Kako se zove taj program
Prikazujem rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Kako se zove taj program

  1. #1
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Kako se zove taj program

    Kako se zove program za C koji je slican delphi-ju (delphi = pascal ako se nevaram)
    i gde se moze skinuti sam program
    Naime ja hocu da krenem da radim malo u njemu posto sam savladao osnove obicnog C jezika
    Nemogu sebe zvati programerom, ali dosta toga znam
    Pa mi bas zato treba TAJ PROGRAM, a ne delphi, mislim glupo je prelaziti sa C na pascal



  2. #2
    Početnik
    Učlanjen
    09.10.2005.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Question Re: Kako se zove taj program

    Mislim da se radi o C++ ili Visual C++

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    09.10.2005.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    To je to

  4. #4
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    DevC++

  5. #5
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    borland delphi i borland c++ su bukvalno ISTI (imaju isto graficko okruzenje)

    pa ako si na to mislio...


  6. #6
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    Borland C++ Builder
    Poslednji put ažurirao/la Pjer_Nis : 10.10.2005. u 00:05
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  7. #7
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    Ako si savladao osnove C, predji na C++, a nakon toga uzni API ili MFC.

  8. #8
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    microsoft c++ toolkit 2003 (windows)
    g++ (linux)

    jos bolje java (oba)
    Poslednji put ažurirao/la opi : 10.10.2005. u 00:48

  9. #9
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    Pa mi bas zato treba TAJ PROGRAM, a ne delphi, mislim glupo je prelaziti sa C na pascal
    Chovek trazhi konkretnu stvar, a navodite kojekakve alternative, sve jedna gora od druge.

    Neko je gore napisao : "program" se zove Borland C++ Builder ... kreni s'tim i budi sretjan chovek, MFC i ostale izumrle biblioteke (narochito API!) i ne razmatraj ni u ludilu

  10. #10
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    Citat Original postavio Lord British
    Chovek trazhi konkretnu stvar, a navodite kojekakve alternative, sve jedna gora od druge.

    Neko je gore napisao : "program" se zove Borland C++ Builder ... kreni s'tim i budi sretjan chovek, MFC i ostale izumrle biblioteke (narochito API!) i ne razmatraj ni u ludilu
    Nepricaj gluposti, ajd reci, sta da odabere za GUI programiranje, ako su Win32 API i MFC zaboravljeni ?

  11. #11
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    I de pronadji u ostalim postovima alternative i to sve jedna GORA od druge ...

  12. #12
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    Nepricaj gluposti, ajd reci, sta da odabere za GUI programiranje, ako su Win32 API i MFC zaboravljeni ?
    Sinak, to shto si ti otkrio MFC pre par meseci ne daje ti za pravo da drugima kazhesh kako prichaju gluposti. Umesto toga, pogledaj shta Microsoft radi i kakvi su im planovi shto se GUI-a tiche. MFC je bio truo josh kad se pojavio, i od tad ga krpe. A da se API-em zarobi, pa josh pochetnik, to je suludo.
    Pre bih odabrao i WxWindows (WxWidgets) umesto VCL-a, nego MFC.

    I de pronadji u ostalim postovima alternative i to sve jedna GORA od druge ...
    MFC? API? Java? This and that?
    Chovek nishta od toga nije ni pitao, vec je trazhio odgovor na konkretno pitanje.

  13. #13
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    Vidi za MFC se slazem polako se zaboravlja, ali Win API da je zaboravljen ????
    Mozda nisi htjeo stavljati i win32 API u istu korpu, onda je ok ...
    A naravno da nece odmah uciti win32 API, ja sam mu i rekao da prvo uci C++, pa NAKON toga da predje na programiranje u GUI i predlozio sam mu win32 API ili MFC ...
    Poslednji put ažurirao/la Sucur : 10.10.2005. u 20:12

  14. #14
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    Citat Original postavio Lord British
    Sinak, to shto si ti otkrio MFC pre par meseci ne daje ti za pravo da drugima kazhesh kako prichaju gluposti. Umesto toga, pogledaj shta Microsoft radi i kakvi su im planovi shto se GUI-a tiche. MFC je bio truo josh kad se pojavio, i od tad ga krpe. A da se API-em zarobi, pa josh pochetnik, to je suludo.
    Pre bih odabrao i WxWindows (WxWidgets) umesto VCL-a, nego MFC.


    MFC? API? Java? This and that?
    Chovek nishta od toga nije ni pitao, vec je trazhio odgovor na konkretno pitanje.
    Znam za wxWindows, i poceo sam da ucim, super je, i radi na svim platformama, ali mislim da je mnogo prostije, i podjednako efikasno programirati u javi , i kad je bas neophodno koristiti native metode kojima se ubacuje c ili c++ native biblioteka (koju je cini mi se na windowsu najlakse(svuda po tutorial-ima se kompajlira u microsoft c++ toolkit-u 2003)) kompjlirati tako da proradi, u linux-u moze da se napravi analogno .so u g++.
    Native kod se inace koristi u krajnjoj nuzdi:
    1) ako je potrebno nesto brze nego sto java moze
    2)neko programiranje hardvera(obicno u c)

    inace java uopste nije naivan jezik, i moze mnogo toga.

  15. #15
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    Ma pusti WxWindows i te stvari samo je gubljenje remena, ako vec hoce da uci neka odmah pocne da uci prave stvari, dakle saladaj C++, a onda se prebaci na wiApi ili na *.NET.

  16. #16
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    Citat Original postavio Sucur
    Ma pusti WxWindows i te stvari samo je gubljenje remena, ako vec hoce da uci neka odmah pocne da uci prave stvari, dakle saladaj C++, a onda se prebaci na wiApi ili na *.NET.
    wxWindows je potpuno c++ ( cistokrvni c++), i radi na windows-u, linux-u i macintosh-u ( samo se rekompajlira).

  17. #17
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    Da potvrdim, WxWindows (ili WxWidgets kako se nakada zvao) je verovatno najbolja free cross-platform GUI biblioteka. Po mom (skromnom) mishljenju daleko bolja za klasichne GUI zadatke od izvikanog (i ekstra ruzhnog) FLTK-a.
    Recimo, isti projekat sam preveo i na Win-u i na Mac-u i sve je proradilo (shto se GUIa tiche) bez ikakvih problema u roku od 15 minuta.

    Ljudi pogreshno interpretiraju .NET kao "novi GUI za Win", dok je .NET ustvari cela platforma. WxWindows je what it says on the tin - wrapper oko native GUI poziva, u chistom C++u. Jedina mana (relativna) je shto su dobri "visual" editori za WxWindows, u kojima se mozhe "nacrtati" UI, uglavnom komercijalni.

  18. #18
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    To je uredu.
    Naravno da NET nije novi GUI za win.

  19. #19
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    Citat Original postavio Lord British
    Da potvrdim, WxWindows (ili WxWidgets kako se nakada zvao) je verovatno najbolja free cross-platform GUI biblioteka. Po mom (skromnom) mishljenju daleko bolja za klasichne GUI zadatke od izvikanog (i ekstra ruzhnog) FLTK-a.
    Recimo, isti projekat sam preveo i na Win-u i na Mac-u i sve je proradilo (shto se GUIa tiche) bez ikakvih problema u roku od 15 minuta.

    Ljudi pogreshno interpretiraju .NET kao "novi GUI za Win", dok je .NET ustvari cela platforma. WxWindows je what it says on the tin - wrapper oko native GUI poziva, u chistom C++u. Jedina mana (relativna) je shto su dobri "visual" editori za WxWindows, u kojima se mozhe "nacrtati" UI, uglavnom komercijalni.
    U pravu si, ali ja sam na kvarno download-ovao wxDesigner i crack na atstalavista-i , i zanimljiv je, izgleda mocno, ali ipak sam odlucio da ucim javu, pa je bolje da se usredsredim na jedan jezik ( sto se gui-a tice) , jer bolje da jedan naucim dobro, nego da dva znam polovicno.

  20. #20
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Kako se zove taj program

    Normalno, najbolje je jedan dobro nauciti, e poslije mozes, naravno ako hoces da predjes na druge jezike.

Slične teme

  1. Kako se zove ovaj program
    Autor jovan_irig u forumu Televizija, radio i novine
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 30.12.2006., 00:15
  2. Kako se zove onaj program za kloniranje DVD
    Autor Master of Disaster u forumu Softver
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 27.12.2006., 19:24
  3. Kako se zove?
    Autor loop u forumu Web dizajn
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 19.04.2005., 19:33
  4. E OVO SE ZOVE PROGRAM
    Autor kocicm u forumu Softver
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 03.01.2005., 21:10

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •