AVI fajl u Flashu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: AVI fajl u Flashu

  1. #1
    Obećava Qdar (avatar)
    Učlanjen
    29.05.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    My place
    Poruke
    54
    Reputaciona moć
    50

    Lightbulb AVI fajl u Flashu

    Interesuje me jedna stvar. Kako bih unutar same flash prezentacije mogao da ubacim .avi fajl. Sve bi trebalo da izgleda ovako> na pritisak odredjenog dugmeta da se u istom fajlu (na odredjenom mestu) ucita i pusti .avi fajl.
    Hvala na odgovorima, znam da znate.
    Success is getting what you want.
    Happiness is wanting what you get.



  2. #2
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: AVI fajl u Flashu

    napravis novi flash dokument, selektujes prvi frejm i ides import to stage, izaberes avi fajl i ako hoces stavi stop() na zadnjem frejmu.
    prilikom importa obrati paznju na frame rate iz avi fajla i taj isti frame rate podesi u flashu
    na taj film ti nece biti usporen ili ubrzan
    exportujes ga u swf (npr film.swf)
    i onda otvoris flash prezentaciju, selektujes dugme i ukucas
    on(press){
    _root.kontejner.loadMovie("film.swf");
    }
    a ako hoces da ga stopiras ili pustis ispocetka koristis
    _root.kontejner.gotoAndPlay(1)
    _root.kontejner.stop()

    e da napravi pre toga movie clip koji ce se zvati kontejner
    nadam se da si razumeo

  3. #3
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: AVI fajl u Flashu

    da mikshin ali je onda on taj film uvezao u flash i sad je swf format i samim tim mnogo tezi.
    A ovo sto on trazi je verovatno nemoguce, osim na taj nacin koji si mu ti objasnio, ali onda to vise nije avi format.

  4. #4
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: AVI fajl u Flashu

    ne tezi vise, cak moze da tezi i manje zato sto mozes da brises iste keyframe-ove ili jos manje ako ga kompresujes direktno iz flasha
    a u swf mora da se prebaci zato sto kolega hoce da externo ucitava a loadMovie komanda podrzava samo slike, swf i flv
    A moze i u flv da ga prebaci (ako nadje program)
    Poslednji put ažurirao/la miksin : 03.09.2005. u 13:30

  5. #5
    Aktivan član peleplay (avatar)
    Učlanjen
    26.01.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.312
    Reputaciona moć
    64

    Podrazumevano Re: AVI fajl u Flashu

    miksin je u pravu, mora ili da importuje film bilo u isti, bilo u neki drugi. Jedina stvar nasta bih skrenuo paznju jeste da u mx2004 verziji postoje izvesni MEDIA PLAYBACK medju COMPONENTS (komponentama koje dolaze sa flashom) jedini problem je sto te komponente do sad nikad nisam koristio, tako da ne mogu vise pomoci. Jedino sto znam je da se moraju actionscriptom podesiti. (pretpostavljam da moze da otvara eksterni avi fajl ali jos cu malo prokrstariti pa ako nadjem nesto javicu)
    tek kad neko nestane, onda shvatish koliko zaista vredi

  6. #6
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: AVI fajl u Flashu

    ja imam mx2004 ali nemam media playback komponetnu
    imam loader komponentu ali i on moze gore pomenute extenzije da loduje, a avi ne
    da nisi ti to skinuo sa neta?

  7. #7
    Aktivan član peleplay (avatar)
    Učlanjen
    26.01.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.312
    Reputaciona moć
    64

    Podrazumevano Re: AVI fajl u Flashu

    nisam skinuo sa neta bilo je tu odmah posle instalacije (ver 7.0) mozda koristis stariju verziju?
    tek kad neko nestane, onda shvatish koliko zaista vredi

  8. #8
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: AVI fajl u Flashu

    ne imam mx2004

Slične teme

  1. 3 D u Flashu
    Autor belobrdo u forumu Web dizajn
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 06.07.2007., 08:58
  2. .jpg fajl u tekst fajl
    Autor Владан u forumu Softver
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 31.05.2007., 22:18
  3. Mapa u Flashu ?
    Autor borisjer u forumu Multimedija
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 11.07.2006., 13:30
  4. Mapa u Flashu ?
    Autor borisjer u forumu Multimedija
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 11.07.2006., 13:29
  5. meni u flashu
    Autor rasa-ns u forumu Multimedija
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 16.10.2004., 20:28

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •