Poštovani Forumaši 3DStudia,Potrebna mi je Vaša Pomoć.
Još od dečačkih dana bavim se dizajniranjem automobila sa željom da jednog dana postanem profesionalni dizajner i ta moja želja,i nakon 30.god.,traje i danas.
Nisam imao tu sreću i mogućnost da se adekvatno školujem(elekro-mašinski sam tehničar) pa sam se na razne načine snalazio ne bi li došao do onih saznanja koji bi mi pomogli da ono što mi nedostaje obrazovanjm nadoknadim a sve u nameri da moji dizajnerski,ali amaterski,radovi budu kvalitetni.
Početkom 1992.g.,na osnovu mojih poslatih crteža,dobijam ponudu jednog od prestižnih koledža za dizajn automobila u Svetu,"Art Center of Design" iz Pasadene-USA sa njihovim centrom za Evropu u Švajcarskoj,da studiram na njihovom koledžu uz mogućnost,zahvaljujući svojim crtežima,da svoje studije na koledžu započnem od drugog ili,eventualno,trećeg semestra od ukupno osam,koliko se pohadja na ovom koledžu.Zbog velikog iznosa školarine na koledžu(1.semestar-približno 15.000Sfr) obraćao sam se znanim i ne znanim ličnostima,kompanijama itd. ne bi li,njihovom finansijskom pomoći,otpočeo svoje studije.Nisam uspeo.U medjuvremenu,dobijam ponudu i od dizajnerske škole u Austriji(Grac)da studiram kod njih ali,zbog ne mogućnosti plaćanja svog školovanja,odustajem i ovde.
U periodu od 1994.g. do 1996.g. radio sam kao dizajner u fabrici autobusa "Ikarbus" Zemun koju sam napustio kada sam došao do spoznaje da se moja saznanja u konstrukciji autobusa ne mogu više nadgraditi a moje ideje realizovati.
Tada odlučujem,i varam samog sebe,da definitivno odustanem od svoje velike želje i prestanem da se bavim,čak i amaterski,dizajnom automobila kao i svim onim što sam smatrao da mi je potrebno da u dizajnerskom zanatu budem kompletan(učenje jezika,marketing,priprema za TOEFL itd.).
Ali ljubav prema automobilima je,ipak,postala mnogo veći deo mene i mog života ne go što sam mislio.
Sada ponovo,nakon nekoliko godina "mirovanja" i sa svojih 41.g.starosti,želim da sve što je u mojoj moći pokušam da budem bliži svojoj ideji i mašti.
Tražeći sajtove na Internetu gde se prikazuju profesionaln modeli automobila(jedan od boljih:www.cardesignnews.com) primetio sam da su ti modeli,mahom,uradjeni u 3DStudiu(ljubitelji Maye neka mi oproste),programu u kojem sam apsolutni početnik i zbog čega želim Vašu pomoć.
Verujem da je svako od Vas,koji je prijavljen na ovaj Forum,potrošio mnogo svog vremena i truda ne bi li došao do svojih saznanja u radu sa 3DMaxom i da će moja Molba,pretpostavljam,da mi se pomogne u ostvarivanju svog sna kod nekih od Vas izazvati nepoverenje pa čak i podozrenje.Ali ja ne vidim način da ono malo vremena kojeg imam jer sam,trenutno,profesionalni vozač kamiona,iskoristim što bolje.Nadam se da medju Vama ima osoba koji će me razumeti i makar mi podrškom pomoći da mnogo toga što je u mojoj mašti ostvarim na pravi način.
Verujem da svako od Vas ima svoje snove,pa čak i oni zlonamerni,a ja sam već toliko toga ružnog doživeo od ljudi da sam gubio i posao,te da će te mi pomoći mada ni sam,u ovom trenutku,ne znam kao ću Vam izkazati moju zahvalnost.
I na kraju,Hvala Vam što ste Vaše vreme potrošili čitajući ovu "Molbu".
Dizajner