Sta ja ovde treba da uradim?
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Sta ja ovde treba da uradim?

  1. #1
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Sta ja ovde treba da uradim?

    Da bih postavio brojac downloada .
    skinuo sam ovaj free php script i sad treba da ga instaliram ali samo me muci ovaj deo sa postavljanjem MySQL baze.

    U uputstvu pise ovako

    Once you have setup the database, issue the following sql query to
    create the table. *NOTE: if you are unsure of how to do this setup,
    visit http://phpmyadmin.sourceforge.net and download phpMyAdmin, a
    web-based SQL database administration tool. If you are unsure of
    whether or not you have MySQL installed or setup for you, contact
    your system administrator or visit www.mysql.com for more details.

    CREATE TABLE `dl_count` (
    `file` VARCHAR( 128 ) NOT NULL ,
    `count` INT NOT NULL
    );


    Sve znam osim kako da kreiram ovu bazu

    e sta ja to treba da upisem u Cpanelu da bih namestio ovakvu bazu.
    ewo slike Cpanela
    klikni za uvelicavanje.

    Hvala!



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Treba da napravis jednu tabelu u svojoj bazi podataka: Koja se zove dl_count

    Kod:
    CREATE TABLE `dl_count` ( 
    `file` VARCHAR( 128 ) NOT NULL , 
    `count` INT NOT NULL 
    );
    Znaci ako si podesio phpMyadmin i imas ga na serveru lepo izaberses tvoju bazu podataka i onda ides na karticu SQL:
    Pa u text polje ispod ovog texta:
    Kod:
    Run SQL query/queries on database mysql [Documentation] :
    Kopiras onaj tvoj kod
    Kod:
    CREATE TABLE `dl_count` ( 
    `file` VARCHAR( 128 ) NOT NULL , 
    `count` INT NOT NULL 
    );
    Pa onda kliknes na dugme GO i tako ce se kreirati tabela u tvojoj bazi!!!
    Poz

  3. #3
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    ali nije meni takav Adinistrativni panel :?
    Pogledaj preko one slike ili preko onog link da vidis kako to izgleda pa mi onda objasni sta da radim.
    Hvala

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Vidis da dole na slici imas link do phpMyadmin-a !
    Gotovo svi host provajderi na zapadu daju mogucnost instalacije phpmyadmina preko CP-a!!
    Ako nemozes preko cp da instaliras phpmyadmin skini sa neta isti pa ga podesi da radi sa tvojom bazom i mysql serverom pa ga sa FTP menadzerom prebaci na server! Ja za rad sa bazama koristim najvise phpmyadmin !!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #5
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Usao sam u taj phpmyadmin panel i uradio onako kako si ti rako.

    prvo sam kliknuo na ovu ikonicu




    pa sam onda ovde upisao ovi i pritisnuo GO




    ali mi izbacilo ovu poruku





    Gde sam napravio gresku :?

  6. #6
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    NO database selected - > Nisi izabrao bazu podataka!!

    Prvo moras da izaberes bazu podataka sa leve strane tj ispod tamo gde si klikno na onu ikonicu SQL !
    Pise ti NO database selected i imas padajuci meni, e iz tog padajuceg menija izaberec svoju bazu pa onda ides na SQL pa sve onako kako si uradio tj kako sam ti u prethodnom postu rekao!
    pozzz

  7. #7
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    E to sam sve lepo uradio i sve sam povezao kako pise u uputstvu ali sam kad hocu da preuzmem fajl pojavljuje mi se sledeca gresak:

    Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/wizzart/public_html/start/dizajn/screens/download.php on line 109
    Access denied for user 'drew'@'localhost' (using password: YES)

    u liniji 109 stoji ovaj kod

    $result = mysql_query($query, $cnt_sql);

    gde ja treba da podesim taj username i password da ovaj user moze da pristupi tom fajlu

  8. #8
    Zainteresovan član Anak1n (avatar)
    Učlanjen
    23.06.2005.
    Lokacija
    Dark place
    Poruke
    204
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano

    Ako mislsi na username i password za bazu mozes u mysql.ini fajlu on ti je u c:\windows

  9. #9
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    ma nema ovo veze sa windowsom, meni je server na linuxu.

  10. #10
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio loop
    E to sam sve lepo uradio i sve sam povezao kako pise u uputstvu ali sam kad hocu da preuzmem fajl pojavljuje mi se sledeca gresak:

    Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/wizzart/public_html/start/dizajn/screens/download.php on line 109
    Access denied for user 'drew'@'localhost' (using password: YES)

    u liniji 109 stoji ovaj kod

    $result = mysql_query($query, $cnt_sql);

    gde ja treba da podesim taj username i password da ovaj user moze da pristupi tom fajlu
    Prvo:
    Access denied for user 'drew'@'localhost' (using password: YES)

    Postoji mogucnost da nisi konfigurisao lepo tvoj config fajl tj password ili korisnicko ime nije u redu!!!!

    Drugo : Kad konfigurises config fajl ili kako se vec zove uvek imas nesto ovako " Nesto slicno i tvoj fajl treba da ima":
    Kod:
    $cnt_sql = mysql_connect("hostAdresa", "KorisnickoIme", "Sifra") or die("Nemogu da se povezem na server!");
      mysql_select_db("ImeBazePodataka", $db_veza) or die("Nemogu da izaberem bazu");
    Gde ako nije upsesno poedsena sifra i korisnicko ime ispisjuje poruku
    Nemogu da se povezem na server!;

    Ako nemoze da nadje bazu a uspesno je povezan sa serverom onda sledi ova poruka:

    Nemogu da izaberem bazu

    Ako nema ni jedne od ove dve poruke onda je greska u kodu aplikacije !

    Proveri da li si dobro konfigurisao sve kako treba!!
    Pozzzzzz

  11. #11
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Ej slusaj mnogo je to mwni komplikovano to sa bazom podataka.

    Dizem ja ruke od toga jer sam nasao neku skriptu kojoj ne treba baza podataka.

    Hvala ti sto si pokusao da mi objasnis ali znas kako kaze nas narod
    NIJE ZVAKA ZA SELJAKA.

    pozz :wink:

Slične teme

  1. Sta je treba da uradim da neka devojka izadje samonm?
    Autor Bg8333 u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 104
    Poslednja poruka: 17.01.2009., 12:53
  2. sta treba da uradim da bih mogao hostovat igre?
    Autor Ekiman u forumu Internet
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 26.08.2007., 18:49
  3. Ovde treba zavesti red........
    Autor Jooockey u forumu Multimedija
    Odgovora: 23
    Poslednja poruka: 03.06.2005., 06:20

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •