CheckBox
Prikazujem rezultate 1 do 19 od 19

Tema: CheckBox

  1. #1
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano CheckBox

    interesuje me kako da
    pre nego sto posetilac udje na neki drugu stranu (link je preko slike) da mora da cekira checkbox pored koga pise "Procitao/la sam napomenu i slazem se sa njom".
    a ako ne chekira taj checkbox da izadje alert mesage sa upozorenjem da prvo mora da je cekira.

    Hvala



  2. #2
    Obećava
    Učlanjen
    09.05.2005.
    Poruke
    89
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano

    imash to na www.dynamicdrive.com neznam tacno gde je na sajtu ali mislim da se nezove CHECK BOX. potravi tu, ima sigurno

  3. #3
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    nasao sam ali to radi samo za submit dugme a meni treba za link preko slike

  4. #4
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio loop
    nasao sam ali to radi samo za submit dugme a meni treba za link preko slike
    Nisam te razumeo i ja sam mislio da ces preko "submit" dugmeta, objasni detaljnije sta zelis, pa da vidim. Kako mislis "link preko slike" a u igri je checkBox?

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Ma ni ja nesto najbolje nisam razumeo ali vajda je na ovo mislio !!!! Doticni kod mozes i sa slikom da uradis samo button dugme zamenis sa slikom i to je to! sa Javascriptom i PHP Kodom se to tvoje postize lako!!!!
    Kod:
    <html>
    <head>
    <script language=javascript>
    function Provera(chk){
      if (chk.checked == 1){
        alert("Vi ste se cekirali box i prihvatili nasa pravila!");
    	window.location="http://www.tvoj_sajt.com/pristup.php";
    	}
      else {
       alert("Niste cekirali box i niste se slozili sa pravilima") 
       window.location="http://www.tvoj_sajt.com/";
       }
    }
    </script>
    </head>
    <body>
    <form>
      <table width="184" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
        <tr>
          <td>Da li se slazete sa nasim pravilima ???</td>
        </tr>
      </table>
      <p> Da, Slazem se !
    <input type=checkbox name=chk1>
      </p>
      <p> 
        <input type=button value="Nastavi Dalje" onclick="return Provera(chk1);">
      </p>
    </form>
    </body>
    Znaci gornji kod ti proverava da li se clan slozio sa pravilima sajta ako nije vraca ga na pocetnu stranicu! Ako se slozio onda ga usmerava tamo gde je i hteo da ide !!!

    E sad da bi sve to radilo moras da imas na toj stranici ovako nesto PHP kod !
    Kod:
    if (!eregi("index.php", $_SERVER['PHP_SELF'])) {
        die ("Sta trazis ovde????");
    }
    Tj da srecis da direktno se pristupi doticnoj stranici!!
    Valjda ti server podrzava PHP ???
    Pozzzzzz

  6. #6
    Obećava
    Učlanjen
    20.05.2005.
    Poruke
    75
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano

    covek je mislio da kad posetilac klikne na sliku ode na odredjenu stranicu, ali da ne moze da ode na tu stranicu ako prethodno ne cekira CHECKBOX koji se nalazi npr. ispod slike... To oce na onu foru Terms and Contitions pa fora I Agree...

  7. #7
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    @Sale83

    Napisao si kako treba, samo napomena: da bi ovo radilo, ne treba ti bas PHP! Prihvatanje rezultata "okidanja" moze da izvrsi bilo koji CGI program. Ja cak koristim i EXE program za slicne stvari, pod IIS 6.0

  8. #8
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    TheBoss je dobro razumeo sta meni treba a ja nema sanse da provalim kako da Salov kod povezem sa slikom.

    Server mi podrzava PHP tako da nije bitno da li ce kod biti JavaScript ili sta vec.

    Poslacu Salu link do te stranice, jer ne zelim jos uvek da sajt bude dostupan vecini.Valjda ce moci da mi pomogne.
    Pozz

  9. #9
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio loop
    TheBoss je dobro razumeo sta meni treba a ja nema sanse da provalim kako da Salov kod povezem sa slikom.

    Server mi podrzava PHP tako da nije bitno da li ce kod biti JavaScript ili sta vec.

    Poslacu Salu link do te stranice, jer ne zelim jos uvek da sajt bude dostupan vecini.Valjda ce moci da mi pomogne.
    Pozz
    Nije to neki problem:
    1. Kao sto Sale rece, napisi kod funkcije "potvrda" odmah iza <HEAD> (mada moze i na drugoj lokaciji)
    *-----------
    <script language=javascript>
    function Provera(chk){
    if (chk.checked == 1){
    alert("Vi ste se cekirali box i prihvatili nasa pravila!"); window.location="http://www.tvoj_sajt.com/pristup.php";
    }
    else {
    alert("Niste cekirali box i niste se slozili sa pravilima")
    window.location="http://www.tvoj_sajt.com/";
    }
    }
    </script>
    *--------------
    ..
    ..
    ..


    2. Sada u svom kodu napisi i deo koji se odnosi na checkbox ali i na sliku:

    <FORM>
    <INPUT TYPE="CHECKBOX" NAME='potvrda'>
    <INPUT TYPE="image" NAME="printre" ACTION="return Provera(potvrda);" SRC="nekaslika.jpg" BORDER="0">
    </FORM>
    ..
    ..
    ..

    Klikom na sliku, aktivirace se fukcija "provera" i na osnovu onoga sto nadje u checkboxu, odradi ili prelazak na neki CGI (checkbox je cekiran) ili ne aktivira taj prelazak, vec odlazi na unapred definisanu za slucaj (kad checkbox nije cekiran)

    As simple as that... (mada ima i dtugacijih nacina za kompleksnije procese, ali za jednostavne stvari i ovo je dovoljno)

  10. #10
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Onu stranicu sto si mi poslao na PP je isti ovaj kod sto sad ovde postujem - >sem sto na doticnoj stranici kod neradi zato sto je izostavljeno submit dugme!!!!!!!!
    Kod:
    <head>
    <script>
    
    var checkobj
    
    function agreesubmit(el){
    checkobj=el
    if (document.all||document.getElementById){
    for (i=0;i<checkobj.form.length;i++){  
    var tempobj=checkobj.form.elements[i]
    if(tempobj.type.toLowerCase()=="submit")
    tempobj.disabled=!checkobj.checked
    }
    }
    }
    function defaultagree(el){
    if (!document.all&&!document.getElementById){
    if (window.checkobj&&checkobj.checked)
    return true
    else{
    alert("Please read/accept terms to submit form")
    return false
    }
    }
    }
    </script>
    </head>
    <form name="agreeform" onSubmit="return defaultagree(this)">
    <br>
    <input name="agreecheck" type="checkbox" onClick="agreesubmit(this)"><b>I agree to the above terms</b><br>
    <input type="Submit" value="Submit!" disabled>
    </form>
    <script>
    document.forms.agreeform.agreecheck.checked=false
    </script>
    Samo ja mislim da je mnogo jednostavnije moje resenje nego ovo !!!!

    VIEW SOURCE - > kad te nesto zanima sa drugog sajta !!!
    http://www.google.com.au/search?hl=en&q=Accept+terms+form+submission+javascript&meta=
    Pozzz

  11. #11
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Au, sto tako komplikovano?
    Osim toga nisam siguran da ce bas svaki browser umeti da interpretira ovaj kod pravilno... Mrzi me da probam ali treba da proveri ako zeli da koristi bas taj kod.
    Veoma komplikovano, nepotrebno...

  12. #12
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    2Sale
    ne razumem kako da integriram ovaj script u onu stranu. :?

    ljudi ewo link da vidite sta ja hocu http://www.zodumil.net/start/dizajn/

    znaci nije samo jedna slika u pitanju nego 5 slika i na svaku treba da izadje alert ako se ne cekira dugme.
    Ako ne moze to tako onda moze da ide preko neke redirekt stane koja ce da izadje ako nije cekirano dugme pa da vrati posetioca na ovu stanu a ako jeste da ga uputi tamo gde treba.
    Znam da je komplikovano, ali ako moze moze a ako nemoze onda nista

  13. #13
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Jos jednom!!!
    Onaj link sto si nam dao ti nista ne znaci posto ono sto si ti zamislio tamo se ne desava niti bi trebalo da se desava!!
    Znaci slike nemaju nikakav uticaj niti su povezane sa chek boxom !!

    Kao sto sam ti vec jednom rekao na doticnoj strani je izostvaljeno submit dugme tako da tamo doticni javascript kod nefunkcijonise!

    Sve sto zellis mozes da dobijes sa onim kodom koji sam prvi postovao i ne vidim potrebu za necim komplikovanijim !!


    Znaci upotrebi onaj moj kod + uradi onako kako ti je codemaker obajsnio tj ubaci potrebini kod tamo gde treba mesto submit dugmeta iskoristi neku sliku i to ti je to !!
    :wink:

  14. #14
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    hoces da kazes da bi pored svake slike trebao da stoji checkbox da ne moze drugacije

  15. #15
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Ne!

    Svaka slika ce aktivirati istu funkciju, proverice da li je JEDAN checkbox cekiran ili ne.

    Znaci imas 5 slika, svaka ima isti kod poziva iste funkcije.
    Imas i samo jedan checkbox, koji ima stanje cekiran, necekiran.

    U tvom slucaju za svaku silku ponovi kod koji smo ti dali (onaj sto poziva funkciju provere)

    To je sve

  16. #16
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Evo stavio sam na server da vidis kako bi to otprilike moglo da se uradi bez ikakvog komplikovanja!
    http://www.serbiansite.com/ck/

    Ovo je jednostavno ! Ako zelis nesto komplikovanije onda ...
    pozzzzz

  17. #17
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    e pa ako ponovim za svaku sliku onaj kod (konkretno ovaj codemakerov) pored svake slike mi stoji i checkbox. :? ne znam na koju foru da ga odvojim a da bude povezan sa svakom slikom, jer svaka slika vodi na razlicitu stranicu, a u ovom kodu imam samo jedan link (znaci da bi sve stranice vodile na taj link).

    onda moram za svaku sliku da pisem poseban script i ali sta je to sto treba da se zameni, a da opet sve slike budu zavisne od jednog chechboxa

  18. #18
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio SALE83
    Evo stavio sam na server da vidis kako bi to otprilike moglo da se uradi bez ikakvog komplikovanja!
    http://www.serbiansite.com/ck/

    Ovo je jednostavno ! Ako zelis nesto komplikovanije onda ...
    pozzzzz
    a reci ti meni kako to da uradim a da ne bude ovo dugme nego da kad se stiklira checkbox da moze da se udje preko svake slike ali na razlicite strane.

  19. #19
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Ewo resenja

    <head>

    <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
    function provera(link) {
    if (document.forma.polje.checked)
    window.location = link;
    else
    alert('Potrebno je cekirati polje da bi ste nastavili dalje!');
    }
    </SCRIPT>

    </head>

    <body>

    <a href="javascript: provera('strana1.html')"><img src="slika1.jpg" alt="slika" width="100" height="100" border="0" /></a>

    <a href="javascript: provera('strana2.html')"><img src="slika2.jpg" alt="slika" width="100" height="100" border="0" /></a>

    <a href="javascript: provera('strana3.html')"><img src="slika3.jpg" alt="slika" width="100" height="100" border="0" /></a>

    <a href="javascript: provera('strana4.html')"><img src="slika4.jpg" alt="slika" width="100" height="100" border="0" /></a>

    <form action="#" name="forma">
    <input type="checkbox" name="polje" /> Cekiraj
    </form>

    </body>


    by Br@nkoR sa http://www.elitesecurity.org/tema/127705/0#831603


    Mozda ste mi Vi ovo isto predlagali ali ovo je jedini kod koji sam ja uspeo da skapiram.

    pozz

Slične teme

  1. Samo jedan checkbox u formi ?
    Autor loop u forumu Web dizajn
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 18.12.2005., 20:22
  2. Checkbox i Javascript
    Autor loop u forumu Web dizajn
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 24.10.2005., 20:51

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •