Хришћанско становништво Сирије у случају пада актуелне владе председника Башара ал - Асада ће бити дефинитивно уништено и протерано из те земље, а потом ће насиљу од стране екстремиста бити подвргнути они који исповедају традиционални ислам. Ово мишљење је изразио у интервјуу за РИА Новости муфтија Фарид Салман поглавар Савета улема Руске Асоцијације Исламског Споразума." Парадоксално је да хришћанско присуство на Блиском истоку – представља гаранцију очувања традиционалног и цивилизованог Ислама. После сваког покоља, и истеривања хришћанског становништва са одређеног региона Блиског Истока, почиње уништавање традиционалног ислама . " - Рекао је муфтија .

Он је подсетио да је у Ираку готово цела хришћанска популација у оружаним сукобима протерана или уништена , на тај начин " је некада милионско хришћанско становништво у овој земљи заправо сведено на минимум ". "Исто се догодило у Гази , иста ствар се тренутно дешава у Либану и Египту", - рекао је саговорник агенцији.

У случају да опозиција у Сирији преузме вођство у тој земљи, како сматра Фарид Салман, " тамо ће хришћанска цивилизација просто престати да постоји"." Ово је евидентно по акцијама које тренутно спроводе терористи на окупираним територијама: Минирање и уништавање манастира, цркава, скрнављење хришћанских светиња , светих места, реликвија, насиље над свештенством - отмице , убиства свештеника. Све се ово реализује по најгорем ирачком сценарију", - рекао је муфтија .

По његовим речима, представници западних земаља не спречавају ове догађаје, него још и подстичу хришћане да напусте Сирију. Као потврду овој тврдњи Фарид Салман наводи сведочење врховног муфтије Сирије, Ахмеда Бадр ал - Дин Хасуна, с којим је водио разговоре током вишедневних посета тој земљи.

" Он је посебно нагласио, да тренутно преостали конзуларни службеници појединих западних земаља, између осталих и Немачке, по азбучном списку посећују најзначајније сиријске хришћанске породице, којима упорно предлажу да се обрате конзулату за добијање виза за одлазак у исту ту Немачку . Такав „миран“ излаз, односно принудна емиграција је облик међународног притиска на Сирију, на њено руководство и целокупно сиријско друштво. ",- рекао је саговорник агенцији.

Према његовим речима , у предратној Сирији није било поделе на религијским основама, а ова земља " била је уопште јединствен модел, како данас истичу, толеранције у узаврелом региону ,какав је Блиски исток ". " Да, постоје области компактно насељене , али је став владе председника Башара ал - Асада исти према сиријцима - а ово се односи на све сиријце, а не на поједине мањинске или већинске религиозне групације, овај однос је независан од религиозне припадности појединаца. " - рекао је поглавар Савета улема РАИС.
За Русија.рс превео Жељко Ињац
Извор: РИА Новости

http://www.vidovdan.org/index.php?option=com_content&view=article&id=47851:2013-09-03-14-18-52&catid=41:svet&Itemid=68


http://ria.ru/arab_sy/20130903/960361497.html

Pazi sad ovo Nemacke smrdljive fukare idu od jedne do druge poznate hriscanske i toplo im preporucuju za njihovo dobro da idu u ambasadu Nemacke i da traze vize

Ja znam da ce sad da me demantuju i da kazu da to nije istina Rahela iz Minkena i Nobody iz okoline Minkena