Skidanje
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Skidanje

  1. #1
    Obećava Cherry81 (avatar)
    Učlanjen
    10.08.2005.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    60
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Skidanje

    Kako postaviti sliku na sajt a da niko ne moze da je skine(mislim na ono save as)?


    Pocetnik ops:



  2. #2
    Zainteresovan član djix (avatar)
    Učlanjen
    11.06.2005.
    Lokacija
    Medvedja
    Poruke
    128
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano

    <script language="JavaScript">
    <!--
    document.oncontextmenu= function() {return false}
    document.onmousedown= function() {return false}
    // -->
    </script>


    To ti je skripta da niko ne moze da pretisne desni klik a ovo ti je da nemoze da kopira tekst:

    <script language="JavaScript">
    <!--
    document.onselectstart= function() {return false}
    // -->
    </script>

  3. #3
    Obećava Cherry81 (avatar)
    Učlanjen
    10.08.2005.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    60
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano

    Hvala

    A da nema nesto jednostavnije? ops:


    Kao sto rekoh pocetnik sam,ovo sto si napisao bas ne razumem ali probacu da razumem.Zagrejacu stolicu.

  4. #4
    Zainteresovan član djix (avatar)
    Učlanjen
    11.06.2005.
    Lokacija
    Medvedja
    Poruke
    128
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano

    Lako je... u Dreamweaveru ides samo desni taster pa onda na insert html i pastujes ceo kod (ali moraces prvo jedan pa posle drugi)..

    Pozz

  5. #5
    Obećava Cherry81 (avatar)
    Učlanjen
    10.08.2005.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    60
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano

    HVALA još jednom

    Sad mi je već jasnije i lakše.

    Ko nije znao sad zna

    Pozz

  6. #6
    Aktivan član DabaMAN (avatar)
    Učlanjen
    04.04.2004.
    Lokacija
    Sombor
    Poruke
    1.880
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    Sherry81, svaki pametni browser omogućava da se isključi podrška za JavaScript (prema nekim statistikama, kod ~20% korisnika ona je isključena), tako da ova "zabrana" neće imati nikakvog uticaja. Takođe, kod nekih browsera kao što je Opera ovo ne radi, uopšte. Moj savet je da izbegavaš zabranu desnog klika jer time sprečavaš otvaranje context menija, koji ne služi samo za skidanje slika, već i za mnoge druge namene.

    Ako ne želiš da korisnici snimaju slike koje su verovatno tvoje cenjeno vlasništvo, postoji opcija da ih ubaciš u flash i sačuvaš kao *.swf, pa na taj način umetneš u stranicu. Ja sigurniji način ne znam.

  7. #7
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    u pravu je DabaMAN za ovo prvo ali ovo drugo i nije bas.

    Iz svakog .swf fajla moze da se izvuce slike i to bez problema.
    Ima neka fora sa php da ti prikaze sliku ali kad je ti sacuvas na hard da bude u nekom formatu koju nijedan program ne moze da prikaze kao sliku.
    Tako je naprimer sa onim google images, kad hocete da sacuvate thumb iz pretrage.

    Ali i zato postoji resenje tako sto ce te slikati ekran, pa izvuci sliku.

    Po meni najbolje resenje je wattermark, ali on kvari dozivljaj.

    pozz

  8. #8
    Domaćin
    Učlanjen
    04.04.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    3.887
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Pored svega navedenog samo da dodam, svaka slika sa neke stranice moze da se "ukrade" mislim moze da se skine...

    Primjera samo.. Meni su poodavno trebali neki diagrami koji se nisu nikako dali skinuti ni snimiti, ali sam uzeo program Snagit i sve sam uzeo sta mi je trebalo...

    Poz.

  9. #9
    Aktivan član DabaMAN (avatar)
    Učlanjen
    04.04.2004.
    Lokacija
    Sombor
    Poruke
    1.880
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    Loop, ako si između ostalog mislio na princip da se skine swf fajl, pa se pomoću programa kao swf decompiler "raspakuje" i izvuče slika; jednostavno napraviš u flashu tkz. flash kontejner, koji eksterno učitava slike iz nekog foldera na serveru (zeštićen od korisnika) u sebe. Tako da se su slike nepristupačne u originalnom obliku, čak i kada se skine swf fajl, biće prazan.

    Ali istina, niko ti ne brani da uzmeš neki program kao Snaglt ili jednostavno 'printuješ' ekran i uzmeš sliku. Uostalom, sve što je prikazano može da se ukrade, i tu nema mnogo pomoći. Watermark i jeste jedina manje-više pouzdana zaštita.

  10. #10
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    pa moze i tako sto ti kazes za swf kontejner, ali onda cu izvuci iz njega linkove to tih slika pa ih tako skinuti.
    Znaci nema dobre zastite osim watermarka ali ko jos zeli da tako zrtvuje slike.

  11. #11
    Aktivan član DabaMAN (avatar)
    Učlanjen
    04.04.2004.
    Lokacija
    Sombor
    Poruke
    1.880
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    Pazi, ne stavljaš linkove u swf kontejner, već u njemu pozivaš samo XML fajl koji sadrži relativne adrese prema slikama. Ne postoji mogućnost da iz swf- otkriješ gde se nalaze originalne slike, a pregledanje sadržaja XML-a je zabranjeno od servera.

  12. #12
    Obećava Cherry81 (avatar)
    Učlanjen
    10.08.2005.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    60
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano

    Ljudi vi ste to mnogo zakomplikovali.
    Zasto ne kazete to ne moze tako i gotovo.
    Ja cu ipak pokusati pa ako mi ne uspe onda nista.
    Pa ne znaju bas svi sve.
    Da li postoji neki nacin da napravim da se loguje pa
    da samo onaj ko ima password moze da vidi?



    Pocetnik ops:

  13. #13
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio DabaMAN
    Pazi, ne stavljaš linkove u swf kontejner, već u njemu pozivaš samo XML fajl koji sadrži relativne adrese prema slikama. Ne postoji mogućnost da iz swf- otkriješ gde se nalaze originalne slike, a pregledanje sadržaja XML-a je zabranjeno od servera.
    e pa onda bih probao da skinem taj XML preko nekog download managera ako moze tj. ako je to dozvoljeno a ako ne onda bih hvatao slike sa screen capture

  14. #14
    Aktivan član DabaMAN (avatar)
    Učlanjen
    04.04.2004.
    Lokacija
    Sombor
    Poruke
    1.880
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Cherry81
    Da li postoji neki nacin da napravim da se loguje pa
    da samo onaj ko ima password moze da vidi?
    Naravno, ali to seže van korica ovog udžbenika.

    Šalim se, samo to su već server scripting jezici a i sam(a) kažeš da si početnik pa nema mnogo smisla zalaziti u to.

  15. #15
    Obećava Cherry81 (avatar)
    Učlanjen
    10.08.2005.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    60
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano

    Znala sam da ce odgovor biti takav,dzaba sam pitala.

    Hvala na obavestenju

  16. #16
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio DabaMAN
    Citat Original postavio Cherry81
    Da li postoji neki nacin da napravim da se loguje pa
    da samo onaj ko ima password moze da vidi?
    Naravno, ali to seže van korica ovog udžbenika.

    Šalim se, samo to su već server scripting jezici a i sam(a) kažeš da si početnik pa nema mnogo smisla zalaziti u to.

    Adje bre pa to ocas posla sa na LINUXu ( APACHE)
    Samo koristi .htaccess i .htpasswd

    http://www.sponsorfraud.com/resources/passguard/
    http://webmaster-resources.web-mastery.net/protect-directory-htaccess.html
    http://www.freewebmasterhelp.com/tutorials/htaccess/3

    Zastita jednog fajla sa .htaccess i .htpasswd
    Fajl .htaccess
    Kod:
    <files "index.html">
    AuthName "username"
    AuthType Basic
    AuthUserFile /puna_putanja_do/.htpasswd
    require valid-user
    </files>
    fajl .htpasswd
    Kod:
    ImeKorisnika:Sifra_korisnika
    Zastita celog direktorijuma :
    Fajl .htaccess
    Kod:
    AuthName "username"
    AuthType Basic
    AuthUserFile puna_putanja_do/.htpasswd
    require valid-user
    fajl .htpasswd
    Kod:
    ImeKorisnika:Sifra_korisnika
    OVO RADI SAMO NA APACHE WEB SERVERU!!!!!
    A posto je vecina servera zasnovana na Linuxu i Apacheu onda je sigruno i tovj server APACHE !

    JEL TO BIO PROBLEM ?????? O kakvim bre skript jezicima pricate kad se taj problem resava ocas posla sa ovim sto sam naveo!!!!
    Pozzzzzzzzzzzzzzz

  17. #17
    Aktivan član DabaMAN (avatar)
    Učlanjen
    04.04.2004.
    Lokacija
    Sombor
    Poruke
    1.880
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    Nismo se razumeli, mislio sam na klasičan login usera na sajtu, što zahteva php ili asp.

  18. #18
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio DabaMAN
    Nismo se razumeli, mislio sam na klasičan login usera na sajtu, što zahteva php ili asp.
    Pa ovde nije bilo naglaseno KLASICAN LOG IN PHP ILI ASP ! Vec nesto sto ce omoguciti da odredjenom direktorijumu sa slikam pristupe odredjene osobe !!

    E sad to je moglo da bude kako sto sam ja naveo (NAJLAKSE) + i naravno da moze PHP - ASP sto treba malo posla da se napise skripta!!!

Slične teme

  1. skidanje
    Autor sinbad u forumu Operativni sistemi
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 18.07.2005., 01:31
  2. skidanje
    Autor gost 36952 u forumu Žene
    Odgovora: 30
    Poslednja poruka: 07.07.2005., 00:54
  3. skidanje skremblovanja
    Autor mshone u forumu Satelitska televizija
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 23.06.2005., 13:58

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •