- Poruka
- 62.443
ma na muskarca zastitnika![]()
Muskarac zastitnik ne gepekuje ljude, to radi muskarac nasilnik.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma na muskarca zastitnika![]()
dakle ipak nije problem u okolini prepunoj inertnih i nezainteresovanih pacifista nego u osecaju (tvoje u ovom slucaju) usamljenosti i bespomocnosti.
nemoj me pogresno shvatiti, ali upravo je to sto ti se desavalo bio dobar pokazatelj da kroz zivot jednostavno niko, ali niko na svetu ne moze bukvalno sam. zbog toga stvaramo socijalne veze..sta znam, negujemo rodjacke, stvaramo partnerske, drugarske, kolegijalne, komsijske, kakvegod, nazovi ih i plemenskim, ali one su kljucne za opstanak.
pritom ne mislim da se zena obavezno mora zakloniti iza ledja nekog baje, drhtati od straha i cekati da je vitez spasi, ali zastitnicki odnos i autoritet koji muskarac (u bilo kojoj relaciji, cak i neki slucajni prolaznik) nudi je iskonski i prirodan u poretku m/z odnosa.
Opet se ne razumemo.
Ja nisam princeza kao neke te da imam brdo zastitnika oko sebe-nema tu musko te brani,ne sme niko da te pipne i te bajke.
Gledam oceve bracu koji bi prebili nekog da im takne cerku/sestru/devojku/zenu i ne mogu da verujem kako takvi postoje.
Meni je to neverovatno jer ja sam naucena da sama odgovaram za sve sto mi se desi i sama resavam svoje probleme.
Na zalost ucena sam i da sam svakog ko me napadne ja izazvala jer sam zensko-znam,pogresno ucenje al* ostavljena sam sama sebi da se odbranim.
Da mene recimo neko napadne bez razloga i prebije-ok.,branim se ja al* prebije me,morala bih da se uljudim koliko je moguce i dodjem kuci a onda bih mesecima trpela pridike,kritike kako "sam ja sama kriva jer ko zna sta sam radila" .
Ko mene da zastiti?Nemoj da pises bajke.Ja ne zivim u njima.
Iskonski poredak?Danas su ljudi vecinom postali prilicno asocijalna bica koja gledaju samo sebe,da se zastite i ne zanima ih nista sto ih se ne tice direktno.
Iznosim ovde sta se meni desavalo cisto da bi se videlo kako ne mozes da se oslonis na tudju pomoc,treba sama da bude svaka devojka sposobna da se odbrani jer ce nekada doci u situaciju da sklanja momka koji je sa njom koji se plasi pretnji,napada ili je pacifista.
Inace kad branis nekog od nasilnika ne branis mu cast vec ga branis od mogucih fizickih povreda i psihicke torture.
ne znam kako zivis, nisam ni donosila zakljucke u pogledu tvog zivota vec sam iznela svoje misljenje na osnovu onoga sto sam procitala.
sad vidim da neka vrsta amazonske borbe nije tvoj izbor vec si u primarnoj porodici naucila na takav tretman. zao mi je.
ipak mislim da preterujes u pogledu generalnih ocena okoline koja je po tebi potpuno nezainteresovana za neciju nevolju itd. mislim da imas poprilicno mracan pogled na svet, ljude...
ok, ni ja ne zivim u balonu od sapunice , naprotiv, od svoje mladosti sam posmatrala svakakve vrste nasilja, sto posredno sto neposredno, pa i pored toga muskarca i dalje vidim kao svog zastitnika i zelim da imam nekoga pored sebe u tom smislu, razumes? jednostavno ne verujem u te price kako zena mora da bude ulicni fajter da bi opstala, cak i u ovom i ovakvom svetu.
ovako nekako i ja vidim muskarca u svom zivotu
on treba da bude moj zastitnik, ja njegova podrska
ako ga tako ne dozivim, onda mu nije mesto pored mene
OK je to Dive, ALI sama si se druzila sa tipovima koji su ispleli neku trac o tebi, zar ne?
Sto znaci da i sama snosis neku odgovornost za to.
Evo ja sam imao jednu caknutu ortakinju koja je u stanju da primi ko zna koga u svoju kucu da zivi sa njom i desilo joj se da primi neku narkomanku-psihopatu i sad ako dodje do neke frke nju neko treba da brani od te narkomanke i njenih budaletina.
Ma nemam preca posla.![]()
ne znam kako zivis, nisam ni donosila zakljucke u pogledu tvog zivota vec sam iznela svoje misljenje na osnovu onoga sto sam procitala.
sad vidim da neka vrsta amazonske borbe nije tvoj izbor vec si u primarnoj porodici naucila na takav tretman. zao mi je.
ipak mislim da preterujes u pogledu generalnih ocena okoline koja je po tebi potpuno nezainteresovana za neciju nevolju itd. mislim da imas poprilicnomracan pogled na svet, ljude...
ok, ni ja ne zivim u balonu od sapunice , naprotiv, od svoje mladosti sam posmatrala svakakve vrste nasilja, sto posredno sto neposredno,pa i pored toga muskarca i dalje vidim kao svog zastitnika i zelim da imam nekoga pored sebe u tom smislu, razumes? jednostavno ne verujem u te price kako zena mora da bude ulicni fajter da bi opstala, cak i u ovom i ovakvom svetu.
J.Karleusa ima odlican marketing,posvetila se poslu,moze da pise sta misli jer joj je cale policijski inspektor bio i zasticena je.
Ona je fantasticna na sceni a scena je ono sto radi,njen tviter profil,fejs profil,sve je posveceno poslu-privatno je sigurno normalna,obicna osoba svom pravom drustvu.
Sve sto ona radi je sjajan marketing.
Da,ona je uspesna i to mnogima smeta-ljudi su zavidni prilicno.
Ne mora da znaci da ako je zena extremno inteligentna i emancipovana da joj ljudi zavide.
A i gde joj to zavide, ovde?
ni tebi cale nije policijski inspektor pa pises sta hoces, mislim da je u pitanju hrabrost i sloboda,
kao i kod JK
J.Karleusa ima odlican marketing,posvetila se poslu,moze da pise sta misli jer joj je cale policijski inspektor bio i zasticena je.
Ona je fantasticna na sceni a scena je ono sto radi,njen tviter profil,fejs profil,sve je posveceno poslu-privatno je sigurno normalna,obicna osoba svom pravom drustvu.
Sve sto ona radi je sjajan marketing.
Da,ona je uspesna i to mnogima smeta-ljudi su zavidni prilicno.
da joj parira?Ne treba generalizovati, extremno inteligentnim i
emancipovanim zenama ne treba zastita.
A takve devojke realno i tesko nadju decka jer retko ko moze da im parira,
eto karleusa je jedva nasla muza.
Ne mora da znaci al* ona to jeste-zavide joj zbog muza,mesta gde zivi,nekretnine u kojoj zivi,cipela,zato sto ne mora da bude domacica,kuva,rinta a niko joj ni hvala ne kaze vec zivi svoj san.
Poredis neuporedivo,ja pisem na forumu o zabavi,razonodi,odmaram a ono sto ona pise moze jer ima caleta koji je to sto je.
Da se vratimo na temu.
Ima li iko ovde da je imao konkretnu problematicnu situaciju sa nekim muskim?
Zamislite, recimo, da ste u restoranu sa deckom ili suprugom a onda dodje neki tip i pocne da izgovara najgore moguce uvrede na vas racun.
Zamislite, recimo, da ste u restoranu sa deckom ili suprugom a onda dodje neki tip i pocne da izgovara najgore moguce uvrede na vas racun.
i sta taj je lik sto je samnomretardiran ako ce da se bije zbog idiota.mislim bilo bi lepo da mu ovaj moj kaze da se smiri,al ako nastavi onda cemo samoizaci napolje,kakva tuca,nismo deca..
a cak i ako bi taj ludak krenmuo da ga napadne,mislim da bi najpametnije bilo da se ovaj izmakne,ili da ga spusti na zemlju,a ne da se taba sa njim kao zivotinja...