POZIV PROTESTANTIMA ZA UJEDINJENJEM

Које лажи? Ја само питам, ти не одговараш.. Сабери се.

Grad za koji ti pitaš se zove Vavilon i to je simbolika za sve loše, zato ti je postavljao one citate, mada to sve može da se ispriča i običnim rečima da mogu svi da ga razumeju.
U njegovom slučaju to je teško zato izbegavaj da mu postavljaš pitanja :D

А који је то свети град, где се налази?

Grad = Novi Jerusalim
Lokacija = Nova zemlja

Rev 21:1 I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema.
Rev 21:2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom.
Rev 21:3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
Rev 21:4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.
Rev 21:5 I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
Rev 21:6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
Rev 21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Rev 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

Bog će nakon uništenja greha i grešnika nanovo stvoriti ovu planetu, ali i svemir u kojem se takođe desila degradacija jer je pobuna prvo počela na nebu!

Isa 65:17 Jer, gle, ja ću stvoriti nova nebesa i novu zemlju, i šta je pre bilo neće se pominjati niti će na um dolaziti.
Isa 65:18 Nego se radujte i veselite se doveka radi onog što ću ja stvoriti; jer gle, ja ću stvoriti Jerusalim da bude veselje i narod njegov da bude radost.
Isa 65:19 I ja ću se veseliti radi Jerusalima, i radovaću se radi naroda svog, i neće se više čuti u njemu plač ni jauk.
Isa 65:20 Neće više biti onde malog deteta ni starca koji ne bi navršio dana svojih; jer će dete umirati od sto godina, a grešnik od sto godina biće proklet.
Isa 65:21 I oni će graditi kuće i sedeće u njima; i sadiće vinograde i ješće rod njihov.
Isa 65:22 Neće oni graditi a drugi se naseliti, neće saditi a drugi jesti, jer će dani narodu mom biti kao dani drvetu, i izabranicima će mojim ovetšati dela ruku njihovih.
Isa 65:23 Neće raditi uzalud, niti će rađati za strah, jer će biti seme blagoslovenih od Gospoda, i natražje će njihovo biti s njima.
Isa 65:24 I pre nego poviču, ja ću se odazvati; još će govoriti, a ja ću uslišiti.
Isa 65:25 Vuk i jagnje zajedno će pasti, i lav će jesti slamu kao vo; a zmiji će biti hrana prah; neće uditi ni potirati na svoj svetoj gori mojoj, veli Gospod.

Poslednja izmena:
Nisam rekao da neću više pisati, već da neću odgovarati na brojne opaske (besmislena ruganja)...

Više neću odgovarati na brojne opaske (besmislena ruganja), osim ako budem smatrao da je potrebo da repliciram da bi opovrgao laži koje iznosite.

pružio sam biblijski odgovor da ne bi drugi diskutanti, koji ne poznaju pismo, bili u zabuni (jer još uvek ima ljudi koji bi hteli da razumeju Božju reč).

Poslednja izmena:
Sabonis na primer...

za razliku od ljudi kojima ništa nije sveto, postoje ljudi koji traže istinu i hteli bi da je razumeju.

Takve osobe iskreno upoređuju Božju reč sa stanjem na terenu i odlučuju da poslušaju Boga!

Ti plemeniti ljudi će doživeti...

Rev 7:9 Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
Rev 7:10 I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.
Rev 7:11 I svi anđeli stajahu oko prestola i starešine i četiri životinje, i padoše na lice pred prestolom, i pokloniše se Bogu.
Rev 7:12 Govoreći: Amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našem va vek veka. Amin.
Rev 7:13 I odgovori jedan od starešina govoreći mi: Ovi obučeni u bele haljine ko su, i otkuda dođoše?
Rev 7:14 I rekoh mu: Gospodaru! Ti znaš. I reče mi: Ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubeliše haljine svoje u krvi Jagnjetovoj.

Poslednja izmena:
Pogrešili su podforum!

Grešnici daju oduška svojoj prazinini i zato se rugaju Bogu, Božjoj reči i onima koji skreću pažnju na Božje opomene!

Pošto ne žele da se menjaju, a s obzirom da iznesena istina ukorava greh, dolazi do mržnje prema hrišćanima koji govore nepopularnu istinu!

Joh 15:17 Ovo vam zapovedam da imate ljubav među sobom.
Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.
Joh 15:21 Ali sve će vam ovo činiti za ime moje, jer ne poznaju Onog koji me posla.
Joh 15:22 Da nisam bio došao i govorio im ne bi greha imali; a sad izgovora neće imati za greh svoj.
Joh 15:23 Koji mrzi na mene i na Oca mog mrzi.
Joh 15:24 Da nisam bio i dela tvorio među njima kojih niko drugi ne tvori, ne bi greha imali; a sad i videše, i omrznuše na mene i na Oca mog.
Joh 15:25 Ali da se zbude reč napisana u zakonu njihovom: Omrznuše na me nizašta.
Joh 15:26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
Joh 15:27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.

Isus Hrist

Poslednja izmena:
Svi smo mi rođeni bez ikakvog predznanja, kao prazni papiri na kojima treba da se ispiše prelepa pesma, jedinstvena i neponovljiva!

Potrebno je vreme da se upoznamo sa zahtevima Božje reči. Ne može čovek za jedan dan pročitati Sveto pismo i odmah postati savrešen. Potrebno je vreme!

Bog nam je zato dao vreme (grešnici imaju vreme milosti) i uči nas u ovom našem životu u kojem smo došli ne našom voljom i snalazimo se kako znamo i umemo.

Naš nebeski Otac raduje se kada vidi da njegova deca rastu vaspitana i zato savršeni Bog pomaže svima nama u našim kušanjima!

Ako se sećate Isus je pružao ruku grešnicima da ustanu kada su pogrešili (zgrešili)...

i nama danas poručuje isto - "idi i više ne greši"...

Joh 8:2 A ujutru opet dođe u crkvu, i sav narod iđaše k Njemu; i sedavši učaše ih.
Joh 8:3 A književnici i fariseji dovedoše k Njemu ženu uhvaćenu u preljubi, i postavivši je na sredu
Joh 8:4 Rekoše Mu: Učitelju! Ova je žena uhvaćena sad u preljubi;
Joh 8:5 A Mojsije nam u zakonu zapovedi da takve kamenjem ubijamo; a ti šta veliš?
Joh 8:6 Ovo, pak, rekoše kušajući Ga da bi Ga imali za šta okriviti. A Isus saže se dole i pisaše prstom po zemlji (ne gledajući na njih).
Joh 8:7 A kad Ga jednako pitahu, ispravi se i reče im: Koji je među vama bez greha neka najpre baci kamen na nju.
Joh 8:8 Pa se opet saže dole i pisaše po zemlji.
Joh 8:9 A kad oni to čuše, i pokarani budući od svoje savesti izlažahu jedan za drugim počevši od starešina do poslednjih; i osta Isus sam i žena stojeći na sredi.
Joh 8:10 A kad se Isus ispravi, i ne videvši ni jednog do samu ženu, reče joj: Ženo! Gde su oni što te tužahu? Nijedan te ne osudi?
Joh 8:11 A ona reče: Nijedan, Gospode! A Isus joj reče: Ni ja te ne osuđujem, idi, i odsele više ne greši.
Joh 8:12 Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života.

I ako hoćemo da Bog ima milosti prema nama, onda i mi moramo da imamo milosti prema drugima!

Luk 10:25 I gle, ustade jedan zakonik i kušajući Ga reče: Učitelju! Šta ću činiti da dobijem život večni?
Luk 10:26 A On mu reče: Šta je napisano u zakonu? Kako čitaš?
Luk 10:27 A on odgovarajući reče: Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom snagom svojom, i svom misli svojom, i bližnjeg svog kao samog sebe.
Luk 10:28 Reče mu pak: Pravo si odgovorio; to čini i bićeš živ.
Luk 10:29 A on htede da se opravda, pa reče Isusu: A ko je bližnji moj?
Luk 10:30 A Isus odgovarajući reče: Jedan čovek silažaše iz Jerusalima u Jerihon, pa ga uhvatiše hajduci, koji ga svukoše i izraniše, pa otidoše, ostavivši ga pola mrtva.
Luk 10:31 A iznenada silažaše onim putem nekakav sveštenik, i videvši ga prođe.
Luk 10:32 A tako i Levit kad je bio na onome mestu, pristupi, i videvši ga prođe.
Luk 10:33 A Samarjanin nekakav prolazeći dođe nad njega, i videvši ga sažali mu se;
Luk 10:34 I pristupivši zavi mu rane i zali uljem i vinom; i posadivši ga na svoje kljuse dovede u gostionicu, i ustade oko njega.
Luk 10:35 I sutradan polazeći izvadi dva groša te dade krčmaru, i reče mu: Gledaj ga, i šta više potrošiš ja ću ti platiti kad se vratim.
Luk 10:36 Šta misliš, dakle, koji je od one trojice bio bližnji onome što su ga bili uhvatili hajduci?
Luk 10:37 A on reče: Onaj koji se smilovao na njega. A Isus mu reče: Idi, i ti čini tako.

A ako nećemo da pružimo milost i praštanje, onda ni Bog neće nama pružiti praštanje ni milost...

Mat 6:11 Hleb naš potrebni daj nam danas;
Mat 6:12 I oprosti nam dugove naše kao i mi što opraštamo dužnicima svojim;
Mat 6:13 I ne navedi nas u napast; no izbavi nas oda zla. Jer je Tvoje carstvo, i sila, i slava va vek. Amin.
Mat 6:14 Jer ako opraštate ljudima grehe njihove, oprostiće i vama Otac vaš nebeski.
Mat 6:15 Ako li ne opraštate ljudima grehe njihove, ni Otac vaš neće oprostiti vama grehe vaše.

&

Mar 11:25 I kad stojite na molitvi, praštajte ako šta imate na koga: da i Otac vaš koji je na nebesima oprosti vama pogreške vaše.
Mar 11:26 Ako li, pak, vi ne opraštate, ni Otac vaš koji je na nebesima neće oprostiti vama pogreške vaše.

(Bog može vrlo lako da uskrati svoje blagoslove, kao što je to radio u prošlosti sa tvrdoglavim, neposlušnim bazakonicima... ako hoćete da idete tim putem, onda budite spremni da snosite posledice za izbor bezakonja)

Poslednja izmena:
Svi su ljudi zgrešili...

Rom 3:23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,
Rom 3:24 I opravdaće se za badava blagodaću Njegovom, otkupom Isusa Hrista.

ali neki grešnici odlučuju da prihvate svoga Spasitelja Isusa Hrista!

Svako od nas može uvideti da priroda ljudska odstupa od savršenstva Božjeg karaktera!

Isus Hrist je osporio Sotoninu optužbu da čovek ne može poštovati savrešno Božji zakon...

Heb 4:15 Jer, mi nemamo prvosveštenika koji ne može da saoseća s našim slabostima, nego takvog koji je u svemu bio iskušavan kao i mi, samo nije zgrešio.

I zato je plan spasenja u svim vremenima omogućavao ljudima da dobiju silu od Boga da ne greše!

Poznavanje istine je zato čin koji oslobađa ljude zabluda i omogućava im da cene istinu i da je poštuju.

Joh 8:31 Tada Isus govoraše onim Jevrejima koji Mu verovaše: Ako vi ostanete na mojoj besedi, zaista ćete biti učenici moji,
Joh 8:32 I poznaćete istinu, i istina će vas izbaviti.

Nasuprot istine stoje hiljade religija koje poreklo vuku od oca laži koji falsifikuje istinu i predstavlja je ljudima kao rešenje! (zabluda se predstavlja kao rešenje... i ljudi prihvataju zabludu! To je činjenica. Ali to ne smeta mati kurvama, jer je ona ipak njihova mati... ali Božja reč osuđuje čitav taj sotonski sistem)

Lažna religija uljuljkuje probuđenu savest i govori da je dovoljno da čovek pripada crkvi i da učini formalnu proceduru priznanja (ispovest) i prihvatanja obreda euharistije (što je zapravo sećanje na Hristovu žrtvu)...

evo šta Bog opominje takve ljude:

Jer 7:4 Ne uzdajte se u lažne reči govoreći: Crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je.
Jer 7:5 Nego doista popravite svoje puteve i dela svoja, i sudite pravo između čoveka i bližnjeg njegova.
...

To su zablude današnje zvanične crkve (kojoj se poklanju protestantske crkve kako vidimo) i upravo su to ideje kojima crkva ne dozvoljava grešnicima da upoznaju istinu da bi se spasili...

Mat 23:13 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli.

Poslednja izmena:
Nije teško razumeti...

Rev 18:2 I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih ptica nečistih i mrskih; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;
Rev 18:3 I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njene.
Rev 18:4 I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.

... ali ako grešnik voli greh i neće da ostavi greh, onda mu jedino ostaje da prihvati zablude Vavilona velikog!

Poslednja izmena:
... ali ako grešnik voli greh i neće da ostavi greh, onda mu jedino ostaje da prihvati zablude Vavilona velikog!

I da se pokloni autoritetu koji stoji iza tog bogohulnog sistema.

Rev 13:3 I videh jednu od glava njenih kao ranjenu na smrt, i rana smrti njene izleči se. I čudi se sva zemlja iza zveri, i pokloniše se zmiji, koja dade oblast zveri.
Rev 13:4 I pokloniše se zveri govoreći: Ko je kao zver? I ko može ratovati s njom?
Rev 13:5 I dana joj biše usta koja govore velike stvari i huljenja, i dana joj bi oblast da čini četrdeset i dva meseca.
Rev 13:6 I otvori usta svoja za huljenje na Boga, da huli na ime Njegovo, i na kuću Njegovu, i na one koji žive na nebu.
Rev 13:7 I dano joj bi da se bije sa svetima, i da ih pobedi; i dana joj bi oblast nad svakim kolenom i narodom i jezikom i plemenom.
Rev 13:8 I pokloniše joj se svi koji žive na zemlji kojima imena nisu zapisana u životnoj knjizi Jagnjeta, koje je zaklano od postanja sveta.
Rev 13:9 Ako ko ima uho neka čuje.

Bog poziva ljude da se Njemu poklone kao STVORITELJU neba i zemlje...

I ANĐEOSKA VEST

Rev 14:6 I videh drugog anđela gde leti posred neba, koji imaše večno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakom plemenu, i jeziku i kolenu i narodu.
Rev 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dođe čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

A ako mislite da je biti sa većinom prednost i privilegija (kao što to radi ceo svet, uključujući i protestante)...

II ANĐEOSKA VEST

Rev 14:8 I drugi anđeo za njim ide govoreći: Pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode.

u ovom slučaju većina ljudi je u velikom problemu i doživeće užasan kraj...

III ANĐEOSKA VEST

Rev 14:9 I treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikim: Ko se god pokloni zveri i ikoni njenoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
Rev 14:10 I on će piti od vina gneva Božijeg, koje je nepomešano utočeno u čašu gneva Njegovog, i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred Jagnjetom.
Rev 14:11 I dim mučenja njihovog izlaziće va vek veka; i neće imati mira dan i noć koji se poklanjaju zveri i ikoni njenoj, i koji primaju žig imena njenog.
Rev 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

Zašto ne biste izabrali da poštujete STVORITELJA neba i zemlje?

Zašto ne biste odali čast i slavu svome Tvorcu odlučujući da držite sve zapovesti Božje, uključujući i IV Božju zapovest u kojoj se vidi autoritet Zakonodavca moralnog zakona?

Poslednja izmena:

Zar je moguce da ste toliko primitivni da niste ukapirali moje pisanje gore, ili ste zli i namerno to predstavljate pogresno?

Gde sam to prorekao propast Rusije???

Vi zatvarate oci na dogadjaje koji se desavaju danas?

Ta sila se usudjuje svakome da preti.

Rusija je ona kojoj nista ne mogu ali ce pokusati da ih oslabe.

Po meni u 6 zlu ce biti 3 svetksi rat izmedju Rusije sa svojim saveznicima i sjedinjenih drazava sa svojim saveznicima.

Sto znaci da verovatno nece moci da oslabe Rusiju i da joj naude.

Stidite se vaseg bezobrazluka Vilaret i ne hriscasnkog ponasanja.

Evo, opet adventisit Proricu,Glasnik prorice da ce biti III Sv, rata.

Pošto kažete da još niste poludeli, to znači da imate zdrav razum koji Vam govori da ne treba...

da prihvatite Isusa Hrista kao svoga Spaisitelja?
da poštujete biblijskog Boga - STVORITELJA neba i zemlje?

Vidimo da će većina izabrati da se pokloni kxrvi iz Otkrivenja! Kako je žalosno videti da ljudi odbacuju autoritet STVORITELJA i prihvataju autoritet Sotone.

Užasan izbor!

Back