http://www.blic.rs/Vesti/Politika/537149/SPS-SNS-i-SDS-nova-vecina-u-opstini-Raca

SPS, SNS i SDS nova većina u opštini Rača

Beta | 23. 02. 2015. - 15:54h 16:11h | Komentara: 0
Predsednica Opštine Rača Dragana Živanović iz URS-a razrešena je dužnosti na sednici lokalnog parlamenta, sazvanoj danas po hitnom postupku, i na to mesto je izabran Dragan Stevanović iz SNS-a, rekao je Tanjugu narodni poslanik Aleksandar Senić.

Sednici je prisustvovalo 18 od 31 odbornika, a za razrešenje su glasali svi prisutni odbornici.

- Za zamenika predsednika Opštine Rača izabran je Nenad Savković iz SDS-a, dok predsednik Skupštine opštine dolazi iz redova SPS-a - izjavio je Senić.

On je dodao da su direktor Direkcije za izgradnju opštine, direktor JKP "Rača" i direktor Dečije ustanove "Naša radost" iz redova SDS-a.

Demokratska stranka, iako nema odbornike u SO, imaće svog predstavnika u opštinskom veću i to će biti potpredsednik Opštinskog odbora DS Bojan Spasić, rekao je Senić.

On je naveo da novu skupštinsku većinu u SO Rača čine - SDS sa devet odbornika, SNS sa pet odbornika i SPS sa četiri odbornika. U opoziciji će ostati URS sa 13 odbornika.

Posle izveštaja DRI da je u 2013. u Opštini Rača nenamenski potrošeno preko 138 miliona dinara, predstavnici svih relevantnih političkih stranaka su napravili dogovor da se takvo ponašanje mora prekinuti i pokrenuli su inicijativu za razrešenje dosadašnje predsednice.

Prisutni odbornici su jednoglasno izglasali nepoverenje Dragani Živanović i izabrali novo opštinsko rukovodstvo, izjavio je Senić.

- Očekujem da od danas i tužilaštvo intenzivira svoje aktivnosti na rasvetljavanju zloupotreba koje su vršene u prethodnom periodu, jer se ni u jednoj opštini u Srbiji nikada nije dogodilo da preko 50 odsto godišnjeg budžeta bude nenamenski potrošeno - rekao je Senić.

Dragana Živanović, koja je danas smenjena, nije se pojavila na sednici.

.............

Pa ovo se vise ne zna ko sa kim! Eto sedi deda konacno usao sa SNS u koaliciju.