Изјаве политичара и иних
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Изјаве политичара и иних

 1. #1
  Obećava **case-problem**Чича Глиша (avatar)
  Učlanjen
  06.09.2005.
  Lokacija
  Ла Републик популер д Шин
  Poruke
  65
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Изјаве политичара и иних

  Ево мало забаве и политике. Забележене изјаве политичара и осталих керефека од ''99 наовамо. Кликните на "Златне речи"

  http://smederevska7.campware.org/look/arhiva.tpl?IdLanguage=10&IdPublication=1&NrIssue=367&NrSection=50&NrArticle=1444

  http://www.sedmica.co.yu/arhiva.htm


  2001.


  Zlatne reči ove godine

  Priprema: Aleksandar Lazić

  Selo naše malo

  "Bivši kraljevi na šahovskoj tabli poput Đukanovića, Koštunice ili Đinđića, svedeni su takoreći na irelevantne svadljive seljake u novijoj svetskoj igri." (Dag Halvorsen, dopisnik Norveškog i Danskog državnog radija sa Balkana, "Danas")

  Budale poput nas

  "Svaka budala danas može da organizuje demonstracije bez ikakvih posledica i to se može vrlo brzo desiti, jer budala u Srbiji bez nas ima dosta." (Zoran Đinđić, stenogram sa Predsedništva DOS-a, "Blicnjuz")

  (Ne)vospitanost

  "Kad sam ja psovao mater toj ratnohuškačkoj televiziji to je bilo nepristojno, a kada se Đinđiću na Terazijama nekada skandiralo 'Zorane, mogu da ti popuše', on nije govorio da je narod nevaspitan." (Nenad Čanak, predsednik Skupštine Vojvodine, "Vranjske")

  I bogati plaču

  "Znam da se sada podrugljivo pronose priče kako sam Koštunicu za predsednika Jugoslavije predložio rečima: 'Hajde da predložimo čoveka s kojim se u Srbiji niko ne bi menjao. Čoveka koji nosi najgore cipele i najjeftinija odela...' To je bilo na sastanku Saveza za promene na kome sam ja rekao da naš kandidat mora da bude čovek sa kojim niko u Srbiji ne bi zamenio ni cipele. Ja sigurno nisam bio taj, a još manje ostali dobrostojeći opozicioni lideri." (Zoran Đinđić, predsednik DS-a, "Profil")

  Ponovo radi pojam ljudske moći

  "Drago mi je što smo prisustvovali nečemu što, makar jedno vreme, nije radilo." (Vojislav Koštunica, predsednik SRJ/DSS, u poseti "Sartidu", list "Sartid" pod naslovom "Usijano gvožđe - pojam ljudske moći")

  Osmo svetsko čudo

  "Predsednik Koštunica nam je, brate, čudo od čoveka. Ono što me je prosto zapanjilo to je da je onog jutra, posle bdenja u Hilandaru, naizust očitao 'Očenaš'." (Dobrivoje Alempijević, "ugledni seljak" iz Brančića kod Ljiga, "Ilustrovana politika")

  Dobra karma

  "Vojislav Koštunica je jedna karmička ličnost koja ima zadatak da nešto uradi u svom životu i to mora da uradi što kvalitetnije jer njegov život ovde nije slučajan." (Zorica Cvetković, astronumerolog, "Zona sumraka")

  Ispunjavanje neobećanja

  "Dobro, to što je obećano nije urađeno, ali urađeno je mnogo toga što nije obećano." (Žarko Korać, potpredsednik Vlade Srbije, "Vranjske")

  "Vuk na ovcu svoje pravo ima"

  "Bio sam naivan kada sam obećao da ćemo najteže slučajeve brzo rešiti, poveravao sam glasinama da su ubice poznate." (Dušan Mihajlović, ministar policije, "BK")

  "Pa vi imate pravo da mislite da sam ja glup. To je vaše pravo i nemam ništa protiv toga, ali ja čitam vaše tekstove, pa pročitajte i vi pa ćete videti šta ste napisali." (Dušan Mihajlović, ministar policije, na konferenciji za novinare)

  Opasna ministarstva Srbije

  "Jednog dana, ako me ne ubiju ovi iz DS, objaviću knjigu sećanja na rad u ovoj Vladi." (Obren Joksimović, ministar zdravlja u ostavci, u Novom Sadu)

  Postoje kelneri bez doktorata?!

  "Nama su potrebni obrazovani ljudi. Inženjer je mnogo bolji kelner od kelnera koji nije inženjer." (Gašo Knežević, ministar prosvete, "BK")

  Lažni Guči i prava Piksijeva žena

  "Putovao ministar Đelić za Pariz i na surčinskom aerodromu čuje neke Francuze, poslovne ljude, kako govore da je aerodrom mali, zapušten, prljav - ništa im se ne sviđa, primete i da jedna žena ima lažnu 'gučijevu' torbu... Đelić im na odličnom francuskom kaže da nije pristojno ogovarati državu u kojoj se nalaze, a da je žena o kojoj govore supruga Dragana Stojkovića Piksija i da može da ih kupi obojicu!" (Dragoljub Žarković, urednik "Vremena", u razgovoru sa Nikolom Miloševićem, na "Studiju B")

  Karla tuži, Karla sudi (a za Mirom srce žudi)

  "Bivši jugoslovenski predsednik Slobodan Milošević biće osuđen na doživotnu robiju ukoliko mu bude sudio Međunarodni sud za ratne zločine u Hagu." (Karla del Ponte, glavni tužilac Tribunala, "FreeSerbia")

  Slučajni turista

  "Ja ne znam ni da Miloševića traže. Šta će on u Hagu?" (Eleonora Barudžija, pevačica, u anketi "Sveta")

  Password: Milosevic

  "U vreme prvih pucnjava u Tetovu, jedna TV ekipa je pitala neke Albance, tu na trgu - protiv koga se bunite? A oni kažu: 'Mi se borimo protiv Miloševića'. U tom trenutku Milošević je u zatvoru, a Tetovo u Makedoniji. (Slobodan Unkovski, makedonski reditelj, "Blic")

  Svud su straže đenerala Slobe

  "Za mene je Slobodan Milošević uvek bio i ostao predsednik i niko više. I sad je predsednik, jer njemu mandat nije istekao, a Koštunica je samo došao da mu pomogne." (Snežana Stošić, "narodni stražar" ispred kuće Miloševića, "Danas")

  "Ko optužuje Slobodana Miloševića taj nije za srpski narod, taj je ubačeni špijun. Mislio sam kad je završen Drugi svetski rat, da je špijunaža završena, ali vidiš..." (Božo Delibašić, izbeglica iz Kos. Mitrovice i narodni stražar, "NIN")

  Born to be wild

  "To je vaš problem." (Slobodan Milošević, odgovarajući na pitanje haškog sudije da li želi da mu se pročita optužnica)  "Vidim da izgleda lepo. Izgledao je lepo i kad je bio ovde, samo je ovde bio lep i bolestan, a sada je lep i manje bolestan." (Mirjana Marković, supruga Slobodana Miloševića, konferencija za novinare)

  "Da li sam predodređen da budem novi Tito ili neki poznati državnik, s obzirom da sam rođen 20. aprila kao Hitler - nemam pojma." (Željko Joksimović, pop-pevač, "Svet")

  Služba

  "I pornići u dva sata po ponoći su u službi srpstva i pravoslavlja." (Miki Vujović, vlasnik TV Palme i predsednik Partije srpskog progresa, "Svet")

  Poštovanje, i to dužno

  "Imam strašnu averziju prema političarima. Uz svo poštovanje, po meni su to ljudi koji te gledaju pravo u oči i seru." (Marina Živković, estradna umetnica, "Svet")

  Embehade

  "U našoj ambasadi u Stokholmu, Zoran Radmilović celo veče pita ambasadora: Da li ste vi već duže vreme u Štoklomu? Sad, zvanice ne znaju da li on to stvarno ne ume da izgovori ime grada, ili zeza ambasadora." (Mira Banjac, glumica, "NIN")

  Zakletva

  "Slažem se sa planom i programom stranke." (Dragiša Binić, poslanik Stranke srpskog jedinstva, "Blic")

  Crnogorci, narod najsrpskiji

  "Ako mi svi odemo za Crnu Goru, ko će ostati u Srbiji? Ko je oslobodio Beograd, kome ćemo ostaviti Srbiju?" (Milija Zečević, predsednik Jugoslovenskog pokreta Crnogoraca)

  Limene gajbice

  "Još kao osnovac sam skupljao konzerve na železničkoj stanici, prao ih i prodavao u Ulici Kneza Mihaila." (Čedomir Jovanović, šef poslaničke grupe DOS-a, TV "Pančevo")

  Brze tramvajske pruge

  "Vi ste pili mužu krv. Zato je pošao tramvajskom prugom pa ga je udario brzi voz." (Kleo Patra, "krunisana kraljica među prorocima", TV "Pink")

  Nije votka turšija

  "Čim je Milošević osetio da se Bogoljub Karić, što bi naš narod rekao 'gica', počeo je da mu otkazuje ne samo korišćenje frekvencija po Srbiji, već i da mu uništava poslove koje ova 'kompanija' ima po Rusiji. Tada je Dragomir Karić, koji vodi poslove u Rusiji, pozvao Bogoljuba i zavapio: 'Brate, šta to uradi? Uzmi teglu mamine zimnice, idi kod Slobe i gužvaj kapu'." (Dušan Mašić, novinar,"NIN")

  Per aspera ad ASTRA

  "Ja ću se prilagoditi. Promeniću ime. Nije problem." (Bogoljub Karić, poreski obveznik, "RTS")

  Da poželiš ovakvu (o)poziciju

  "Vratićemo se na vlast i jebaćemo im majku!" (Milena Arežina, bivši predsednik Privrednog suda, na mitingu SPS-a)

  Jelena, žena koje ima

  "Jelena ne može da bude 'jugoslovenska Madona' jer je mlađa, viša i bolje peva od Madone." (Divna, majka Jelene Karleuše, "BK")

  "Sigurno je da me premijer Đinđić sluša. Imam informacije da je jedan od mojih najvećih fanova." (Jelena Karleuša, folk diva, TV "Pink")

  Bolja polovina srpske književnosti

  "Moj tast Antonije Isaković je jedan od najbriljantnijih intelektualaca. Napisao je pola srpske književnosti." (Žarko Jokanović, apsolvent psihologije, političar i muž Milice Milše, "BK")

  Mi bismo samo da se (z)družimo

  "Ja sam ovde radi promene. Došao sam da dam podršku miliciji, tima koji su pokušali da me ubiju 5. oktobra, da se združimo i da zajedno radimo, hoćemo promenu, hoćemo da dovedemo kralja, ja sam za kralja i otadžbinu." (Džo, bagerista, na protestu Nezavisnog sindikata policije)

  Masovni nedostatak (suvisle) misli

  "Što se tiče tih masovnih grobnica, ja, pravo da vam kažem, mislim da je to dosta nastrano." (Mirjana Marković, predsednik Direkcije JUL-a)

  Hibridi

  "Kineze nismo mi doveli, Mira je jednom otišla u Kinu, za njom je došlo 50.000, tek bismo ga najebali da je češće išla... Opasno je to ako počnu da se mešaju sa nama, a mešaće se sigurno, to će da bude nešto sačuvaj bože, k'o kad ukrstiš Leskovčanina i hobotnicu, neće liči ni na šta, ali će bere papriku." (Raka Radović, "politički i nacionalni radnik" iz Počekovine kod Trstenika, "Vreme")

  Posle kajanja nema j...

  "Klinton je pojebao pola administracije u Beloj kući pa je iz politike izašao kao najuspešniji državnik SAD. A Obradović je uputio tri komplimenta pa ga smeniše." (Vesna Rivas, estradna umetnica, "Svet") 2. #2
  Veoma poznat fosilvaso (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zagreb
  Poruke
  13.586
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: Изјаве политичара и иних

  Često bi raja bila sretna da se ne ispuni ni obećano!!??
  Sve je apsolutno u totalitarnom režimu!

Slične teme

 1. Odgovora: 124
  Poslednja poruka: 16.01.2009., 18:19
 2. ЗДРАВЉЕ НАШИХ ПОЛИТИЧАРА ???
  Autor eremita u forumu Politika
  Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 06.09.2007., 22:25
 3. Odgovora: 290
  Poslednja poruka: 04.04.2007., 22:55
 4. Odgovora: 12
  Poslednja poruka: 20.02.2007., 22:36
 5. Odgovora: 24
  Poslednja poruka: 15.07.2006., 16:20

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •