Zvuk u c++ programima
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Zvuk u c++ programima

  1. #1
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Zvuk u c++ programima

    Zanima me , sta koristiti ( bez upotrebe windows.h) da se ucitaju neki wav fajlovi, i uopste za pustanje zvuka).
    Ja koristim dev-c++, i probao sam da pokrenem openAL, ali sam imao probleme sa pokretanjem, i mislim da sam odustao, i da trazim neko lakse resenje.
    Hvala unapred.



  2. #2
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    Trazi na netu FMOD, odlicna stvar, mozes pustati i wav, mp3 itd. Besplatan je za koriscenje u nekomercijalne svrhe.
    Ja sam ga korisito u igrici koju sam pravio sa C++ i openGL.
    http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=94308
    Pozdrav !

  3. #3
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    Evo link za FMOD.
    http://www.fmod.org/

  4. #4
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano

    hvala, evo, upravo skidam, i kad probam, saljem utiske.

  5. #5
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    Ajd, imas i dokumentaciju u tom ZIP-u koja ce ti sve lijepo objasniti, kako sta da uradis.

  6. #6
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Zvuk u c++ programima

    Jesil uradio ista ?

  7. #7
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: Zvuk u c++ programima

    iskreno, zapetljao sam se i sa ovim, a onda sam provalio da u wxWidgets-u ( besplatni GUI sistem klasa) ,koji sem klasa za GUI programiranje ima i klase za svasta, ima i klasu wxSound, pomocu koje sam uspeo da pustim wav fajl, tako da se nisam dalje zezao sa fmod-om, mada, stvarno , deluje mocno.
    Pozdrav

  8. #8
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Zvuk u c++ programima

    Ok, al' u njemu mozes da pustas bilo koji format, jer wav je ipak velik za NET .
    A prost je prvo deklarises pointer na osnovnu funkciju FSOUND_SAMPLE *mojamuzika = NULL;
    Onda ides:
    mojamuzika = FSOUND_Sample_Load(1,"Sound/zvuk.mp3",0,0,0);
    i kad pustas:
    FSOUND_PlaySound(1,mojamuzika);

Slične teme

  1. Bootabilni XP sa programima
    Autor foriija u forumu Operativni sistemi
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 27.05.2008., 19:53
  2. ljudi sta mislite o nasim tv programima
    Autor Trazim_curu_zabrak u forumu Televizija, radio i novine
    Odgovora: 15
    Poslednja poruka: 07.05.2007., 17:27
  3. Gde ima da se kupe knjige o programima...
    Autor Aleksej_BASO u forumu Srbija
    Odgovora: 29
    Poslednja poruka: 23.01.2006., 14:07
  4. XP BOOT sa programima?
    Autor acaglumac u forumu Operativni sistemi
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 02.11.2005., 11:20

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •