Snimanje podataka u tekstualni dokument?!
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Snimanje podataka u tekstualni dokument?!

  1. #1
    Zainteresovan član Boki DX-11 (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    LA
    Poruke
    260
    Reputaciona moć
    50

    Thumbs up Snimanje podataka u tekstualni dokument?!

    Znaci ovako:

    Unese se neka brojcana vrednost u text box, a onda klikom na dugme ta vrednost se snima u tekstualni dokument koji je naravno u istom folderu gde i swf fajl... Kad se opet unese neka nova vrednost, ta vrednost se dodaje broju koji je ispisan u tekstualnom dokumentu i tako stalno!

    Kako da izvedem tako nesto?



  2. #2
    Obećava
    Učlanjen
    09.05.2005.
    Poruke
    89
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: Snimanje podataka u tekstualni dokument?!

    ja to znam da uradim u quick basicu ali tebi to netreba

  3. #3
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Snimanje podataka u tekstualni dokument?!

    svaka tebi cast sto ti zans quick basic
    Sta mislis kad bi svi govorili sta znaju u svakoj temi?

    boki okacicu ja ovde kod do sutra, vazi?

  4. #4
    Zainteresovan član Boki DX-11 (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    LA
    Poruke
    260
    Reputaciona moć
    50

    Thumbs up Re: Snimanje podataka u tekstualni dokument?!

    OK...!

    Prosli put si mi pomogao oko racunanja, tako da ne sumnjam u tebe!!!
    Poslednji put ažurirao/la Boki DX-11 : 28.09.2005. u 14:06

  5. #5
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Snimanje podataka u tekstualni dokument?!

    Citat Original postavio Boki DX-11
    OK...!

    Prosli put si mi pomogao oko racunanja, tako da ne sumnjam u tebe!!!
    nesecam se

    flash NEMOZE da snima u txt ili bilo koji drugi fajl
    zato mu treba php

    WARNING:
    ovo nece raditi na racunaru ili hostu bez php servera

    prvi frejm:
    _root.provera=false;
    function snimi() {
    _root.provera=false;
    bs = new LoadVars();
    bs.broj = _root.broj_za_snimanje;
    bs.sendAndLoad("snimi.php", bs, "POST");
    }

    function loduj() {
    pl = new LoadVars();
    pl.load("snimi.txt?"+random(1000000)+random(100000 0)+random(1000000));
    pl.onLoad = function(uspesno) {
    if (uspesno) {
    _root.broj_za_snimanje = pl.broj;
    _root.provera=true;
    }
    }
    }
    php skripta koju ces nazvati snimi.php
    <?php
    $broj = $_POST['broj'];
    $toSave="broj=".$broj;
    $fp = fopen("snimi.txt", "w");
    fwrite($fp, $toSave);
    fclose( $fp );
    ?>
    i naravno napravis text file sa nazivom snimi.txt i u njega upises npr. broj=0


    dugme snimi
    on(press){
    _root.loduj();
    if(_root.provera==true){
    _root.prazan.onEnterFrame=function(){
    _root.broj_za_snimanje+=_root.input_text;
    _root.snimi();
    delete _root.prazan.onEnterFrame;
    }
    }
    }

    a input_text nazoves odgovarajuci input field i naravno napravis mc i das mu ime prazan

    ako ovo nepomogne nista nece i nemoj se ustrucavati da pitas ako nesto nije jasno
    Poslednji put ažurirao/la miksin : 28.09.2005. u 19:51

  6. #6
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Snimanje podataka u tekstualni dokument?!

    Mogao bi eventualno da koristi pisanje u cookies (to flash moze), samo sto to nije sigurno, ako korisnik obrise cookie ili ih blokira...

  7. #7
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Snimanje podataka u tekstualni dokument?!

    Citat Original postavio miksin
    nesecam se

    flash NEMOZE da snima u txt ili bilo koji drugi fajl
    zato mu treba php

    WARNING:
    ovo nece raditi na racunaru ili hostu bez php servera

    prvi frejm:
    _root.provera=false;
    function snimi() {
    _root.provera=false;
    bs = new LoadVars();
    bs.broj = _root.broj_za_snimanje;
    bs.sendAndLoad("snimi.php", bs, "POST");
    }

    function loduj() {
    pl = new LoadVars();
    pl.load("snimi.txt?"+random(1000000)+random(100000 0)+random(1000000));
    pl.onLoad = function(uspesno) {
    if (uspesno) {
    _root.broj_za_snimanje = pl.broj;
    _root.provera=true;
    }
    }
    }
    php skripta koju ces nazvati snimi.php
    <?php
    $broj = $_POST['broj'];
    $toSave="broj=".$broj;
    $fp = fopen("snimi.txt", "w");
    fwrite($fp, $toSave);
    fclose( $fp );
    ?>
    i naravno napravis text file sa nazivom snimi.txt i u njega upises npr. broj=0


    dugme snimi
    on(press){
    _root.loduj();
    if(_root.provera==true){
    _root.prazan.onEnterFrame=function(){
    _root.broj_za_snimanje+=_root.input_text;
    _root.snimi();
    delete _root.prazan.onEnterFrame;
    }
    }
    }

    a input_text nazoves odgovarajuci input field i naravno napravis mc i das mu ime prazan

    ako ovo nepomogne nista nece i nemoj se ustrucavati da pitas ako nesto nije jasno
    Da, to je resenje ako moras da koristis php, jer provider kod koga hostujes ne dozvoljava nista drugo od programa, sto je nazalost najcesci slucaj

    Ja imam svoj server (server hosting) nakacenu kod provajdera i na njemu mogu da imam sta hocu, pa tako koristim EXE koji moze biti napisan u bilo kom jeziku, sve dok ume da primi upite preko neta, pa i od strane neke flash aplikacije. Tako da na primer moze da koristi neku bazu podataka za on-line registraciju ili slicno, koja moze biti odradjena iz flasha

  8. #8
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Snimanje podataka u tekstualni dokument?!

    ma na freesuperhost.com imas 100MB uz php i sa malim banerom
    a cookies izbegavam

  9. #9
    Zainteresovan član Boki DX-11 (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    LA
    Poruke
    260
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Snimanje podataka u tekstualni dokument?!

    Meni treba bez php-a, tj. bez interneta da se snimaju podaci na komp...

    Jel moze na bilo koji nacin, nema veze, moze i preko cookies!

    Kako to ide? Zasto nije sigurno? U mom slucaju korisnik ne bi imao pristupa nijednom folderu na kompu, tako da ne bi nikako mogao obrisati podatke!!!

    Jel bi mogao neko da mi pomogne oko toga?


    miksin, hvala za ovaj kod, posluzice mi kasnije kad svoj rad budem postavljao na NET... sada mi treba iskljucivo bez interneta!!!

  10. #10
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Snimanje podataka u tekstualni dokument?!

    onda ti je jedino resenje cookie
    Ja ih licno koristim samo da pamtim high score tabelu u igricama koje pravim i za nista vise
    100KB ti je default vrednost za flash cookie, sto je uglavnom malo, korisnik moze da ih obrise kad god hoce, a i pri reinstalaciji operativnog sistema se naravno gube
    Sta ti pravis?
    Jedino tako mogu da ti kazem koristi ili nikako nemoj koristiti cookie

  11. #11
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Snimanje podataka u tekstualni dokument?!

    Ne, nisam sigraun da ce ti cookie odraditi posao na duze staze... Nije tacno da korisnik ne moze bez cookies, moze lako,.
    Slazem se sa miksinom da cookies nisu neko resenje. Ako moze samo php, uradi to u php kako ti je miksin predlozio.

    Da li sam te dobro razumeo? Ti hoces da na strani POSETIOCA sajta (na njegovom racunaru), belezis neke vrednosti? U tom slucaju nece ni php odraditi, ne moze php da otvara i pise po fajlovima na POSETIOCEVOM racunaru, vec samo na SERVERU, osim da barata sa cookies na POESTIOCEVOM racunaru.. Dakle, moze samo da se koristi cookie sto se tice otvaranja i pisanja po razlicitim datotekama, pa taman da su i SQL datoteke.
    Taman posla kad bi poseta nekom sajtu mogla da prozurokuje da mi sa servera neko otvara bilo kakav fajl....i trkeljise po njemu (mislim na regularan rad, ne na hakerske zahvate)
    Poslednji put ažurirao/la codemaker : 28.09.2005. u 23:52

  12. #12
    Zainteresovan član Boki DX-11 (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    LA
    Poruke
    260
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Snimanje podataka u tekstualni dokument?!

    Ne, nisi me dobro razumeo...!!!

    Korisnik ce raditi na mom racunaru, bez internet-a!!!

    Znaci, nesto slicno igricama...

    Ili, da budem precizniji, slicno nekoj kockarskoj igri: Korisnik ulozi, na primer, 100 dinara, a podigne 50, sledeci izgubi shih 100, i tako... Znaci, imamo jedan text box (uplata) u kome stoji 200; a u drugom stoji vrednost 50 (isplata)... u trecem boxu (ukupna zarada) stoji razlika izmedju uplate i isplate!!! Ta vrednost bi trebala, prilikom izlaska iz Flash-a, da se snima na komp kako bi se to sacuvalo za sledeci dan... Nakon nekoliko dana bi trebalo da procitam vrednost u tom fajlu, odnosno proverim kolika je zarada bila u prethodnom periodu...

    Nadam se da sam sad bio dovoljno jasan...

Slične teme

  1. SSP je pravno nepostojeći dokument
    Autor Markowac u forumu Politika
    Odgovora: 32
    Poslednja poruka: 27.06.2008., 15:43
  2. Americki dokument o Miskovicu
    Autor antidelta u forumu Politika
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 26.11.2007., 17:10
  3. Smajli u dokument-kako?
    Autor _Look_Of_Expectancy_ u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 27.06.2007., 18:44
  4. ne otvara PDF dokument
    Autor bata77 u forumu Softver
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 06.03.2006., 17:42
  5. Dokument sa net-a potpisati i poslati mail-om
    Autor vladimirNS u forumu Operativni sistemi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 19.03.2005., 16:12

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •