ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 67

Tema: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

 1. #1
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  108.903
  Reputaciona moć
  2364

  Podrazumevano ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Osam stvari zbog kojih sam prodao WTFJeans ili zašto Srbija svoje privrednike gleda kao kriminalce

  • 01/09/2013

  Nije novost, Pravi Klik DOO, hrvatska tvrtka koja stoji iza respektabilnih projekata Crno Jaje i GoHome je preuzela 100% vlasništva nad mojim WTFJeans. Puno kolega mi je čestitalo, kao i ekipi u Pravom Kliku, ipak, iz Srbije sam uglavnom dobijao pitanja zašto sam to uradio?

  Odmah na početku bih napomenuo da je glavni razlog prodaje WTFJeansa bila užasna stvar da, kad su vam klijenti u US, a vi prodajete fizički proizvod odavde, minimalno vreme isporuke 20tak dana – Američki klijenti su navikli na dostavu u roku od 2 do 3 dana. Imate naravno razne varijante ultra brze pošte (cca 48h) raznim DHL, UPS i ostalima, ali cena tog transporta je takva da na kraju imate totalno sumanutu cifru koju korisnik treba platiti i to ne ide.
  Iskreno, taj problem imate generalno iz bilo koje zemlje EU, ali da je bilo samo tog problema, borio bih se sigurno i dalje. Stvari su mnogo komplikovanije, pored tog problema imate gomilu nelogičnih stvari koji su posledica sumanutih srpskih zakona koji bukvalno uništavaju male privrednike u njihovom pokušaju uneti devize u ovu zemlju prodajom preko interneta. Ali, krenuo bih od zaključka:
  Svojim zakonima, Srbija će vam na sve moguće načine otežati raditi u e trgovinu fizičkim stvarima i time učiniti totalno nekonkurentnim na svetskom tržištu. I ne samo to, Srbija vam svojim zakonima daje do znanja da ste za nju po defaultu kriminalac, uništa vam kredibilitet kod inostranih kupaca i reketari i vas, ali i vaše kupce.


  1. PRIJAVA DEVIZNOG PRILIVA
  Svaki put kad vam stigne devizni priliv na račun, morate se pravdati banci (tj. državi) odakle vam taj novac. Time, Srbija daje signal svim privrednicima u Srbiji (onima koji stvaraju posao u ovoj zemlji i od koje se država izdržava) da su svi po defaultu za njih eventualni kriminalci i da se svako kad unese devize u zemlju mora pravdati! Naravno da nimalo ne podržavam pranje novca i malverzacije, ali čemu onda služe tragovi u vidu bankovnih transakcija kao i fakture koje izdajemo klijentima? Ne želim da me država na prvu loptu tretira kao kriminalca i da joj po defaultu moram dokazivati suprotno!


  2. NASILNA PRODAJA DEVIZA FIRME

  Kada imate svoj online shop za maloprodaju i naplaćujete strancima putem kartica, nemate pravo zadržati devize koje su VAŠE, nego vas država nasilno tera prodati te devize banci. Naravno, po prodajnom kursu te banke. Ako ipak firma ima „zakonsko pravo“ (pogledaj tačku 4) kupiti devize, onda to ona može uraditi, ali ovaj put, naravno po kupovnom kursu. Meni ovo liči na klasično reketarenje i nasilničko ponašanje.

  3. ZAKONSKA NEMOGUĆNOST POŠTOVANJA KUPACA

  U prethodnoj tački ste videli šta vas čeka kad inostranom kupcu putem kartične naplate u maloprodaji prodate nešto. A šta se dešava ukoliko taj kupac poželi vratiti robu koju je kupio od vas?
  Recimo da ste John Smithu iz New Yorka prodali robu za $100 kad je kurs dinara bio 85 dinara. A za 10 dana John Smith odluči da vam vrati robu – vi mu naravno morate vratiti novac. Ali taj dan kad mu vraćate novac je kurs dinara 87, ne više 85. Bez obzira što je on platio $100, vi mu ne možete vratiti $100, nego 8500 dinara.
  Kako je na dan vraćanja kurs 87 dinara, kupac će na svoj račun dobiti samo $97,70. Dakle za kupca ispada da ste mu ovim ukrali $2,3!? Ajde sada vi objasnite John Smithu zašto je to tako. I naravno, John Smith će svima oko sebe pričati to loše iskustvo, njega ne interesuju zakonske zavrzlame.

  4. ČUVANJE SREDSTAVA U DEVIZAMA JE ZABRANJENO ZA FIRME!

  Dakle imate situaciju da ste prodali pantalone John Smithu iz New Yorka za $100 u maloprodaji putem sajta. Država vas naterala da te dolare odmah konvertujete u dinare. Sada ste vi odlučili kupiti dolare (po kupovnom kursu!!) od te banke i držati ih na vašem poslovnom računu. E pa ne može! Srbija ima svoja pravila za firme kako može kupovati devize. Samo u određenim situacijama možete kupovati (ali ne i čuvati) devize – recimo ukoliko plaćate inostrane fakture ili idete na službni put u inostranstvo itd. Zašto ne smem držati moja sredstva u kom obliku ja želim? Ja sam ta sredstva zaradio i na to platio porez. Zašto država određuje šta je za mene najbolje?
  5. CARINA MORA PRESTATI OTVARATI PAKETE PRI IZVOZU!

  Prodajete pantalone, majce, duksere preko interneta i šaljete kupcima u inostrastvo. Uložili ste novac u dizajn paketa koji vam pomaže da roba neoštećena stigne do kupca. E pa sve vam je to džabe! Na gornjoj slici kao i ispod ovog teksta imate stanje paketa kako ga je primio jedan kupac u Australiji – uzrok toga je što ga je srpska Carina otvorila, kasnije zalepila selotejpom i poslala.

  Carina vam u IZVOZU praktično svaki drugi paket otvori i time ošteti pakovanje. Kad pogleda šta je unutra i ispretura robu, stavi na njega najobičniji selotejp. Srećno s time da će roba stići neoštećena do kupca! Posebna smejurija je kad vam Carina kaže da paket mora imati oko sebe pak papir i dostavnu adresu ispisanu markerom
  Zamislite da Apple ili Amazon sutra odluči slati pakete iz Srbije i da im srpska carina otvara svaki paket za koji one procene da se treba otvoriti!? Ah da, i da ih tera da stavljaju pak papir oko njega i adresu ispišu rukom markerom?

  6. ZAMENA ROBE U GARANTNOM ROKU

  U Srbiji imate gomilu međusobno neusklađenih zakona, ali i neprimerenih vremenu u kojem poslujemo. Jedan od problema je kada se radi povrat robe u garantnom roku za koju vas država zakonom obavezuje, ali i vreme u kome živimo nalaže . Ukoliko prodajete u inostranstvo preko interneta, ista država vas tera platiti špediterske usluge “UVOZA” za robu koju vam kupci vraćaju na zamenu.
  Dakle, vi legalno izvezete robu, a ako vam kupac vraća robu na zamenu, država to tretira kao uvoz. Pored toga, uz tu robu postoje uredni papiri na kojima se jasno vidi (pečat srpske carine) da je ta roba izvezena i da se vraća u garantnom roku. Troškovi tog procesa često prelaze cenu same robe, ne isplati vam se uopšte robu uzimati. O ovome sam već detaljnije pisao, od tada se stvar nije maknula ni milimetar.

  7. SRBIJA ODREĐUJE KOLIKO SMETE POTROŠITI ZA MARKETING

  Po poslednjim srpskim zakonima, kao troškovi na ime marketinga jednoj firmi se priznaje 10% od prometa koji je imala. Ukoliko potrošite na marketing više od 10% morate platiti porez na dobit za tu razliku što praktično znači kao da ste izvukli keš iz firme i iz svog džepa plaćali za marketing!
  Ovo je, moram priznati, jedna od većih nebuloza za koje sam ikada čuo. I pored što vam na svakom koraku stavlja balvane među noge, Srbija vam i određuje koliko možete potrošiti na marketing i time vas stavlja u neravnopravnu poziciju naspram vaše konkurencije. Kada je business u samom početku, često moramo stavljati i do 60-70% od prometa da bi se uspeli probiti, sami izračunajte koliko ste u zaostatku.

  8. SRBIJA NE DOZVOLJAVA DA IMATE RAČUN U INOSTRANSTVU

  Srbija vam ni kao firmi ni kao fizičkom licu ne dozvoljava imati račun u inostranstvu. To je ogroman problem kada vam je tržište vani – u mnogo apsekata. Ja ću vam ovde preneti samo jedan slučaj iz prakse koji sam osetio na svojoj koži.
  Kada sam radio košulju (WTFShirt), iz više sam razloga odlučio da to bude pomoću crowdfounding kampanje. Prva stvar je da Srbija uopšte nema zakon o crowdfoundingu. OK, nema veze snaći ću se i improvizovati. Radio sam kampanju na američkom sajtu Indiegogo. Uplate su naravno u dolarima, jednom kada skupim sredstva, Indiegogo uzme svoj procenat i uplati mi na poslovni devizni račun. I onda se desi zamislite šta! Srpski kupac dođe na sajt, kupi košulju i baaam! Ja sam od tog momenta u deviznom prekršaju!
  Srpski zakoni ne dozvoljavaju da kao srpska firma prodate srpskom rezidentu robu za devize! Panika u redovima knjigovodstva odmah! Verujte mi da sam tokom cele kampanje radio šta god sam mogao samo da se u Srbiji čuje što manje o toj kampanji i da što manje u njoj prodam. Praktično, za srpsko tržište sam radio anti-kampanju. Zamislite ironiju, srpski proizvod, srpska firma, ali vi radite anti-kampanju i molite se da vam ne dođe srpski kupac jer će vas time oterati u carinski prekršaj!

  Zaključak

  Ukoliko želite pokrenuti svoj e-business iz Srbije, posebno ukoliko želite prodavati fizičke stvari i slati ih u inostranstvo – proverite da li je Srbija ove probleme uklonila ili su i dalje na snazi. Ukoliko su na snazi i dalje želite raditi ovaj posao – bolje nemojte. Ukoliko kao ja živite van Srbije pa vam padne napamet da pokrenete nešto iz Srbije? Opet proverite ove probleme, mada je moj savet – svakako nemojte!

  ******************************************
  Одавно тврдим да глупачка држава Србија САМА УНИШТАВА СВОЈЕ МАЛЕ ПРИВРЕДНИКЕ!!!
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.
 2. #2
  paja1408 nije na forumu
  ucim istoriju kako bi sagledao sadasnjost i predvideo buducnost
  Buduća legenda paja1408 (avatar)
  Učlanjen
  03.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.567
  Reputaciona moć
  567

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  a dal je sve tako..??
  oklen onda onolike kupovine srpske industrije sa of-sor kompanija..?? DA ZA OVO NISU KRIVI ONI KOJI SU KORISTILI SLABOSTI DRZAVE--ZA SVERC I DRUGE RADNJE..?
  -kako posluju strane banke u srbiji ako je sve to ovako..??
  -kamo srece da je drzava zabranila poslovanje u srbiji a da ne postoji u srbiji registrovana firma za delatnost navedenog poslovanja...ne bi se odlivale devize iz srbije kako se kome cefne...pa sta ko od srpskih tajkuna ima u srbiji..?? zar sva efektiva nije van zemlje..?? ili se nesto promenilo od nasih pisanija od pre neku godinu ovde na forumu..?
  eeee...ajd kazi sta imas ako si covek...

 3. #3
  Buduća legenda mina68 (avatar)
  Učlanjen
  31.01.2012.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Тужна Србија
  Poruke
  30.536
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  1205

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Зато што и јесу криминалци.

  У држави Србији су легално зарађене паре само оне од политичких функција.

  Сви остали смо лопови и криминалци.

 4. #4
  Ističe se
  Učlanjen
  01.07.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  2.439
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Sve je to posledica kolonijalizacije i okupacije Srbije koja je izvršena 05.10.2000.g.

  Od tada Srbija ne sme da ima nikakav svoj nacionalni proizvod a privreda i poljoprivreda su uništene na uštereb strane proizvodnje i stranog proizvoda. Svi ti zakoni nisu slučajno donešeni. Njihov glavni zadatak je da sprečavaju bilo kakav razvoj malih i srednjih preduzeća. Daje se apsolutni prioritet stranim preduzećima da nas reketaše, lopovišu i uništavaju pod strogom kontrolom države. Za to imaju nagradu od države od 10.000 evra po zaposlenom.
  Poslednji put ažurirao/la antioksidans : 02.09.2013. u 23:15

 5. #5
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  108.903
  Reputaciona moć
  2364

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Citat Original postavio paja1408 Pogledaj poruku
  a dal je sve tako..??
  oklen onda onolike kupovine srpske industrije sa of-sor kompanija..?? DA ZA OVO NISU KRIVI ONI KOJI SU KORISTILI SLABOSTI DRZAVE--ZA SVERC I DRUGE RADNJE..?
  -kako posluju strane banke u srbiji ako je sve to ovako..??
  -kamo srece da je drzava zabranila poslovanje u srbiji a da ne postoji u srbiji registrovana firma za delatnost navedenog poslovanja...ne bi se odlivale devize iz srbije kako se kome cefne...pa sta ko od srpskih tajkuna ima u srbiji..?? zar sva efektiva nije van zemlje..?? ili se nesto promenilo od nasih pisanija od pre neku godinu ovde na forumu..?
  Ти пишеш О СТРАНЦИМА - у томе и јесте ствар - а овај текст је О МАЛИМ ПРИВРЕДНИЦИМА ИЗ СРБИЈЕ који не могу да раде и који су принуђени да "дигну руке" и оду.
  Овај човек је хтео ЛЕГАЛНО ДА РАДИ У СРБИЈИ - али то није могуће!
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 6. #6
  maldaneri nije na forumu
  tvoja pojava suvise je lepa da neke stvari radis samo zbog repa
  Aktivan član maldaneri (avatar)
  Učlanjen
  12.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  anestezija
  Poruke
  1.147
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Pročitala sam i šokirana sam kako to funkcioniše.

  Prošle godine sam potpuno slučajno upoznala dvoje mladih ljudi koji imaju fantastičnu odeću i učetvovali su na raznim takmienjima po svetu itd. te odlučili da pokrenu on line prodaju garderobe. Garderoba je unikatna, avangardna, nije za svaki dan i indutrijsku proizvodnju. I tako su se pokušavali da prodaju nekoliko meseci i verovatno se suočili sa svim ovim što je napisano. Otišli su u NY zauvek, tamo otvorili radionicu i bla bla. Dakle tvoja zemlja te tera da odeš odavde i napustiš sve.

 7. #7
  Poznat
  Učlanjen
  14.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  In The Swamp
  Poruke
  7.027
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Treba nam logisticka firma da moze da izvozi svugdje, tacno i brzo.

  A ovo nije nista novo. Zakoni se ne mjenjaju lako, ali ima taj tip svog predstavnika u skupstini, sto njemu nije pisao da predlozi zakon o e-trgovini?

 8. #8
  Veoma poznat
  Učlanjen
  10.07.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ovdeonde
  Poruke
  11.783
  Reputaciona moć
  261

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Citat Original postavio dulesrbenda Pogledaj poruku
  Све је то последица владавине ове издајничке комуњарско-назадњчке коалиције Вучић-Дачић.
  ne ne ..to je obrazac ponasanja vlasti u Srbiji prema privatnom poslu.ne znam da je nakad bilo drugacije tj. da je neko postovao preduzetnika ili polloprivrednika .Uvek je gologuzan iz kancelarije bio beli medved a onaj koji radi sa svojim sredstvima ,ovca za sisanje.Ovaj sto se zaposlio sa prstom u nosu diriguje ovome sto je ulozio kucu na hipoteku sta treba da radi i placa.Zato je to tako. Nemacka ne gleda tako na privatni biznis.

 9. #9
  Primećen član saschap (avatar)
  Učlanjen
  05.03.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  566
  Reputaciona moć
  30

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  bre, lepo se registruje offshore firma i nemas takvih problema, a ovo da srbi kupuju na tvom sajtu i onda si u deviznom prekrsaju, pa nije valjda da nisi imao prodaju u raznim valutama nego samo u dolarima? svaki sajt za internet prodaju nudi razne valute, ili kad ljudi narucuju Visa karticom, vrsi se konverzija valute i ti ne bi trebao da imas nikakav problem.
  dakle, offshore kompanija i racun u austriji, luksemburgu ili bilo gde, kosta te 1000 dolara da registrujes firmu na godinu dana i dobijes racun u zapadnoj banci. ako bas prodajes u americi, registrujes offshore u delaware pa moze i bankarski racun da ti bude kod njih.

 10. #10
  Zainteresovan član asdars (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  147
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Srbija je jedina drzava u svetu u kojoj je bolje biti stranac ili biti pripadnik nacionalne manjine nego Srbin...u svim aspektima zivota Srbi su u sopstvenoj drzavi diskreditovani i obespravljeni zahvaljujuci idiotskom sistemu zastite nekih "ugrozenih" principom pozitivne diskriminacije...postoji li nesto gluplje...u Srbiji su pozeljne samo strane investicije, nije bitno kolika je njihova cena...domace banke su unistene, kamatu mogui samo stranci da ubiraju (zajedno sa nasim prodatim politicarima)...jednosrtavno receno, Srbi zahvaljujuci svojim politicarima, imaju prava kao apatridi...

 11. #11
  Poznat WIBU (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  45º15'00N 19º50'00E
  Poruke
  7.499
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Ovo je posledica povampirene birokratije i nesposobnih zakonodavaca.
  "Nije važno odakle sam, sve dok znadeš kuda putujem..."

 12. #12
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  108.903
  Reputaciona moć
  2364

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Citat Original postavio saschap Pogledaj poruku
  bre, lepo se registruje offshore firma i nemas takvih problema, a ovo da srbi kupuju na tvom sajtu i onda si u deviznom prekrsaju, pa nije valjda da nisi imao prodaju u raznim valutama nego samo u dolarima? svaki sajt za internet prodaju nudi razne valute, ili kad ljudi narucuju Visa karticom, vrsi se konverzija valute i ti ne bi trebao da imas nikakav problem.
  dakle, offshore kompanija i racun u austriji, luksemburgu ili bilo gde, kosta te 1000 dolara da registrujes firmu na godinu dana i dobijes racun u zapadnoj banci. ako bas prodajes u americi, registrujes offshore u delaware pa moze i bankarski racun da ti bude kod njih.
  Ти си предложио ЗАОБИЛАЖЕЊЕ НАШИХ ДЕБИЛНИХ ЗАКОНА ОДЛАСКОМ У ФАЗОН "ОФ-ШОР" - а читав текст је о томе ДА ЧОВЕК ЖЕЛИ ОВДЕ ДА РАДИ МИРНО И НОРМАЛНО И ДА ГА НИ ЈЕДНА СТОКА НЕ МАЛТРЕТИРА И НЕ РЕКЕТИРА..........а то очигледно НИЈЕ МОГУЋЕ......
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 13. #13
  Legenda
  Učlanjen
  08.11.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  62.161
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Ne znam. Srbi, zasto Miskovica, Kostica, Djilasa, Drakulica i ostale tretirate kao kriminalce, a oni su vam najbitniji za razvoj drustva u kome zivite? Zasto ste toliki moroni?

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio Alter_Ego_ Pogledaj poruku
  Зато што су Срби тешке комуњаре и зато им неће бити боље док не изурму сви они који памте социјализам и сви они који памте лепе приче у којима је било лепо у социјализму.
  Dobro, i ovo je u sustini potpuno tacno.
  Poslednji put ažurirao/la antioksidans : 02.09.2013. u 23:17

 14. #14
  Veoma poznat
  Učlanjen
  15.06.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.576
  Reputaciona moć
  249

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Citat Original postavio dulesrbenda Pogledaj poruku
  Све је то последица владавине ове издајничке комуњарско-назадњчке коалиције Вучић-Дачић.
  Uništavanje privrednika Srbije je započeo još neosnovani DOS 1991, tj DS SPO i ostala izdajnička klika. Do 1995 više ni jedan privrednik, zanatlija nije ostao koji je legalno imao prijavljenu delatnost. Sve poslove nakon razbijanja privatnika u to vreme preuzeli su oni, dok oni koji su do tada radili više ne postoje.
  Eliminacija i preotimanje je bilo veoma žestoko, gde se i javno na razne načine uništavali privatnici, otvorenom javnom pljačkom, manipulacijama i svim mogučim i nemogučim sredstvima...
  Danas imamo one koji su nastavak takvog sistema...
  I otuda imamo negativne privrednike i privredu.

 15. #15
  Ističe se
  Učlanjen
  01.07.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  2.439
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Citat Original postavio kami83 Pogledaj poruku
  Ne znam. Srbi, zasto ste toliki retardi da Miskovica, Kostica, Djilasa, Drakulica i ostale tretirate kao kriminalce, a oni su vam najbitniji za razvoj drustva u kome zivite? Zasto ste toliki moroni?

  Знамо ми да су за тебе најсветлије, најузвишеније и најперспективније диктаторске пардон демократске вредности лоповлук, крађа, отимачина, рекет, убиство, уништавање ...
  Вероватно зато што и сам спадаш у ту "елиту" која тако нешто употребљава.

  Али сваког чуда 3 дана доста. Диктатура демократије завршиће се исто као и диктатура нацизма. Једино што не бих волео да буде толико крви. Али све је могуће !

 16. #16
  Legenda
  Učlanjen
  08.11.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  62.161
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Citat Original postavio Nešto tako Pogledaj poruku
  Знамо ми да су за тебе најсветлије, најузвишеније и најперспективније диктаторске пардон демократске вредности лоповлук, крађа, отимачина, рекет, убиство, уништавање ...
  Вероватно зато што и сам спадаш у ту "елиту" која тако нешто употребљава.

  Али сваког чуда 3 дана доста. Диктатура демократије завршиће се исто као и диктатура нацизма. Једино што не бих волео да буде толико крви. Али све је могуће !
  Pomesao si me sa nekim levicarom ili kvazi-radnikom na drzavnoj grbaci.

 17. #17
  Ističe se
  Učlanjen
  01.07.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  2.439
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Citat Original postavio kami83 Pogledaj poruku
  Pomesao si me sa nekim levicarom ili kvazi-radnikom na drzavnoj grbaci.
  Једино што понекад помешам то је бетон.

 18. #18
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  94.857
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2657

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Ти пишеш О СТРАНЦИМА - у томе и јесте ствар - а овај текст је О МАЛИМ ПРИВРЕДНИЦИМА ИЗ СРБИЈЕ који не могу да раде и који су принуђени да "дигну руке" и оду.
  Овај човек је хтео ЛЕГАЛНО ДА РАДИ У СРБИЈИ - али то није могуће!
  Tu je sustina problema.

  Srbi NE ZELE USPESNE (a samim tim i bogate) ljude u svojoj sredini!

  Bogati su uvek za Srbe kriminalci, a kapitalizam im je uvek kriminalni sistem (sto u osnoivi i jeste).

  Uspesnost je uvek povezana sa izdajstvom, kriminalom, "radnjama protiv naroda"..


  Nije li cudno da u Srbiji za ovih tridesetak godina nema ni jedan jako bogat covek A DA JE POSTEN?

  Srbi su dugo robovali pod Turcima i ziveli u komunizmu...

  U kapitalizmu realno NIKADA NISU BILI.

  Zato im svaki bogat izgleda neposten.
  „Stigla je losa vest...! "Ubite glasnika!"“

 19. #19
  Legenda
  Učlanjen
  08.11.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  62.161
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Citat Original postavio Nešto tako Pogledaj poruku
  Једино што понекад помешам то је бетон.
  Ja pomesam slatko i slano, majonez i euro-krem.

 20. #20
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  108.903
  Reputaciona moć
  2364

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Оригинал поставио eremita Ти пишеш О СТРАНЦИМА - у томе и јесте ствар - а овај текст је О МАЛИМ ПРИВРЕДНИЦИМА ИЗ СРБИЈЕ који не могу да раде и који су принуђени да "дигну руке" и оду.
  Овај човек је хтео ЛЕГАЛНО ДА РАДИ У СРБИЈИ - али то није могуће!
  Tu je sustina problema.

  Srbi NE ZELE USPESNE (a samim tim i bogate) ljude u svojoj sredini!

  Bogati su uvek za Srbe kriminalci, a kapitalizam im je uvek kriminalni sistem (sto u osnoivi i jeste).

  Uspesnost je uvek povezana sa izdajstvom, kriminalom, "radnjama protiv naroda"..


  Nije li cudno da u Srbiji za ovih tridesetak godina nema ni jedan jako bogat covek A DA JE POSTEN?

  Srbi su dugo robovali pod Turcima i ziveli u komunizmu...

  U kapitalizmu realno NIKADA NISU BILI.

  Zato im svaki bogat izgleda neposten.
  Људи који имају мала и средња предузећа НИСУ БОГАТАШИ али би у једној нормалној земљи могли лепо да живе - што овде није случај, ОВДЕ СЕ НАМЕРНО ТАКВИ ПРЕДУЗЕТНИЦИ УНИШТАВАЈУ НА СВАКИ МОГУЋИ НАЧИН, али зато оне за које се поуздано и јавно одавно зна ДА СУ САМО ПЉАЧКОМ ЗАЈЕДНИЧКЕ ИМОВИНЕ ДОШЛИ ДО БОГАТСТВА НИКО И НЕ ПОМИШЉА ДА ДИРА, УЦЕЊУЈЕ ИЛИ РЕКЕТИРА...... у томе је проблем што се упорно поккушава ДА СЕ НАЈВЕЋИ ЛОПОВИ ПРОГЛАСЕ "БИЗмИСМЕНИМА" - А ПОШТЕНИ, РАДНИ И ВРЕДНИ ДА БУДУ УНИШТЕНИ......

  Нико нормалан нема ништа против неког занатлије који добро и лепо ради ОСИМ ПРЕДСТАВНИКА ДРЖАВНЕ ВЛАСТИ - јер их власт једноставно НЕ ЖЕЛИ, НЕ ЖЕЛЕ ДА ОНИ УОПШТЕ ПОСТОЈЕ...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 21. #21
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  94.857
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2657

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Људи који имају мала и средња предузећа НИСУ БОГАТАШИ али би у једној нормалној земљи могли лепо да живе - што овде није случај, ОВДЕ СЕ НАМЕРНО ТАКВИ ПРЕДУЗЕТНИЦИ УНИШТАВАЈУ НА СВАКИ МОГУЋИ НАЧИН, али зато оне за које се поуздано и јавно одавно зна ДА СУ САМО ПЉАЧКОМ ЗАЈЕДНИЧКЕ ИМОВИНЕ ДОШЛИ ДО БОГАТСТВА НИКО И НЕ ПОМИШЉА ДА ДИРА, УЦЕЊУЈЕ ИЛИ РЕКЕТИРА...... у томе је проблем што се упорно поккушава ДА СЕ НАЈВЕЋИ ЛОПОВИ ПРОГЛАСЕ "БИЗмИСМЕНИМА" - А ПОШТЕНИ, РАДНИ И ВРЕДНИ ДА БУДУ УНИШТЕНИ......

  Нико нормалан нема ништа против неког занатлије који добро и лепо ради ОСИМ ПРЕДСТАВНИКА ДРЖАВНЕ ВЛАСТИ - јер их власт једноставно НЕ ЖЕЛИ, НЕ ЖЕЛЕ ДА ОНИ УОПШТЕ ПОСТОЈЕ...
  U kapitalizmu ne postoje samo mali privrednici vec i vrlo bogati ljudi.

  Kako su do bogatstva dosli - to nije red pitati.

  Postoji fraza. "Nikada me ne pitaj kako sam stekao prvih milion dolara!"

  NEMA POSTENOG KAPITALIZMA!

  Uverk veca riba jede manju.

  I po zakonu i van njega ako se ukaze prilika.


  Kada neko u kapitalizmu otvori radnju za opravku obuce, obicno tu ne ce da stane, vec ambicija raste - zeli radionicu, prvo malu a zatim veliku fabriku...

  A da to ostvari - ne moze nekada bas sve po zakonu...

  O eksploataciji radnika i da ne govorimo..

  i tada za narod vise nije posten, ali JESTE biznismen kakve kapitalizam ceni i brani.
  Poslednji put ažurirao/la BLAJBI : 02.09.2013. u 16:30
  „Stigla je losa vest...! "Ubite glasnika!"“

 22. #22
  Iskusan 1DaL (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ancient Gallery
  Poruke
  5.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  97

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Zato što je sistem zadnjih 20 godina bio takav da samo kriminalci mogu da uspeju kao preduzetnici(čast izuzecima). Mislim, svuda ima toga, ali je kod nas to daleko izraženije, nego na zapadu npr.
  Each day I would …. limit how much of my IN-VALID self I would leave in the VALID world.

 23. #23
  Buduća legenda buudala (avatar)
  Učlanjen
  01.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  49.068
  Tekstova u blogu
  29
  Reputaciona moć
  1291

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Pre toga su se bogatili samo direktori samoupravljači i komitetlije.
  zzz

 24. #24
  Iskusan 1DaL (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ancient Gallery
  Poruke
  5.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  97

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Citat Original postavio buudala Pogledaj poruku
  Pre toga su se bogatili samo direktori samoupravljači i komitetlije.
  Oni se bogatili, a raja živela trenutke kojih se sada sa nostalgijom seća.
  Each day I would …. limit how much of my IN-VALID self I would leave in the VALID world.

 25. #25
  Buduća legenda buudala (avatar)
  Učlanjen
  01.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  49.068
  Tekstova u blogu
  29
  Reputaciona moć
  1291

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СРБИЈА ГЛЕДА СВОЈЕ ПРИВРЕДНИКЕ КАО КРИМИНАЛЦЕ?!

  Citat Original postavio 1DaL Pogledaj poruku
  Oni se bogatili, a raja živela trenutke kojih se sada sa nostalgijom seća.
  I koje sada otplaćuje.

  A otplaćivaće bome i praunuci
  zzz

Slične teme

 1. Odgovora: 40
  Poslednja poruka: 13.01.2013., 00:08
 2. Odgovora: 159
  Poslednja poruka: 27.11.2010., 01:52
 3. Odgovora: 50
  Poslednja poruka: 05.03.2010., 16:13
 4. Зашто Србија жели да иде у РАЈХ!
  Autor Komunistkinja u forumu Politika
  Odgovora: 30
  Poslednja poruka: 31.01.2010., 15:34
 5. Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 21.02.2006., 00:10

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •