Pomoc u pascal-u
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Pomoc u pascal-u

  1. #1
    Obećava
    Učlanjen
    25.08.2003.
    Lokacija
    Sabac
    Poruke
    90
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano Pomoc u pascal-u

    Da li neko zna kako da se napravi neki programcic u pascalu da na primer kada se pokrene trazi ti recimo ime ti ga ukucas a on ti izbrise neki fajl u kompu.
    Da li neko zna kako se to pravi a ako zna molim objasnjenje



  2. #2
    stormbringer
    Guest

    Podrazumevano

    evo ti sekvenca
    ...
    var FileName:string;
    f:Text;
    begin
    Readln(FileName); //ucita ime fajla koji se brise
    Assign(f, FileName); //poveze promenljivu f sa fajlom
    DeleteFile(f); //ili eraseFile, ne secam se
    Close(f); //mozda ne treba, nisam siguran
    end.

    uzmi delphi, kome treba dos jos

  3. #3
    Obećava
    Učlanjen
    25.08.2003.
    Lokacija
    Sabac
    Poruke
    90
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    e car si
    a u delphi ne znam nista

  4. #4
    Aktivan član Leka (avatar)
    Učlanjen
    29.06.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    1.630
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    A u Paskalu znas?! :?

  5. #5
    Obećava
    Učlanjen
    25.08.2003.
    Lokacija
    Sabac
    Poruke
    90
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Leka
    A u Paskalu znas?! :?
    Pa pascal ucim sada u skoli ali takve stvari se ne uce u srednjoj a mene ineresuju kompjuteri razumes?
    a sto to pitas

  6. #6
    Obećava
    Učlanjen
    06.06.2003.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    99
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano

    Koristi se funkcija Dispose(f) za brisanje

  7. #7
    stormbringer
    Guest

    Podrazumevano

    procedura Dispose(p) sluzi za unistavanje pokazivacke promenljive p tako sto se ukloni p^ iz memorije i p postane nedefinisana (ne nil)...jeste da je f na neki nacin pokazivac, baferska promenljiva, al je glupo raditi tako nesto...jesi probao uopste??? ovo sigurno radi...
    a ti decko prvo savladaj pascal, pa onda predji na delphi...treba ti mnogo volje i rada da nesto normalo radis, ako hoces samo da se zajebavas odustani odmah, dzabe ces gubiti vreme...ako ne sedi i radi good luck

  8. #8
    Obećava
    Učlanjen
    06.06.2003.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    99
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano

    Stormbringer, nisam pipnuo pascal godinu 1/2 dana. Zadnji program koji sam pisao je bio objektno orijentisan, sa listama itd tako da sam dispose koristio :wink: Potpuno si u pravu za ostalo
    Pozdrav

  9. #9
    stormbringer
    Guest

    Podrazumevano

    pa da, pascal je glupo koristiti za bilo sta ozbiljno, proslo je vreme ugly dos aplikacija...ni ja ga ne bi pipnuo, nego mi trebao za fucks delphi je zakon, tu je dovoljno DeleteFile(FileName) i nema problema, a ne ovo...
    pozdravi

  10. #10
    Pocetnik
    Guest

    Podrazumevano HELLLLP

    MOzeli mala pomoc oko programiranja u Pascalu imam domaci neznam kako da ga uradim obratio sam se na par foruma sad cekam odgovore. Zadatak je na stranici http:\courses.cs.deu.du.tr/cse101/assignment5.htm
    UNAPRED ZAHVALAN

Slične teme

  1. c++ i pascal
    Autor ferrero u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 11.01.2008., 21:23
  2. pascal...
    Autor Lota u forumu Filozofija
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 13.03.2007., 18:39
  3. Pascal
    Autor totop u forumu Programiranje
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 09.08.2006., 18:24
  4. PASCAL MOLIM VAS ZA POMOC
    Autor sklopotnica u forumu Programiranje
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 02.05.2006., 13:51
  5. Pascal HELP
    Autor noName!! u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 15.11.2005., 00:22

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •