Pomoc sto pre-ovo je neizdrzljivo!

Max012

Početnik
Poruka
10
Ljudi pozdrav. Da vas pozdravim sve. Zovem se Maksimilijan. Imam 19 godina. I imam neke probleme koji me bas muce i voleo bi da cujem vasa iskustva i iskustva svakog ko na bilo koji nacin moze da me posavetuje,bilo sta jer sam mnogo ocajan,bas sam u fazi katastfora.
Pocecu od faze kada je krenulo sve ..
pre dve godine prvi napad panike,lupanje srca,nemogucnost disanja,tresao sam se ceo odem tamo urade mi EKG nista specijalno i poslat sam kuci..
Od tog dana sam non stop isao kod dr.
E sada imam 19 god,moj sledeci problem je ovaj. Imam neka neugodna preskakanja srca..
Kada stavim ruku na srce osetim kako srce udari pa prodje mozda sekunda malo vise o nastavi normalno da lupa..
Brine me kako je to moguce ako sam uz srca radio dva x ove godine da se to desava.. Nije mi jasno kako to moze.. To preskaknje me jako brine. Poceo sam iz cista mira da placem,da mislim o kraju zivotu,kako ce mi stati srce i ostalo..
Uvek kada sednem i stavim ruku na srce uhvatim taj preskok. Danas radio ekg koji je u redu .. Frekvencija 75 srca ali opet kao neka mala aritmija a brine me da mi samo ne stane srce i dal je to moguce?
Hvala vam i unapred sam vam zahvalan.

Probaj da se ozbiljno suplementiras sa magnezijumom. Ako uzmes previse Mg dobices proliv, to znaci da smanjis dozu.

Magnezijum ce ti mnogo pomoci, a ako nije dovoljno idi u prirodu, meditiraj... Ako nije dovoljno idi kod psihologa i ako ti on kaze da ides kod psihijatra tek onda idi...

Psihijatri vise i ne znaju sta je ludo a sta normalno

Imao sam i ja tu fazu u tim godinama..lupanje srca,pa ne mogu da udahnem skroz jer imam bol u predelu srca,pa tek iz nekog 4-5 puta kad udahnem kao da nesto pukne i zaboli me..ja mislim po mom misljenju koje svakako nije strucno jer nisam doktor,da je to neki prelazni period u pubertetu ili odmah nakog puberteta gde hormoni divljaju u mladoj osobi..Ispucavaj se u nekom sportu,naravno i sexic sto kaze georgejune,ima tih slucajeva ali nisu nikakva bolest..barem meni nije bila bolest..Idi ako zelis i kod doktora,valjda nije nista strasno..

Poslednja izmena:
pa jel se ide kod lekara samo kad je strasno? naravno da nije strasno, ali ovo sto on opisuje je ocigledno neki anksiozni poremecaj, sto uopste nije retkost i nije nesto cega treba covek da se stidi. poenta je da treba da se konsultuje sa specijalistom koji dnevno ima po nekoliko takvih slucajeva i zna sta je najbolje za njega.

Treba naci uzrok tom desavanju.
Zanimljivo je da su ti rezultati uglavnom dobri i da to preskakanje dozivljavas predpostavljam van ordinacije.Preispitaj svoj zivot,okolnosti,moguce problema,dozu stresa.Kada eliminises sve sto bi moglo da utice na tu pojavu bice ti verovatno lakse.U tvojim godinama predpostavljam da je tesko odluciti se za psihijatra ali on sigurno moze da ti pomogne.Mnoga oboljenja jednog organa kriju korenu oboljenju nekog sasvim drugog organa ili psihosomatske tegobe.Obzirom da su ti ovo povremene pojava probaj prvo sam da promenis ono sto te sputava i brine u svakodnevnom zivotu.

Evo ja sam juce imala "probleme" sa srcem tj dva puta skakao puls i bol blagi plus gusenje u grudima drugi put a prvi to blaze a srednje mi je bilo vrtenje u glavi i nesvestica u levoj strani tela.Provericu u ponedeljak ali znajuci mene to je izuzetno jak napad panike verovatno a ne srce ili slicno.I sta sad?Treba da poludim?E bas necu!Nije im svejedno vise mi je cimanje ako bi im se nesto desilo i zato idem doktoru a da se ja pitam crkla bih i ko me *ebe.

Cao drugari. Imao dva dana konstantno ta preskaknja sada Bogu hvala prestalo :) javio mi se sinoc jedan put pred spavanje i to je to.
Sexic imam redovan,po vise puta,tu sam regularan,kad imam sexic srce ne osecam. Danas bolovi u ledjima i u zelucu neki bol tup al traje po par sekundi. Bio kkd dr kaze mi da sam mladi za gastritis i te gluposti..
Pojma nemam.
A ledja me gore bole,rame kao da mi zategnuto,valjda se strees tu skuplja..
Skoro imao bolove u stomaku i snimao stomak i dr primarius kaze iritabilni kolon. Imam kandidu u nekim malim kolicinama i trebam lek neki da pijem. Ali sad se brinem dal nije neki gastritis taj a da sondu gutam nikako. :D
E sad glupost jedna koja mi se dogodila,vidim da ste ovde opusteni pa aj da kazem.. Sanjao sam kako se gusim i sanjao pokojnika tacnije mog dedu.. I sanjam kako se gusim u snu..
Ustao i nista .. Nisam se tada gusio.. Sad sam u tripu dal sam sanjao ili se gusio stvarno .. Al nisam se naglo budio bez vazduha nemam pojma. Imam dijagnozu anskioznosti i panicne napadi.

Moguce je, imas probleme psihicke prirode. Poseti psihijatra.

a malo sport sexic ovo ono

I like those two guys when they are commenting especially one above the other hahahaha

:mrgreen:

Mislim ono, niej da se podsmevam Mikelu, ali prvo procitam njegov odgovor koji je sasvim ok i primeren stanju a onda se podesi bas ispod njegovog cuveni Dzordzi sa svojim "sex is the solution for everything" odgovorom hahahah. Ne verujem da postoji osoba koja je zatrazila pomoc a da joj nije dao ovaj savet haha :mrgreen:

U svakom slucaju i deprivacija sexa nije losa, prilikom sexa pojacace se malo endorfini, ali sam nacin odgovora Dzordzija i kao iz puske - sex 3 puta sedmicno i kao macem odneseno haha :rotf:

Max, nemoj da se plasis...... Napisao sam ti vec ovamo...Ispitaj se organski lepo, mzoda jesi mozda nisi, ako je organski sve ok - onda znaj 100% da je to samo bezazleni psihosomatski dozivljaj zbog panicnog napada i raznih pridodatih anskioznih poremecaja....

Nemoj da se plasis, i nemoj da osluskujes svoje telo i da stavljas ruku na srce i opazas, meris itd, jer sama ta radnja ce izazvati ono sto ne zelis i cega se plasis, pa ces tako samo dobiti "potvrdu da nesto ne funkcionise lepo i da ti nesto fali, da nesto ne radi kako treba" pa ce tvoj mozak doneti zakljucak da je u pravu kako razmislja i da je anksioznost i strah bila opravdana. I tako se pravi zacarani krug.

Imaj to na umu kada preispitujes simptome i vrsis introspekciju sebe. Sto manje brines o tome - manje ce se desavati - mozda ne u pocetku ali kada ti se mozak uveri da ne postoji ugrozavajuca situacija, prestace ti ti simptomi.

Gledaj na ovo sve u primeru uzurbanog hodanja uz stepenice kada negde kasnis - Da li se ubrzava srcani rad? Da. Da li se znojis? Da/ Da li se mozda zacrvenis u licu - Mozda, Da li imas hiperventilaciju ako imas slabu kondiciju? Da.
Da li se plasis od toga i imas neke posebne misli za to stanje? - NE. Razmisljas o tome da kasnis i nemas pojma u kakvom ti je stanju telo.

A sve to isto se desava i kod panicnog napada. E samo tada kazes - JAO i svu paznju i aktivnosti mozga prebacis na ALERT - DANGER - SOMETHING IS HAPPENING! Kao proizvod takvog reagovanja imas strah veoma jakog intenziteta i simptomi se pogorsavaju.

Probaj da shvatis ovaj zacarani krug i da ga prepoznas na vreme i kazes sebi - Aha znam sta je ovo, nisam znao ali sada znam, i ovaj put se ne plasim. Jeste neugodno ali ok to je zivot, nisam sada tako uplasen i ZNAM DA MI NE PRETI NIKAKAVA OPASNOST, a moje zdravlje je u savrsenom redu!

Mozda ti ovo izgleda tesko uraditi ali trudi se, fora je upravo u tome - da uradis ono sto mislis da je nemoguce uraditi. Kada uradis i uspes nekoliko puta - pohvali sebe, i mozes i nagraditi sebe necim jer si uspeo (tako mozak fixira pobede i ostvarenje cilja i motivise te dalje i manja je mogucnost za razvijanje depresije koja sekundarno nastaje kao nemoc osobe da se izbori sa time sta joj se desava i sa nemogucnoscu da uspostavi kontrolu nad svojim psihickim i fizickim funkcijama).

Veruj u sebe i budi borac. NO FEAR, NO PROBLEMS!

I like those two guys when they are commenting especially one above the other hahahaha

:mrgreen:

Mislim ono, niej da se podsmevam Mikelu, ali prvo procitam njegov odgovor koji je sasvim ok i primeren stanju a onda se podesi bas ispod njegovog cuveni Dzordzi sa svojim "sex is the solution for everything" odgovorom hahahah. Ne verujem da postoji osoba koja je zatrazila pomoc a da joj nije dao ovaj savet haha :mrgreen:

budimo realni, tema ne bi bila prava tema da george ne pomene sexic :D

Pa da tako sam ja uradila nisam zvala hitnu itd vec sam bila svesna da je verovatno panicni.Jako je tesko da se ne bojis ali moras tako.

Bravo Malenano ! Svaka cast ! :super:

@Mikelo - Pa da, na to i mislim hehe. Prvo me nervirao puno, a onda ono.... To mu je trademark, pa sad gledam sa humorom na to, mada opet nije lepo iz ugla onog ko treba pomoc.

Lepo si nesto nagovestio - Neko ko imam neki primaran problem, u nastojanju da dodje do sto vise sexa moze da napravi sebi i sekundaran problem usput - socijalnu fobiju, pa onda imamo i tercijarne probleme npr psihogenu impotenciju i preranu ejakulaciju i jos mnogo toga. Tako da ono....sex jeste stimulisuci za opste zdravlje, ali nije LEK. Nije nesto sto treba posto poto uraditi a kada se uradi - svi problemi, poremecaji i bolesti nestaju. Da je to tako, ljudi koji imaju sex ne bi bolovali ni od cega nikada, a ostali koji nemaju bi bolovali. Sto nije tako. Mogu postojati slucajevi ali oni ne dokazuju pravila i tako nauka ne funkcionise da bi se nesto okarakterisalo kao LEK, uzrok, posledica itd.

Ljudi pitanje sada. Imam bol u stomaku sa desne strane pored pupka ne znam sta je tu ali boli me kada pipam to. Radio analizu stolice i prinadjena mi je kandida u malim kolicinama .. Ne znam. Radio uz stomaka i kazu sve okej. Sta mislite da bi to moglo biti?

Predlazem ti da potrazis teme koje su gotovo identicne ovoj i da primetis jedan sablon: uvek se javi mladji momak koji ima lupanje srca i slicno, ode kod lekara i uradi sve analize i nista mu ne nadju. Na predloge da poseti psihijatra se oglusava ili vec zna da ima neki od poremecaja sa anksioznoscu, ali to jednostavno odbija da prihvati kao uzrok svojih problema. Obavezno se sablon nastavlja time da nekoliko dana kasnije isti korisnik dodje da pita za neke druge zdravstvene probleme koji su iznenada poceli, takodje su radjene analize i nista znacajno nije pronadjeno i on onda na forumu pita sta bi moglo biti.
Zamisli sad situaciju u kojoj si me poslusao i potrazio takve teme i primetio ovaj sablon koji sam naveo. Sta bi ti pomislio da je problem kod tih korisnika? E, to isto je i kod tebe. Poseti psihijatra.

Taj ultrazvuk ako si radio privatno, mozda te nisu dodatno pregledali. Ako si, pak, radio UZ tako sto te je lekar poslao, onda te je isti svakako pregledao i pre i posle i nije nista nasao. Ako ti ovde napisemo sta bi sve tu moglo da bude, ubedices sebe da upravo to jeste kod tebe.

Ma cim je to IBS jasno je kao dan da je problem sa anskioznoscu i psihosomatika. Ni prvi ni poslednji. IBS imaju cak i oni koji ne osecaju nikakve nezgode u vezi anksioznosti a zadnje na pamet bi mu bilo da se obrati psihologu, ili cak zamisli....psihijatru! A nece ni da malo meditira i da se umiruje - to je za ludake, nisam ja lud da se glupiram, nego cu da se zderem u sebi.

I onda kada se neko odluci i ode, tek tada shvati da je ceo zivot ziveo nefunkcionalno i prosto ne moze da veruje kako je sve to podnosio a da nije svestan da je to nesto lose, nego mu je to bilo "normalno".

KAo sto skoro i rece jedan forumas kada se "osvestio" kaze - Pa ja ljudi nisam ni znao sta je to anksioznost, ja ceo zivot tako ziveo, ja mislio to tako treba covek da se oseca i da se tako svi osecaju da je to normalno. Naravno nije imao neki intenzitet veliki da ucvrsti panicni poremecaj ili nesto slicno, ali sigurno da mu je mnogo umanjivalo kvalitet zivota i da je imao 101 psihosomatsku boljku koju je prepisivao prehladama, promenama vremena, losoj hrani, losem imunitetu itd.

Back