  Autor gostNS u forumu Košarka
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 30.05.2004., 14:44
 5. PROJEKAT REPUBLIČKE VLADE
  Autor Democracy u forumu Arhiva
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 04.05.2004., 12:37

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •