Nacionalizam je, pre svega, paranoja
Strana 1 od 13 1234511 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 307

Tema: Nacionalizam je, pre svega, paranoja

 1. #1
  Iskusan BG5 (avatar)
  Učlanjen
  18.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.157
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Nacionalizam je, pre svega, paranoja

  Kolektivna i pojedinačna paranoja. Kao kolektivna paranoja, ona je posledica zavisti i straha, a iznad svega posledica gubljenja individualne svesti; te, prema tome, kolektivna paranoja i nije ništa drugo do zbir individualnih paranoja doveden do paroksizma. Ako pojedinac, u okviru društvenog projekta, nije u stanju da se «izrazi», ili zato što mu taj društveni projekt ne ide na ruku, ne stimuliše ga kao individuu, ili ga sprečava kao individuu, što će reći ne daje mu da dođe do svog entiteta, on je primoran da svoj entitet traži izvan identiteta i izvan tzv. društvene strukture. Tako on postaje pripadnik jedne skupine koja postavlja sebi, bar na izgled, kao zadatak i cilj probleme od epohalne važnosti: opstanak i prestiž nacije, ili nacija, očuvanje tradicije i nacionalnih svetinja, folklornih, filozofskih, etičkih, književnih, itd. Sa teretom takve, tajne, polujavne ili javne misije, N.N. postaje čovek akcije, narodni tribun, privid individuuma. Kad smo ga već sveli na tu meru, na njegovu pravu meru, pošto smo ga izdvojili iz krda, u koje se on sam smestio – ili gde su ga drugi smestili, imamo pred sobom individuu bez individualnosti, nacionalistu, rođaka Žila (Jules).

  To je onaj Sartrov Žil, koji je porodična nula, čija je jedina osobina da ume da prebledi na pomen jedne jedine teme: Engleza. To bledilo, to drhtanje, ta njegova «tajna», da ume da prebledi na pomen Engleza, to je jedino njegovo društveno biće i to ga čini značajnim, postojećim: nemojte pred njim pominjati engleski čaj, jer će vam svi za stolom početi namigivati, davaće vam znake rukama i nogama, jer Žil je osetljiv na Engleze, zaboga, pa to svi znaju.

  Ovaj i ovakav portret, primenjiv na sve nacionaliste, može se slobodno, a po ovoj shemi, razviti do kraja: nacionalista je, po pravilu, kao društveno biće, i kao pojedinac, podjednako ništavan. Izvan ovog opredeljenja, on je nula. On je zapostavio porodicu, posao (uglavnom činovnički), literaturu (ako je pisac), društvene funkcije, jer su one isuviše sitne u odnosu na njegov mesijanizam. Treba li reći da je on, po opredeljenju asketa, potencijalni borac koji čeka svoj čas. Nacionalizam je, da parafraziram Sartrov stav o antisemitizmu, «potpun i slobodan izbor, globalan stav koji čovek prihvata ne samo prema drugim nacijama nego i prema čoveku uopšte, prema istoriji i društvu, to je istovremeno strast i koncepcija sveta».

  Nacionalista je, po definiciji, ignorant. Nacionalizam je, dakle, linija manjeg otpora, komocija. Nacionalisti je lako, on zna, ili misli da zna, svoje vrednosti, svoje, što će reći nacionalne, što će reći vrednosti nacije kojoj pripada, etičke i političke, a za ostale se ne interesuje, ne interesuju ga, pakao to su drugi (druge nacije, drugo pleme). Njih ne treba ni proveravati. Nacionalista u drugima vidi isključivo sebe – nacionaliste. Pozicija, rekosmo li, komotna. Strah i zavist. Opredeljenje, angažovanje koje ne iziskuje truda. Ne samo «pakao to su drugi», u okviru nacionalnog ključa, naravno, nego i: sve što nije moje (srpsko, hrvatsko, francusko...) to mi je strano. Nacionalizam je ideologija banalnosti. Nacionalizam je, dakle, totalitarna ideologija.

  Nacionalizam je, uz to, ne samo po etimološkom značenju, još poslednja ideologija i demagogija koja se obraća narodu. Pisci to najbolje znaju. Stoga je pod sumnjom nacionalizma svaki pisac koji deklarativno izjavljuje da piše «iz naroda i za narod», koji svoj individualni glas tobože potčinjava višim, nacionalnim interesima. Nacionalizam je kič (a, da se podsetimo, Kič bi se mogao meriti stepenom banalnosti svojih asocijacija – A. Mol.), u srpsko – hrvatskoj varijanti, nacionalizam je borba za prevlast oko licitarskog srca.

  Nacionalista, u principu, ne zna ni jedan jezik, niti tzv. varijante, ne poznaje druge kulture – ne tiču ga se. Ali stvar nije tako prosta. Ako i zna neki jezik, što će reći da kao intelektualac ima uvid u kulturno nasleđe neke druge nacije, velike ili male, to mu znanje služi samo tome da uspostavlja analogije, na štetu onih drugih, naravno. Kič i folklor, folklorni kič, ako vam se tako više sviđa, nisu ništa drugo do kamuflirani nacionalizam, plodno polje nacionalističke ideologije. Zamah folklorizma, kod nas i u svetu, nije antropološke prirode, nego nacionalističke. Insistiranje na famoznom coleur locale-u takođe je, ako je izvan umetničkog konteksta, što će reći da nije u službi umetničke istine, jedan od vidova nacionalizma, prikrivenog.

  Nacionalizam je, dakle, prevashodno negativitet, nacionalizam je negativna kategorija duha, jer nacionalizam živi na poricanju i od poricanja. Mi nismo ono što su oni. Mi smo pozitivan pol, oni negativan. Naše vrednosti, nacionalne, nacionalističke, imaju funkciju tek u odnosu na nacionalizam onih drugih: mi jesmo nacionalisti, ali oni su to još i više, mi koljemo, kad se mora, ali oni još i više; mi smo pijanci, oni alkoholičari; naša istorija je ispravna samo u odnosu na njihovu, naš je jezik čist samo u odnosu na njihov. Nacionalizam živi od relativizma. Ne postoje opšte vrednosti, estetičke, etičke, itd. Postoje samo relativne. I u tom smislu, u prvom redu, nacionalizam jeste nazadnjaštvo. Treba biti bolji samo od svoga brata ili polubrata, ostalo me se i ne tiče. Skočiti malo više od njega, ostali me se ne tiču. To je ono što smo nazvali strah. Ostali čak imaju pravo da nas dostignu, da nas prestignu, to nas se ne tiče. Ciljevi nacionalizma uvek su dostižni ciljevi, dostižni jer su skromni, skromni jer su podli. Ne skače se, ne baca se kamena s ramena da bi se dostigao svoj sopstveni maksimum, nego da bi se nadigrali oni, jedini, slični a tako različni, zbog kojih je igra i započeta.

  Nacionalista se, rekosmo, ne boji nikog, osim svog brata. Ali od njega se boji strahom egzistencijalnim, patološkim: pobeda izabranog neprijatelja jeste njegov apsolutni poraz, ukidanje njegovog bića. Pošto je strašljivac i nikogović, nacionalista ne ističe sebi više ciljeve. Pobeda nad izabranim neprijateljem, onim drugim, jeste apsolutna pobeda. Stoga je nacionalizam ideja beznađa, ideologija mogućne pobede, zagarantovana pobeda, poraz nikad konačan. Nacionalista se ne boji nikoga, «nikoga do Boga», a njegov bog jeste bog po njegovoj meri, bledi rođak Žil, negde za nekim drugim stolom, njegov brat rođeni, isto toliko nemoćan kao i on sam, «ponos porodice», porodični entitet, svesni i organizovani deo porodice i nacije – bledi, blesavi rođak.

  Rekli smo, dakle, biti nacionalista znači biti individuum bez obaveze. «To je kukavica koja ne želi da prizna svoj kukavičluk; ubica koji potiskuje svoju naklonost ka ubistvu, nemoćan da je sasvim priguši a koji se, ipak, ne usuđuje da ubije, osim iz potaje ili anonimnosti gomile, ili u nekakvom pravednom ratu. Nezadovoljnik koji u mirnodopsko vreme ne usuđuje da se pobuni iz straha od konsekvenci svoje pobune» - slika i prilika citiranog Sartrovog antisemite. I odakle, pitamo se, taj kukavičluk, to opredeljenje, taj zamah nacionalizma u naše doba? Pritisnut ideologijama, na marginama društvenog kretanja, zbijen i izgubljen među konfrontiranim ideologijama, nedorastao individualnoj pobuni, jer mu je ona uskraćena, individuum se našao u procepu, u praznini, ne učestvuje u društvenom životu a društveno biće, individualista a individualnost mu uskraćena u ime ideologije, i šta mu preostaje drugo nego da svoje društveno biće traži drugde? Nacionalista je refulirani individualista, nacionalizam je refulirani (kolektivni) izraz tog i takvog individualizma, ideologija, i antiideologija 2. #2
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano

  Ma more ne serri... Nacionalista je covek koji voli svoju naciju. Srpski globalista je covek koji iznad svega mrzi svoju naciju. Ko je ovde bolestan?

 3. #3
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.452
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano

  Ауууууу БеГе5(5 није прелазна
  оцена ни на једном факултету), ааааааааауууууууу
  човече па Ти патиш од тешког облика ЛОГОРЕЈЕ (а то
  је клиничка сраћка на уста).
  која се
  испољава тако што кад узмеш ваѕдух да нешто кажеш о
  некој једноставној ствари НИКО НЕ МОЖЕ ДА ТИ
  ИСКЉУЧИ ПОЈАЧАЛО, познати су ми такви штребери са
  факултета који фолирају "знање".

  1. Да ли су Твоје шкработине уперене против
  Циониста???

  2. Ти уопште не знаш шта је ПАРАНОЈА, али Ти то
  не смета да објашњавајући сопствено незнање
  испишеш стотине бесмислених редова ПОКАЗУЈУЋИ
  ДА СВОЈЕ НЕИСТОМИШЉЕНИКЕ, ДА НЕШТО ИЛИ НЕКОГА МРЗИШ !

  3. Ти очигледно ниси из ових крајева, јер не каже
  се "ЛИЦИТАРСКО СРЦЕ" већ "ЛИЦИДЕРСКО СРЦЕ", осим
  ако си се управо вратио са неке
  лицитације. :shock: :shock: :shock:

 4. #4
  Domaćin commodore (avatar)
  Učlanjen
  17.01.2005.
  Lokacija
  Ambasada
  Poruke
  4.285
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano

  Momce, tvoja meta je negde u siprazju...
  ...

  Sartrov Zil je bio SOVINISTA.

  da je skakao na pomen Francuza, onda bi bio NACIONALISTA...

  uf...

  jos jedan nadobudni...
  koji ne zna elementarne stvari...

  nek mu neko objasni, molim vas... Nexuse, Duse, neko...

  ziloti, samo ne vi, ko Boga vas molim...

 5. #5
  Domaćin Tex707 (avatar)
  Učlanjen
  31.07.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Belgrade, RS
  Poruke
  4.448
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio commodore
  <snip>
  nek mu neko objasni, molim vas...
  <snip>
  Plasim se da merodavni, koji su dovoljni autoriteti da to objasne, ne ucestvuju na ovom forumu...

 6. #6
  Domaćin Zarathustra (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.679
  Reputaciona moć
  102

  Podrazumevano Re:

  Ma vidite da se covek razume i u temu nacionalizma i paranoje. Znaci on je multidisciplinaran !

  Jacques Lacan je rekao: "Svi smo mi pomalo paranojici"


  Ma sta ja pisem gluposti.....uf imam cudan osecaj da me neko posmatra :? Big Brother is watching me !

 7. #7
  Zainteresovan član Kojot (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2003.
  Poruke
  277
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano

  Pitam se da li je ovaj dbil što je postovao ovo makar pročitao ove bljuvotine.. Možete pretpostaviti čijih je ruku nedelo ovaj odlomak tekstića........................ Samo me zanima zašto nikada ništa u lošem kontekstu ne napisa o jevrejskom nacionalizmu.. Prema njemu su sve nacije ništavne, sem njegove... realan utisak koji možete steći čitanjem njegovih nedela..

  A ovi koji se pale na to, i na isti način šklopoću o nacionalizmu.... dijagnoza je jasna-govore o svojim bolestima.

  Dg:
  paranoid schisophrenia

  dr.kojot

 8. #8
  Domaćin Zarathustra (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.679
  Reputaciona moć
  102

  Podrazumevano Re:

  E, setio sam se, izostavio si jedan pasus i par "bitnih" stvari:

  "Nacionalizam je ustvari opsesivna neuroza paranoidnog oblika koja se ogleda kod pojedinca u stalnom ponavljanju istog. U potiskivanju onanije kroz zapaljive politicke govore i hiperaktivnosti on to kompenzuje za katedrom na kojoj govori. Pokreti su mu ubrzani i odsecni sto mu u odredjenim trenucima daju izgled zene u propuklosti glasa i brzoj motorici jezika. A sve je to povezano sa potiskivanjem trauma i seksualnosti iz detinjstva, te obrnutog Edipalnog kompleksa prema ocu sto nacionalistu cini latentnim homoseksualcem, gde svoju skrivenu ljubav ovaj put simbolicno ispoljava prema "Ocu nacije" ili "bogu". Agresivni istupi nacionaliste prema neprijateljima nacije odnose se na mehanizam duple negacije i invertovane ljubomore, tako da on skriveno rezonuje: "Volim ga" sto paranoik preobraca u svoju suprotnost i pretvara u "Mrzim ga" gde kroz stepen: "On me mrzi", dovodi do paranoikove konacne racionalizacije simptoma "Ja ga mrzim, jer me on mrzi". Prema tome nacionalista se drzi u stalnoj poslusnosti u nesvesnom strahu od kazne "Velikog Oca" koji preti "kastracijom falusa" dok se paranoik brani ponavljanjem rituala "ljubavi i zahvalnosti prema Velikom ocu i patriji (Nedosezljivoj Majci)". Primer za to su himne, sluzbe, ceremonije, dogme....

  Zvuci poznato ? Sounds familiar, cika shrink ? Radila malo knjizica "Nelagodnost u kulturi" :wink:

  Jel mogu da pogodim sta si ti po zanimanju ??.... hmmmm let me guess....PSIHIJATAR

  Jel ti u rodu nesto dodje Sigmund Freud i egzistencijalisticka skola psihoanalize ?

  Zaista si ga nabiflao i smuljao sa Sartreom nema sta orden

  Streb :wink: streb :wink: streb :wink: streb

 9. #9
  Domaćin migud (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.186
  Reputaciona moć
  78

  Podrazumevano Re: Nacionalizam je, pre svega, paranoja...

  Citat Original postavio BG5
  Nacionalizam je, pre svega, paranoja...

  Pa, evo ti malo 'paranoje:

  AVE SERBIA


  Tvoje sunce nose sad na zastavama,
  Ti zivis u besnom ponosu sinova;
  Tvoje svetlo nebo poneli smo s nama,
  I zore da zrace na putima snova.

  Jos si uz nas, sveta majko, koju muce;
  Sve su tvoje munje u maceva sevu,
  Sve u nasoj krvi tvoje reke huce,
  Svi vetri u nasem osvetnickom gnevu.

  Mi smo tvoje bice i tvoja sudbina,
  Udarac tvog srca u svemiru. Vecna,
  Tvoj je udes pisan na celu tvog sina,
  Na mac njegov rec ti strasna, neizrecna.

  Mlekom svoje dojke nas si otrovala,
  U bolu i slavi da budemo prvi;
  Jer su dva blizanca sto si na svet dala-
  Mucenik i heroj, kap suze i krvi.

  Ti si znak na nebu i svetlost u noci,
  Kolevko i grobe, u odeci sunca;
  Ti si gorki zavet stradanja i moci,
  Jedini put koji vodi do vrhunca.

  Mi smo tvoje trube pobede, i vali
  Tvog ognjenog mora i suncanih reka;
  Mi smo, dobra majko, oni sto su dali
  Svagda kaplju krvi za kap tvoga mleka.

 10. #10
  Domaćin migud (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.186
  Reputaciona moć
  78

  Podrazumevano

  Hej, vi, muslimancici (bosanci, bosnjaci, alieni...), a gde je vama narodna poezija, gde su vam lirska i epska dela od pre par vekova? To je jedan od najboljih dokaza da ste izrod bez proslosti. U stvari, imate vi proslost, ali ste se odrekli iste.

 11. #11
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano

  Citat Original postavio King 7
  Ma more ne serri... Nacionalista je covek koji voli svoju naciju. Srpski globalista je covek koji iznad svega mrzi svoju naciju. Ko je ovde bolestan?
  Потписујем!!!

  А исплати ли се читати текст. Мислим, може ли послужити као извор инспирације, има ли неки добар бисер, или се не вреди смарати читањем

 12. #12
  Primećen član
  Učlanjen
  27.11.2003.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  765
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano

  Nacionalizam je pre svega bolest koju treba leciti!Svaki nacionalista je bolestan covek i kao takvog ga treba shvatiti i izleciti ako je moguce,jer ta populacija je izuzetno istraumirana i9 iskompleksirana!

 13. #13
  Domaćin commodore (avatar)
  Učlanjen
  17.01.2005.
  Lokacija
  Ambasada
  Poruke
  4.285
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano

  Citat Original postavio zox
  Nacionalizam je pre svega bolest koju treba leciti!Svaki nacionalista je bolestan covek i kao takvog ga treba shvatiti i izleciti ako je moguce,jer ta populacija je izuzetno istraumirana i9 iskompleksirana!
  da... budale... vole svoje roditelje, porodicu, komsije, kraj, grad, region, drzavu, crkvu, obicaje, tradiciju, umetnost i kluturu, predanje, jezik, narod... I to ih vole VISE nego Hollywood, Disneyworld, Mc Donalds, NBA... divljaci... neguju svoju nacionalnu posebnost U ODNOSU NA ANGLOSAKSONSKI svet... ILI KELTSKO-ROMANSKI... ili ISLAMSKO-SEMITSKI...
  ...
  stvarno ih treba istrebiti...
  kako si ti u pravu... covece...

 14. #14
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano

  Citat Original postavio zox
  Nacionalizam je pre svega bolest koju treba leciti!Svaki nacionalista je bolestan covek i kao takvog ga treba shvatiti i izleciti ako je moguce,jer ta populacija je izuzetno istraumirana i9 iskompleksirana!

 15. #15
  Domaćin etotako (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2004.
  Lokacija
  San Gwann
  Poruke
  3.506
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  samo da u prolazu kažem da reagujete kao demoni na egzorcizam...

  ali vratiću se da dopišem...

 16. #16
  Domaćin etotako (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2004.
  Lokacija
  San Gwann
  Poruke
  3.506
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Duh Sekire
  Citat Original postavio King 7
  Ma more ne serri... Nacionalista je covek koji voli svoju naciju. Srpski globalista je covek koji iznad svega mrzi svoju naciju. Ko je ovde bolestan?
  Потписујем!!!

  and stay tuned!

 17. #17
  Domaćin etotako (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2004.
  Lokacija
  San Gwann
  Poruke
  3.506
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio migud
  Hej, vi, muslimancici (bosanci, bosnjaci, alieni...), a gde je vama narodna poezija, gde su vam lirska i epska dela od pre par vekova? To je jedan od najboljih dokaza da ste izrod bez proslosti. U stvari, imate vi proslost, ali ste se odrekli iste.
  mržnja vrišti iz tebe... jesi li ti hrišćanka uopšte?

 18. #18
  Domaćin etotako (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2004.
  Lokacija
  San Gwann
  Poruke
  3.506
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio eremita
  Ауууууу БеГе5(5 није прелазна
  оцена ни на једном факултету), ааааааааауууууууу
  човече па Ти патиш од тешког облика ЛОГОРЕЈЕ (а то
  је клиничка сраћка на уста).
  која се
  испољава тако што кад узмеш ваѕдух да нешто кажеш о
  некој једноставној ствари НИКО НЕ МОЖЕ ДА ТИ
  ИСКЉУЧИ ПОЈАЧАЛО, познати су ми такви штребери са
  факултета који фолирају "знање".
  Sada je jasno da nisi uspeo da završiš fakultet i da je to jedan od izvora gneva prema knjigama i znanju...
  siroma eremita...

 19. #19
  Domaćin etotako (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2004.
  Lokacija
  San Gwann
  Poruke
  3.506
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Kojot
  Možete pretpostaviti čijih je ruku nedelo ovaj odlomak tekstića........................
  pa-pa-pa-paranoja

 20. #20
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano

  Citat Original postavio etotako
  samo da u prolazu kažem da reagujete kao demoni na egzorcizam...

  ali vratiću se da dopišem...
  Па неки нас "србенде" и сматрају демонима.
  Ево пар примера:

  Matori zlikovac se bar do sada drzao u senci sada otvoreno sedi pored ubica i mafijasa.
  Svakome prema zaslugama bez pardona za bilo koga.
  Ne moze patrijarhu koji nije patrijarh nego nacelnik generalstaba funkcija biti plast ispod kojeg ce skrivati svoje zle radnje. Eraserhead, LDFovac (liberalni demokrata)

  A sto se Krajine tice, ona nikada nije trebalo da postoji. Eraserhead, LDFovac (veliki humanista)

  Upravo tako, ako su narodi(vasljiva plemena) na balkanu nespsoobni da sami o sebi vode racuna onda im treba ili uslovljavanjuima odrediti pravac ili im postaviti sefa kao u Bosni koji ce svaku njihovu umobolnu odluku moci da sankcionise. Eraserhead, LDFovac

  Ovo vasljivo pleme kada dokaze da je civilizovano nece vise biti tako nazivano, a sve dok nastavi da provodi svoje godine kao sto je provelo prethodnih 200 sa punim pravom se kvalifikuje za takav epitet. To sto neke od Vas to toliko pogadja je znak da ne umete da razvojite dobro od loseg i da se indetifikujete sa najgorim osobinama drustva u kome zivite umesto da ih menjate. Eraserhead, LDFovac

  Kada balkanska bezrepa stoka pocne da se ponasa civilizovano, kada prestane da se kolje i sahranjuje svakih 50 godina, kada prestane da slavi mediokritete, debile i zlocince kao vrhunske umove, kada pocnu da cene obrazovanje i uspeh, kada prestanu da kisele kupus po podrumima zgrada i setaju po prljavim ulazima i da idu na 15 sprat peske jer su pokvareni liftovi, kada prestanu da istresaju mrve kroz prozor, kupaju se nedeljom i peru zube samo pre izlaska u grad( ili ni tada) onda ce zasluziti da dobije neki drugi epitet. Eraserhead, LDFovac


  А о Житијима другог великог мудраца мондијализма више на теми о Србима и антисрбима.

 21. #21
  Domaćin migud (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.186
  Reputaciona moć
  78

  Podrazumevano

  Citat Original postavio etotako
  Citat Original postavio migud
  Hej, vi, muslimancici (bosanci, bosnjaci, alieni...), a gde je vama narodna poezija, gde su vam lirska i epska dela od pre par vekova? To je jedan od najboljih dokaza da ste izrod bez proslosti. U stvari, imate vi proslost, ali ste se odrekli iste.
  mržnja vrišti iz tebe... jesi li ti hrišćanka uopšte?

  Seko, batali... Ti ustala na levu nogu, ja spavala samo 5 sati, ti trenutno ispoljavas nervozu, ja malaksalost... I, da, hriscanka sam, i ne znam da mrzim, a ovo je internet, ispoljavas se u datom trenutku onako kako stvari teku ili kako se osecas (npr. ako ustanes na levu nogu), stoga, ne daj se obmanuti... Pozdrav!

 22. #22
  Zainteresovan član Kojot (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2003.
  Poruke
  277
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano

  Ova tema je nezakonita i ilegalna.. A onaj ko je ovde kopirao dotičan deo (ne)dela, odgovoran je za kršenje zakona o autorskim pravima. Ipak, kish nije pisao pod gnu licencom, i odakle vam pravo da objavljujete tuđa (ne)dela?

  :wink:

 23. #23
  Iskusan BG5 (avatar)
  Učlanjen
  18.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.157
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano

  Citat Original postavio commodore
  Momce, tvoja meta je negde u siprazju...
  ...

  Sartrov Zil je bio SOVINISTA.

  da je skakao na pomen Francuza, onda bi bio NACIONALISTA...

  uf...

  jos jedan nadobudni...
  koji ne zna elementarne stvari...

  nek mu neko objasni, molim vas... Nexuse, Duse, neko...

  ziloti, samo ne vi, ko Boga vas molim...

  Budi ISKREN i priznaj da mrzis albanski narod.Ja do sada u zivotu nisam sreo srpskog nacionalistu koji ne mrzi albanski narod.

 24. #24
  Domaćin Zarathustra (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.679
  Reputaciona moć
  102

  Podrazumevano Re:

  Ma ne, sta ste se svi naprzili na tekst ovog tipa sto je postovao. Mislim vidite da ne moze da ponovi svoj spisateljski "podvig" iz prvog posta. Ja mogu da se kladim da bas i nije u stanju da diskutuje na ovu temu, nego je jadne ljude zblanuo svojim galimatijasom reci (pr. radi paroksizam ) radi odavanja utiska visokoparnosti , a onda poleti i neko "LICITARSKO SRCE", uppp ops: ....

  Mislim, ja bih pitao doticnog posiljaoca posta da li je citao knjigu "Sopstvo" od Jacques Lacana koja mnogo vise govori o paranoji ? A to sto se tice nacionalizma, otvoriti "Recnik" M.Vujaklija i pogledati sta pise pod nacionalizam !

  Dovidjenja !

 25. #25
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.452
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano

  Citat Original postavio commodore
  Momce, tvoja meta je negde u siprazju...
  ...

  Sartrov Zil je bio SOVINISTA.

  da je skakao na pomen Francuza, onda bi bio NACIONALISTA...

  uf...

  jos jedan nadobudni...
  koji ne zna elementarne stvari...

  nek mu neko objasni, molim vas... Nexuse, Duse, neko...

  ziloti, samo ne vi, ko Boga vas molim...

  Нека свако брине о себи...
  нека свако чува друге од себе...
  а нас ће чувати Бог.

Slične teme

 1. rekvijem za snove i paranoja u las vegasu
  Autor mirkoal u forumu Film i video
  Odgovora: 19
  Poslednja poruka: 25.04.2010., 18:45
 2. Ljubavna paranoja...
  Autor Chovechuljak u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 80
  Poslednja poruka: 02.11.2009., 00:07
 3. Paranoja
  Autor SiIent Bob u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 100
  Poslednja poruka: 01.07.2008., 09:35
 4. Paranoja
  Autor princeza_paulina u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 130
  Poslednja poruka: 18.07.2007., 13:18
 5. Paranoja od 2500+ MHz
  Autor Pandemonium u forumu Hardver
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 22.11.2004., 13:01

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •