Исламизам је фашизам нашег доба


Лидер Слободарске странке Аустрије Хајнц-Кристијан Штрахе упозорио је да се опасност радикалног исламизма не сме потценити, те оценио да је исламизам фашизам нашег времена, и да се њему треба одлучно супротставити. Радикални исламизам је, према његовом мишљењу, најхитнији проблем овог доба.
wикипедиа/Диетер Зирниг
Хајнц Кристијан Штрахе- То је фашизам нашег времена, којем се треба храбро супротставити - нагласио је Штрахе који је на челу десничарске опозиционе партије. Он је затражио да се параграф, аустријског закона, који се тиче "ратних плаћеника" примени и на борце Исламске државе. Наиме, аустријски закон забрањује учешће аустријским држављанима у оружаним сукобима других земаља.

Штрахе истиче да џихадистима, који се прикључе борби Исламске државе, мора одузети аустријско држављанство.

- Они нису никакви божји ратници, већ ратници пакла. То су бештије које најбруталније убијају све припаднике других вера, јер не одговарају у њихов болесни, тоталитарни, фашисоидни поглед на свет - објаснио је он.

Штрахе је оценио скандалозним да се повратници из џихада слободно крећу у друштву, додајући да заштита друштва од обучених терориста мора бити највиши приоритет. Аплаузом је поздрављена и подршка Штрахеа за антиисламистички покрет који је настао у Немачкој.

- Срцем сам уз ПЕГИДА - поручио је он додајући да не треба окретати главу пред чињеницом да ислам нема никакве везе са исламизмом.

Истовремено је упозорио на приписивања опште кривице свим муслиманима, нагласивши да је задатак да се муслимани заштите од радикалног исламизма.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/464534/Islamizam-je-fasizam-naseg-doba