Beograd -- Specijalni sud izrekao je presude optuženima za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi.


Milorad Ulemek Legija osuđen je na 40 godina zatvora, bivši šef DB-a Radomir Marković na 15 godina zatvora. Pripadnici jedinice za specijalne operacije Branislav Berček, Dušan Maričić i Nenad Bujošević osuđeni su na 40 godina zatvora, Leonid Milivojević na 15, Nenad Ilić na 15 godina i Milorad Bracanović na 4 godine zatvora, jer nije otkrio da se priprema to krivično delo.

Sudsko veće visinu presude obrazložilo je brojnim spisima koji su dokazali krivicu optuženih, ali i izjavama koje su dali i sami optuženi u pretkrivičnom postupku, odnosno u policiji tokom trajanja akcije Sablja. Sudija Dragoljub Albijanić rekao je da ne postoji mogućnost da se prihvati odbrana optuženih, s obzirom na to da se njihove odbrane u ovom trentuku kose s podnetim dokazima. Albijanić je takođe obrazložio i da je optuženi Ulemek organizovao kriminalnu grupu po nalogu bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, s ciljem ubistva političkih protivnika Miloševića.


Izgleda da je "Pravna Drzava" pocela polako da se budi iz visedecenijskog sna. Valjda ce i ostali delici (srafovi i poluge) ozloglasenog naci-socijalistickog rezima SM-MM, da dobiju zasluzene nagrade za "vernost" nacional-socijalizmu.....