Model integralnog prostora
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Model integralnog prostora

 1. #1
  Poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.452
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Model integralnog prostora

  Ili predlog jasnijeg ustrojstva OTR (opšte teorije relativiteta). Naravno, veliki je u suštini problem od čega bi se moglo početi pri izradi jednog modela, s tim da i samih problema ima gotovo cela kamara! Ali eto, možda ipak treba početi s glave, a glava bi bila OTR.

  Po meni, OTR je već odano zrela za neko dublje preispitivanje. Ajnštajn možda nije imao toliko čvrste argumente da bi se sa tako nečim zanimao, ali post-Ajnštajnovo doba je definitivno mnogo zahtevnije, a i u efektivnom smislu su se neke stvari iskristalisale, a to je, "dokaz o zakrivljenosti prostora"! Mi danas 100% znamo stavku da je prostor zakrivljen! On to tada nije znao u toj procentaži, pa je to i po samu OTR imalo relativan odraz. Dakle, kad nešto toliko dobro znamo, onda se nameće pitanje linearnosti, pa gotovo samo po sebi! I ovde su moguće neke dve crte koje bi ustvari davala dva ustrojstva samoj OTR. Ustrojstva koja bi linearno zahtevala totalno različita izračunavanja, a to trenutno nije slučaj sa OTR! I tu može da se ispostavi, da, sve što jedan proračun zahteva, da opet ovaj drugi ne zahteva, pa tako i pitanje tamne materije.
  Tamna materija je proizvod obračunavenja OTR po nekom važećem ustrojstvu, a koje opet ne mora da znači.

  Tako da, kad bi malo bolje ušli u neodređenost same OTR, mi bi ustvari mogli da postavimo legalno pronalaženje linearnog osnova samog postupka.
  Što bi značilo;

  Da prostor linearno može da bude zakrivljen na način prvi:[ O( ] i na način drugi [ O) ].
  Dakle, veliko slovo 'o' predstavlja eventualno nebesko telo, a okrenute zagrade bi davele linearnu osnovu zakrivljenosti. Ja ovde jednostavno ne bih izvodio neke preterane crteže, već eto, to može i na ovako priprost način.
  Uglavnom, na sceni su dominantne obrade OTR po prvom uzorku. Pa mislim i da je sam Ajnštaj više išao po toj liniji, a možda je on to negde malo i brkao!?
  I naravno, to ovom principu (teoriji) nije dalo konačna krila. OTR u novom dobu ne može da iznese velike skale, pa čak ni one koje nisu preterano velike. A i o kvantnim skalama ni govora.
  Normalno, ne bih ovde da zastupam puku zamenu teza, ali biće da zamena teza po ovom pitanju može da ima dalekosežne kvalifikacije i ja ću ovde samo da pobudim ideju, a na vrsnim matematičarima će da ostane konačno proveravanje takvog jednog ustrojstva. Ustrojsta koje kreće od zamene teze gde se u suštini ne bi reklo da masa i energija krive prostor, već da se prostor krivi oko mase. Ovo bi bilo ono što je se maločas u primerima jedan i dva navelo. U principu, kao jedan jedini dokaz imamo to da se prostor krivi, a bukvalno dokaza o pravcu dejstva gravitacije nema. Što bi se reklo, predmet kad pada prema zemlji, gde mi ustvari ni ne znamo da li ga gravitacija prema zamlji gura ili vuče. Ajnštajn je ovde računao nešto između, ali biće da to nije dovoljno dobro.
  Ovo je ustvari bila osnova moje ideje, ali ja sam sada pribegao ovom linearnom pozicioniranju ustrojstava.
  Geodizijski bi ovo imalo sličnu suštinu i slično bi se dizala tenzija privlačenja i odbijanja samo što kod drugog primerka dolazimo do integralnog prostora, a u prvom (aktuelnom) slučaju bi se hvatala dezintegralnost koja opet uza svo funkcionisanje okoline nema neke izglede na uspeh. Znači, kad bi računali OTR po proncipu [ O) ] ovom, da se prostor krivi oko mase, tu dolazimo do tenzije. Ta tenzija pri masi daje gravitaciju. Gravitacija bi bila odlika nabranog ili zakrivljenog prostora. Tako da bi moglo da se uzme da je pozadinska sila gravitaciji sam prostor. Prostor ovim postupkom ulazi u novu odiseju. Odiseju u kojoj bi prostor postao težina i to težina koja je ogromna, pa i toliko ogromana da je čak i integralna. A crte integralnosti prostora možda najbolje preko kvantne ispreplitanosti možemo da zaključimo. Ovo sa ovakvim prostorom bi bila jedna sasvim druga poluga za rešenja tog pitanja, i to bi bilo rešenje koje ipak daje nekakvu kompleksnost u odnosu na puki zaključk kako je svemir "nelokalan"?!........  I molio bih da se ne ostavljaju komentari dok ne kompletiram izlaganje! 2. #2
  Buduća legenda
  Učlanjen
  19.09.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  iza ogledala
  Poruke
  26.471
  Tekstova u blogu
  24
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  Pošto ti to znaš "giodizijski" evo ti da pokušaš da se prvo malo podučiš...
  http://www.tenis-as.com/download-eknjige/anstajn-za-pocetnike.pdf

 3. #3
  Poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.452
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  Citat Original postavio Dragoljub69 Pogledaj poruku
  Pošto ti to znaš "giodizijski" evo ti da pokušaš da se prvo malo podučiš...
  http://www.tenis-as.com/download-eknjige/anstajn-za-pocetnike.pdf
  Pa ja ni ne kažem da sam neki teški relativističar, ja samo mogu da kažem gde to ne valja! Pogrešiti reč nije toliko strašno koliko je strašno nemati pojma o konceptu, k'o ti što ga nemaš! E, a namerno ću da ostanem da pišem 'geodizijski' do kraja, pošto ja mogu da prepravljam sve, pa čak i krupnije stvari poput "fine podešenosti svemira"! El ti krivo?
  De ubaci još koji glupi komentar, ako kako možeš.

 4. #4
  Poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.452
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  ................U biti bi bilo dovoljno ako bih ja samo podstakao dvojno ustrojstvo OTR i svi ostali koji tu nešto računaju, bi morali da izvedu model sličan ovom.
  Tako da ću ja ovde samo u kratkim navodima prikazati u šta bi sve, sa ovakvim načinom razlaganja mogli da se upustimo. A plašim se da bi to bila cela fizika i ja inače ovde na p.d.f-u imam teme koje dosta toga pokrivaju, ali nisu usklađene sa tim velikim obzirim oko usklađivanja sa OTR. Što ustvari i jeste 'uslov uslova' nekog budućeg modela koji bi mogao da doživi neka šira naučna razmatranja! Ozbiljni naučnici jednostavno neće ni prstom da mrdnu ako im se ne ukaže na grešku u OTR! Što možda i nije loš kapric, pa skoro ako nije i religiozan.
  Uglavnom, bilo kako bilo, ali i ja definitivno smatram da je ovaj Ajnštajnov postupak dobra podloga za obradu fizičkih dešavanja, pa čak i od najmanjih, kao i do najvećih koja prodiru do najmanjih! Naravno, ako bi se to sve ustrojilo kako treba. Mislim, ja jednostavno ne bih da prejudiciram ustrojstvo. Pre svega bih samo ušao u diskusiju oko dvojnog ustrojstva i to čisto da ne bi bilo zabune, pa i teško da bi išta logičnije moglo da se uradi na OTR. Dakle, dokaza nema ni za jedno ni za drugo. Tu pomaže samo razdvojen postupak preračunavanja po geometrijskoj osnovi. Mada sam i duboko ubeđen da su se geometrijske koordinate u Ajnštajnovim proračunima nesvesno brkale. On je imao stranice i stranice postupaka i moguće je da on prirodu stvari u nekim svojim preračunavanjima nije ni prepoznao. A priroda stvari je upravo ovo o čemu govorim, to da gometrijski uglovi ne mogu da ostanu u preklapanju jedni sa drugima. Pa otud i svi problemi koje OTR trenutno ima. Ovde u ovom izlaganju ne bih baš preterano hvatao obzira na STR (spesijalnu teoriju relativnosti). Ona u celoj situaciji nije preterano fundamentalna.
  Bitno je samo to što je Ajnštajn prostoru odredio karakter i što je prostor povezao sa nečim, u ovom slučaju sa vremenom. A vreme je po mome 'udar prostora'! Pa tako, kako prostor varira u udarima, tako se to odražava i na proticanje vremena. I ti udari su sazdani čak i preko bozonskog ili mezonskog sklopa. E sad, ovde se brkaju ove dve teorije, pa eto da ne komplikujem!.......................

  Naravno, još nisam zvršio izlaganje i samo Dragoljub ima dozvolu za glupe komentare!

 5. #5
  Poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.452
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  ...Bozoni i mezoni su po mom modelu izbijeni u energijsku dolinu. Ustvari, oni su prilikom Velikog praska izbijeni u bukvalni vakum, a pošto bukvalni vakum nije moguć, oni su iz te vakumske doline napravili povratni udar i oformili primordijalni atom. Tako da može da se uzme da je početno stanje Velikog praska bio singularitet. Eto, verovatno singularitet u obliku nekakve ogromne rotirajuće crne rupe. U tim crnim rupama bi i bozoni i mezoni bili obična prašina u česticama bez neke kompleksne kinetičke pobude i naravno, singularitet bi bilo zdanje stabilnog skupa kvantnih čestica. Vrednost tih čestica nikako ne bi mogla da preskače i talasnu vrednost. Tako da eto, možemo reći da je singularitet nešto što ne bi bilo relativno, a da je izvan singulariteta na sceni "fina podešenost svemira", ili E= mc^. S tim što te oscilacije samo na malim nivoima mogu da se odražavaju. Dakle, ako bi neka čestica nestala, na njenom mestu mogu da se pojave nekih drugih pet, i to na skroz drugom mestu ili opet ona da se vrati i to. I to nema veze sa nelokalitetom svemira, već sa njegovom težinom. Do ove težine se dolazi kada se OTR diferencira geometrija. Mislim, tu se dolazi do težine prostora, pa se posle na osnovu fenomena dolazi do preterane težine prostora i ta težina prostora bi mogla da bude prekombinovana kroz formulu E=mc^. Ovako nešto imamo zbog težine prostora. Dakle, sva materija u prostoru je ustvari kristalisani prostor i težina prostora je tolika da izbacuje nekih 5% kristala u varijacijama fine podešenosti. Što bi opet značilo da kada bi mi napravili tehnologiju koja bi 100 kg materije mogla da prekonvertuje u čistu energiju, da bi tih 100 kg opet bilo vraćeno u materiju u vidu nekih čestica koje bi se negde u svemiru pojavile.
  Ali dobro, težina prostora iznenađuje tek kod dodatnog fenomena, a to je ovaj sa kvantnom ispreplitanošću...

 6. #6
  Buduća legenda
  Učlanjen
  19.09.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  iza ogledala
  Poruke
  26.471
  Tekstova u blogu
  24
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  Težina podrazumeva silu gravitacije i kontrasilu...Otkud ona?

 7. #7
  Poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.452
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  Citat Original postavio Dragoljub69 Pogledaj poruku
  Težina podrazumeva silu gravitacije i kontrasilu...Otkud ona?
  Ja inače još nisam završio, strp' se malo! Teška je ovo materija

 8. #8
  Buduća legenda
  Učlanjen
  19.09.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  iza ogledala
  Poruke
  26.471
  Tekstova u blogu
  24
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  Citat Original postavio alfalogo Pogledaj poruku
  Ja inače još nisam završio, strp' se malo! Teška je ovo materija:(
  Prejaka ti gravitacija...Sila naniže,a kontrasile niđe...

 9. #9
  Poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.452
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  ....Ja naravno pokušavam da skratim ovo izlaganje, ali i nije baš lako skratiti ovako nešto. Pa dobro. Uglavnom jedno od jasnijih ogledala ogromne težine prostora, zapravo tolike težine pod kojom on definitivno može da se uzme u integralan bi bio ovaj slučaj sa kvantnom zapetljanosti, ili vam, "sablasnim dejstvom na daljinu" za koje se sada smatra da ono radi po osnovi "nelokalnosti svemira". Normalno, ovaj princip u svojoj suštini još niko nije objasnio. A ja inače to dešavanje mogu da objasnim pomoću integralnog modela, mada sam i u temi "Sablasno dejstvo na daljinu" dao neko objašnjenje, e jedino što se tamo nisam pozivao na OTR. I uglavnom kako ustrojstvo, ili jedno od ustrojstava OTR, daje prostoru težinu koju možemo da protumačimo kao svojevrsni pritisak, pa izgleda i toliki pritisak da de-fakto imamo vrenje tog pritiska, pa da tako dobijamo i kinetički zamajac koji dejstvuje preko svih čestica u prostoru. Pa tako da bi moglo da se uzme da je sve što radi u prostoru, to radi od pritiska prostora koji on ostvaruje svojom težinom. Što bi opet bila neka "živa težina". Kao recimo težina vode u dubini okeana, samo što je to dosta nakaradno poređenje, a i voda je dosta gušća da bi mogli da sa uzme u živu težin. Mada kažu da su detektovani neki principi crnih rupa u okeanima, ono, k'o voda ne uspeva da izađe iz tih vrtloga, pa otud neko malo poređenje.
  Uglavnom živa težina prostora bi bila još i agresivnija i dinamičnija i moglo bi da se uzme da to sve može da se stavi pod nekakav pojam naboja. Sve u prostoru pod nabojem prostora ili pod E=mc^! Dakle sva kinetička vrednost pada pod vrloženje naboja prostora. I tako da kad iz tako jednog snopa naboja izdvojimo jedan par elektrona ili fotona možemo imati u vidu da se između njih zasniva nabojna vrpca. Tačnije, ta nabojna nit može biti obrazovana i u odnosu na izvor, što verovatno uglavnom i jeste.
  Dakle, kad se da faza jednim od elektrona blizanaca, ta faza ide prvo na izvor, pa posle na drugi, ili i treći elektron. Zavisno koliko elektrona blizanaca ima. I naravno, ta nabojna vrpca, ili "nano crvotočina" može da bude zasnovana izmađu svih elemenata zasnivanih od jednog slučaja zavisno od slučaja događaja. Mada mislim da će samo u retkim slučajevima elektroni ostati u interakciji bez spone sa izvorom.
  Uglavnom, ovakav sistem nema podlogu u proglašavanju svemira "nelokalnim". Šta bi tako nešto u fizičkom smislu trebalo da znači?! A opet sa druge strane izgleda imamo ove nano crvotočine koje daju, ili ostvaruju mehanički sklop koji ciljno i momentalno prenosi naboj. Samo što ne bih mogao da se opredelim da li se to dešava tako šta se tu prenosi, mislim u kom pravcu. Jel' blizanac blizanca tamo kolapsira zato što ga faza zategne ili gurne? Mada taj detalj za sada nije ni bitan. Bitno je da se shvati ono što realno stoji iza ovoga. I tu mogu da kažem da je težina prostora ovde još jednom iznenađujući faktor! Dakle, mi možemo da kažemo, da težina prostora i njegovo kinetičko održanje jesu ono što daje prvi i drugi Njutnov zakon fizike! Ali pravo iznenađenje je ovo na nivou kvantne zapetljanosti! I da tu na tako nečemu bezazlenom može da se zasnuje takav nabojni trag! Tu mora da je ogromna težina prostora u pitanju, a mi smo deo nje, pa tako i u relativnoj korelaciji naše percepcije. Uglavnom, geometrija kaže da je prostor težak, a merenja kažu da je i pretežak.....
  Poslednji put ažurirao/la alfalogo : 10.02.2015. u 10:43

 10. #10
  Buduća legenda
  Učlanjen
  19.09.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  iza ogledala
  Poruke
  26.471
  Tekstova u blogu
  24
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  Jedno blesimetarsko merenje težine prostora bi pokazalo svu težinu blesavosti takve ideje...
  Naime ,sama ideja da se blesimetrom meri težina prostora bi ,u tom slučaju,bila veoma blesava...

 11. #11
  Poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.452
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  Citat Original postavio Dragoljub69 Pogledaj poruku
  Jedno blesimetarsko merenje težine prostora bi pokazalo svu težinu blesavosti takve ideje...
  Naime ,sama ideja da se blesimetrom meri težina prostora bi ,u tom slučaju,bila veoma blesava...
  Šteta što na ovom p.d.f-u nema niko ko bi konkretno o nekim stvarima mogao da se raspravlja, a ne ovako namćorski
  Ovo se svodi, ili na namćorisanje, ili na to da neko zastupa nekakve naučnosti na principu "OTR radi u praksi i ćavo"?!
  :voimeocaisinaisjatogaduha:

  Šta ti znaš šta može da bude blesavo?! Naučnici tragaju i za radikalnijim idejama, pa se tako spominje prostor kao "super tečni sprovodnjk", a kad bi bio tečan, onda bi valjda imao i težinu. S tim što mi imamo barijeru da zamislimo težinu van elementarnog stanja, a može da bude.
  Pa tako da, blesimetru, ti kad stojiš, ti težiš da stojiš, a kad se krećeš, ti težiš da se krećeš zbog upletenosti u težinu prostora. I to opet ima veze sa bozonima i mezonima koji su dezintegrisana sila...

  Mislim, završuću ja izlaganje, ali želim slučaj što se samo namćorski kapaciteti javljaju za diskusiju, a materijal je ozbiljan

 12. #12
  Poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.452
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  Citat Original postavio alfalogo Pogledaj poruku
  namćorski
  Samo da navedem da ja ovaj pojam upotrebljavam na način na koji se on u Srbiji upotrebljava. Pošto znam da se pod ovim u Bosni i Hrvatskoj nešto drugo podrazumeva.
  Dakle, bosanci i hrvati na primeru Dragoljuba dobro mogu da shvate šta to u Srbiji znači

 13. #13
  Poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.452
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  Pa da svemir (prostor) nije integralan (težak) ne bi ni odzvanjao
  http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2015&mm=07&dd=02&nav_id=1010858
  Poslednji put ažurirao/la alfalogo : 02.07.2015. u 17:32

 14. #14
  Zainteresovan član MMHunter (avatar)
  Učlanjen
  08.01.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  165
  Reputaciona moć
  16

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  Citat Original postavio Dragoljub69 Pogledaj poruku
  Težina podrazumeva silu gravitacije i kontrasilu...Otkud ona?
  Težina je ustvari sila kojom neko telo u gravitacionom polju Zemlje deluje na podlogu ili nit o koju je obešeno, sa druge strane teža je gravitaciona sila koja deluje izmedju Zemlje i datog tela. Prema tome, težina nekog tela u vodi i vazduhu nije ista, što je posledica Arhimedovog zakona, ali teža jeste.

 15. #15
  Poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.452
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  Citat Original postavio MMHunter Pogledaj poruku
  Težina je ustvari sila kojom neko telo u gravitacionom polju Zemlje deluje na podlogu ili nit o koju je obešeno, sa druge strane teža je gravitaciona sila koja deluje izmedju Zemlje i datog tela. Prema tome, težina nekog tela u vodi i vazduhu nije ista, što je posledica Arhimedovog zakona, ali teža jeste.
  Pa dobro, nije se Dragoljub premetnuo. U OTR je upotrebljena kontra sila. Dakle, ne samo privlačna. Tako da, Ajnštajn je odredio dodatnu silu. Samo što mi nije jasno kako se nije setio da prostor proglasi u težinu, i on kako u tim težinama varira tako i dolazi do kvantovanja u vrednostima i do generalnog agregatnog naboja ili procesa održanja energije.
  Tako da, težina je mnogo više. Sa težinom se barata u razne svrhe. I evo, nadam se da će ovi pri CERNu proglasiti "pozadinsku težinu", odnosno, potvrditi Z'-česticu, ili takoreći, ujedno i novu fundamentalnu silu!
  Ono jeste da je pentakvark prvi uleteo, ali, možemo još malo da pričekamo. A za
  Z'-česticu se špekuliše da bi mogla da bude i do 1500 puta teža od protona, a tako nešto može da bude samo pozadinska težina, odnosno, da bi se reklo da je prostor kao prostor ogromna težina i agregatna sila i on tako daje i nabojne niti koje se ostvaruju pri čuvenom fenomenu kvantne isprepletenosti. Teško da bi se drugačije mogla objasniti pojava kvantne isprepletenosti. Prostor je toliko težak da on može da obezbeti takav nabojni sklop. Stim što ja ne verujem da taj nabojni sklop može da radi na preteranim razdaljinama, mada jeste momentalan.
  Uglavnom, težina je glavna operativa i svojstvo kosmosa, pa sve ostalo; čestice, elektromagnetna, nuklearne, gravitacija, materijalizacija.....

 16. #16
  Zainteresovan član MMHunter (avatar)
  Učlanjen
  08.01.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  165
  Reputaciona moć
  16

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  Citat Original postavio alfalogo Pogledaj poruku
  Pa dobro, nije se Dragoljub premetnuo. U OTR je upotrebljena kontra sila. Dakle, ne samo privlačna. Tako da, Ajnštajn je odredio dodatnu silu. Samo što mi nije jasno kako se nije setio da prostor proglasi u težinu, i on kako u tim težinama varira tako i dolazi do kvantovanja u vrednostima i do generalnog agregatnog naboja ili procesa održanja energije.
  Tako da, težina je mnogo više. Sa težinom se barata u razne svrhe. I evo, nadam se da će ovi pri CERNu proglasiti "pozadinsku težinu", odnosno, potvrditi Z'-česticu, ili takoreći, ujedno i novu fundamentalnu silu!
  Ono jeste da je pentakvark prvi uleteo, ali, možemo još malo da pričekamo. A za
  Z'-česticu se špekuliše da bi mogla da bude i do 1500 puta teža od protona, a tako nešto može da bude samo pozadinska težina, odnosno, da bi se reklo da je prostor kao prostor ogromna težina i agregatna sila i on tako daje i nabojne niti koje se ostvaruju pri čuvenom fenomenu kvantne isprepletenosti. Teško da bi se drugačije mogla objasniti pojava kvantne isprepletenosti. Prostor je toliko težak da on može da obezbeti takav nabojni sklop. Stim što ja ne verujem da taj nabojni sklop može da radi na preteranim razdaljinama, mada jeste momentalan.
  Uglavnom, težina je glavna operativa i svojstvo kosmosa, pa sve ostalo; čestice, elektromagnetna, nuklearne, gravitacija, materijalizacija.....
  Ustvari nije. Gravitaciona sila je osnovno svojstvo kosmosa jer je ona iako najslabija ustvari najdominantnija sila, a ne težina za koju sam već objasnio kako se uvodi. Kako god, više su to formalne tako da u korenu teže, težine i ubrzanja Zemljne teže ustvari leži jedno te isto - gravitaciona interakcija.

 17. #17
  Poznat
  Učlanjen
  14.04.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.452
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Model integralnog prostora

  Citat Original postavio MMHunter Pogledaj poruku
  Ustvari nije. Gravitaciona sila je osnovno svojstvo kosmosa jer je ona iako najslabija ustvari najdominantnija sila, a ne težina za koju sam već objasnio kako se uvodi. Kako god, više su to formalne tako da u korenu teže, težine i ubrzanja Zemljne teže ustvari leži jedno te isto - gravitaciona interakcija.
  Pa znaš kako, sve dok ovi iz CERNa ne potvrde
  Z'-česticu, ili ti; Z'-efekat, mi možemo samo da nagađamo. Uglavnom, to se odnosi na nepravilnost raspada B-mezona po kojem se ceni pozadinska težina i.t.d, i.t.d.
  Daklen, ja pričam nešto sa predispozicijom potvrđivanja, i to pod primenom najvećeg kantara na ovom svetu (VHS) kod Genfa!
  Mada, ja mogu i na drugi način kao kod Svete koji se joguni na Velike praskove, ili praskove uopšte. Tako śto mu zahtevam objašnjenje za potencijal jake nuklearne sile! Pa ti nađi potencijal bez praskova, samo što ne znam kako ćeš.
  Pa tako isto i za tebe važi. Daj mi neko objašnjenje za princip funkcionisanja kvantne isprepletenosti, ili ti sablasnog dejstva na daljinu? To sigurno ne funkcioniše zbog gravitacije, a nije ni na "ćiri bu-ćiri ba". Iza toga mora da stoji nešto konkretno. Po meni, to je super (ogromna) težina prostora, pa tako može da se kaže da je prostor INTEGRALAN sa zakonom protiv širena ili urušavanja. Mada ćemo o ovoj priči INEGRALNOG svojstva možda nekom drugom prilikom.
  Uglavnom, pomoću koje sile (svojstva) reče da možeš da objasniš sablasno dejstvo na daljinu...?
  Poslednji put ažurirao/la alfalogo : 29.07.2015. u 19:13

Slične teme

 1. ako si zenska 18-30 i zelis kao model da radis u evropi !
  Autor El Enamorado75 u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 19.05.2015., 10:44
 2. Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 02.02.2005., 23:39
 3. Tekst poruke? Koliko prostora
  Autor u forumu Mobilni telefoni i navigacija
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 29.06.2004., 16:08
 4. Tv Tochiba e-66 model CP2874TA
  Autor gedzinac u forumu Razno
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 30.09.2003., 15:30

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •