hoce li biti krvoprolica u Crnoj Gori
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Tema: hoce li biti krvoprolica u Crnoj Gori

 1. #1
  Primećen član
  Učlanjen
  21.07.2005.
  Poruke
  953
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano hoce li biti krvoprolica u Crnoj Gori

  JAVNI RADOVI SPCč OD CETINJA DO RUMIJE
  Amgilohije, bič božji

  I ova priča ima dramski zaplet: propada nastojanje srpskog mitopolita sa Cetinja da crnogorskog premijera oblikuje u roba božjega. A bilo je dobro krenulo.
  "Ako je crkva kome dala šansu, dala je Milu Đukanoviću, ali nijesmo znali da je on ateista" - jadao se, februara 2002. godine, Amfilohije na televiziji Studio B.
  Bilo je to kada je Đukanović otvoreno najavio crnogorsku nezavisnost. I naravno, Srpska crkva uzvratila je žestoko - optužbom o ateizmu. "Ateisti ne mogu da shvate da se sijalicom ne može reformisati sunce", cinično je prigovarao Amfilohije. Da stvar nije naivna, znaju upućeni u "moderne" stavove srpskog patrijarha Pavla, da Srbin ne može biti ateista: "Kažu:'Ja sam Srbin', a Srbin nekršten ne biva".
  Što se Srpske crkve tiče - sve je jasno. Ali, nije riječ samo o negiranju nacije. Ulog je veći - Crna Gora. Najavu povratka njene nezavisnosti Amfilohije i Srpska crkva podnijeti ne mogu. Zato su naumili da spriječe taj naum. Po svaku cijenu, čak i provociranjem sukoba: slučaj Rumija samo je dio scenarija.
  U ponedjeljak, prvog avgusta, ističe rok koji je Ministarstvo uređenja prostora dalo mitropolitu da ukloni limenu građevinu sa Rumije, nezakonito postavljenu uz pomoć Vojske SICG. Ali, mitropolitu je to ispod časti: "Zamislite, ministar od mitropolita traži da ruši hram". On još i prijeti državi: Rušite vi, ja neću. Ali, ako to uradite - biće nove nesreće.
  Svejedno: crnogorskom državnom rukovodstvu nema uzmicanja. Ne samo zbog toga što je sa trona sv. Petra Cetinjskom mitropolit Amfilohije svjetovnoj vlasti, jedne građanske države, postavio ultimatum, već i zbog ekstremnog ostvarivanja strategije stvaranja "države u državi" u čemu SPC ima otvorenu podršku Vojske.
  Demokrata svjetskog ranga Budimir Dubak je to formulisao ovako: Amfilohije će podizati hramove gdje hoće, neće tražiti odobrenje za to - ni vlasti, ni opozicije!
  Svrstavanjem u isti koš crnogorske vlasti i albanskih ekstremista na Kosovu, Amfilohije je ogolio namjere: sam priznaje da je limenu crkvu, kao odgovor, poperio na Rumiju, "u neposrednoj blizini Kosova i Metohije, na kojima su tamošnji teroristi, na žalost sunarodnici poslanika Bardhija, srušili za posljednjih šest godina 150 pravoslavnih hramova".
  Eto: sad je limena crkva instalirana na kultnom mjestu vjekovnog susreta tri vjeropispovijeti - da iritira Albance. Iz političkih, a ne vjerskih razloga. Vidljivo je to iz činjenice što Amfilohije poimenice proziva poslanika Bardija i apostrofira njegovu nacionalnost.
  Amfilohije okom, Matija Bećković skokom.
  Da bi osokolio mitropolita Bećković poručuje da su "bogomolje do sada rušene samo u ratu". Kad je tako, neka pjesnik objasni: u kom ratu su zapaljene džamije u Beogradu i Nišu? U Banjaluci nije bilo ratnih dejstava a srušeno je svih 16 džamija i pet tubeta, među njima i Ferhadija koja je bila pod zaštitom UNESCO-a.
  Gvozdena je logika srpskih nacionalista ovog tipa: nikako da spriječe paljevinu vjerskih objekata koji nijesu njihovi, a tako se trude da osvoje teritorije koje su zajedničke. Kao vrh Rumije.
  Zato ponedjeljak - kada je rok za uklanjanje crkve - neće biti test samo za dobru volju mitropolita Amfilohija, za spremnost državnih organa Crne Gore, već i za Vojsku SCG od koje je ministar Borisav Vučinić, po istom postupku kako je to završeno za Amfilohija, tražio helikopter za uklanjanje limenke.
  General Paskaš nema mnogo manevarskog prostora - odbije li da ustupi helikopter crnogorskog vlasti, nedvosmisleno će potvrditi da su Miloševićeve vojne struktutre ostale nedemontirane i da su i dalje u službi protiv Crne Gore. Eto posla za Vrhovni vojni savjet, za Marovića i Vujanovića. I Tadića, dakako.
  Da li je Amfilohije ono što govori Vladimir Popović - Sedmi bataljon u mantiji? Time bi i njegova limena crkva na Rumiji, bila - karaula. A to mjesto vjekovnog okupljanja pripadnika tri vjere i Karadžić bi izabrao da locira - topove.
  Popović je u Insajderu rekao za Amfilohija: "On upravlja crkvom, on ima najviši čin među vladikama. Pošto je SPC pre desetak godina postala jedna paramilitarna organizacija kojom upravljaju ziloti koji su u međuvremenu kroz ove ratne godine postali oficiri SPC, on ima najviši čin - to je čin pukovnika".
  Paskaš će ubzo morati da odgovori na pitanje: Kako je moguće protiv Crne Gore obezbijediti vojne helikopere, uvijek kada treba počiniti zločin: kako prilikom atentata na lidera srpske opozicije u Budvi, Vuka Draškovića, tako i sada?
  Da je sve delikatno, govore Amfilohijeve riječi upućene crnogorskom premijeru da će uklanjanje crkve biti "sijanje mržnje" i "zagađenje duše".
  To je ona ista Amfilohijeva duša koju je ispunjavao ratnički duh Radovana Karadžića, najtraženijeg haškog bjegunca. "U ovom trenutku, našu dušu čuvaju - kao što je naš jezik čuvao i sačuvao Vuk Karadžić - jedan njegov prezimenjak sa Plavšićkom, novom kosovskom djevojkom, sa Krajišnikom. Jer su ove noći krenuli svetolazarevskim putem".
  Zbog poređenja Biljane Plavšić sa novom kosovskom djevojkom koja bi rada žrtvovala šest milona Srba radi stvaranje velike Srbije, Ilija Radulović tadašnji potrepdsjednik SPO ovako je doživio Amfilohija: "Crna mu je misao i crnja mu je duša od njegove mantije i zato ga doživljavam kao Mefista u mantiji. Satana se oblači u mnoge haljine, ali nisam znao da mu je omiljena boja crna i da se najčešće javlja u crnim mantijama".
  Nije se onda čuduti što Srpska crkva nije osudila ratne zločine, a što njihove počinioce štiti i glorifikuje kao srpske heroje. Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte je prilikom posjete zvaničnoj Podgorici uz ocenu da Crna Gora sarađuje sa Sudom, izjavila: "Veoma je loše ako se u jednoj zemlji neka organizacija, pa makar to bila i Crkva, nalazi van svake kontrole i ako do nje ne može da dopre vlast. Posebno, ako je ta organizacija uključena u političke djelatnosti i ako se bavi skrivanjem optuženih za ratne zločine".
  Smjesta je reagovao Amfilohije kontra optužbom tužioca da poziva na linč i kontrolu crkve. "Radovan Karadžić se krije u mojim molitvama", mudrovao je Amfilohija na TV BK, decembra 2003. A onda u NIN-u dopunio: "Karadžić je čistih ruku". Karadžićevu majku Jovanku svrstao je u rang majke Jugovića i Jevrosime. "Tamo gdje su one i majka vladike Rada Tomova, Gospod će upokojiti i majku Jovanku".
  Političku aktivnost krunisao je posjetom Miloševiću u Centralnom zatvoru kada mu je poklonio - jevanđelje. Godinu kasnije, posjetio je Miloševića u Hagu.
  Znao je Amfilohije da je Milošević ateista. Toliko o "zagađenju duše".
  SPC ne odustaje od "svesrpskog jedinstva" i "zaokruženog životnog prostora". Propali Memorandumski program usred ratnog poraza, nastavljaju kao svoj. "Crkveno temeljno uporište je u onim polititičkim i društvenim strukturama i pojedincima koji pružaju najsnažniji otpor suočavanju Srbije sa nedavnom prošlošću, odnosno s odgovornošću Srbije za rat i koji svoj legitimitet, odnosno društveni autoritet još od pre petog oktobra temelje u etnonacionalizmu i privrženosti projektu svesrpskog ujedinjenja", tačno stoji u analizi Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.
  Još od crkveno-političkog skupa u manastiru Maine 2001. godine, Srpska crkva je preuzela ulogu stožera pristalica zajedničke države. Velikodostojnici SPC održavanje zajedničke države ističu kao politički prioritet crkve. Sredinom januara 2005. godine, u manastiru Dajbabe, uz javni blagoslov mitropolita Amfilohija, održano je Vijeće narodnih skupština koje je usvojilo deklaraciju o zaštiti zajedničke države, crkve i jezika. Identičnu deklaraciju usvojio je i Pokret za državnu zajednicu na osnivačkoj skupštini.
  Crkva je imala odlučujući uticaj u formiranju i oblikovanju Pokreta za državnu zajednicu.
  "Secite vi meni obe noge ako taj Amfilohije veruje u Boga" govorio je čuveni arhitekta i humanista Bogdan Bogdanović, zgranut nad činjenicom da se Amfilohije (kao i mnogi iz Srpske crkve) ne bavi crkvom već politikom.
  Istraživanja javnog mnjenja su jasna: Srpska pravoslavna crkva okuplja danas gotovo sve one institucije, grupe i političare koji su od početka bili u velikodržavnom projektu. Razjedninjena srpska opozicija u Crnoj Gori objedinjena je pod zvonom SPC. Zato je retorika podignuta na kub: "Pogrom", "počeo teror", "Đukanović spreman da zapali Crnu Goru" - samo je dio već viđenog.
  Ako je pritvaranje Blagoja Tapuškovića "osjećajnog i iskrenog, ali vrlo bolesnog", čelnika nevladine organizacije koji prijeti albanskim poslanicima - pogrom Srba, onda je opozicija zaputila putem koji ne vodi u Evropu. Valjalo bi da Havijeru Solani objasne: kako su to Albanci "divljaci", Crnogorci "komunističke splačine" i "Brozova kopilad" a Amerikanci "teroristi".
  Podsjetimo se devedesetih: razgradnja zemlje počela je ubitačnom pričom o genocidu, ustašama i mudžahedinima, a završila stvarnim genocidom u Srebrenici.
  Prijetnja miru u Crnoj Gori je prirodno zatvaranje kruga. U tome je asistirala i crnogorska vlast. Uostalom, Amfilohije ne bi mogao da godinama ponižava državne organe i devastira kulturnu baštinu, da to neko u vlasti nije tolerisao. Toliko se bahato ponašao da je čak i državnim delegacijama sprečavao da obiđu vjerske objekte ili, princu Nikoli, da posjeti grob svojih predaka.
  Od duhovnika koji je pod svod svetog Cetinjskog manastira uvodio naoružane Arkanove horde, koji je guslao protiv nevjernika u "ratu za mir" nije se bolje moglo očekivati. Mitropolit je riješio da postane umjesto Miloševića vožd u Crnoj Gori. Uz pomoć Vojske, a kako bi drugačije.
  No, isti princip ne važi za sve teritorije na koje su velikosrbi bacili oko. Ili, kako bi to prokomentarisala Olivera Milosavljević, naučnica iz Beograda: "Za Kosovo je jedino istorijski princip bio demokratski, za Srbe u Hrvatskoj etnički, za Srbe u BiH katastaraski, za Dubrovnik su argumenti traženi u kratkoj pripadnosti Hrvatskoj, za Vojvodinu opet etnički, za Zadar, Karlovac, Vukovar... argumenti nijesu ni traženi".
  Kao, ni za Crnu Goru.

  Radikalni nacionalizam do ekstremizma

  "Srž problema u slučaju Crne Gore je odnos SPC i državnih vlasti Crne Gore, koje SPC ne priznaje, smatrajući Crnu Goru bezrezervno srpskim etničkim prostorom. Dosledno, ona negira samo postojanje Crnogorske pravoslavne crkve", ističe se u analizi Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije.
  Posebno se naglašava politička uloga mitropolita Amfilohija: "Ono što bitno karakteriše politički angažman mitropolita Amfilohija (Radovića) to je radikalni nacionalizam i do ekstrema doveden govor mržnje, uz često skliznuće u elementarnu nepristojnost, pa i vulgarnost. Takođe, političku ulogu sa položaja sveštenika, mitropolit Amfilohije vrši neprikriveno i direktno".

  Branko VOJIČIĆ  [/b] 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  03.08.2005.
  Poruke
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano ma nemoj, koje krvoproliche... doche chu rusi i svih usmire.

  milo sa bicherom i ko prodali su kombinat aluminija u Podgorice rusiama. oficielno je bilo super - tu je tebi i drushtvo sa rusima, i ulivanje ruskog kapitala u crnugoru, i ekologija... nek narod ne da sebe na prevaru - neche biti aluminija, ni radnih mesta, ni ekologije. ko ne veruje, mogu da predlazhem pogledati na mesto u Rumuniji - Aradija - shto su rusi uradili tamo. podgorica je uvek imala konkurenciju sa Aradijom - pa zasad neche biti konkurencije. ovi rusi iz rusala jesu kupci - al nisu menedzheri - chekachu dok ne pojavise sledechi kupac za KAP - pa onda che sve prodati za bolje pare... jadna-jadna Crnagora...

 3. #3
  Obećava
  Učlanjen
  19.04.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  59
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano

  Jadan tekst coveka zaslepljenog mrznjom!
  Komentarisati "to" znaci spustati se na nivo "ljudske kaljuge"!
  Iskreno se nadam da ce se u molitvama Preosvecenog
  mitropolita Amfilohija naci mesta i za ovakve nadahnute tekstopisce.To im je zaista preko potrebno.

 4. #4
  Početnik
  Učlanjen
  08.06.2005.
  Poruke
  36
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: hoce li biti krvoprolica u Crnoj Gori

  Citat Original postavio vispak
  JAVNI RADOVI SPCč OD CETINJA DO RUMIJE
  Amgilohije, bič božji

  I ova priča ima dramski zaplet: propada nastojanje srpskog mitopolita sa Cetinja da crnogorskog premijera oblikuje u roba božjega. A bilo je dobro krenulo.
  "Ako je crkva kome dala šansu, dala je Milu Đukanoviću, ali nijesmo znali da je on ateista" - jadao se, februara 2002. godine, Amfilohije na televiziji Studio B.
  Bilo je to kada je Đukanović otvoreno najavio crnogorsku nezavisnost. I naravno, Srpska crkva uzvratila je žestoko - optužbom o ateizmu. "Ateisti ne mogu da shvate da se sijalicom ne može reformisati sunce", cinično je prigovarao Amfilohije. Da stvar nije naivna, znaju upućeni u "moderne" stavove srpskog patrijarha Pavla, da Srbin ne može biti ateista: "Kažu:'Ja sam Srbin', a Srbin nekršten ne biva".
  Što se Srpske crkve tiče - sve je jasno. Ali, nije riječ samo o negiranju nacije. Ulog je veći - Crna Gora. Najavu povratka njene nezavisnosti Amfilohije i Srpska crkva podnijeti ne mogu. Zato su naumili da spriječe taj naum. Po svaku cijenu, čak i provociranjem sukoba: slučaj Rumija samo je dio scenarija.
  U ponedjeljak, prvog avgusta, ističe rok koji je Ministarstvo uređenja prostora dalo mitropolitu da ukloni limenu građevinu sa Rumije, nezakonito postavljenu uz pomoć Vojske SICG. Ali, mitropolitu je to ispod časti: "Zamislite, ministar od mitropolita traži da ruši hram". On još i prijeti državi: Rušite vi, ja neću. Ali, ako to uradite - biće nove nesreće.
  Svejedno: crnogorskom državnom rukovodstvu nema uzmicanja. Ne samo zbog toga što je sa trona sv. Petra Cetinjskom mitropolit Amfilohije svjetovnoj vlasti, jedne građanske države, postavio ultimatum, već i zbog ekstremnog ostvarivanja strategije stvaranja "države u državi" u čemu SPC ima otvorenu podršku Vojske.
  Demokrata svjetskog ranga Budimir Dubak je to formulisao ovako: Amfilohije će podizati hramove gdje hoće, neće tražiti odobrenje za to - ni vlasti, ni opozicije!
  Svrstavanjem u isti koš crnogorske vlasti i albanskih ekstremista na Kosovu, Amfilohije je ogolio namjere: sam priznaje da je limenu crkvu, kao odgovor, poperio na Rumiju, "u neposrednoj blizini Kosova i Metohije, na kojima su tamošnji teroristi, na žalost sunarodnici poslanika Bardhija, srušili za posljednjih šest godina 150 pravoslavnih hramova".
  Eto: sad je limena crkva instalirana na kultnom mjestu vjekovnog susreta tri vjeropispovijeti - da iritira Albance. Iz političkih, a ne vjerskih razloga. Vidljivo je to iz činjenice što Amfilohije poimenice proziva poslanika Bardija i apostrofira njegovu nacionalnost.
  Amfilohije okom, Matija Bećković skokom.
  Da bi osokolio mitropolita Bećković poručuje da su "bogomolje do sada rušene samo u ratu". Kad je tako, neka pjesnik objasni: u kom ratu su zapaljene džamije u Beogradu i Nišu? U Banjaluci nije bilo ratnih dejstava a srušeno je svih 16 džamija i pet tubeta, među njima i Ferhadija koja je bila pod zaštitom UNESCO-a.
  Gvozdena je logika srpskih nacionalista ovog tipa: nikako da spriječe paljevinu vjerskih objekata koji nijesu njihovi, a tako se trude da osvoje teritorije koje su zajedničke. Kao vrh Rumije.
  Zato ponedjeljak - kada je rok za uklanjanje crkve - neće biti test samo za dobru volju mitropolita Amfilohija, za spremnost državnih organa Crne Gore, već i za Vojsku SCG od koje je ministar Borisav Vučinić, po istom postupku kako je to završeno za Amfilohija, tražio helikopter za uklanjanje limenke.
  General Paskaš nema mnogo manevarskog prostora - odbije li da ustupi helikopter crnogorskog vlasti, nedvosmisleno će potvrditi da su Miloševićeve vojne struktutre ostale nedemontirane i da su i dalje u službi protiv Crne Gore. Eto posla za Vrhovni vojni savjet, za Marovića i Vujanovića. I Tadića, dakako.
  Da li je Amfilohije ono što govori Vladimir Popović - Sedmi bataljon u mantiji? Time bi i njegova limena crkva na Rumiji, bila - karaula. A to mjesto vjekovnog okupljanja pripadnika tri vjere i Karadžić bi izabrao da locira - topove.
  Popović je u Insajderu rekao za Amfilohija: "On upravlja crkvom, on ima najviši čin među vladikama. Pošto je SPC pre desetak godina postala jedna paramilitarna organizacija kojom upravljaju ziloti koji su u međuvremenu kroz ove ratne godine postali oficiri SPC, on ima najviši čin - to je čin pukovnika".
  Paskaš će ubzo morati da odgovori na pitanje: Kako je moguće protiv Crne Gore obezbijediti vojne helikopere, uvijek kada treba počiniti zločin: kako prilikom atentata na lidera srpske opozicije u Budvi, Vuka Draškovića, tako i sada?
  Da je sve delikatno, govore Amfilohijeve riječi upućene crnogorskom premijeru da će uklanjanje crkve biti "sijanje mržnje" i "zagađenje duše".
  To je ona ista Amfilohijeva duša koju je ispunjavao ratnički duh Radovana Karadžića, najtraženijeg haškog bjegunca. "U ovom trenutku, našu dušu čuvaju - kao što je naš jezik čuvao i sačuvao Vuk Karadžić - jedan njegov prezimenjak sa Plavšićkom, novom kosovskom djevojkom, sa Krajišnikom. Jer su ove noći krenuli svetolazarevskim putem".
  Zbog poređenja Biljane Plavšić sa novom kosovskom djevojkom koja bi rada žrtvovala šest milona Srba radi stvaranje velike Srbije, Ilija Radulović tadašnji potrepdsjednik SPO ovako je doživio Amfilohija: "Crna mu je misao i crnja mu je duša od njegove mantije i zato ga doživljavam kao Mefista u mantiji. Satana se oblači u mnoge haljine, ali nisam znao da mu je omiljena boja crna i da se najčešće javlja u crnim mantijama".
  Nije se onda čuduti što Srpska crkva nije osudila ratne zločine, a što njihove počinioce štiti i glorifikuje kao srpske heroje. Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte je prilikom posjete zvaničnoj Podgorici uz ocenu da Crna Gora sarađuje sa Sudom, izjavila: "Veoma je loše ako se u jednoj zemlji neka organizacija, pa makar to bila i Crkva, nalazi van svake kontrole i ako do nje ne može da dopre vlast. Posebno, ako je ta organizacija uključena u političke djelatnosti i ako se bavi skrivanjem optuženih za ratne zločine".
  Smjesta je reagovao Amfilohije kontra optužbom tužioca da poziva na linč i kontrolu crkve. "Radovan Karadžić se krije u mojim molitvama", mudrovao je Amfilohija na TV BK, decembra 2003. A onda u NIN-u dopunio: "Karadžić je čistih ruku". Karadžićevu majku Jovanku svrstao je u rang majke Jugovića i Jevrosime. "Tamo gdje su one i majka vladike Rada Tomova, Gospod će upokojiti i majku Jovanku".
  Političku aktivnost krunisao je posjetom Miloševiću u Centralnom zatvoru kada mu je poklonio - jevanđelje. Godinu kasnije, posjetio je Miloševića u Hagu.
  Znao je Amfilohije da je Milošević ateista. Toliko o "zagađenju duše".
  SPC ne odustaje od "svesrpskog jedinstva" i "zaokruženog životnog prostora". Propali Memorandumski program usred ratnog poraza, nastavljaju kao svoj. "Crkveno temeljno uporište je u onim polititičkim i društvenim strukturama i pojedincima koji pružaju najsnažniji otpor suočavanju Srbije sa nedavnom prošlošću, odnosno s odgovornošću Srbije za rat i koji svoj legitimitet, odnosno društveni autoritet još od pre petog oktobra temelje u etnonacionalizmu i privrženosti projektu svesrpskog ujedinjenja", tačno stoji u analizi Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.
  Još od crkveno-političkog skupa u manastiru Maine 2001. godine, Srpska crkva je preuzela ulogu stožera pristalica zajedničke države. Velikodostojnici SPC održavanje zajedničke države ističu kao politički prioritet crkve. Sredinom januara 2005. godine, u manastiru Dajbabe, uz javni blagoslov mitropolita Amfilohija, održano je Vijeće narodnih skupština koje je usvojilo deklaraciju o zaštiti zajedničke države, crkve i jezika. Identičnu deklaraciju usvojio je i Pokret za državnu zajednicu na osnivačkoj skupštini.
  Crkva je imala odlučujući uticaj u formiranju i oblikovanju Pokreta za državnu zajednicu.
  "Secite vi meni obe noge ako taj Amfilohije veruje u Boga" govorio je čuveni arhitekta i humanista Bogdan Bogdanović, zgranut nad činjenicom da se Amfilohije (kao i mnogi iz Srpske crkve) ne bavi crkvom već politikom.
  Istraživanja javnog mnjenja su jasna: Srpska pravoslavna crkva okuplja danas gotovo sve one institucije, grupe i političare koji su od početka bili u velikodržavnom projektu. Razjedninjena srpska opozicija u Crnoj Gori objedinjena je pod zvonom SPC. Zato je retorika podignuta na kub: "Pogrom", "počeo teror", "Đukanović spreman da zapali Crnu Goru" - samo je dio već viđenog.
  Ako je pritvaranje Blagoja Tapuškovića "osjećajnog i iskrenog, ali vrlo bolesnog", čelnika nevladine organizacije koji prijeti albanskim poslanicima - pogrom Srba, onda je opozicija zaputila putem koji ne vodi u Evropu. Valjalo bi da Havijeru Solani objasne: kako su to Albanci "divljaci", Crnogorci "komunističke splačine" i "Brozova kopilad" a Amerikanci "teroristi".
  Podsjetimo se devedesetih: razgradnja zemlje počela je ubitačnom pričom o genocidu, ustašama i mudžahedinima, a završila stvarnim genocidom u Srebrenici.
  Prijetnja miru u Crnoj Gori je prirodno zatvaranje kruga. U tome je asistirala i crnogorska vlast. Uostalom, Amfilohije ne bi mogao da godinama ponižava državne organe i devastira kulturnu baštinu, da to neko u vlasti nije tolerisao. Toliko se bahato ponašao da je čak i državnim delegacijama sprečavao da obiđu vjerske objekte ili, princu Nikoli, da posjeti grob svojih predaka.
  Od duhovnika koji je pod svod svetog Cetinjskog manastira uvodio naoružane Arkanove horde, koji je guslao protiv nevjernika u "ratu za mir" nije se bolje moglo očekivati. Mitropolit je riješio da postane umjesto Miloševića vožd u Crnoj Gori. Uz pomoć Vojske, a kako bi drugačije.
  No, isti princip ne važi za sve teritorije na koje su velikosrbi bacili oko. Ili, kako bi to prokomentarisala Olivera Milosavljević, naučnica iz Beograda: "Za Kosovo je jedino istorijski princip bio demokratski, za Srbe u Hrvatskoj etnički, za Srbe u BiH katastaraski, za Dubrovnik su argumenti traženi u kratkoj pripadnosti Hrvatskoj, za Vojvodinu opet etnički, za Zadar, Karlovac, Vukovar... argumenti nijesu ni traženi".
  Kao, ni za Crnu Goru.

  Radikalni nacionalizam do ekstremizma

  "Srž problema u slučaju Crne Gore je odnos SPC i državnih vlasti Crne Gore, koje SPC ne priznaje, smatrajući Crnu Goru bezrezervno srpskim etničkim prostorom. Dosledno, ona negira samo postojanje Crnogorske pravoslavne crkve", ističe se u analizi Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije.
  Posebno se naglašava politička uloga mitropolita Amfilohija: "Ono što bitno karakteriše politički angažman mitropolita Amfilohija (Radovića) to je radikalni nacionalizam i do ekstrema doveden govor mržnje, uz često skliznuće u elementarnu nepristojnost, pa i vulgarnost. Takođe, političku ulogu sa položaja sveštenika, mitropolit Amfilohije vrši neprikriveno i direktno".

  Branko VOJIČIĆ  [/b]
  Ja neznam stvarno o kakvoj se to Anomaliji radi,al taj bradati nacionalista obucen nazalost u pogresnij odori gleda jos i u Crnoj Gori da poremeti mirne i harmonicne odnose medju narodima tamo.Sta ima da stoji tamo neka limena Crkva?Bar je grad sviju naroda i netreba takvim postupcima iritirati druge.Boze dragi,gde Srbi tu i problemi!! Daj opametite se vise!

 5. #5
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  U čemu je štos sa tom limenom zajеbancijom? Provokacija ili šta??? :shock:

 6. #6
  Početnik
  Učlanjen
  08.06.2005.
  Poruke
  36
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio jomini
  U čemu je štos sa tom limenom zajеbancijom? Provokacija ili šta??? :shock:
  Pa ti formulisi to kako hoces prijatelju al znamo u sta se sve moze pretvoriti ta limena crkva,iz svih onih proslih ratova izazvanih upravo takvim nekim banalnim provokacijama i glupostima.Ne treba nam vise to!

 7. #7
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Magarci. Kad nema frke, hajde da je napravimo. ALI MI SMO VEĆ U FRCI, TAKO DA JE OVAJ GEST SA CRKVOM (ako to tako mogu nazvati) BLAGO REČENO IDIOTIZAM made in Serbia.

 8. #8
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.466
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano

  Citat Original postavio jomini
  Magarci. Kad nema frke, hajde da je napravimo. ALI MI SMO VEĆ U FRCI, TAKO DA JE OVAJ GEST SA CRKVOM (ako to tako mogu nazvati) BLAGO REČENO IDIOTIZAM made in Serbia.
  Православну црква на Румији срушили су Турци 1571.
  године - ОД ТАДА НАРОД ИМА ОБИЧАЈ ДА СЕ ЗА ПРАЗНИКЕ
  ПЕЊЕ НА ПЛАНИНУ НОСЕЋИ У РУЦИ ПО ЈЕДАН КАМЕН У
  ЦИЉУ ОБНОВЕ ПОРУШЕНЕ ЦРКВЕ.
  Она је сада обновљена на један скроман и симболичан
  начин ! Свети Синод СПЦ подржао је у том напору
  владику Амфилохија ! Као што си могао приметити на
  снимку сасвим мала капела 3 х 2 метара постављена је
  на тој гомили камења који је народ доносио.
  Људи су оболели од СРБОФОБИЈЕ .

  јомини, тата Ти је магарац !

 9. #9
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio eremita
  Citat Original postavio jomini
  Magarci. Kad nema frke, hajde da je napravimo. ALI MI SMO VEĆ U FRCI, TAKO DA JE OVAJ GEST SA CRKVOM (ako to tako mogu nazvati) BLAGO REČENO IDIOTIZAM made in Serbia.
  Православну црква на Румији срушили су Турци 1571.
  године - ОД ТАДА НАРОД ИМА ОБИЧАЈ ДА СЕ ЗА ПРАЗНИКЕ
  ПЕЊЕ НА ПЛАНИНУ НОСЕЋИ У РУЦИ ПО ЈЕДАН КАМЕН У
  ЦИЉУ ОБНОВЕ ПОРУШЕНЕ ЦРКВЕ.
  Она је сада обновљена на један скроман и симболичан
  начин ! Свети Синод СПЦ подржао је у том напору
  владику Амфилохија ! Као што си могао приметити на
  снимку сасвим мала капела 3 х 2 метара постављена је
  на тој гомили камења који је народ доносио.
  Људи су оболели од СРБОФОБИЈЕ .

  јомини, тата Ти је магарац !

  eremita ja stvarno mislim da bi trebalo pre prijavljivanja novih clanova da budu neka pitanja kao test iz istorije Srbije , geopolitickog polozaja, SPC da bi mogli da diskutujemo. jel se slazes?

 10. #10
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Eto pravog (eremita).... Poenta je između ostalog i tajming svega toga.... Hehe, mozak...

 11. #11
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.466
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano

  Citat Original postavio marlon
  Citat Original postavio eremita
  Citat Original postavio jomini
  Magarci. Kad nema frke, hajde da je napravimo. ALI MI SMO VEĆ U FRCI, TAKO DA JE OVAJ GEST SA CRKVOM (ako to tako mogu nazvati) BLAGO REČENO IDIOTIZAM made in Serbia.
  Православну црква на Румији срушили су Турци 1571.
  године - ОД ТАДА НАРОД ИМА ОБИЧАЈ ДА СЕ ЗА ПРАЗНИКЕ
  ПЕЊЕ НА ПЛАНИНУ НОСЕЋИ У РУЦИ ПО ЈЕДАН КАМЕН У
  ЦИЉУ ОБНОВЕ ПОРУШЕНЕ ЦРКВЕ.
  Она је сада обновљена на један скроман и симболичан
  начин ! Свети Синод СПЦ подржао је у том напору
  владику Амфилохија ! Као што си могао приметити на
  снимку сасвим мала капела 3 х 2 метара постављена је
  на тој гомили камења који је народ доносио.
  Људи су оболели од СРБОФОБИЈЕ .

  јомини, тата Ти је магарац !

  eremita ja stvarno mislim da bi trebalo pre prijavljivanja novih clanova da budu neka pitanja kao test iz istorije Srbije , geopolitickog polozaja, SPC da bi mogli da diskutujemo. jel se slazes?
  Е, мој марлон, данас сам у посебном бедаку... па не
  само што до сада људи нису имали интереса да било
  шта сазнају мимо Титославенске лажне историје, него
  И УБУДУЋЕ НАШИ ПОТОМЦИ НЕЋЕ НИШТА ЗНАТИ. Пази данашњу вест:

  Анте Жужул, финансијер ХДЗ и хрватски тајкун, недавно је постао ВЛАСНИК БИГЗ-а и с Министром
  просвете Србије ПРЕГОВАРА О ШТАМПАЊУ УЏБЕНИКА ЗА ШКОЛЕ У СРБИЈИ !!!

  Иначе исти Анте Жужул лично је ЗАБРАНИО У СВОЈИМ
  КЊИЖАРАМА ПРОДАЈУ СРПСКИХ КЊИГА.

  У ХРВАТСКОЈ И СЛОВЕНИЈИ ПОСТОЈИ ЗАКОН ДА ДРЖАВЉАНИ
  СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ НЕ МОГУ ДА КУПУЈУ ФИРМЕ НИТИ
  ЗЕМЉИШТЕ !

 12. #12
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio eremita
  Citat Original postavio marlon
  Citat Original postavio eremita
  Citat Original postavio jomini
  Magarci. Kad nema frke, hajde da je napravimo. ALI MI SMO VEĆ U FRCI, TAKO DA JE OVAJ GEST SA CRKVOM (ako to tako mogu nazvati) BLAGO REČENO IDIOTIZAM made in Serbia.
  Православну црква на Румији срушили су Турци 1571.
  године - ОД ТАДА НАРОД ИМА ОБИЧАЈ ДА СЕ ЗА ПРАЗНИКЕ
  ПЕЊЕ НА ПЛАНИНУ НОСЕЋИ У РУЦИ ПО ЈЕДАН КАМЕН У
  ЦИЉУ ОБНОВЕ ПОРУШЕНЕ ЦРКВЕ.
  Она је сада обновљена на један скроман и симболичан
  начин ! Свети Синод СПЦ подржао је у том напору
  владику Амфилохија ! Као што си могао приметити на
  снимку сасвим мала капела 3 х 2 метара постављена је
  на тој гомили камења који је народ доносио.
  Људи су оболели од СРБОФОБИЈЕ .

  јомини, тата Ти је магарац !

  eremita ja stvarno mislim da bi trebalo pre prijavljivanja novih clanova da budu neka pitanja kao test iz istorije Srbije , geopolitickog polozaja, SPC da bi mogli da diskutujemo. jel se slazes?
  Е, мој марлон, данас сам у посебном бедаку... па не
  само што до сада људи нису имали интереса да било
  шта сазнају мимо Титославенске лажне историје, него
  И УБУДУЋЕ НАШИ ПОТОМЦИ НЕЋЕ НИШТА ЗНАТИ. Пази данашњу вест:

  Анте Жужул, финансијер ХДЗ и хрватски тајкун, недавно је постао ВЛАСНИК БИГЗ-а и с Министром
  просвете Србије ПРЕГОВАРА О ШТАМПАЊУ УЏБЕНИКА ЗА ШКОЛЕ У СРБИЈИ !!!

  Иначе исти Анте Жужул лично је ЗАБРАНИО У СВОЈИМ
  КЊИЖАРАМА ПРОДАЈУ СРПСКИХ КЊИГА.

  У ХРВАТСКОЈ И СЛОВЕНИЈИ ПОСТОЈИ ЗАКОН ДА ДРЖАВЉАНИ
  СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ НЕ МОГУ ДА КУПУЈУ ФИРМЕ НИТИ
  ЗЕМЉИШТЕ !
  Idem da uzmem pice, ovo je cist horor, ali znas kako kazu svako zlo ima i svoje dobro..."Eyes Wide Shut"

 13. #13
  Domaćin migud (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.186
  Reputaciona moć
  78

  Podrazumevano

  Citat Original postavio eremita
  Citat Original postavio marlon
  Citat Original postavio eremita
  Citat Original postavio jomini
  Magarci. Kad nema frke, hajde da je napravimo. ALI MI SMO VEĆ U FRCI, TAKO DA JE OVAJ GEST SA CRKVOM (ako to tako mogu nazvati) BLAGO REČENO IDIOTIZAM made in Serbia.
  Православну црква на Румији срушили су Турци 1571.
  године - ОД ТАДА НАРОД ИМА ОБИЧАЈ ДА СЕ ЗА ПРАЗНИКЕ
  ПЕЊЕ НА ПЛАНИНУ НОСЕЋИ У РУЦИ ПО ЈЕДАН КАМЕН У
  ЦИЉУ ОБНОВЕ ПОРУШЕНЕ ЦРКВЕ.
  Она је сада обновљена на један скроман и симболичан
  начин ! Свети Синод СПЦ подржао је у том напору
  владику Амфилохија ! Као што си могао приметити на
  снимку сасвим мала капела 3 х 2 метара постављена је
  на тој гомили камења који је народ доносио.
  Људи су оболели од СРБОФОБИЈЕ .

  јомини, тата Ти је магарац !

  eremita ja stvarno mislim da bi trebalo pre prijavljivanja novih clanova da budu neka pitanja kao test iz istorije Srbije , geopolitickog polozaja, SPC da bi mogli da diskutujemo. jel se slazes?
  Е, мој марлон, данас сам у посебном бедаку... па не
  само што до сада људи нису имали интереса да било
  шта сазнају мимо Титославенске лажне историје, него
  И УБУДУЋЕ НАШИ ПОТОМЦИ НЕЋЕ НИШТА ЗНАТИ. Пази данашњу вест:

  Анте Жужул, финансијер ХДЗ и хрватски тајкун, недавно је постао ВЛАСНИК БИГЗ-а и с Министром
  просвете Србије ПРЕГОВАРА О ШТАМПАЊУ УЏБЕНИКА ЗА ШКОЛЕ У СРБИЈИ !!!

  Иначе исти Анте Жужул лично је ЗАБРАНИО У СВОЈИМ
  КЊИЖАРАМА ПРОДАЈУ СРПСКИХ КЊИГА.

  У ХРВАТСКОЈ И СЛОВЕНИЈИ ПОСТОЈИ ЗАКОН ДА ДРЖАВЉАНИ
  СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ НЕ МОГУ ДА КУПУЈУ ФИРМЕ НИТИ
  ЗЕМЉИШТЕ !

  Eremita, je l` se ovo zbilja desilo? Izgleda da idem na pogresne sajtove, jer ne procitah ovo nigde... A kad malo bolje razmislim, zdravije je da ne znam, ne nerviram se...
  Srbijo, trulis li, trulis...

 14. #14
  Iskusan vecavestica (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Srem
  Poruke
  5.341
  Reputaciona moć
  114

  Podrazumevano

  Citat Original postavio migud
  Citat Original postavio eremita
  Citat Original postavio marlon
  Citat Original postavio eremita
  Citat Original postavio jomini
  Magarci. Kad nema frke, hajde da je napravimo. ALI MI SMO VEĆ U FRCI, TAKO DA JE OVAJ GEST SA CRKVOM (ako to tako mogu nazvati) BLAGO REČENO IDIOTIZAM made in Serbia.
  Православну црква на Румији срушили су Турци 1571.
  године - ОД ТАДА НАРОД ИМА ОБИЧАЈ ДА СЕ ЗА ПРАЗНИКЕ
  ПЕЊЕ НА ПЛАНИНУ НОСЕЋИ У РУЦИ ПО ЈЕДАН КАМЕН У
  ЦИЉУ ОБНОВЕ ПОРУШЕНЕ ЦРКВЕ.
  Она је сада обновљена на један скроман и симболичан
  начин ! Свети Синод СПЦ подржао је у том напору
  владику Амфилохија ! Као што си могао приметити на
  снимку сасвим мала капела 3 х 2 метара постављена је
  на тој гомили камења који је народ доносио.
  Људи су оболели од СРБОФОБИЈЕ .

  јомини, тата Ти је магарац !

  eremita ja stvarno mislim da bi trebalo pre prijavljivanja novih clanova da budu neka pitanja kao test iz istorije Srbije , geopolitickog polozaja, SPC da bi mogli da diskutujemo. jel se slazes?
  Е, мој марлон, данас сам у посебном бедаку... па не
  само што до сада људи нису имали интереса да било
  шта сазнају мимо Титославенске лажне историје, него
  И УБУДУЋЕ НАШИ ПОТОМЦИ НЕЋЕ НИШТА ЗНАТИ. Пази данашњу вест:

  Анте Жужул, финансијер ХДЗ и хрватски тајкун, недавно је постао ВЛАСНИК БИГЗ-а и с Министром
  просвете Србије ПРЕГОВАРА О ШТАМПАЊУ УЏБЕНИКА ЗА ШКОЛЕ У СРБИЈИ !!!

  Иначе исти Анте Жужул лично је ЗАБРАНИО У СВОЈИМ
  КЊИЖАРАМА ПРОДАЈУ СРПСКИХ КЊИГА.

  У ХРВАТСКОЈ И СЛОВЕНИЈИ ПОСТОЈИ ЗАКОН ДА ДРЖАВЉАНИ
  СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ НЕ МОГУ ДА КУПУЈУ ФИРМЕ НИТИ
  ЗЕМЉИШТЕ !

  Eremita, je l` se ovo zbilja desilo? Izgleda da idem na pogresne sajtove, jer ne procitah ovo nigde... A kad malo bolje razmislim, zdravije je da ne znam, ne nerviram se...
  Srbijo, trulis li, trulis...
  jeste.pisalo u novinama

 15. #15
  Domaćin commodore (avatar)
  Učlanjen
  17.01.2005.
  Lokacija
  Ambasada
  Poruke
  4.285
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano

  ma da...
  Srbija na prodaju...
  lako cemo sami sebi doci glave...

 16. #16
  Domaćin etotako (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2004.
  Lokacija
  San Gwann
  Poruke
  3.506
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Ako su oni fasisticke drzave... ako su...
  nemam dovoljno podataka da sudim, bili su svakako isto kao i nasa...

  ne znaci da i mi treba po reciprocitetu da uzvratimo zabranom ulaganja u nasu zemlju

  super ako je neko kupio i BIGZ i ako je vec uspesan poslovan covek znaci da ce moci i od ovog preduzeca da napravi nesto...

  a sto se tice stampanja udzbenika... zaboga, on pregovara o stampanju, a ne o sadrzaju tih istih udzbenika...

  on nije potpisao ugovor o pisanju, nego stampanju

  ne kapiram, cega se vi tu plasite?
  pa ako je ulozio neki velik novac sigurno nece to tako olako izgubiti zbog gluposti... mozda je on nacionalista, ali prvo voli pare... jer da nije tako ne bi on nama bio tajkun!

 17. #17
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.466
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano

  Citat Original postavio etotako
  Ako su oni fasisticke drzave... ako su...
  nemam dovoljno podataka da sudim, bili su svakako isto kao i nasa...

  ne znaci da i mi treba po reciprocitetu da uzvratimo zabranom ulaganja u nasu zemlju

  super ako je neko kupio i BIGZ i ako je vec uspesan poslovan covek znaci da ce moci i od ovog preduzeca da napravi nesto...

  a sto se tice stampanja udzbenika... zaboga, on pregovara o stampanju, a ne o sadrzaju tih istih udzbenika...

  on nije potpisao ugovor o pisanju, nego stampanju

  ne kapiram, cega se vi tu plasite?
  pa ako je ulozio neki velik novac sigurno nece to tako olako izgubiti zbog gluposti... mozda je on nacionalista, ali prvo voli pare... jer da nije tako ne bi on nama bio tajkun!
  Па наравно да "не капираш" јер Теби из Твојих
  националних,
  интелектуалних,
  пословних и
  сексуалних
  разлога
  ОДГОВАРА АКО БИ СРБИЈА (ЗАЈЕДНО СА ПОКРАЈИНАМА!) МОЖДА МОГЛА
  БИТИ МЕСИЋЕВА !!!

  Мислим да је за Тебе боље да се вратиш НА ФОРУМ
  ЗДРАВЉЕ !!!

 18. #18
  Domaćin etotako (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2004.
  Lokacija
  San Gwann
  Poruke
  3.506
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio eremita
  Па наравно да "не капираш" јер Теби из Твојих
  националних,
  интелектуалних,
  пословних и
  сексуалних
  разлога
  ОДГОВАРА АКО БИ СРБИЈА (ЗАЈЕДНО СА ПОКРАЈИНАМА!) МОЖДА МОГЛА
  БИТИ МЕСИЋЕВА !!!

  Мислим да је за Тебе боље да се вратиш НА ФОРУМ
  ЗДРАВЉЕ !!!
  ne lupetaj
  odavno nisam cula ovako promasenu pricu
  govoris bez ijednog argumenta
  vredjas
  ooo... svasta

 19. #19
  Iskusan Nexus 6 (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd, Vozdovac
  Poruke
  5.180
  Reputaciona moć
  102

  Podrazumevano

  Citat Original postavio eremita
  Citat Original postavio etotako
  Ako su oni fasisticke drzave... ako su...
  nemam dovoljno podataka da sudim, bili su svakako isto kao i nasa...

  ne znaci da i mi treba po reciprocitetu da uzvratimo zabranom ulaganja u nasu zemlju

  super ako je neko kupio i BIGZ i ako je vec uspesan poslovan covek znaci da ce moci i od ovog preduzeca da napravi nesto...

  a sto se tice stampanja udzbenika... zaboga, on pregovara o stampanju, a ne o sadrzaju tih istih udzbenika...

  on nije potpisao ugovor o pisanju, nego stampanju

  ne kapiram, cega se vi tu plasite?
  pa ako je ulozio neki velik novac sigurno nece to tako olako izgubiti zbog gluposti... mozda je on nacionalista, ali prvo voli pare... jer da nije tako ne bi on nama bio tajkun!
  Па наравно да "не капираш" јер Теби из Твојих
  националних,
  интелектуалних,
  пословних и
  сексуалних
  разлога
  ОДГОВАРА АКО БИ СРБИЈА (ЗАЈЕДНО СА ПОКРАЈИНАМА!) МОЖДА МОГЛА
  БИТИ МЕСИЋЕВА !!!

  Мислим да је за Тебе боље да се вратиш НА ФОРУМ
  ЗДРАВЉЕ !!!
  u ekonomiju se ne razumem uopste...ali bi me jako zanimalo da mi kazes sta mislis ko treba da "kupi", ja bih rekao ulaze, Srbiju...
  slazem se...ne Hrvati, suvise istorije ima tu...ali ko? Amerika, Evropa, Rusija, Kina...Bogoljub? ko?
  ili mozemo sami sebe da kupimo...tj. ulozimo...

 20. #20
  Iskusan vecavestica (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Srem
  Poruke
  5.341
  Reputaciona moć
  114

  Podrazumevano

  NEXUS,srećo, postoje institucije koje se ne prodaju.
  Zakonom bih zabranila da bilo šta mogu da kupe Hrvati i Slovenci.Nismo bili dobri da živimo u istoj državi a sada je nacionalni interes i prioritet hrvatske vlade kupiti sve srpsko.
  Zar misliš da Hrvati slučajno kupuju sve što se može kupiti u Vojvodini Ništa nije slučajno.
  Živi bili pa videli-mada bih volela da nisam u pravu.

 21. #21
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.466
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Nexus 6
  [
  u ekonomiju se ne razumem uopste...ali bi me jako zanimalo da mi kazes sta mislis ko treba da "kupi", ja bih rekao ulaze, Srbiju...
  slazem se...ne Hrvati, suvise istorije ima tu...ali ko? Amerika, Evropa, Rusija, Kina...Bogoljub? ko?
  ili mozemo sami sebe da kupimo...tj. ulozimo...
  Е, видиш, људи КОЈИ СЕ НЕ РАЗУМЕЈУ У ЕКОНОМИЈУ, по
  мом мишљењу, уопште не би смели ни да помисле да се
  баве политиком. Ја раније поставих ТЕМУ о томе али људи уопште нису узели учешћа. Дакле, можеш бити
  правник али и економиста, филозоф али и економиста... иначе ПРОПАДОСМО као што сада гледамо да се на наше очи тотално распродаје ЗЕМЉА од оних
  плаћеника из Г17*.

  Страни шпијун и полу-шиптар Горан Свилановић потписао је са Хрватима и Словенцима ДА СУ ОНИ
  НАЈПОВЛАШЋЕНИЈЕ ДРЖАВЕ У СРБИЈИ. То је подразумевало
  и РЕЦИПРОЦИТЕТ, међутим, ђоку... обе државе донеле
  су законе о забрани било какве куповине држављана СФРЈ на њиховој територији. А наша го*на су скинуле
  гаће, нагузили се и вичу "*еби и пролази"!

  ИВИЦА ТОДОРИЋ, хрватски тајкун и власник фирме
  "Агрокор" контролише преко 100.000 ХЕКТАРА ЗЕМЉЕ У
  ВОЈВОДИНИ!, тај ТОДОРИЋ ЈЕ КУПИО ЈЕДНУ ЧЕТВРТИНУ
  ВОЈВОДИНЕ ! "Саут ист инвестментс фонд" са Кајманских Острва, остварила је контролу над 29,96
  одсто капитала уљаре "Дијамант" из Зрењанина а иста
  је у власништву Ивице Тодорића - а јуче је он тај
  капитал пренео на "Агрокор". Друга фирма коју такође
  контролише је "Скадра" у њу је Сава Кнежевиђ унео
  свој капитал од 17,13%, тако да ДАНАС ТОДОРИЋ
  КОНТРОЛИШЕ НЕШТО МАЊЕ ОД 50% "ДИЈАМАНТА".

  И док наши људи се*у о споредним стварима УДРУЖЕНЕ
  УСТАШЕ И ЈАНЕЗИ СТИЋИ ЋЕ ДО ЗЕМУНА.

  Када питаш КОМЕ ПРОДАТИ - свет је велики,СВИМА ДРУГИМА ОСИМ ШТО НИСМО СМЕЛИ ДА ПРОДАЈЕМО И ЧИНИМО УСТУПКЕ ОНИМА КОЈИ СУ НАС ОВАКО ЛЕПО ОЈАДИЛИ тј. бившим републикама СФРЈ.

 22. #22
  Obećava gorangeorg (avatar)
  Učlanjen
  05.08.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  67
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano

  Citat Original postavio marlon
  Citat Original postavio eremita
  Citat Original postavio jomini
  Magarci. Kad nema frke, hajde da je napravimo. ALI MI SMO VEĆ U FRCI, TAKO DA JE OVAJ GEST SA CRKVOM (ako to tako mogu nazvati) BLAGO REČENO IDIOTIZAM made in Serbia.
  Православну црква на Румији срушили су Турци 1571.
  године - ОД ТАДА НАРОД ИМА ОБИЧАЈ ДА СЕ ЗА ПРАЗНИКЕ
  ПЕЊЕ НА ПЛАНИНУ НОСЕЋИ У РУЦИ ПО ЈЕДАН КАМЕН У
  ЦИЉУ ОБНОВЕ ПОРУШЕНЕ ЦРКВЕ.
  Она је сада обновљена на један скроман и симболичан
  начин ! Свети Синод СПЦ подржао је у том напору
  владику Амфилохија ! Као што си могао приметити на
  снимку сасвим мала капела 3 х 2 метара постављена је
  на тој гомили камења који је народ доносио.
  Људи су оболели од СРБОФОБИЈЕ .

  јомини, тата Ти је магарац !

  eremita ja stvarno mislim da bi trebalo pre prijavljivanja novih clanova da budu neka pitanja kao test iz istorije Srbije , geopolitickog polozaja, SPC da bi mogli da diskutujemo. jel se slazes?
  marlon,ajde mi pricaj malo o geostrateskom polozaju,istoriji srbije,SPC...i o cemu god hoces...posto se razumes u to

 23. #23
  Domaćin commodore (avatar)
  Učlanjen
  17.01.2005.
  Lokacija
  Ambasada
  Poruke
  4.285
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano

  Ma nije nicija gorela do zore, pa nece ni ustaska, majku mu...

 24. #24
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  07.12.2004.
  Poruke
  164
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano

  zmaj od nocaja je musliman i znam o kome se radi.....
  pogle ti njega kako laje psina i razdor u Srbe ubacuje, a on je davno od Srba otpao, njegovi vjerivatno silom , a on ih danas jos vise ponizava

 25. #25
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.466
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano

  Citat Original postavio sklopotnica
  zmaj od nocaja je musliman i znam o kome se radi.....
  pogle ti njega kako laje psina i razdor u Srbe ubacuje, a on je davno od Srba otpao, njegovi vjerivatno silom , a on ih danas jos vise ponizava
  Ма какав змај он је МУФТИЈИН СЛЕПИ МИШ ! Боље му је да тамо у свом атару
  пронађе и пријави муџахедине и вехабије - злочинце
  Ал Каиде који се крију у БИХ - и онако их тражи
  цео свет па би могао и да заради коју кинту јер
  како синоћ чујем код њих је 70% незапослености и
  нико ништа не ради - само ментално онанишу и клањају
  се по ђамијама.

Slične teme

 1. Odgovora: 162
  Poslednja poruka: 08.07.2011., 15:32

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •