Kako u Flashu????
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Kako u Flashu????

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    24.12.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    40
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Kako u Flashu????

    Kako pomocu flasha i actionscripta da napravim jednostavnu mapu grada,
    gde korisnici preko dugmadi mogu da se krecu po mapi i da je zumiraju i varcaju u normalnu velicinu??



  2. #2
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    lako
    importujes mapu, konvertujes u mc i das joj ime npr mapa
    za dugme koje pomera u levo stavis
    on(press){
    _root.mapa._x-=10;\\povecavanjem ovog broja mapa se vise pomeri jednim klikom
    }
    na tu foru uradis i ostale dugmice(desno +,gore ._y - i dole ._y+ )

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    24.12.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    40
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    Hvala!!!!
    A sto se tice uvelicavanja mape??

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    24.12.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    40
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    I jos jedno pitanje kako da uokvirim da mi mapa neide sa pozornice nego da dodje do ivice i tu stane?
    Unapred hvala!!

  5. #5
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    1.) _root.mapa._xscale=150; \\to ti uvelica za 150 % po x osi
    2.) jednostavno sa obicnim uslovom if(_root.mapa._x< ili > od neke vrednosti) {
    _root.mapa._x-=10;
    }

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    24.12.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    40
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    Citat Original postavio miksin
    1.) _root.mapa._xscale=150; \\to ti uvelica za 150 % po x osi
    2.) jednostavno sa obicnim uslovom if(_root.mapa._x< ili > od neke vrednosti) {
    _root.mapa._x-=10;
    }
    Jer bi moglo to na primer ja da kliknem na dugme na kojem je lupa i onda se na mapi pojavi lupa koja je uvelicava???

  7. #7
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    da, naravno
    flash sve moze

  8. #8
    Početnik
    Učlanjen
    24.12.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    40
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    Citat Original postavio miksin
    1.) _root.mapa._xscale=150; \\to ti uvelica za 150 % po x osi
    2.) jednostavno sa obicnim uslovom if(_root.mapa._x< ili > od neke vrednosti) {
    _root.mapa._x-=10;
    }
    Ovaj kod pod dva ne daje mi nikkve rezultate,mapu i dalje mogu da pomeram izvan predvidjene scene.

  9. #9
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    nisi ga dobro stavio, hajde okaci fla ili mi reci dimenzije mape, dimenzije stage-a i kod koji si na dugme stavio

  10. #10
    Početnik
    Učlanjen
    24.12.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    40
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    Citat Original postavio miksin
    nisi ga dobro stavio, hajde okaci fla ili mi reci dimenzije mape, dimenzije stage-a i kod koji si na dugme stavio



    Ovako stage mi je 1000x500,mapa je 735x435
    ovo je skript kojem sam dodao dugmetu kojem pomera mapu na levo


    on (press) {
    _root.mapa._x-=10;
    if(_root.mapa._x<150);
    _root.mapa._x-=10;
    }

  11. #11
    Početnik
    Učlanjen
    24.12.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    40
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    Samo jos jedno pitanje.Kako na primer kad kliknem da dugme da se pojave objekti na mapi,a kad kliknem ponovo da oni nestanu.?

  12. #12
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    hajde analiziraj taj tvoj kod pa vidi zasto neradi
    kada se pritisne dugme mapa ce se pomeriti u levo, a ako se nalazi na kraju netreba nista da se desi, a ti si stavio da se i onda pomeri
    znaci treba ovako
    on (press) {
    if(_root.mapa._x>=150);
    _root.mapa._x-=10;
    }
    drugo ti je veoma lako ali ti na to necu dati odgovor, procitaj help, trazi tute...
    najbolje bi bilo da ti ja sve napravim a ti se potpises u uglu
    ja sam hteo da ti pomognem, pruzio ti prst a ti hoces celu saku
    ja sam mislio da ces se truditi da sam shvatis ako te uputim, a ti trazis gotova resenja
    Moj predlog ti je MISLI MALO

  13. #13
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    U pravu si miksin - treba svakome pomoci da nadje "odskocnu dasku", ali cesto se desava da to nikad nije dovoljno. Svede se na lavinu pitanja, a zapostavlja se i samostalno misljenje i razmisljanje.....
    Prijatelju, postavio sipost, dobio neke odgovore, sad samo napred, citaj, razmisljaj, kombinuj, ako zagusti, pitaj ponovo. Ali, nemoj ocekivati kompletna gotova resenja, nije fer u najmanju ruku...
    Javi kad uspes, bice nam zadovoljstvo videti kako si uradio.

  14. #14
    Početnik
    Učlanjen
    24.12.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    40
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    Ja se stvarno izvinjavam!!!
    Hvala na svemu!!!

  15. #15
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    netreba ti da se izvinjavas, ti treba da se potrudis da to shvatis i da krenes u dobrom pravcu, a ne da trazis gotova resenja
    na taj nacin ces nam se zahvaliti
    a gde god da zapnes, pitaj i rado cemo ti pomoci

  16. #16
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako u Flashu????

    Citat Original postavio nuke
    Ja se stvarno izvinjavam!!!
    Hvala na svemu!!!
    Nema potrebe za izvinjavanjem, bila je to sasvim dobronamerna kritika

    Znas kako, cak i kad bi ti ovde ponudili "gotova" resenja, tesko da bi imao volje da sad to lepo analiziras i nesto iz toga naucis, upotrebio bi i zaboravio na to... A to bi bi,la prevelika greska, nista sam ne bi "skontao" i znanje bi ti bilo mnogo manje no sto je potrebno da stvarno savladas Flash (ili bilo sta drugo)
    Ovako, kad uz malo "guranja" sa nase strane, konacno shvatis i uradis kako valja, znanje je mnogo vece, jer ce ti ostati, pa ces i u drugim elementima Flasha brze napredovati..

    Ne predaj se, sve se moze. kad stvarno zagusti, pitaj....

Slične teme

  1. Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 05.02.2008., 20:37
  2. 3 D u Flashu
    Autor belobrdo u forumu Web dizajn
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 06.07.2007., 08:58
  3. film u flashu
    Autor mali_perica u forumu Web dizajn
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 06.11.2005., 11:37
  4. marque u flashu?
    Autor marque u forumu Web dizajn
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 14.09.2004., 21:49
  5. Pomoc u flashu
    Autor Boske u forumu Multimedija
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 02.02.2004., 18:36

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •