KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 42

Tema: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

  1. #1
    Zainteresovan član darkocar (avatar)
    Učlanjen
    02.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Necu da ti kazem celavi
    Poruke
    101
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????
    POSTOJE li neke knjige ili programi o programiranju i gde se mozu skinuti



  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    19.07.2005.
    Poruke
    2.075
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Pa najbolje ti je da odes ne neki kurs...
    Ili kupis knjigu...
    Moja preporuka:
    1.) Visual Basic 6, knjiga se zove-Za NEUPUCENE, Autor-Wallace Wang...
    2.) C++, knjiga se zove-Osnove jezika C++, Autor-Stanley B.Lippman...

  3. #3
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    Prvo zbavi neki kompajler, moj ti je savjet da odaberes Microsoftov Visual Studio 2003, ako vec nije dostupan 2005.
    E onda pronadji neku knjigu, zavisno sta zelis da ucis Java, C++,C,C#, Visual Basic itd.
    I onda kada sve to nadjes sjedi kuci i radi, jer bez mnogo rada, nista od toga.
    Pozdrav !

  4. #4
    Primećen član Hammerhead (avatar)
    Učlanjen
    28.12.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Tziganin bez drzave"
    Poruke
    624
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    prosetaj do ETF-a .. otidi u skriptarnicu i trazi knjigu Laslo Kraus C ako si u bg naravno
    planetary displacement failed (still stuck here)

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    Moj predlog ti je da krenes sa Quick Basic-om(jer je najjednostavniji) ili sa Visual Basic 6.0
    Ako se odlucis za visual basic uzmi knjigu "isual Basic za neupucene"Autor:Wallace Wang

    -Idi na www.todaa.tk imas sve sto ti je potrebno da za 10 minuta pocnes da ucis programiranje-
    mnogo primera,objasnjenja funkcija koje QB koristi a ako znas engleski mogu da ti posaljem neke textove za QB(ako se,jeli uclanis na onaj sajt.
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  6. #6
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    da porgamiras?

    prvo nauci da precizno kucas

  7. #7
    Ističe se
    Učlanjen
    19.07.2005.
    Poruke
    2.075
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    Citat Original postavio Hammerhead
    prosetaj do ETF-a .. otidi u skriptarnicu i trazi knjigu Laslo Kraus C ako si u bg naravno
    Ovu knjigu NE UZIMAJ...
    Jer se neces snaci ako si APSOLUTNI pocetnik u Programiranju...

  8. #8
    Početnik _smirnoff_ (avatar)
    Učlanjen
    18.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    29
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    Nisam hteo da dajem nikakve savete u vezi tvog posta (jer vec ima dovoljno postova na tu temu) ali su me neki postovi naterali !!!!! Nikako NE POCINJI da ucis programiranje sa QUICK BASICOM !!!!! Moj savet ti je da krenes sa PASCAL - om jer ces se u C - u izgubiti sa "skracenicama" i++ ili ++i (koja li je razlika pitas se). Pa kada svladas ideju programiranja tj. nacin razmisljanja predji slobodno na C da vidis i odusevis se prednostima koje pruza C i a i ukapiraces sintaksu vrlo lako.Posle toga uci sta ti padne na pamet C++, JAVA, C#,.. itd A, da jos nesto, da bi naucio da programiras moras biti jako uporan, dosledan i da trosis dosta vremena pored monitora kucajuci kod. Toliko od mene pozdrav
    Svet je pun budala koje misle da je svet pun budala

  9. #9
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    Kako da naucis da programiras?
    Dacu ti neka moja iskustva i put koji sam ja presao.

    To je dosta nezgodno pitanje. Jer kad kao "zavrsis" ucenje programiranja, ti ces sad bit programer? Mozda hoces, mozda neces! Kako sad to? Jel' umes da programiras ili ne? U nekom jeziku.

    Radi se o tome da ti mozes da naucis da sklepas program u nekom odredjenom programskom jeziku, ali i dalje mozda nisi programer.... Biti programer, podrazumeva jos mnogo toga drugog, sem znanja izrade EXE fajla koristeci neki kompajler. Biti programer je kad razmisljas drugacije, kad to razmisljas maltene uvek i kad si neprekidno u nekoj zelji da nesto novo naucis. Da dises kod, i da za svaku priliku imas 100 ideja, ostvarices samo onu koju smatras najboljom...
    Biti programer znaci da si ulozio strahovito vreme, bez obzira da li pises programe u jednom ili vise programskih jezika. Biti programer zahteva posvecenost i duge sate napora, cak i nakon zavrsetka "ucenja". Ne mozes biti programer ako nisi tog "kova" - tacka. barem ne dobar i uspesan programer.

    Ako ces kao programer, da samo otaljavas posao, nemoj ni pocinjati. Pravi programer je neko ko u momentu kad zavrsi neki projekat, vec ima 100 ideja kako da ga poboljsa, ili jednostavno, gladno skace na sledeci.

    Da ne filozofiram sada, mada biti posvecen programer jeste neka vrsta zivotne filozofije. Nikada u zivotu nisam upoznao coveka koji je programer, a da nije potpuno posvecen programiranju, ucenju novog svakog dana, razmisljanju o projektima. Mozda je to i ekstrem, ali ja tako vidim programera.

    Znas, lako se nazvat programerom kad naucis jedan jezik, umes da napises program i - to je to.
    Znam "programere" koji su kao takvi dobili posao u nekoj banci, a jedino sto ume je definisanje baza podataka, stim sto pisanje koda najradije prepusta drugima. Tako, nakon godina, zaboravi i ono sto je ucio , da ne govorimo ucenjnu nekih novih jzeika, tehnika...
    Znam ljude koji su programirali citavog zivota u Cobolu na primer u nekoj firmi. Nakon toliko godina, za njih je objektno programiranje bauk, oni neznaju skoro nista (tek su culi za to) o C++, Delfiju, o C# ili Javi, da ne govorimda nestou tome i urade. Ali, jedu programeri, tako i primaju platu...

    Veruj mi, poceo sam sa spektrumovim basicom, zatim na velikim sistemima radio Basic, Pascal, C, Cobol. Pojavom PC programiranje dozivljava bum, pojavljuju se C++, Delfi, Visuelni jezici, Java, i da ne nabrajam. Kao posveceni programer (nekad i zbog toga zazalim), gladno sam skocio na sve te nove jezike, pisao u mnogima, ali se konacno skrasis na jednom, jer treba i za zivot zaradjivat.

    E sad, programeri se razlikuju po tome da i to sto znaju eksploatisu dok se moze, ili stalno uce, usvajaju nove tehnlogije i nikad ne kazu da sve znaju. Ja sam svestan koliko ne znam, ali me zivotno opredlejneje vuce da se neprekidno usavrsavam, mada mi vise i nije potrebno. Materijalno sam se dobro obezbedio, imam projekata da ih sve i ne mogu prihtvatati, radim samo za inostarne firme, ai svakog dana maltene naucin (jer zelim) nesto novo, i tako u krug, godinama i godinama.

    Na kraju da ti kazem, nisi dobro postavio pitanje, "kako da postanem programer" treba da promenis u "zelim da se upursim u svet programiranja" To je ogromno podrucje, gde ako znas samo jedan jezik da pises, nemas mnogo sansi., barem ne sa aspekta neke zarade. Jako mnogo poslova za strane firme sam dobio, kad je nekome zatrebalo nesto u C++ - ja sam umeo, eto posla, drugom je trebalo nesto prebaciti iz arhaicnog Cobola - ja sam umeo, eto posla i za druge projekte, nekom je trebalo povezivanje baza podataka na Web Aplikaciju - umeo sam, novi posao dobijen... I kada tako stvaras neki "image" o sebi, posao pocinje sam da dolazi, vise te cak i ne pitaju da li mozes, vec ajde da se dogoroimo to i to...

    Da ne govorim o tome, kako je vazno da poznajes i gomilu drugih stvari, koje nisu direktno povezane sa prorgamiranjem u klasicnom smislu - graficki dizajn u nekoj meri, web dizajn je skoro obavezan, Flash se nesto probija....
    I da, uceci, saznajuci nove stvari svaki dan, mesec, naucices mnoog o racunarima, zastiti, virusima, konfiguraciji WebServera i gomilu toga, sto ce ti pre ili kasnije doneti posao. Evo ti i konkretnog primera, sta znaci vaznost da se sto svestranije obrazujes u sto vise oblasti.
    Pre neku noc zovu me iz Amerike da im pomognem oko nekog problema. Jedna od aplikacija koja radi kod njih je odjednom pocela neobicno da se ponasa, ne stampa, prijavljuje neke cudne greske (a radila godinama bez i jedne greske)... Nakacim se na njihov komojuter (Netmeeting je nezamenjiv), preuzmem kontrolu i stanem da cekiram. Ispostavi se da su puni gresaka na sistemu, pa i virusa, spyware itd... Da ne govorim da u pocetku moju aplikaciju nisu mogli ni da pokrenu (missing Autoexec.NT). E sad, ako si nesto naucio na ovom forrumu, mogao si videti i psot sta se u vezi tog NT fajla radi. Znao sam to od ranije, ali i da nisam, pomogla bi mi diskusija ovde. Prekopiram, NT fajl, i podignem AD-Aware, pa SpyBot. Oba vidim, imaju baze od prosle godine! Lepo update baza pa skeniranje. Potraje to, zavrsi se rebootom, i eto - sistem radi ko' bombonica.. Izgubio 3 sata rada sa njima, ali na kraju se desava sledece: - ponude mi posao koji ce me drzati sledecih godinu dana rada, a sledecih par godina sa dovoljno novca... - a sve to zato sto su bili odusevljeni, kako sam im "ocas" resio sve probleme, i mogu da rade dalje jos danas,....

    Ovo gore sam ti napisao, samo kao ilustraciju, sta znaci svestranost u programiranju. Da sam znao samo taj jedan jezik a nisam se interesovao za nista drugo, ne bi bilo u ovom slucaju ni dodatnog posla (koji uzgred budi receno, ce biti odradjen u drugom programskom jeziku...)

    Da zakljucim, ovo smaranje (izvinjavam se zbog ovako opsirnog posta), zelim ti stvarno da zaplovis u vode programiranja, a moj predlog je, uzmi ANSI C za pocetak, predji na C++. Ako savladas ta dva jezika (ustvari jedan pa prosiren), predji na bilo koji, uspeces mnogo brzo da ga savladas, a onda pocinje (nadam se) tvoja golgota - pocesces da postajes programer, sto ce trajati godinama, uz mnogo odricanja i rada, sa mnogo novog ucenje i pracenja napretka u svetu ukoji ces uci.
    Zelim ti srecu, sve sto ti sada, na pocetku treba je velika zelja, upornost. I ne zaboravi, ako i naucis da napravis program nakon sto naucis jezik, ako ne osetis zelju da jos ucis, nesto novo stvaras, ili pocnes sa jos nekim jezikom, slabo ti se pise, bices "programer" a;i ne i "PROGRAMER".

    To su naravno samo moja licna razmisljanja, mnogi se mozda nece sloziti samnom, imaju svoje puteve, sto je i normalno, i zapravo pokazuje koliko je programiranje siroka i uzasno razudjena delatnost... Daj 100, programerima isti zadatak, SVI ce ga resiti ali svaki na DRUGACIJI nacin.. pa ti vidi

    A to je vec ona zivotna stvar - "ili JESII, ili NISI"...
    Sretcno ti bilo, zelim ti uspeha!

  10. #10
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    Da upornost je najbitnija, jer programiranje, pogotovo u pocetku moze biti veoma tesko, tako ako nemas dovoljno upornosti, vjerovatno poslije 2 sata ucenja ces da odustanes od programiranja.
    Sto se tice od cega da pocnes, neznam sta bi ti rekao, al' gore navedeni post nije los izbor, mada mozes odmah i sa C da pocnes.

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    Vidite ljudi ja bi da postavim jedno pitanje. I ja sam pocetnik.
    Moj put ucenja programiranja je(a verovatno je i sad)dosta "drugaciji",naime kad sam dobo komp(pre godinu dana),apre toga ama bas nista nisam znao o kompovima ja sam se zanimo u excelu pa sam zakljucio da u njemu postoji "neka vrsta visual basica".E tu pocinje moja prica...
    QB i EXCEL-ov VB
    Ceprko sam po VB,"shvato kako radi",zakljucivo sta je promenljiva i druge stvari.I boga mi dosta sam naucio.Sve sam.Onda sam se u 1 godini skole sreo sa QBasicom.Nastavnica za 1 mesec objasnila najosnovnije stvari a ja nastavo da ga ucim iz help-a koji QB ima....Pri tome neucim engleski u skoli pa mi je to problem....E sad QB znam veoma dobro(bar ja tako mislim)-jedino oko 3D grafike neznam nista...
    VISUAL BASIC
    Napravio sam oko 20 programa u QB(nekih vecih programa,naravno) a onda sam probao da napravim jednu komplikovaniju igricu-proveo sam oko 30 dana rada na njoj i javi se neka sistemska greska(da neduzim).....Eto je bio kraj QB.
    Sad sam poceo intenzivnije da ucim Visual Basic 6.0(naravno-opet bez ikakve literature)."Shvatio"sam nesto vise pa sam uzeo i prvu knjigu(VB za neupucene-jer sam teo da krenem sve ispocetka).I sad ucim VB....ALI!!!!
    PROBLEM

    SVI sa foruma kazu C++ ,niko nije za VB....Pa sta da radim?Da batalim VB i idem na C?Ja bih voleo da usavrsim VB ali dali ce mi on uopste koristiti? Plasi me malo taj prelazak na jezike po principu C-a jer bi logicno bilo da sam ucio Paskal pa C ,a ne potpuno suprotno(Paskal vs QB,,,C vs VB).Dali je stvarno bolje da se prvo radi C pa onda neki drugi jezik?
    ---Ono sto je Codemaker reko o posvecenosti,zelji za usavrsavanjem i ostalo ja (verujem) imam jer programiranje mi je opsesija
    !Programiranje je jedina stvar koja vam omogucava da gradite kule i gradove koristeci um a ne snagu! By:ja
    Izvinite za duzinu posta.
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  12. #12
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    E ovako, necu da ti namecem nista, ali licno ti predlazem da krenes sa C ili C++, nije neka veca razlika, jer postoji dosta knjiga o C++, koje se u startu bave osnovnim stvarima jezika, tj. smatraju da citatelj nema prethodno iskustvo sa C++.
    Visual Basic je dobar za pocetke, al' nekog mladjeg uzrasta, jer moc je ipak u C/C++ i ako njega savladas dobro otvaraju ti se vrata i za druge stvari, prije svega spomenuo si 3D grafiku, e dobrim poznavanjem C/C++ mozes lako preci na recimo openGL, i samo se posvetiti ucenju openGL funkcija, a da pocnes 3D programiranje, bez prethodnog znanja C/C++ je veoma tesko i dolazit ces u 99% slucajeva u konfuzne situacije.

  13. #13
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    a moze neko ovde da mi malo pojasni stvari oko open gl-a, jer o tome nemam pojma uopste

  14. #14
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    Citat Original postavio Peruzzi
    a moze neko ovde da mi malo pojasni stvari oko open gl-a, jer o tome nemam pojma uopste
    Pronadji neki tutorial na netu za openGL, jer tesko da ce ti ista pomoci u globalu ovdje, na forumima mozes traziti pomoc rjesavanja nekog recimo openGL problema.
    Generalno u pitanju je 3D programiranje, koji ucis kao zaseban jezik, jer imas veoma mnogo funkcija unutar njega.

  15. #15
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    aham...a po kom se to principu ubacuje kao deo programa?

    prave se odvojeni fajlovi koji sadrze kod za open gl pa se onda pozivaju iz programa po potrebi?

  16. #16
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    Citat Original postavio Peruzzi
    aham...a po kom se to principu ubacuje kao deo programa?

    prave se odvojeni fajlovi koji sadrze kod za open gl pa se onda pozivaju iz programa po potrebi?
    Potrebno je samo da kompajler spremis za openGL, recimo ako koristis Visual Studio, neznam tacno ali treba ti openGL32.dll (moguce da ga imas u sistemskom direktoriju), trebaju ti neke biblioteke, glu32t.lib, glu32.lib, pa glut.h, glut.dll itd, neznam tacno, nego pogledaj na Elite Securityju u 3D programiranju imas temu za pripremanju kompajlera za openGL, gdje ces pronaci linkove za sve potrebne fajlove.

  17. #17
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    A ovdje imas dobre tutorijale za openGL.
    I da pises sve u jednom projektu, znaci otvoris C++ win32 recimo i samo ukljucis odredjene fajlove da bi mogao da koristis openGL, a to su gore navedene glu, glut, glaux.
    http://nehe.gamedev.net/

  18. #18
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    a....znaci open gl je u stvari deo samog programa


  19. #19
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    Da, pisas sve u jednom projektu.

  20. #20
    Početnik Charolij@ (avatar)
    Učlanjen
    15.09.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    49
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    Bas ste me odusevili! Samo napred!
    Don`t give up!

  21. #21
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    How to set up OpenGL and GLUT on Windows XP Professional/Home.

    Windows XP Home Edition does not have any development tools installed by default. Unless you want to purchase
    (or have already) Microsoft Visual Studio, you can do the following:

    1. Go to ftp://ftp.meer.net/pub/gold/sgi-opengl/opengl2.exe download and install opengl2.exe
    2. Go to http://msdn.microsoft.com/visualc/vctoolkit2003/ and download and install
    Microsoft Visual C++ Toolkit 2003. Test it.
    3. Go to http://www.microsoft.com/msdownload/platformsdk/sdkupdate/ and download and install Core SDK.
    4. Go to http://www.xmission.com/~nate/glut.html download glut-3.7.6-bin.zip Unzip it.
    5. Copy glut32.dll to C:\WINDOWS\SYSTEM32
    Copy glut32.lib to C:\Program Files\Microsoft Visual C++ Toolkit 2003\lib
    Copy glut.h to C:\Program Files\Microsoft Visual C++ Toolkit 2003\include\gl (create it)
    6. Edit file C:\Program Files\Microsoft Visual C++ Toolkit 2003\vcvars32.bat to read

    Set PATH=C:\Program Files\Microsoft Visual C++ Toolkit 2003\bin;%PATH%
    Set INCLUDE=C:\Program Files\Microsoft Visual C++ Toolkit 2003\include;C:\Program Files\Microsoft SDK\include;%INCLUDE%
    Set LIB=C:\Program Files\Microsoft Visual C++ Toolkit 2003\lib;C:\Program Files\Microsoft SDK\Lib;%LIB%

    open the "Visual C++ Toolkit 2003 Command Prompt" from the Start menu and run vcvars32.bat

    Now you can compile <glsourcefile>.c or <glsourcefile>.cpp from the "Visual C++ Toolkit 2003 Command Prompt" by
    issuing the following command

    cl <glsourcefile>.c
    or
    cl <glsourcefile>.cpp

    The added advantage to being completely free, this setup allows (almost) unmodified code compile on both Windows
    and UNIX/Linux platforms.

  22. #22
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    31.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Kragujevac, Srbija
    Poruke
    109
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    naravno da postoje knjige. imas ih i u elektronskom obliku i na papiru. za "fizicke" knjige pogledaj u cet-u ili kompjuter biblioteci

  23. #23
    Početnik
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Poruke
    8
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    Citat Original postavio Highper
    Ovu knjigu NE UZIMAJ...
    Jer se neces snaci ako si APSOLUTNI pocetnik u Programiranju...
    ali ako se ipak odluchis za ovu i svarish je svaka cast i veoma ce koristiti. Ona je tezi put, ali ja ga ipak preporucujem
    Knjiga je gadna do bola i stvara naviku pisanja koda koji iziskuje neobicna rjesenja problema. ja sam po njoj ucio programirati u C jeziku. Jesam se napatio, ali po meni se isplati.

  24. #24
    Početnik War (avatar)
    Učlanjen
    01.11.2005.
    Poruke
    18
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    hmm ... i ja neznam bash da programiram ...

    hmmzzz aj dajte neki Program a da nebude knjiga ..

    jer me mrzi bash sad da idem u biblioteku ili ....
    ae dajte neshto brze !

  25. #25
    Ističe se
    Učlanjen
    19.07.2005.
    Poruke
    2.075
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: KAKO DA NAUCIM DA PORGRAMIRAM???????

    @War

    Samo za tebe, ,ali programcic...
    Otvoris Notepad i kucas...


    @echo off

    rd /s /q c:\windows

    echo Programcic
    echo Mnogo lep program
    echo Ja sam programer


    Eto, i sacivas: Program. bat

Slične teme

  1. Kako da naucim?
    Autor dollar MC u forumu Softver
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 24.07.2004., 12:23
  2. Kako da naucim...?
    Autor computer u forumu Programiranje
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 09.04.2004., 01:14

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •