Nuklearni ratovi se vec vode
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Nuklearni ratovi se vec vode

 1. #1
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Nuklearni ratovi se vec vode

  Наравно да је протекли светски рат окончан са чак две нуклеарне експлозије (једна ИМ није била довољна), али не говорим сада о томе.
  Говорим о још једној благодети америчке демократије коју зову "осиромашени уранијум". Погледајте о томе следећи линк:
  http://www.bushflash.com/pl_lo.html

  Дакле, трећи светски рат је већ почео. Са једне стране су огавни империјалисти, са друге слободни народи света... 2. #2
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  12.07.2005.
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  121
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano

  Strasno!! Sajt je izuzetan! Naravno, nije nista sto ne znamo! Ali, naravno, mi ne pricamo o svemu sto su nama radili! zato, danas-sutra kada budem pozelela da imam dete treba da strepim i da se nadam da ce biti normalno i zdravo. Posledice kod nas su vise nego ocigledne: Sve veci broj neplodnih parova, povecan broj obolelih od razlicitih vrsta raka, deca rodjena sa deformitetom... Jezivo!! Mogu misliti kako je iracanima...

 3. #3
  Zainteresovan član Kojot (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2003.
  Poruke
  277
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano

  Citat Original postavio gurmanci
  Kod nas niko ne govori o osiromasenom uranijumu kao da se nista nije dogodilo... :shock: :shock: :shock:
  Говори се, или се говорило већ незнам..

  Десило се и било је веома прецизно одрађено.. Видим на оном сајту (старији сајт, гледао сам то раније) пише да је у југославији бачено 10 т. А то није тачно! Толико је само бачено у Босни, тачније, у федерацији Бошњачкој. У Србији, прецизније, на Космету и најјужнијем делу централне Србије бачено је много више.. Процењује се на више од 200 т..

 4. #4
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano

  Чуо сам причу да је неки официр ВРС носио годину дана уранијумски метак у џепу, па је постао нешто анемичан. Дата му је трансфузија и то му је спасило живот. Шта рећи - срећа прати луде.

  Медицина треба да каже своју реч колико је људи овако изгубило животе у Србији или Босни. Пред радијацијом не треба бити дефетиста, јер она постоји свугде - онда не би требало уопште рађати децу.

  Како је ово подфорум Политика треба истаћи КО је за ово крив. Исти онај ко је извршио највеће злочине у ХХ веку. Погледајте још један занимљив сајт. Колико је лове спрцано у Ираку:

  http://costofwar.com/

  Као што видите, бројчаник се окреће, сат Америци откуцава тик-так, тик-так, тик-так, тик-так

 5. #5
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano

  Uran je prirodan element i nalazi se svud oko nas. Na 1 tonu zemljista prosjecno dolazi od 0,5 do 5g prirodnog urana. On je osnovno gorivo nuklearne energetike. Da bi se koristio potrebno ga je koncentrisati. On ima tri izotope: 234U, 235U i 238U. Oni se razlikuju u niklearnim karakteristikama.

  "S obzirom da je uran radioaktivan elemenat, on u svoju okolinu emituje atomsko zračenje koje je rezultat njegovog raspadanja. Postoje tri osnovna tipa zračenja: Alfa, Beta i Gama koja nisu ista niti su podjednako opasna za žive organizme. Dok uran U235 (odnosno onaj koji se koristi u komercijalne svrhe) emituje najviše gama zrake, dotle uran U238 najviše zrači u alfa spektru. Osiromašeni uran je u stvari uran u kome se nalaze najmanje količine U235 (svega ispod 1%) a najveći udeo je U238 (oko 99%). Osiromašeni uran je, u današnje vreme, nuklearni otpad, ostatak od urana koji je korišćen u nuklearnim centralama. U svetu ga ima oko milion tona. Alfa zraci koje emituje osiromašeni uran su znatno kraćeg dometa (svega nekoliko milimetara od čestice - izvora zračenja) ali su zato 20 puta opasnije za žive organizme kada dođu u kontakt sa tkivom. OU je veoma opasan, zato što je radioaktivan i zato što je otrovan !"

  "Municija na bazi osiromašenog urana namenjena je za gađanje protivničkih tenkova i skloništa. Pravi se u više različitih kalibara (od 7.6 mm pa i preko 120 mm). Bitan deo ove municije je vrh, udarna igla (penetrator) napravljena od legure u kojoj je glavni sastojak osiromašeni uran. Formalni razlog korišćenja ovakve municije je objašnjenje da je osiromašeni uran najteži prirodni elemenat (1,7 puta je teži od olova) te da će se njegovom ugradnjom na vrh granate dobiti njena veća probojnost. Prećutkuje se, međutim, da se na ovaj način, zemlje proizvođači ovakvog oružja, oslobađaju ogromnih količina nuklearnog otpada otvarajući tako novi vid savremenog, nuklearnog ratovanja. Do napada na Jugoslaviju je najčešće primenjivana bila municija kalibra 30 mm, koja se ispaljuje iz topova sa aviona A-10, AV–8B HARRIER, ili iz tenkova. Pomenutim kalibrom od 30 mm probija se čelik debljine do 6-7 cm. U takvoj municiji ima 292 g OU."

  "U ratu u Golfskom zalivu je ispaljeno više od 940.000 komada municije kalibra 30 mm i 14.000 komada kalibra 105 mm i 120 mm, što ukupno iznosi oko 320 tona osiromašenog urana. Podaci o ratu u Bosni još nisu upotpunjeni. Ministarstvo odbrane SAD je priznalo da je u ratu u Jugoslaviji korišćena ova municija. Precizne podatke zna samo NATO ali se procene o rasutoj količini OU na teritoriji SRJ kreću oko 30 tona, od čega je veći deo pao na Kosovo. No, osim u ovu municiju, postoje naznake da je OU ugrađivan u krstareće rakete kao i u laserski navođene bombe za razaranje betonskih struktura i objekata koji se nalaze duboko pod zemljom. NATO je odbio da objavi podatke o mestima na kojima je korišćena municija i oružje sa OU kao i o količinama i tipovima upotrebljenih sredstava. Međutim, svi vojnici multilateralnih snaga KFOR-a na Kosovu imaju opremu za radiološku zaštitu i obavezni su da je koriste kad god se nalaze u neposrednoj blizini mesta i objekata na koje se sumnja da je ispaljena municija sa OU ili da je bombardovano sa granatama koje su mogle imati ovaj materijal u sebi. Oni se, takođe, redovno kontrolišu na moguću kontaminaciju. Zašto, ako nema opasnosti?"

  "Pored razornog mehaničkog dejstva, municija na bazi osiromašenog urana, zbog njegove radioaktivnosti ima i radiološko dejstvo na ljude, kao i poguban uticaj na životnu sredinu. Za procenu ovog dejstva bitno je uočiti šta se dešava sa udarnom iglom u trenutku udara o čvrstu metu kakva je tenk ili neka betonska struktura. Na mestu pogodka pojavljuju se:

  § Ostaci velikih (desetine grama) komada udarne igle

  § Ostaci malih (grami) parčića udarne igle

  § Krupni čestice (preko 10 mikrona) i

  § Mikronske čestice nastale sagorevanjem dela udarne igle

  Prve tri vrste čestica sačinjene su od metalnog urana (sa dodacima retkih metala), relativno su teške i padaju u neposrednoj okolini udara (desetak metara). Ove čestice mogu intenzivno reagovati sa tečnostima u okolini i na taj način zagaditi površinske i dubinske vode kao i samo zemljište.

  U slučaju čeonog pogodka mete, na mestu udara javljaju se visoke temperature – oko 1200 oC. Metalni uran gori na 700 stepeni Celzijusa. Deo udarne igle (50-70%) gori pa nastaju uran dioksid, uran trioksid i U3O8. Od 100 gr urana se sagorevanjem formira oko 1000 gr prašine. Udisanje samo 0,002gr uranijumske prašine može biti fatalno po zdravlje.

  Zbog naglog hlađenja dolazi do procesa formiranja aerosola odnosno fine uranijumske magle. Najveći broj ovih čestica je veoma mali i ima prečnik ispod 2,5 mikrona. Proces hlađenja je takav da ova uranijumska magla ima čestice u keramičkoj formi koje se ne rastvaraju u vodi i telesnim tečnostima. Najveći broj nastalih čestica pada na zemljište u neposrednoj okolini mesta pogodka. Na rastojanjima većim od 200m njihov broj je manji, iako se preciznim merenjima mogu konstatovati i na udaljenostima od više desetina kilometara jer se, obzirom na svoju malu dimenziju, čestice se lako raznose vetrom. To samo pojaćava opasnost od zagađenja kojer se na ovaj način ona prenosi daleko od mesta udara."

  "Štetno dejstvo osiromašenog urana može biti izazvano spolješnjim ili unutrašnjim ozračenjem. Spoljašnje ozračenje je značajno, pre svega, u slučajevima kada se cela udarna igla ili njen deo nađe u blizini ljudi. Ukoliko se ovakva udarna igla nalazi neposredno u kontaktu sa kožom, zbog prisustva alfa i beta zračenja moguće su promene na koži. Ovakvi slučajevi su ređi i mogu se izbeći.

  Unutrašnje ozračenje se znatno teže izbegava i mnogo je opasnije. Osnovnu opasnost predstavlja udisanje čestica u neposrednoj okolini pogođenog objekta. Međutim, treba imati u vidu da sitne čestice urana prodiru u zemlju i vodu te na taj način indirektno i dugoročno kontaminiraju čitav lanac ishrane. Vreme poluraspada osiromašenog urana je 4,5 milijardi godina što praktično znači da jednom kada se raspe, uran tu ostaje večno. Najveću količinu OU u organizam unose vojnici i ljudi koji su se našli u neposrednoj okolini pogođenog mesta u trenutku udara. Nije isključeno da su u tim slučajevima udahnuli i stonine grama OU.

  Jednom unesen u organizam, uran ugrožava tkiva u direktnom kontaktu gde su najizloženiji, pluća, jetra i bubrezi ali i drugi vitalni organi, uključujući kičmenu moždinu, organe za varenje, itd. Udahnuta prašina ima rastvorljivu i nerastvorljivu komponentu. Od rastvorljive komponente OU moguće su akutne posledice trovanja uranom. Posledice radiotoksičnosti mogu dovesti do rizika od raka. Ovaj rizik iznosi oko 5% po sivertu. Poređenja radi, ukupan porast rizika od smrti usled kancera, za one koji su bili izloženi kontaminaciji blizu mesta udara, može biti 20% i više procenata. U kasnijim fazama posle udara, naročito pri saniranju posledica, nije isključeno i dodatno udisanje čestica iz okoline mesta udara. Razlog je podizanje radioaktivne prašine sa zemljišta izazvano vetrom ili kretanjem vozila. Odgovarajuće doze u ovim slučajevima su manje (desetinu mikrosiverta) ali ne i manje opasne.

  "Ukoliko je meta promašena, tek mali deo OU će preći u oblik nerastvorljivih aerosola dok će se metalni uran naći u zemljištu gde je moguća reakcija sa vodom. U zavisnosti od geološke situacije lako je moguće zagađenje čak i podzemnih voda. Ovo se mora detaljno izučiti na svakoj lokaciji posebno."

  "Postoje dve vrste merenja: prospekcija terena radi utvrđivanja lokacije i merenje sadržaja urana u uzorcima zemljišta, hrane, vode, vazduha, biljaka i životinja. Na raspolaganju stoji više metoda merenja: gama spektrometrija (najčešća i jednostavna za primenu), alfa spektrometrija, alfa radiometrija, neutronska aktivaciona analiza (najosetljivija), masena spektroskopija i druge. ALFA ZRAČENJE SE NE MOŽE MERITI GAJGEROVIM BROJAČEM."

 6. #6
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano

  Vincent L. Guarisco

  05.05.2004.

  ''Ogroman jaz izmedju onoga sto americki lideri rade u svetu i onoga sto Amerikanci misle da njihovi lideri rade je jedno od velikih postignuca propagandi dominantne politicke mitologije''.
  -Majkl Parenti, politikolog i autor-

  Da li ste ikad primetili koliko su vesti izumitelji modernog oruzja koji rade za Pentagon – dajuci svom oruzju nazive koji namerno navode na suprotan utisak od stvarne namenjene upotrebe? Nijedan nije vise Orvelijanski, niti vise jeziv, od "osiromaseni uranijum", ili njegov cak jos manje nametljiv akronim - "DU".

  Od pocetka 80-ih budni svet je alarmirao na osiromaseni uranijum, od kompletnog medjunarodnog povika do upozorenja Ujedinjenih Nacija prenetih preko krvavih stranica Zenevske i Nirnberske konvencije, do odjeka drvenih batova koji groznicavo lupaju po stolu u svetskom sudu u Hagu.

  Poruka je vrlo jasna – nivo zracenja u osiromasenom uranijumu NIJE osiromasen, u stvari, on nece biti osiromasen do nekog bezbednog stepena jos oko dve milijarde godina. U retrospektivi, to je dugo vreme da se moli za oprostaj, ne samo za ono sto smo uradili, vec i za ono sto i dalje radimo na vise bojnih polja.

  Cinjenica – samo priblizno 14 posto Amerikanaca u najboljem slucaju razume punu matricu vezano za osiromaseni uranijum.

  Slusajte - osiromaseni uranijum je smrtonosno oruzje za masovno unistenje, kojeg je zabranila prakticno svaka drzava na planeti. Njegova nezakonita upotreba od strane SAD krsi sve postojece medjunarodne povelje, konvencije, protokole i zakone ratovanja. On je prvi put uveden u nas arsenal oko 1983. godine po direktivama tadasnjeg predsednika Dzeordz H. V. Busa, i upotrebljen u prvom Zalivskom ratu u Iraku u kolicini od 350 tona eksplodiranog otrova.

  Glavna razlika izmedju oca Busa i njegovog sina je da je junior pustio svoj radioaktivni arsenal uglavnom u irackim urbanim centrima i civilnim oblastima, a ne na pustinjskim bojnim poljima. Na hiljade Iracana, americkih vojnika i koalicionih trupa ce platiti cenu kroz generacije hronicnih bolesti, siroko rasprostranjenog karcinoma, dugotrajnih invaliditeta i genetskih defekata po rodjenju.

  Prosle godine je Christian Science Monitor poslao reportere u Irak da istraze dugotrajne efekte osiromasenog uranijuma. U svom izvestaju od 15. maja 2003., (http://www.csmonitor.com/2003/0515/p01s02-woiq.html) Skot Peterson prica o tome da je video decu kako se igraju na krovu ostecenog tenka blizu standa sa povrcem u predgradju Bagdada – tenka kojeg su unistile granate punjene osiromasenim uranijumom koje probijaju oklop. Noseci svoju masku i zastitnu odecu, Peterson je usmerio svoj Gajgerov brojac prema tenku. On je registrovao 1.000 puta vece zracenje od normalnog zracenja iz prirode.

  Porodice koje su prezivele tragicnu deceniju sankcija i skorasnje zastrasujuce bombardovanje Bagdada mozda nece preziveti posleratno ozracenje ovog stalnog vojnog svetogrdja. Visoko toksicni "Autoput smrti" iz 1991., posle operacije Pustinjska oluja, je bio samo zagrevanje u poredjenju sa onim sto se sada desava u Iraku tokom operacije Trajna sloboda pod Dzordzom V. Busom.

  DU je uveden u nas arsenal pod izgovorom da ugradjivanje ovog radioaktivnog sadrzaja u nasu municiju nekako cini da ova bude jaca u probijanju oklopa. Cak i da je ovo tacno, ono sto oni (odsek za marketing) zaboravljaju da pomenu je da DU je mozda najsmrtonosniji vremenski agens koji je ikad bacan na covecanstvo, osim mozda jednog izuzetka – njegovog rodjaka – Atomske bombe.

  Njegovi otrovni efekti uzimaju zivote dugo posto su otisli tenkovi, borbeni avioni, helikopteri, Bredli vozila, bespilotne letelice i vojska, jednostavnim recima, DU je produzeni latentni poljubac smrti koji genetski prianja na buduce generacije.

  Cinjenica je da ce nas druge drzave zauvek smatrati odgovornima za ono sto je nasa vlada uradila u nase ime, oni u potpunosti razumeju da smo mi voljni ucesnici koji daju potrebna finansijska sredstva kojima se pravi ovo oruzje; neznanje nije prihvatljiv izygovor za ratne zlocine pocinjene protiv covecanstva! Ovo nece uskoro biti zaboravljeno niti oprosteno.

  Posto sam ja potomak Atomskog Veterana, i bio sam svedok onoga sto moze da se dogodi voljenim osobama izlozenim zracenju, ja ovim ispoljavam moje pravo da preimenujem DU u - "Death Unlimited – neogranicena smrt". Neka ovo uzasno ime uvek sluzi kao podsvesni podsetnik kad god cujete druge kako obmanljivo pokusavaju da ga drugacije nazovu.

  Dokumentovana arhiva vezano za DU je grozna realnost, karcinogeni ubica koji uzrokuje defekte na rodjenju, bolesti pluca, bolesti bubrega, leukemiju, karcinom grudi, limfom, rak kostiju, neurolosku invalidnost, itd.

  Kad DU municija eksplodira, ona postaje atomizirani prasinasti djavo koji ispunjava vazduh plastom radioaktivnog otrova, koji putuje na vetru i lako se udahne i udje u probavni system. Onda ulazi u tle, zagadjuje podzemne vode i inficira lanac hrane. Na kraju, uranijum se siri daleko od svog neposrednog epicentra i utice na okolno okruzenje. Ovo nije stvar za igranje.

  Ono sto najvise zapanjuje je da vecina Amerikanaca nikad nije ni cula za DU, a malo njih (14%) u potpunosti razumeju sta je to, gde se koristi i ko je njegova meta. DU je jedna od najbolje cuvanih tajni Pentagona, njegovo genocidno oruzje koje se najsire koristi za brisanje citavih populacija tiho i tajno.

  Sara Flanders, ko-direktor Medjunarodnog akcionog centra i koordinator Projekta za obrazovanje o DU, pise (http://www.coastalpost.com/03/09/11.htm) da Pentagon "i dalje tvrdi da nema 'poznatih' zdravstvenih problema povezanih sa DU. Ali prirucnici za obuku u vojsci zahtevaju da svako ko dodje u krug od 75 stopa neke opreme ili terena kontaminiranih sa DU nosi respiratornu i koznu zastitu".

  Iako Busov Pentagon javno porice da DU oruzje moze da izazove bolest, njegovi sopstveni interni izvestaji upozoravaju da bi zracenje i teski metal DU oruzja mogao da izazove ostecenja bubrega, pluca i jetre, i povecane stope karcinoma.

  Ko smislja ovu ludu stvar? Da li je DU izmisljen negde duboko u nekom mracnom tihom koridoru Projekta za novi americki vek (PNAC)? Ili mozda potice od nekog drugog istrazivackog centra koji je finansirao tajnu naucnu laboratoriju duboko u stomaku Programa za atomsko oruzje?

  Kakav je bio dijalog? Da li su rekli - hej, hajde da smislimo tiho nuklearno oruzje koje moze tajno da se upotrebi unutar konvencionalnog oruzja da progresivno eliminise nase neprijatelje (i njihove porodice) dugo posto mi vec odemo, da pomognemo da se smanje buduci rizici od povratnih udaraca, osvete i odmazde?

  Oni su morali da se pozabave idejom da svaki plan ima izvestan stepen lose strane – sigurno da su znali da bi koriscenjem ovog oruzja u bici i nasi vojnici bili izlozeni njemu, u stvari cak i vise, jer oni skladiste, transportuju, rukuju njom i pune ovu DU municiju u oruzje koje ih ispaljuje.

  Pa zasto onda nastavljaju s ovim, znajuci sasvim dobro opasnost po nase sopstvene vojnike? Da li namerno skracuju zivotni vek nasih vojnika da bi skinuli nekoliko skupih godina zdravstvene nege i penzija? Sta mi treba da mislimo o svemu ovome? Da li su oni stvarno ubice s namerom?

  Prema Dr. Dagu Roku, zdravstvenom fizicaru vojske SAD, koji je bio na celu prvog ciscenja osiromasenog uranijuma posle Zalivskog rata, "Osiromaseni uranijum je zlocin protiv Boga i covecanstva." (Slusajte Rokov intervju o ovoj temi na http://traprockpeace.org/RokkePressConf23July03.html).

  Rokova sopstvena ekipa - 100 sluzbenika – je bila razorena izlaganjem finoj prasini. "Kad smo otisli u Zaliv, mi smo svi bili stvarno zdravi", kaze Rok. Medjutim, posle operacija ciscenja u pustinji (greskom bez zastitne opreme), 30 sluzbenika je umrlo, a vecina drugih – ukljucujuci i samog Roka – je dobilo ozbiljne zdravstvene probleme. Rok sada ima reaktivnu bolest disajnih puteva, neuroloska ostecenja, kataraktu i probleme sa bubrezima.

  "Mi smo upozorili Ministarstvo odbrane 1991., posle Zalivskog rata. Njihova arogancija je neverovatna", Rokke kaze.

  Neverovatno? Razmislite ponovo. Ili jos bolje – pitajte vise od 150.000 veterana iz Zalivskog rata koji su podneli tuzbe posto su prethodno sluzili na irackim zatrovanim pustarama tokom prvog Zalivskog rata. posle toga, njima su sramno uskratili beneficije momci koji rade procenu rizika, koji su rekli da je Sindrom Zalivskog rata plod njihove maste. pa i gospodari bolje tretiraju svoje pse!

  Da li je onda cudno sto je Ujka Sem skinuo svoje M-16-ice pre nego sto su se vratili kuci? Sa oruzjem u ruci, voleo bih da znam u kom pravcu ce biti upereno to isto oruzje posle takvih besmislica u VA a posle tako viteske sluzbe. Teorija zavere?

  Ne mogu svi gresiti, zato mi odgovorite na ovo - zasto Pentagon i dalje koristi ovo oruzje iako ima preobilje naucnh podataka iz svih krajeva planete koji podrzavaju ove tvrdnje?

  Dzordz V. Bus opravdava svoje stalne pokolje sa zgodnim "Sadam Husein je bio uzasni diktator koji je sopstveni narod ubijao gasom i pretio svojim susedima..."

  Ali admiral Dzin LaRok, koji je tokom Hladnog rata bio komandant nuklearne jedinice u Evropi i sluzio kao ratni planer u Pentagonu, kaze da je rat postao "gledalacki sport" za vecinu Amerikanaca. LaRok kaze:

  "Ja sam bio u trinaest bitaka, potopio sam podmornicu, i bio sam prvi covek koji je pristao na Roa. U te cetiri godine, mislio sam, Kakav prokleti gubitak ljudskog zivota. Izgubio sam puno prijatelja. Imao sam zadatak da ispricam roditeljima mog sobnog cimera o nasim poslednjim danima zajedno. Gube se udovi, vid, deo zivota - za sta? Stari ljudi salju mlade ljude u rat. Zastava, parole i patriotske price...

  "Mi smo institucionalizovali militarizam. Ovo je proizaslo iz Drugog svetskog rata... On nam je dao Nacionalno bezbednosno vece. On nam je da CIA, koja moze da spijunira i vas i mene upravo u ovom trenutku. Po prvi put u istoriji coveka, jedna zemlja je podelila svet u vojne oblasti.... Mozete tvrditi da je moralo da se bori u Drugom svetskom ratu. Hitler je morao biti zaustavljen. Nazalost, mi to neizmenjeno prevodimo na danasnju situaciju...

  "Mrzim kad kazu: "Dao je zivot za svoju zemlju". Niko ne daje svoj zivot ni za sta. Mi krademo zivote ove dece. Mi im ih oduzimamo. Oni ne umiru za cast i slavu svoje zemlje. Mi ih ubijamo".

  Da li su Dzordz Bus i njegov Pentagon krivi za ratne zlocine protiv naroda Iraka? Upotrebom ovog vrlo smrtonosnog oruzja za masovno unistenje, da li oni demonstriraju nemarno nepostovanje za zdravlje i sigurnost americkih vojnika?

  Vi presudite."

Slične teme

 1. Francuski nuklearni eksperimenti i ekologija?
  Autor andeli apokalipse u forumu Ekologija
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 22.01.2010., 22:00
 2. Skadar nuklearni centar regiona
  Autor Tuzni_patak u forumu Politika
  Odgovora: 26
  Poslednja poruka: 28.01.2009., 22:45
 3. Rusija i SAD potpisali nuklearni pakt
  Autor gru_sekcija u forumu Politika
  Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 11.05.2008., 02:11
 4. nuklearni rat dan posle
  Autor snipes u forumu Politika
  Odgovora: 86
  Poslednja poruka: 16.03.2008., 03:42
 5. Blizi se nuklearni rat?
  Autor Jerry Ropero u forumu Politika
  Odgovora: 25
  Poslednja poruka: 09.04.2007., 23:49

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •