C i EOF
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: C i EOF

  1. #1
    Početnik Magog (avatar)
    Učlanjen
    04.09.2005.
    Lokacija
    u oblacima
    Poruke
    36
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano C i EOF

    Pocetnik sam u programiranju na C-u i naisao sam na problemcic koji ne mogu da razresim. Koliko ja znam kraj fajla oznacavam sa Ctrl-Z. Medjutim, napisem najprostiji programcic koji treba da zavrsi sa radom kad getchar==EOF, tj while((zn=getchar()!=EOF), i kad u toku izvrsavanja programa pritisnem Ctrl-Z,(posle koga stisnem Enter) na ekranu se napise ^Z i nista se ne desava. Radim u Microsoftovom Studio 6.0. Molim za savet!



  2. #2
    Početnik _smirnoff_ (avatar)
    Učlanjen
    18.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    29
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C i EOF

    Resenje:

    while( (zn = getchar()) != EOF) {
    neki kod...
    }

    Falio ti je jedan par zagrada. I jos nesto znak za kraj Ctrl + Z se zadaje u posebnom redu.

    pozdrav !
    Svet je pun budala koje misle da je svet pun budala

  3. #3
    Početnik Magog (avatar)
    Učlanjen
    04.09.2005.
    Lokacija
    u oblacima
    Poruke
    36
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C i EOF

    Hvala _smirnoff! Nisam znao da Ctrl_z treba da se unosi u novom redu. U mom slucaju _smir je bilo 'off', a sad zahvaljujuci odgovoru je 'on'

  4. #4
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C i EOF

    ili F6

  5. #5
    Početnik Magog (avatar)
    Učlanjen
    04.09.2005.
    Lokacija
    u oblacima
    Poruke
    36
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C i EOF

    Ne znam zasto je prostor predviđen za pisanje poruke prilikom pokretanja nove teme u mom slučaju bež boje tj, nije beo i ne mogu da pišem poruku, pa ću stoga svoje pitanje postaviti ovde.Presao sam knjigu Lasla Krausa „Programski jezik C“ (obradio sve primere i i smisljao neke sam). Ispred mene je knjiga „Programski jezik C++“ od istog autora koju tek treba da pređem. No, pošto nisam uspeo nigde da nađem neka uputstva za rad sa grafikom u C-u, da li neko ovde može da mi pomogne ?! Za početak bi se zadovoljio time da znam kako da iscrtam neke jednostavne funkcije, neke najjednostavnije stvari uz pomoć kojih bi mogao da pređem i na viši nivo. Dakle, potrebni su mi uputi gde, kako ...

  6. #6
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C i EOF

    E ovako prijatelju, da bi radio u grafickom interfejsu, tj. u ne DOS aplikacijama, koristi API, MFC .

  7. #7
    Početnik _smirnoff_ (avatar)
    Učlanjen
    18.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    29
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C i EOF

    Koliko se secam trebalo bi da bude dosta primera za rad sa grafikom kod Cabarkape za C\C++ doduse pod Borland-om. Mada bi ti preporucio da se ne bakces sa tim nego razbi prvo C++ pa se onda baci na DirectX ili nesto slicno.

    pozdrav
    Svet je pun budala koje misle da je svet pun budala

  8. #8
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C i EOF

    Moze i openGL.

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •