Ričard Dokins (Richard Dawkins)
Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 139

Tema: Ričard Dokins (Richard Dawkins)

 1. #1
  Iskusan Nikita Kulganov (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Україна
  Poruke
  6.116
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Ričard Dokins (Richard Dawkins)

  Iluzija o Bogu - Richard Dawkins

  U Iluziji o Bogu Dawkins tvrdi da nadnaravni tvorac gotovo sigurno ne postoji i vjerovanje u osobnog Boga definira kao perzistentno lažno uvjerenje koje se drži unatoč predočenju snažnih protudokaza.
  Do januara 2010. godine engleska je inačica Iluzije o Bogu prodana u preko 2 milijuna primjeraka.
  Dawkins je u svojim prethodnim djelima o evoluciji raspravljao protiv kreacionističkih objašnjenja života. Tema Slijepog urara, objavljenog 1986. godine, govori o tome da evolucija može objasniti prividan dizajn u prirodi. U Iluziji o Bogu on se fokusira izravno na širok raspon argumenata rabljenih za i protiv vjerovanja u egzistenciju Boga (ili bogova).
  Dawkins opetovano identificira sebe kao ateista, dok također ističe da je, u jednom smislu, on i agnostik, iako "samo do one razine do koje sam agnostik u pogledu vila pri dnu vrta".

  Knjiga sadrži deset poglavlja. Prvih nekoliko poglavlja govori o tome da Bog gotovo sigurno ne postoji dok se u ostatku raspravlja o religiji i moralu.

  Dawkins piše da Iluzija o Bogu sadrži četiri "osvješćujuće" poruke:
  1.Ateisti mogu biti sretni, uravnoteženi, moralni i intelektualno ispunjeni.
  2.Prirodni odabir i slične znanstvene teorije superiorne su "hipotezi o Bogu", iluziji inteligentnog dizajna u objašnjenju živog svijeta i svemira.
  3.Djeca ne bi trebala biti obilježena religijom svojih roditelja. Pojmovi poput "katoličkog djeteta" ili "muslimanskog djeteta" trebali bi ljude činiti udvornima.
  4.Ateisti bi trebali biti ponosni, ne apologetički, jer ateizam je dokaz zdrava, neovisna uma.
  Na početku knjige Dawkins razlikuje ono što naziva "ajnštajnskom religijom" od nadnaravne religije, tvrdeći da potonju ne bi trebalo brkati s prethodnom. Einstein je napisao da je bio religiozan u tom smislu da je bio svjestan stvari izvan dohvata uma, "čija nas ljepota i sublimnost doseže tek neizravno i poput slaba odraza". No, Dawkins tvrdi, ovaj bog "je svjetlosnim godinama udaljen od intervencionističkog biblijskog Boga koji čudima slama, misli čita, grijehe kažnjava i na molitve odgovara". Predložena egzistencija ovog intervencionističkog Boga, koju Dawkins naziva "hipotezom o Bogu", postaje važna tema u knjizi. On drži da bi egzistencija takva Boga imala učinke na fizički svemir i, poput svake druge hipoteze, može se testirati i falsificirati.

  Dawkins ukratko elaborira glavne filozofske argumente u korist Božje egzistencije. Od raznih filozofskih dokaza o kojima raspravlja, izdvaja argument iz dizajna radi podužeg razmatranja. Dawkins zaključuje da evolucija prirodnom selekcijom može objasniti prividan dizajn u prirodi.

  On piše da je jedan od najvećih izazova ljudskom umu bio objasniti "kako nastaje složeni, nevjerojatan dizajn svemira", i predlaže da postoje dva nadmetajuća objašnjenja:
  hipoteza koja uključuje dizajnera, to jest, složeno Biće odgovorno za složenost koju vidimo.
  hipoteza, s podupirućim teorijama, koja objašnjava kako od jednostavnih početaka i principa može nastati nešto složenije.

  Ovo je osnovni postav njegova argumenta protiv postojanja Boga, gambit ultimativnog Boeinga 747, u kojem raspravlja da je prvi pokušaj samoodbacivački, dok je drugi pristup korak unaprijed.

  Pri kraju četvrtog poglavlja Zašto gotovo sigurno nema Boga Dawkins sumira svoje argumente i izjavljuje, "iskušenje (da se pripiše izgled dizajna samom stvarnom dizajnu) jest lažno zato što hipoteza o dizajneru odmah postavlja još veći problem o tome tko je dizajnirao dizajnera. Čitav problem s kojim smo započeli bio je problem objašnjavanja statističke nevjerojatnosti. Očito je da rješenje nije postulirati nešto još nevjerojatnije". Štoviše, u četvrtom se poglavlju iznosi da alternativa hipotezi o dizajneru nije izgled nego prirodna selekcija.

  Dawkins ne tvrdi da je dokazima pobio Boga apsolutnom sigurnošću. Umjesto toga predlaže da kao opći princip prednost imaju jednostavnija objašnjenja i da bi sveznajući i svemogući Bog morao biti krajnje složen. Upravo stoga on tvrdi da teorija svemira bez Boga ima prednost pred teorijom svemira s Bogom.
  Druga polovica knjige počinje istraživanjem korijenâ religije i traženja objašnjenja njezine sveprisutnosti diljem ljudskih kultura. Dawkins zagovara "teoriju religije kao slučajna nusproizvoda – zatajivanja nečeg korisnog"kao na primjer umnog angažmana intencijskog stava. Dawkins predlaže da teorija mema, a naročito ljudska osjetljivost na religijske meme, može objasniti kako su se religije mogle širiti poput "umnih virusa" diljem društava.[
  Zatim prelazi na temu morala držeći da nam religija ne treba da budemo dobri. Naprotiv, naš moral ima darvinističko objašnjenje: altruistični geni, selekcionirani u procesu evolucije, daju ljudima prirodnu empatiju. Pita se, "biste li počinili ubojstvo, silovanje ili pljačku ako biste znali da ne postoji Bog?" On tvrdi da bi vrlo malo ljudi odgovorilo s "da" potkopavajući tvrdnju da je religija potrebna da se ponašamo moralno. U prilog ovome pogledu on elaborira povijest morala tvrdeći da postoji moralni Zeitgeist koji kontinuirano evoluira u društvu, općenito napredujući prema liberalizmu. Kako on napreduje, ovaj moralni konsenzus utječe na to kako religijski vođe interpretiraju svoja sveta pisma. Stoga, Dawkins tvrdi, moral nema korijene u Bibliji, već nas napredak vlastitog morala informira o dijelu Biblije koji kršćani prihvaćaju i onaj koji danas odbacuju.

  Iluzija o Bogu nije tek obrana ateizma, već također prelazi u napad protiv religije. Dawkins gleda na religiju kao na subverzivnu znanost koja potiče fanatizam, hrabri bigotnost protiv homoseksualaca i utječe na društvo na ostale negativne načine. Najviše ga razbješnuje poučavanje religije u školama što smatra indoktrinacijskim procesom. On izjednačava religijsko poučavanje djece koje provode roditelji i učitelji u vjerskim školama s oblikom mentalnog zlostavljanja. Dawkins smatra oznake "muslimansko dijete" ili "katoličko dijete" jednako pogrešno primjenjivim poput opisa "marksističko dijete" ili "torijevsko dijete" jer se čudi kako se mlado dijete može smatrati dovoljno razvijenim da ima takve neovisne poglede na svemir i mjesto čovječanstva u njemu.

  Knjiga završava pitanjem da li religija, unatoč svojim navedenim problemima, ispunjava "toliko potreban jaz", pružajući utjehu i nadahnuće ljudima koji je trebaju. Prema Dawkinsu, ove su potrebe puno bolje ispunjene nereligijskim sredstvima poput filozofije i znanosti. On predlaže da je ateistički svjetonazor životno afirmativan na način na koji religija, sa svojim nezadovoljavajućim "odgovorima" na životne misterije, nikad neće biti. U dodatku se navode adrese za one "kojima je potrebna podrška u bijegu od religije".

  This is Turkish Air Forcing speaking on guard...You are approching Turkish air space...Change your heading south immediately 2. #2
  Iskusan Nikita Kulganov (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Україна
  Poruke
  6.116
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Iluzija o Bogu - Richard Dawkins

  This is Turkish Air Forcing speaking on guard...You are approching Turkish air space...Change your heading south immediately

 3. #3
  Obećava
  Učlanjen
  03.02.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  75
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Iluzija o Bogu - Richard Dawkins

  Ali postavlja se pitanje, da li Ateisti smatraju da svi jednostavno treba da crknemo.

  Koliko je to smislen stajling života?

 4. #4
  Elita
  Učlanjen
  30.05.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo gde se hoda ŠIROKO a razmišlja USKO
  Poruke
  15.156
  Tekstova u blogu
  29
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Iluzija o Bogu - Richard Dawkins

  Oni koji sprovode "mir u Ukrajini" itekako veruju u svog "Vladara"
  ne odustaju ni od jednog rituala

 5. #5
  Poznat
  Učlanjen
  10.03.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  VECNI ZIVOT
  Poruke
  9.847
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Iluzija o Bogu - Richard Dawkins

  Citat Original postavio Forumaš Veličanstveni Pogledaj poruku
  Oni koji sprovode "mir u Ukrajini" itekako veruju u svog "Vladara"
  ne odustaju ni od jednog rituala
  Novi Sv. Poredak, preko masona, iluminata i jesuita, polako ali sigurno "zavodi" red na planeti zvana zemlja.
  Pa ti vidi sta ces radit, kada dodje zuta minutica.

 6. #6
  Legenda Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  51.345
  Tekstova u blogu
  97
  Reputaciona moć
  4450

  Podrazumevano Re: Iluzija o Bogu - Richard Dawkins

  Ričarde, oženi me.
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

 7. #7
  Domaćin GasMaska (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.686
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: Iluzija o Bogu - Richard Dawkins

  Citat Original postavio Žarko 1 Pogledaj poruku
  Ali postavlja se pitanje, da li Ateisti smatraju da svi jednostavno treba da crknemo.

  Koliko je to smislen stajling života? 8. #8
  Ističe se
  Učlanjen
  25.06.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.640
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Iluzija o Bogu - Richard Dawkins

  Citat Original postavio Borac za prava zivotinja Pogledaj poruku
  Ričarde, oženi me.

 9. #9
  Poznat
  Učlanjen
  10.03.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  VECNI ZIVOT
  Poruke
  9.847
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Intervju Ben Steina s Richardom Dawkinsom
  jedan od najpoznatijih evolucionista danasnjice veruje da je svet postao kao rezultat inteligentnog dizajna. u ovom odlomku on iznosi to kao najverovatnije objasnjenje za pocetak zivota na planeti.

 10. #10
  Elita hypnotoad (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Вуковар
  Poruke
  18.916
  Reputaciona moć
  430

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Citat Original postavio PLP Pogledaj poruku
  Intervju Ben Steina s Richardom Dawkinsom
  jedan od najpoznatijih evolucionista danasnjice veruje da je svet postao kao rezultat inteligentnog dizajna. u ovom odlomku on iznosi to kao najverovatnije objasnjenje za pocetak zivota na planeti.
  Koliko sam ja video, covek je odgovorio kako bi inteligentni dizajn izgledao da je on uzrok... znaci ne Bog, nego neka druga civilizacija koja se razvila pre nas.

 11. #11
  Ističe se RoadSD (avatar)
  Učlanjen
  18.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Fotelja
  Poruke
  2.146
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Slozio bih se sa predhodnim komentarom, inace ovaj Ben mi izgleda kao neka muljavina, pita coveka da kaze koliko posto je siguran da boga nema, Ricard mu kaze "pa ako bas moram u procentima onda 99%", a ovaj mu kaze "onda bi moglo biti 49%"... Jbt, ako ti je covek rekao 99% to znaci da je to njegov stav na osnovu njegovih saznanja a onih 1% se uvek ostavlja kao neka najminimalnija mogucnost.... plus montirana naracija u toku razgovora.

  Ne znam iz koje godine je ovaj video, posto Dokins kaze da je pocetak zivota vezan za neki samoreplicirajuci molekul (ali ne zna koji), poslednjih godina se doslo do bitnijih saznanja na tom polju.
  Poslednji put ažurirao/la RoadSD : 08.02.2015. u 08:52

 12. #12
  Poznat
  Učlanjen
  10.03.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  VECNI ZIVOT
  Poruke
  9.847
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Citat Original postavio RoadSD Pogledaj poruku
  Slozio bih se sa predhodnim komentarom, inace ovaj Ben mi izgleda kao neka muljavina, pita coveka da kaze koliko posto je siguran da boga nema, Ricard mu kaze "pa ako bas moram u procentima onda 99%", a ovaj mu kaze "onda bi moglo biti 49%"... Jbt, ako ti je covek rekao 99% to znaci da je to njegov stav na osnovu njegovih saznanja a onih 1% se uvek ostavlja kao neka najminimalnija mogucnost.... plus montirana naracija u toku razgovora.

  Ne znam iz koje godine je ovaj video, posto Dokins kaze da je pocetak zivota vezan za neki samoreplicirajuci molekul (ali ne zna koji), poslednjih godina se doslo do bitnijih saznanja na tom polju.
  Citat Original postavio hypnotoad Pogledaj poruku
  Koliko sam ja video, covek je odgovorio kako bi inteligentni dizajn izgledao da je on uzrok... znaci ne Bog, nego neka druga civilizacija koja se razvila pre nas.
  On obigrava ko macak oko slanine.
  Priznao je da postoji Inteligentni dizajn, a to su priznali i mnogi drugi naucnici, jer ne mogu da propagiraju Boga na univerzitetima.
  Da su u pitanju vanzemaljci ili neka druga civilizacija, pa toliko je godina proslo, a da se jos nisu direkt, licem u lice kontaktirali sa nama zemljanima.Msm to je u najmanju ruku Smesno za poverovati.

  A posebno izjava za neki samoreplicirajuci molekul, da vidis kako se molekuli samorepliciraju, cudo jedno,

 13. #13
  Ističe se RoadSD (avatar)
  Učlanjen
  18.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Fotelja
  Poruke
  2.146
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Ricard Dokins je poslednji koji bi propagirao boga bilo gde, Njegova izjava o vanzemaljcima je vise razmatranje mogucnosti nego njegov zakljucak.. cak i da su vanzemaljci posejali zivot na ovu planetu, to samo odlaze pitanje nastanka zivota na neko drugo mesto u svemiru, a sto se kontakta tice, cak i da je tako... proslo je preko cetiri milijarde godina od prvih mikroba na zemlji, mozda ni oni vise ne postoje(to je vise, sta bi bilo kad bi bilo).

  Da, dobro si cuo, samoreplicirajuci RNK molekuli, i spontano formirane celijske membrane od fosfolipida i masnih kiselina

 14. #14
  Poznat
  Učlanjen
  10.03.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  VECNI ZIVOT
  Poruke
  9.847
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Eh, te Milijarde godina, samostvarajucih molekula i ameba, a tek vanzemaljci, sa nestrpljenjem ih ocekujem da se jednom vise pojave na Zemlji i da im pozelimo dobrodoslicu, bas tim, koji su nas "posadili" kao cvecke ovde.Koliko li ce jos da prodje u nasoj besmucnoj jurnjavi oko zemlje po Marsu i Mesecu, pokusavajuci da ih naselimo,

 15. #15
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  06.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  326
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Citat Original postavio RoadSD Pogledaj poruku
  Slozio bih se sa predhodnim komentarom, inace ovaj Ben mi izgleda kao neka muljavina, pita coveka da kaze koliko posto je siguran da boga nema, Ricard mu kaze "pa ako bas moram u procentima onda 99%", a ovaj mu kaze "onda bi moglo biti 49%"... Jbt, ako ti je covek rekao 99% to znaci da je to njegov stav na osnovu njegovih saznanja a onih 1% se uvek ostavlja kao neka najminimalnija mogucnost.... plus montirana naracija u toku razgovora.

  Ne znam iz koje godine je ovaj video, posto Dokins kaze da je pocetak zivota vezan za neki samoreplicirajuci molekul (ali ne zna koji), poslednjih godina se doslo do bitnijih saznanja na tom polju.
  то значи да није сигуран да не постоји бог, а сигуран је да постоје ванземаљци за које нема доказа, а човек од науке

 16. #16
  Ističe se RoadSD (avatar)
  Učlanjen
  18.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Fotelja
  Poruke
  2.146
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Citat Original postavio PLP Pogledaj poruku
  Eh, te Milijarde godina, samostvarajucih molekula i ameba, a tek vanzemaljci, sa nestrpljenjem ih ocekujem da se jednom vise pojave na Zemlji i da im pozelimo dobrodoslicu, bas tim, koji su nas "posadili" kao cvecke ovde.Koliko li ce jos da prodje u nasoj besmucnoj jurnjavi oko zemlje po Marsu i Mesecu, pokusavajuci da ih naselimo,
  Niko ovde ne tvrdi da su nas posadili vanzemaljci, tako da ako ih ima, nije ni za ocekivati da se vozaju oko zemlje... nisu zvezde okacene o nebeski svod kako to vec pise negde, svemir je dosta vece mesto.

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio Гуливер Pogledaj poruku
  то значи да није сигуран да не постоји бог, а сигуран је да постоје ванземаљци за које нема доказа, а човек од науке
  Ne mogu da nagadjam o cemu o razmislja, ali za coveka od nauke koji veruje da je je zivot nastao spontano a zna da u opservabilnom svemiru postoje stotine milijardi galaksija, sa stonama milijardi zvezda, njegovo misljenje ne iznenadjuje... I pogresno zakljucujes, da ga je pitao da se u procentima izjasni za postojanje inteligentnih vanzemaljaca, mislim da odgovor takodje ne bi bio 100%.... mozda 99.999%
  Poslednji put ažurirao/la RoadSD : 08.02.2015. u 14:39

 17. #17
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  06.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  326
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Citat Original postavio RoadSD Pogledaj poruku
  Niko ovde ne tvrdi da su nas posadili vanzemaljci, tako da ako ih ima, nije ni za ocekivati da se vozaju oko zemlje... nisu zvezde okacene o nebeski svod kako to vec pise negde, svemir je dosta vece mesto.

  - - - - - - - - - -


  Ne mogu da nagadjam o cemu o razmislja, ali za coveka od nauke koji veruje da je je zivot nastao spontano a zna da u opservabilnom svemiru postoje stotine milijardi galaksija, sa stonama milijardi zvezda, njegovo misljenje ne iznenadjuje...
  значи води се законом вероватноће
  али један научник не би смео јавно тако да износи ствари, он једноставно мора имати доказ, а доказа нема, зато и научне теорије сврставају у доказане чињенице, што је игра речи јер немају никакв доказ за било шта већ саме претпоставке.
  исто је могао да претпостави да постоји бог и да му се немеша у посао
  но докинса су провалили да је обичан пајац и сад му остало да црта сликовнице за малу децу. човек је једноставно бламажа од научника и само будала може да га схвати озбиљно.
  да и његовог пајтоса филозофа сема хариса

 18. #18
  Ističe se RoadSD (avatar)
  Učlanjen
  18.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Fotelja
  Poruke
  2.146
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Ako je naucnik nije masina, on ima prava da iznese svoja razmisljanja na tu temu. On je evolutivni biolog, time se bavi i to ne dovodi u pitanje, a o vanzemaljskoj civilizciji i bozanstvima ima prava da iznese svoje misljenje kao svaki drugi covek... Koji bog? Veliki Manitu? Visnu? Jahve? Odin?
  Dokinsa nema sta ko da provaljuje, kao sto rekoh, on je evolutivni biolog a ta grana nauke cvrsto stoji tu gde jeste.
  Poslednji put ažurirao/la RoadSD : 08.02.2015. u 17:35

 19. #19
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  06.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  326
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Citat Original postavio RoadSD Pogledaj poruku
  Ako je naucnik nije masina, on ima prava da iznese svoja razmisljanja na tu temu. On je evolutivni biolog, time se bavi i to ne dovodi u pitanje, a o vanzemaljskoj civilizciji i bozanstvima ima prava da iznese svoje misljenje kao svaki drugi covek... Koji bog? Veliki Manitu? Visnu? Jahve? Odin?
  Dokinsa nema sta ko da provaljuje, kao sto rekoh, on je evolutivni biolog a ta grana nauke cvrsto stoji tu gde jeste.
  зашто се изјашњава као атеист када оставља простор да постоји вероватноћа барем један посто да постоји бог.

  та имена, можда је то један бог али сваки народ има име за њега, теби то није пало на памет

  а да та грана стоји, стоји само је поцепана и само што се не сруши. остали су само форумски фанатици да је чувају.

 20. #20
  Domaćin
  Učlanjen
  10.11.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  СРБИЈА
  Poruke
  3.357
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Мени је смешна и еволуција и "интелигентни дизајн". Све је то гомила спанаћа.

  И једни и други су религија и једни и други слепо верују.

 21. #21
  Ističe se RoadSD (avatar)
  Učlanjen
  18.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Fotelja
  Poruke
  2.146
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Ha, ha.

 22. #22
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  06.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  326
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Citat Original postavio HORDAK 2014 Pogledaj poruku
  Мени је смешна и еволуција и "интелигентни дизајн". Све је то гомила спанаћа.

  И једни и други су религија и једни и други слепо верују.
  тако је све је вера сем оног што је доказано онда је знање, а да ли?
  примера ради
  атеисти кажу да верују само оно што виде, а рецимо виде да се сунце окреће око земље, зашто онда заступају толико срчано обрнуту ситуацију

 23. #23
  Legenda Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  51.345
  Tekstova u blogu
  97
  Reputaciona moć
  4450

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Citat Original postavio Гуливер Pogledaj poruku
  тако је све је вера сем оног што је доказано онда је знање, а да ли?
  примера ради
  атеисти кажу да верују само оно што виде, а рецимо виде да се сунце окреће око земље, зашто онда заступају толико срчано обрнуту ситуацију
  Netačno.
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

 24. #24
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  06.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  326
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Citat Original postavio Borac za prava zivotinja Pogledaj poruku
  Netačno.
  значи ли то да су онда атеисти верници?

 25. #25
  Legenda Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  51.345
  Tekstova u blogu
  97
  Reputaciona moć
  4450

  Podrazumevano Re: Evolucija i inteligentni dizajn Ricard Dokins

  Citat Original postavio Гуливер Pogledaj poruku
  значи ли то да су онда атеисти верници?
  Ne, to znači da, npr, slepi ateista nije ateista samo zato što ne može da vidi ... Boga.
  Ateista nema doživljaj Boga.
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Richard Wagner (1813 - 1883)
  Autor Loengrin u forumu Muzika
  Odgovora: 73
  Poslednja poruka: 28.09.2018., 21:50
 2. Richard Clayderman
  Autor CobRa-SiC- u forumu Muzika
  Odgovora: 14
  Poslednja poruka: 21.11.2007., 23:26
 3. Richard Burns Rally
  Autor Sanela u forumu Video igre
  Odgovora: 21
  Poslednja poruka: 06.04.2006., 00:02
 4. Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 13.07.2005., 00:50
 5. Ričard Preston
  Autor MARBURG u forumu Književnost i jezik
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 03.09.2003., 11:28

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •