hrvati
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Tema: hrvati

 1. #1
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano hrvati

  Austrougarski vice-maršal Gherter, nakon Prvog svetskog rata, piše:

  "Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi.
  Oni su pogan svetu i evropskoj kulturi."

  Молим коментаре
  “Mors tua, vita mea” 2. #2
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: hrvati

  Dzaba si postavio topic kad ce da ga odmah zatvore. Samo neka neko zucne da je to istinita izjava, a i ti koji su to izjavili isto su bili cvecke u I svetskom ratu, pocece katance da zvecka u rukama "Cuvara vremena" kod Pola Andersona.

 3. #3
  Veoma poznat Master_Chief (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Norveshka
  Poruke
  11.585
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: hrvati

  KiM da nisi Shesheljovac?
  >ALL SYSTEMS OPERATIONAL. BEGIN...

 4. #4
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: hrvati

  Јесам
  Шешељовац.
  “Mors tua, vita mea”

 5. #5
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: hrvati

  Citat Original postavio marlon
  Dzaba si postavio topic kad ce da ga odmah zatvore. Samo neka neko zucne da je to istinita izjava, a i ti koji su to izjavili isto su bili cvecke u I svetskom ratu, pocece katance da zvecka u rukama "Cuvara vremena" kod Pola Andersona.
  Ма знам да су Аустријанци чинили злочине, али када се злочинац згроти над злочином, па ти израчунал какву су рвати.

  *) Гој је јеврејска ријеч којом Јевреји зову сваког оног који није Јеврејин па ма којој народности он припадао,
  “Mors tua, vita mea”

 6. #6
  Buduća legenda Владан (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.030
  Reputaciona moć
  965

  Podrazumevano Re: hrvati

  У Аустроугарској сељака је највише било међу Хрватима. Срби у Аустроугарској су били војници шајкаши који су прерасли у земљопоседнике и трговце од оног временског периода када више није било сукоба са турском царевином. То је снажно фрустрирало католички хрватски живаљ. Примера ради, први аутомобил у Загребу возио је српски трговац. Католици Хрвати су говорили српским језиком, али нису били кадри да као Срби добију српско војводство, нити су били кадри да ратују против Турака, али се касније испоставља да су били пуни мржње и способни да кукавички, под заштитом Немаца, изврше покоље. У Ватиканској библиотеци се чувају историогрофска документа о етногенези белих мађарских Цигана који су живели настањени између Срба и Мађара, па су попримили неке словенске обичаје и српски језик, а пошто су мађарски католички свештеници били агресивнији од православних, бели Цигани су примили католичку веру. Ти документи су чувани од стране католичког свештенства, а код белих Цигана је стваран посебан расизам према припадницима стварно беле расе – Србима.

  Да ли знате како је Ада Циганлија добила свој трагикомични назив?

  У 19. веку, у Краљевини Србији, због темељног и континуираног привредног развоја, када се немаштовитост и неспособност министра финансија није покривала примарном емисијом (штампањем пара као од 1945. године па све до данас) дошло је до повећане потребе за радном снагом, посебно у пољопривреди. Из суседне Царевине Аустроугарске долазила је сезонска сељачка радна снага у Краљевину Србију. Тако су сељаци Хрвати долазили у краљевину Србију да раде. Онако штрокави и масни купали су се на Ади. Србијанска аристократска интелектуална елита је често ту пролазила у кочијама ка ресторанима којих је било доста на периферији. Када би их из кочија угледали, окретали су главе на другу страну и говорили: ”Пих, опет они бели Цигани!”. Тако је, на жалост, Ада добила и оно трагично ”циганлија”. Хрвати немају своју аутентичну културу. Они су тога дубоко свесни. Копирали су западну културу, али те копије су неуспеле, кич и трагикомичне су. Уосталом, у култури, копија је увек копија, није оригинал. Али њихова трагедија је много већа. Они су хрватство дефинисали као антисрпство. Зато постоји бојазан да поново нападну Србе.

  Никада ми није било јасно зашто људи крију да су Цигани. Зар је срамота бити Циганин? Зато су Хрвати у свом шовинизму и у расној искомплексираности за друге тврдили да су Цигани. Није ми јасно, такође, зашто су се ти несрећници назвали баш Хрватима.

  Познато је да Цигани немају државу. Можда се боје да ће сада да је изгубе када се сазна да они нису Хрвати него бели мађарски Цигани. Вероватно се боје још више оног ”демократског света” у западној Европи који би им кроз разне пароле о људским правима и импровизацијом рата одузео државу.

  Онда су дошла трагична дешавања у Другом светском рату. Ватикан је између два светска рата у Краљевини Југославији имао посебну активност. Тако су свештеници белих Цигана говорили да је дужност сваког католика да буде против Југославије, а пре свега против припадника беле расе, односно Срба. Раздражене масе католика су напале Србе. Читави крејеви су опустели. Читава села су нестајала у пожарима. Сарајевски надбискуп пева демону Анти Павелићу песме и бодри га јавно да истреби Србе.

 7. #7
  Buduća legenda Владан (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.030
  Reputaciona moć
  965

  Podrazumevano Re: hrvati

  Католичка мантија у служби злочина

  ШТА СУ СРБИ ИКАДА НАЖАО УРАДИЛИ БЕЛИМ ЦИГАНИМА ХРВАТИМА ПА СУ ОВО ЗАСЛУЖИЛИ? УВЕК ПОСТАВИТЕ ДРАГИ ЧИТАОЦИ СЕБИ ОВО ПИТАЊЕ.

  Бели Цигани су наивно поверовали у процене Ватикана да ће Немачка да победи па се нису потрудили да своје злочине прикрију, тако да историографија поседује тачне податке ко је клао, где и када. У Нашицама православном свештенику Ђорђу Богићу, по наговору католичког свештеника Сидонија Шолца, извели су га из града и тамо после вишесатног мучења живом разрезали груди и извадили срце. Када су убијањем застрашили остатак припадника беле расе су насилно прекрстили у католике. У срезу Вировитица католик и бели Циганин свештеник Стјепан Јонковић је сам клао сваког припадника беле расе који је одбио да пређе у нехришћане католике. У Подравској Слатини католички свештеник Биргер Јулијус, са још неким фратрима из Загреба, вршио је прогон над припадницима беле расе и лично је наредио да се сруши црква. Иконостас и црквене ствари је лично запалио. У Ћералијама је католички свештениик Биргер лично наредио акцију чишћења и покатоличавања у том крају, јануара 1942. године. Часни Срби који нису прихватили да пређу у шизматике су завршили у концентрационим логорима, Хрвати су организовали 24 концентрациона логора. У Дарувару, да би Србе натерали да постану шизматици, све првославне свештенике су послали у логор Цапраг. У пакрачком срезу све православне цркве су спаљене, а у Владичански двор су се уселили 12. јула 1941. године фратри. У селу Кусоње су све Србе затворили у православну цркву, а онда су бели Цигани Хрвати запалили цркву. У селу Кукуњевац, по налогу католичког свештеника, Хрвати су покупили све Србе од 15 до 60 година и заклали испред српске цркве. 10. априла католички свештеник Марјановић Драгутин предводи демонску акцију. Србе кољу и бацају у Саву. У срезу Новска се истакао демон жупник Ћосић који је учествовао у убијању Срба и спаљивању цркава у следећим местима: у Јасеновцу, Уштици, Рајићу, Дубици, Пакленици, Градини, Окучанима, Богићевцу, Смртићу, Новој Градишки и Новској. Сви свештеници Српске православне цркве су похапшени, тучени и пребачени у логор Цапраг. Окучански срез је доживео исту судбину. У Новој Градишки у јулу 1941. су запалили српску цркву која је подигнута 1755. године на најлепшем месту. Србе су пљачкали и убијали, насилно преводили у шизматике, а све акције предводио је католички свештеник Матица. У Старом Петровом селу све Србе су опљачкали, побили, српску цркву из половине 18. века срушили, а насилним пребацивањем у шизматике се бавио Фердо Маретић. Тела оних Срба који нису хтели да се одрекну праве вере била су модра и пуна рана од батина. У тамнице је долазио шизматички свештеник Маретић и подсмевао им се, претио мучењем и убијањем. У Славонској Пожеги Срби су најстрашније прогањани и убијани. Акције је предводио католички свештеник Боно из фрањевачког манастира. По његовом налогу је Српска православна црква претворена у месару.

  У Бектежу је погром предводио католички свештеник Сидоније Шолц. У Јаскшућу иста слика. Иста слика је у Руђшеву, Вилић селу. Српске цркве су порушене у Чечавцу, Слобоштини и Смољановцима. Свештенике православне су ухапсили и после мучења отерали у логор.

  Хрватски свештеници Иван Микан и Јурица Марковић у Огулину предводе крвави терор над стотинама затворених Срба, без икаквог разлога, у Окружном суду у Огулину. Свештеник Микан дневно је обилазио затворе и лично воловском жилом немилосрдно тукао Србе, прекоревајући хрватске усташе како су нехатни у том послу. Искомплексирани свештеник Микан говорио је за Србе да су Цигани, а наредио је да се српски манастир Гомирје до голих зидова опљачка, а српски монаси су одведени у логор и тамо побијени. У Брчком, свештеник Анто одводио је Србе у своје село, затварао у једну шупу и данима их држао без јела и пића. Мучио их је зверски, сам, или уз помоћ осталих белих Цигана.

  У Книну шизматички монах Шимић Вјекослав лично је клао Србе. Интересантно је да су сви фрушкогорски манастири, до једног, опљачкани, све иконе са олтара скинуте и дан данас се налазе у хрватском музеју. Шта ће њима та вредна уметничка дела, ако смо ми Цигани, или је то проблем аутентичности и жеље да се поседује оно што је карактеристично за белу расу и тако подигне ниво сопствене културе и цивилизацијског вредновања. Вратите све то што је српско, виша расо – Хрвати!

  Вера и невера

  ЕУГЕН ПУЈИЋ, КАТОЛИЧКИ СВЕШТЕНИК У ХЕРЦЕГОВИНИ ЛИЧНО ЈЕ ЗАКЛАО НОЖЕМ ЈЕДНОГ ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНИКА, СВОГ КОЛЕГУ У СЕЛУ. Све ово је одобрио и надзирао демон Степинац. Нађите једног православног српског свештеника који је вршио злочине!

  Све ово се не би догодило да није постојала 1054. година, кад се велики део заблуделих верника хришћанске цркве није одметнуо у шизматике (шизматик – отпадник). Католици не би постојали, не би постојали ни мађарски католички свештеници, па не би ни дошло до покатоличавања белих Цигана – Хрвата. Све лежи у вери и невери. Невера чврсто верује да свештеник даје опрост за грех, невера чврсто верује да грех можеш да поновиш, а да свештеник може да ти да поново опрост, посебно ако је за организацију која себе лажно представља као цркву, прими новац. Е, па, не може! Прави хришћанин, православац, зна да ти свештеник опрашта грех у име Бога, а Бог све види и ако поновиш грех, онда ти се опрост, који ти је дат када си први пут починио грех, не важи, јер прави хришћанин зна да може да слаже свештеника али не може Бога, јер Бог све чује и све види.

 8. #8
  Veoma poznat
  Učlanjen
  05.03.2004.
  Lokacija
  R1a 15,93% :D :D :D
  Poruke
  11.430
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: hrvati

  Citat Original postavio drinjaca
  У Аустроугарској сељака је највише било међу Хрватима. Срби у Аустроугарској су били војници шајкаши који су прерасли у земљопоседнике и трговце од оног временског периода када више није било сукоба са турском царевином. То је снажно фрустрирало католички хрватски живаљ. Примера ради, први аутомобил у Загребу возио је српски трговац. Католици Хрвати су говорили српским језиком, али нису били кадри да као Срби добију српско војводство, нити су били кадри да ратују против Турака, али се касније испоставља да су били пуни мржње и способни да кукавички, под заштитом Немаца, изврше покоље. У Ватиканској библиотеци се чувају историогрофска документа о етногенези белих мађарских Цигана који су живели настањени између Срба и Мађара, па су попримили неке словенске обичаје и српски језик, а пошто су мађарски католички свештеници били агресивнији од православних, бели Цигани су примили католичку веру. Ти документи су чувани од стране католичког свештенства, а код белих Цигана је стваран посебан расизам према припадницима стварно беле расе – Србима.

  Да ли знате како је Ада Циганлија добила свој трагикомични назив?

  У 19. веку, у Краљевини Србији, због темељног и континуираног привредног развоја, када се немаштовитост и неспособност министра финансија није покривала примарном емисијом (штампањем пара као од 1945. године па све до данас) дошло је до повећане потребе за радном снагом, посебно у пољопривреди. Из суседне Царевине Аустроугарске долазила је сезонска сељачка радна снага у Краљевину Србију. Тако су сељаци Хрвати долазили у краљевину Србију да раде. Онако штрокави и масни купали су се на Ади. Србијанска аристократска интелектуална елита је често ту пролазила у кочијама ка ресторанима којих је било доста на периферији. Када би их из кочија угледали, окретали су главе на другу страну и говорили: ”Пих, опет они бели Цигани!”. Тако је, на жалост, Ада добила и оно трагично ”циганлија”. Хрвати немају своју аутентичну културу. Они су тога дубоко свесни. Копирали су западну културу, али те копије су неуспеле, кич и трагикомичне су. Уосталом, у култури, копија је увек копија, није оригинал. Али њихова трагедија је много већа. Они су хрватство дефинисали као антисрпство. Зато постоји бојазан да поново нападну Србе.

  Никада ми није било јасно зашто људи крију да су Цигани. Зар је срамота бити Циганин? Зато су Хрвати у свом шовинизму и у расној искомплексираности за друге тврдили да су Цигани. Није ми јасно, такође, зашто су се ти несрећници назвали баш Хрватима.

  Познато је да Цигани немају државу. Можда се боје да ће сада да је изгубе када се сазна да они нису Хрвати него бели мађарски Цигани. Вероватно се боје још више оног ”демократског света” у западној Европи који би им кроз разне пароле о људским правима и импровизацијом рата одузео државу.

  Онда су дошла трагична дешавања у Другом светском рату. Ватикан је између два светска рата у Краљевини Југославији имао посебну активност. Тако су свештеници белих Цигана говорили да је дужност сваког католика да буде против Југославије, а пре свега против припадника беле расе, односно Срба. Раздражене масе католика су напале Србе. Читави крејеви су опустели. Читава села су нестајала у пожарима. Сарајевски надбискуп пева демону Анти Павелићу песме и бодри га јавно да истреби Србе.

  kako lupash...

  hrvati kao nacija se pominju u Knjizi Velesovoj, inache ruska knjiga iz 7 veka ako se ne varam... pa i konstantin porfirogenit ih pominje mali milion puta...

  a shto je chudno da imaju isti jjezik ko mi? pa sloveni smo... jel znash koliko su srpski i cheshki slichni, a koliko smo geografski udaljeni.

  nemoj da se spushtash na nivo igrachine i falsifikujesh istoriju.

 9. #9
  Zainteresovan član Zg2004 (avatar)
  Učlanjen
  20.07.2004.
  Lokacija
  Zagreb
  Poruke
  418
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: hrvati

  hvala crow....glas razuma..usred ovakvog radikalizma i primitivizma

Slične teme

 1. Republika Hrvatska-zbirna tema 5
  Autor đavolčić u forumu Politika
  Odgovora: 19979
  Poslednja poruka: 14.11.2015., 19:07
 2. HRVATI SE MOLE
  Autor Djoša u forumu Fudbal
  Odgovora: 9
  Poslednja poruka: 10.12.2005., 16:18
 3. MI I HRVATI...
  Autor black_dove u forumu Istorija
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 14.09.2004., 12:00

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •