По чему је Христ поправио свет?

Е мој Агарта...немаш ти аргумената зато кратиш коментаре јер не можеш да одговориш на чињенице које сам изнео.

А ја сам изнео аргументе да Немања није био ,,зли прогонитељ богумила", као што ни богумили нису били ,,невинашца" која је зли Немања ,,прогонио". Дакле, изнео сам историјске чињенице које неирају твоју причу. А ти наравно да си то игнорисао, јер очигледно немаш одговор на то.

И да навео си тај један пример из време Галерија, али знаш ли ти колико је Хришћана побијено у том старом риму? Тај један пример не може да укине онај огроман број Хришћана које су римски пагани побили, јер нису хтели да се поклоне њиховим лажним ,,боговима".

Јеси ли видео онај пост где се цитира Душанов законик?
а да, знам колико је хришћана побијено у Риму, односно чуо сам процену званичног историчара.
Рекао је то Радивој Радић, византолог, дакле неко ко вероватно воли Византију, и највероватније и сам хришћанин. Човек који је ђоном кренуо на оне који виде неку историју Срба пре Немањића. Рекао је то у серијалу поводом 1700 година Миланског едикта. Дакле, тешко да је то рекао пристрасни паганин :lol:
Његова процена је да је за "три века прогона" (боље рећи два и по века, три века прогона сигурно није било) страдало 100.000 хришћана.
Ево неких примера старовековних покоља:
Устанак Болдике, у Колчестеру и још два града убијено око 40.000 Римљана за кратко време, у освети Римљани направили покољ "као у стара добра времена", како се један хроничар хвалио.
Ратови Митридата, побио за недељу дана 70.000 Грка који су говорили латински.
Гушење побуне Бар Кохибе, римској коњици крви до рамена коња... добро де претеривање, ал мож мислити колико је убијено у тоталном уништењу Јерусалима. Освета Парћана, многи од њих јеврејске вере, убијено преко сто хиљада углавном Грка у Сирији. Има о томе код Шпенглера.
Римљани баш нису бројали колико људи побише, али ако је побијена цела Картагина или престоница Дачана, ако је на сваких десет метара дуж једног већег пута обешен Спартаков следбеник, па ти размисли...
Тако да 100.000 хришћана за 250 година. То је око 400 годишње, што баш није импресиван број у царству које можда имало 40 милиона житеља...

Poslednja izmena:
USA je postala druga zver iz Otkrivenja i sada izvršava naređenja prve zveri (Rimokatoličke crkve)!

Čarnić
Rev 13:11 I videh drugu zver kako izlazi iz zemlje, i imala je dva roga kao u jagnjeta, i govoraše kao aždaja.
Rev 13:12 I ona je izvršavala vlast prve zveri pred njom i učinila da se zemlja i njeni stanovnici klanjaju prvoj zveri, čija je smrtna rana zalečena.

MKJV
Rev 13:11 And I saw another beast coming up out of the earth. And it had two horns like a lamb, and he spoke like a dragon.
Rev 13:12 And it exercises all the authority of the first beast before him, and causes the earth and those dwelling in it to worship the first beast, whose deadly wound was healed.

Ovaj svet je okupiran od Sotone a vi i dalje optužujete hrišćane???

Poslednja izmena:
Kako može Hrist da popravi svet kada ljudi ne žele da prekinu sa grehom?

Тако се неки у "демократској опозицији" питали како десет година да не макну Слобу, кад људи желе да гласају за њега. А можда Ђинђић, Драшковић & остали нису ни имали бољу понуду, што се на крају испоставило...

Sveto pismo nam je Bog dao da ga čitamo i da se učimo iz grešaka drugih.

Kada se narod kajao zbog greha, Bog im se smilovao i oslobađao ih svih nevolja.

Ali potrebno je da se pokajemo. Potrebno je da čovek hoće da sebe popravi.

"... !!! ... !!!..."
У Светом писму свашта пише, ако ћеш да ме изазиваш могу дати неке примере (не теби, него други да се смеју).
Дакле, реци укратко шта то Свето писмо вели да је исправан живот шта је по теби* грех, па да видимо што то људи стално бирају грех, мора ли тако.

*наравно, не слажу се сви ришћани. Многи се не би сложили са верзијом СДГ. Али апстрахујмо то, рецимо да је његова верзија права шта је тај Бог рекао, па да видимо...
Како то Христос није поправио свет, што су људи бирали оно друго, и стално бирају? :roll:

Poslednja izmena od moderatora:
"!!!...!!!..."
У Светом писму свашта пише, ако ћеш да ме изазиваш могу дати неке примере (не теби, него други да се смеју).
Дакле, реци укратко шта то Свето писмо вели да је исправан живот шта је по теби* грех, па да видимо што то људи стално бирају грех, мора ли тако.

*наравно, не слажу се сви ришћани. Многи се не би сложили са верзијом СДГ. Али апстрахујмо то, рецимо да је његова верзија права шта је тај Бог рекао, па да видимо...
Како то Христос није поправио свет, што су људи бирали оно друго, и стално бирају? :roll:
auuuu, koja greška...neiskustvo, rekao bih.
sad će ti SDG oblepiti temu citatima iz biblije. :rtfm:
nikome to više neće biti zanimljivo da prati, tako da ćeš na kraju biti prinuđen da moliš moderatore da ti zatvore temu.
ovo sam proročko iskustvo pokupio od one brkate subotarske proročice helen white :hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
Odgovor iz Svetog pisma svima koji pokušavaju da zaustave iznošenje Božje reči.

Act 23:1 A Pavle pogledavši na skupštinu reče: Ljudi braćo! Ja sa svom dobrom savesti živeh pred Bogom do samog ovog dana.
Act 23:2 A poglavar sveštenički Ananija zapovedi onima što stajahu kod njega da ga biju po ustima.
Act 23:3 Tada mu reče Pavle: Tebe će Bog biti, zide okrečeni! I ti sediš te mi sudiš po zakonu, a prestupajući zakon zapovedaš da me biju.

Back