Imam par php problema...Pomozite mi please!!!Hvala u napred!
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Imam par php problema...Pomozite mi please!!!Hvala u napred!

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    27.08.2005.
    Lokacija
    Sabac
    Poruke
    13
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Imam par php problema...Pomozite mi please!!!Hvala u napred!

    Kao prvo imam problem sa email formom probao sam ovako
    ================================================== =
    <HTML>
    <HEAD>
    <TITLE>E-Mail Form</TITLE>
    </HEAD>
    <BODY>
    <FORM method="POST" action="do_sendform.php">
    <P>Your Name:<br>
    <INPUT type="text" name="sender_name" size=30>
    </p>
    <P>Your E-Mail Address:<br>
    <INPUT type="text" name="sender_email" size=30>
    </p>
    <P>Message:<br>
    <textarea name="message" cols=30 rows=5></textarea>
    </p><INPUT type="submit" value="Send This Form">
    </FORM>
    </BODY>
    </HTML>
    ================================================== =====
    i ovo je drugi kod ( php )

    <?php

    $msg = "Sender Name:\t$sender_name\n";
    $msg .= "Sender E-Mail:\t$sender_email\n";
    $msg .= "Message:\t$message\n\n";

    $recipient = "you@youremail.com";
    $subject = "Web Site Feedback";

    $mailheaders = "From: My Web Site <> \n";
    $mailheaders .= "Reply-To: $sender_email\n\n";

    mail($recipient, $subject, $msg, $mailheaders);

    echo "<HTML><HEAD>";
    echo "<TITLE>Form Sent!</TITLE></HEAD><BODY>";
    echo "<H1 align=center>Thank You, $sender_name</H1>";
    echo "<P align=center>";
    echo "Your feedback has been sent.</P>";
    echo "</BODY></HTML>";

    ?>
    ================================================== ==
    e ovde imam prblem sto mi stalo izlazi
    Warning: Failed to Connect in c:\apache\htdocs\www.sabackagimnazija.edu.yu\do_sendform.php on line 21
    ================================================== =
    drugi problem je:
    kada ukucam <? include "stranica.php"; ?> on includuje i slicice ali kada mi se php fajl nalazi u dgurom folderu moram da kucam <? include "imefoldera/stranica.php"'; ?> i sad kad ovo ukucam izlazi mi error da ne moze da ucita neke stavke i slicice mi ne pokazuje sa te includovane stranice...
    ================================================== ==
    i trece moze li mi neko reci, tj dati direktan link ili mi poslati na mail filip.codezero@gmail.com neku anketu koja nema nikakvih boja nego je cista skroz
    samo ima pitanje, odgovori, glasaj, rezulatati bez ikakvog css-a...znaci samo klasicna anketa najobicnija ima primer te ankete na www.sabac-portal.co.yu skroz u donjem levom uglu.... nesto na tu foru....
    Hvala u napred!!!



  2. #2
    Početnik
    Učlanjen
    27.08.2005.
    Lokacija
    Sabac
    Poruke
    13
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    aaaaaaaaaaaaaaaaaa ljudi pomozite molim vas kako god umete i znateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!
    Hitno mi je u large frci sam!!!!!!!!

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    02.05.2004.
    Lokacija
    Sabac
    Poruke
    311
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano

    meni ova skripta radi bez problema Filipe!!!!!!
    Verovatno jer je nisi prebacio na server. ti je drzis na hard disku u folderu sabackagimnazija.edu.yu i preko apache pokusavas da posaljes ali u liniji 21 gde ti pise ono mail(....); ne moze da ti posalje jer nisi online
    pogledaj http://www.najhost.com/Webdesign/send.html

    anketu sam ti poslao na mail. ako ti se ne svidja trazi drugu ovde.
    poz.

    ps. za include ne znam

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.02.2004.
    Poruke
    165
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Tacno. i ja sam je proverio jos jednom i sve funckionise. Evo jos jedna forma koja isto funkcionise:

    ovo ubacujes u html code i to u head :

    <div align=center>
    <form method=POST action=formmail.php >
    <input type=hidden name=subject value=formmail>
    <table>
    <tr><td>Votre Nom:</td>
    <td><input type=text name=realname size=30></td></tr>
    <tr><td>Votre Email:</td>
    <td><input type=text name=email size=30></td></tr>
    <tr><td>Sujet:</td>
    <td><input type=text name=title size=30></td></tr>
    <tr><td colspan=2>Commentaires:<br>
    <textarea COLS=50 ROWS=6 name=comments></textarea>
    </td></tr>
    </table>
    <br> <input type=submit value=Envoyer> -
    <input type=reset value=Annuler>
    </form>
    </div>


    a ovo ti je code PHP koji obavezno imenujes formmail.php

    <?php
    $TO = "votre adresse email";

    $h = "From: " . $TO;

    $message = "";

    while (list($key, $val) = each($HTTP_POST_VARS)) {
    $message .= "$key : $val\n";
    }

    mail($TO, $subject, $message, $h);

    Header("Location: http://<moj-website.com/hvala>");

    ?>


    U ovo Header("Location: http://<moj-website.com/hvala>"); umesto moj-website.com/hvala ubacis jednu html stranu na kojoj mozes da se zahvalis za poslati mail, samo je imenuj
    hvala.html ili kako god hoces ali onda pazi na putanje.
    Ova scripta funkcionise 100% snimi sve lepo baci na server i probaj onda ako te zeza apache na kompu.
    Naravno podrazumeva se da server mora da ti dopusta mogucnost PHP-a
    ajde pozdrav pa javi ako opet "zaskripi

Slične teme

  1. Treba mi pomoc,Hvala u napred
    Autor brava u forumu Operativni sistemi
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 22.06.2006., 13:03
  2. Imam dva problema-pomoc
    Autor sajmonfox u forumu Operativni sistemi
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 20.08.2005., 01:29
  3. Imam vishe problema
    Autor Mr.Shishmish u forumu Sigurnost i zaštita
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 07.03.2005., 03:11
  4. Imam problema sa The Bat-om, nece da prima poruke
    Autor The Bat u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 16.02.2004., 17:07
  5. imam problema sa sinusima
    Autor dijadoh@ptt.yu u forumu Zdravlje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 30.07.2003., 00:11

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •