Pozdrav svima, od 15 novembra sam bolestan pa do danasnjeg dana, izasla mi je zlezda na levoj strani vrata. Dijagnoza je bila tularemija ( Zbog zagadjenja vode u vodovodu). Ta zlezda je i dalje u mom vratu i velika je poprilicno. Javio sam se infektologu nakon terapije koju mi je prepisao lekar opste prakse ali nije bilo pomoci, Infektolog je prvo mislio da je dijagnoza mononukleoza zato sto sam imao temperaturu i gnojnu anginu u grlu, primao sam Penicilin i deksazon i time se resio angine.
Sada je fora sto sam radio test za tularemiju pre jedno mesec dana, i bio je pozitivan, 1:80.
Infektolog mi je napisao terapiju Gentamycin od 240 ali kod mene u selu nisu smeli da mi daju toliko dozu pa su mi podelili na 12 sati doza od 120 . Na sta se ljutio moj infektolog jer je mislio da ce imati bolji efekat jaca doza.
E sada sam radio ponovo test, u ponedeljak, i ponovo je pozitivan, doktor na infektivnonm mi je rekao da idem na operaciju i da mi izvade tu zlezdu pa kasnije da se javim njemu.
Pomirio sam se sa tim da moram na operaciju, ali me je i strah i nije. Na operaciju idem na Maksilofacijalna hirurgiji u ponedeljak, sad je fora sto se ja malo nekako da kazem teze osecam, malo mi je otezano disanje, kao da me nesto pritiska u delu bas izmedju grudi, i desavalo mi se pre 2 dana kada udahnem duboko da me kao nesto zigne iznutra malo vise na levoj strani. Onda mi se juce desilo da me boli stomak ispod pupka neki onako malo blazi bol. A nekako mi je i sada da moram da disem malo teze i da me kao "bole testisi", ali jednu stvar znam sigurno da moram cesto da disem duboko ne znam iz kog razloga. Jel je sve to moguce ili ja samo umisljam posto sam malo uplasen i uzrujan i da se ne lazemo bojim se da sedim u bolnici i to. Pa ako neko ima iskustvva ili slicno da mi kaze i pomogne. Unapred zahvalan svima