ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 28

Tema: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

 1. #1
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  107.813
  Reputaciona moć
  2317

  Podrazumevano ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  četvrtak, 22 avgust 2013 19:56

  ZORAN KARAKLAJIĆ: JEDAN PREDLOG ILI TUŽBA NARODA...


  ...za novčanu nadoknadu protiv pojedinaca iz vlasti u Republici Srbiji povodom bespravne otimačine i otpisivanja imovine na KiM

  Šta je zaista interes naroda Srbije i kako ga sada zaštititi? Kad ovo pitam poznanike i prijatelje oni ostaju bez teksta. Očigledno da o toj temi i ne razmišljamo svojom glavom, već čekamo da nam neko drugi to spolja odredi. Problem je što su nam spolja već odredili da država Srbija, a time i narod Srbije i njegovi interesi, više ne postoje. Ali daleko najveći problem je što se sada mi sami mirimo sa tim da smo niko i ništa.


  1. NAMETNUTI LAŽNI INTERESI
  Režimsko udarničko razbijanja i otpisivanja naroda i teritorije Srbije zarad „bezalternativnog puta u EU” nikako ne može biti naš zajednički interes. Svakome je jasno da pojedinci na čelu ovog režima imaju svoju kalkulaciju ličnog interesa iz koje rade to što rade. Nisu oni srpske Noje novog doba da nas sada trpaju, ovako kao stoku, silom i na prečac, u truli rastočeni čun i puštaju niz burnu maticu ka nekakvoj obećanoj EU luci spasa. Za sada, strani navigatori proračunato pumpaju i održavaju ovaj propali čun, ali samo dok ne procene da nam više nema povratka ni spasa. Razumeli smo da nas već iza prve okuke čeka grdni vodopad, posle kojeg od nas ništa ostati neće, ali uljuljkujemo se u hipnozi prividnog plutanja i pustoj nadi da još vremena za spas imamo. Oči zaslepele a uši zagluvele od silnih režimskih medijskih bahanalija, varki i laži, pa i ne čujemo huk pogroma pred nama.
  ................
  Za to vreme, domaće religijske hijerarhije nas uče da je naš duhovni interes da ne ljuljamo, pokorno ćutimo i prepustimo se već nam predodređenoj sudbini. Vodeći imami prećutno podržavaju režim u nadi da će im pogrom naroda očistiti teren da „džihadom” arapskih dolara sebi stvore fundamentalističke spahiluke. Katolički i protestantski čelnici već postavljaju užad ka svojim spoljnim maticama da ih one povuku sebi, a usput i ostale koji im se priklone. Hijerarhija SPC očigledno neće da se ovaj propali režimski čun sad zaljulja i prevrne jer bi se tad u divljoj bujici i oni morali boriti za opstanak zajedno sa tolikom rajom očajnih davljenika. A možda i računaju da će im Vatikan u ime „bratstva i jedinstva” pružiti neku slamku spasa.
  Evidentno je da čelnici režima imaju jasno definisane i usaglašene lične interese i ciljeve, koje složno bez pardona i zadrške realizuju. Uprkos silne TV melodrame oko preteškog bremena i žrtava naših lidera, ne bojimo se za njihovu sudbinu. Oni su sebi i svojima već sigurno obezbedili „zlatne padobrane” i sletišta. Ali šta će i kako će preostalih 99 osto nas, kad pojma nemamo ni šta nam je zajednički interes, a kamoli još kako da ga zaštitimo?

  2. NAŠ INTERES NA KIM
  Uopšte nije bauk odrediti zajednički interes naroda Srbije. On se dobija prostim zbirom svih naših pojedinačnih interesa prema najmanjem zajedničkom imenitelju. Ostavimo za sada komplikacije sa nemerljivim intelektualnim i „nebeskim” vrednostima i definišimo naš zajednički interes golom monetarnom brojkom – jer to današnji svet jedino i razume. Konkretno, Kosovo i Metohija je naš najmanji zajednički imenitelj koji meni lično vredi najmnaje 10 miliona evra. Bespotrebno je sad razvijati akademsku rapspravu kako se dolazi te brojke. U suštini, to je đuture kvantifikovana vrednost svih materijalnih, istorijskih, kulturnih i duhovnih dobara KiM, koja čine moje lično nasleđe od predaka i moju ličnu zaostavštinu potomstvu.
  Jednostavno, apsolutno ne dam svoj lični interes u KiM, a da mi se na ruke isplati ta suma. Čelnici režima se sigurno i sami vode nekom takvom kalkulacijom, koju svojim radnjama sada sebi i obezbeđuju. Ali gde to u Ustavu i zakonu Srbije piše da je lični interes svakog od ispred ličnog interesa svakog od nas? Po čemu je to KiM postala njihova lična prćija, pa da samo oni taj svoj interes mogu (jednokratnim otpisivanjem KIM) naplatiti, a svi mi ostali ne? Ako se 10 miliona Srba složi da je tih 10 miliona evra naš zajednički imenitelj, onda je naš zajednički interes u KiM 100 hiljada milijardi evra, što je otprilike vrednost dvogodišnjeg svetskog bruto proizvoda. Dakle, to bi bila gola kvantifikovana monetarna nadoknada – koju bi 10 miliona nas zahtevalo za brisanje i otuđenje našeg zajedničkog interesa na KiM.
  Ovo je šala isto koliko je i šala arogantna bahatost režimske vlastele (predsednik, premijer, ministri, poslanici, sudije Ustavnog suda, čelnici narodne vojske i policije...) kojom oni despotski (mimo ustava i zakona) nama otmaju i otpisuju iz naše zajedničke svojine toliku monetarnu vrednost kao što je KiM. Ako se oni sada „šale” svojim ličnim potpisima i provođenjem briselskih sporazuma, onda se i mi moramo isto tako „šaliti” neopozivim zahtevom da nam oni lično odmah obezbede i u kešu isplate sumu od 100 hiljada milijardi evra pre svakog akta briselskih sporazuma.

  3. ZAJEDNIČKA TUŽBA ZA NADOKNADU
  Za zaštitu našeg zajedničkog interesa neophodno je da se hitno formira stručan pravni tim, koji će u ime miliona potpisnika podići zajedničku tužbu naroda Srbije protiv poimenice svih odgovornih pojedinaca režimske vlasti koji iole učestvuju i doprinose potpisivanju i izvršenju briselskih sporazuma. Gde od svakog tuženog pojedinca zahtevamo da u sudu odmah deponuje validne garancije/tapije na svu svoju neposrednu i posrednu (sadašnju i buduću) imovinu radi naplate našeg potraživanja. I sve dok oni te svoje lične garancije u sudu ne deponuju, da im se apsolutno zabrani svako dalje nanošenje nam materijalne štete potpisivanjem i provođenjem briselskih sporazuma, kao i svaka njihova dalja uzurpacija, otuđenje i „privatizacija” naše zajedničke imovine.
  Pravna podloga za zajedničku tužbu protiv čelnika režima počiva na jasnom razgraničenju gde prestaje imunitet pravnog lica državne funkcije, a gde počinje odgovornost fizičkog lica koje tu državnu funkciju vrši. Ako fizičko lice svojom državnom funkcijom gazi ustav i krši zakone, onda gubi imunitet pravnog lica i lično odgovara za svoja zlodela. Jer lična uzurpacija tolikog prava i moći apsolutno mora imati i kontratežu iste tolike lične odgovornosti.
  Ako svi mi vidimo i tvrdimo da je car go, odbijanje Ustavnog suda Srbije da to i zvanično potvrdi apsolutno ne opvrgava da je car go. Odbijanje trenutnog sastava Ustavnog suda Srbije da sada razmatra protivustavnost i protivzakonitost režimskog delovanja zlonamerno nam blokiralo pristup pravnim sredstvima kojima bi mi jasno razgraničili imunitet i lične odgovornosti pojedinaca režima, sprečili njihova zlodela i podredili ih pravdi i zakonu.
  Ovim zlonamernim blokiranjem vladavine prava, stvoren je totalitarizam vlasti i izvitopern privid političke stabilnosti sistema. U tom tatalitarizmu režimski čelnici svoju ličnu samovolju jednostrano proglašavaju „voljom naroda” a svoje protivustavno i protivzakonito delovanje „u ime naroda, po mandatu dobijenom na demokratskim izborima”. Ali čitav socioekonomski egzistencijalni sistem Srbije, na kojem ova laž političke stabilnosti počiva, totalno je izbačen iz ravnoteže u ekstremnu amplitudu. Svaki dalji nastavak režimske samovolje i korupcije trenutno će dovesti do nepovratnog odlepljivanja i pucanja po svim šavovima i ovako raspadnutog sistema. A onda, samo krvna osveta može podmiriti tolike naše ispostavljene račune i uspostaviti neku „nultu” ravnotežu naših interesa. Očigledno da bi to za nas bio najgori mogući scenario jer time bi sami sebe totalno do kraja razbili, što je svakako i cilj spoljnih faktora.


  4. NAROD, VRHOVNA VLAST U SRBIJI
  Sada hitno moramo ovaj tiranski režim sudskim putem privesti „poznaniju“ Božije pravde, na kojoj sva ljudska prava i zakoni počivaju. Strani nalogodavci i savetnici režima, u sprezi sa (evidentno prodatim) sudijama Ustavnog suda, spleli su formalno-pravni gordijev čvor, koji trenutno omogucuje čelnicima režima da sebi „voljom naroda” uzurpiraju lično pravo brisanja i otuđenja KiM iz svojine naroda Srbije. Bez sudske presude i sankcije za njihove protivustavne i protivzakonite radnje, čelnici režima su svoju ličnu odgovornost formalno-pravno potpuno prebacili na narod Srbije i time sebi osigurali imunitet državne funkcije.
  Sa međunarodnog aspekta, narod Srbije je sada potpuno odgovorn za sve međunarodne obaveze koje su čelnici režima „u ime naroda” potpisali, a oni će imati međunarodnu pravnu zaštitu od naroda Srbije kada odavde pobegnu. Da bi razbili tu našu perfidnu formalno-pravnu mat poziciju, neophodno je da krenemo od elementarne pravde i ustavnog principa da je izričita odluka naroda Srbije vrhovna suverena vlast države Srbije, nadređena svim institucijama vlasti (izvršnoj, zakonodavnoj, i sudskoj). Odluka/sud naroda Srbije o režimskim zlodelima ima neuporedivo veću pravnu i izvršnu težinu nego ne-odluka zlonamerno abortirane sudske procedure ili zlonamerna odluka korumpiranih sudija i zakonodavaca.
  .&.
  Poslednji put ažurirao/la eremita : 25.08.2013. u 21:34
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.
 2. #2
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  93.509
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2634

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  "Bolje rat nego pakt, bolje rob nego grob!"

  Vec vidjeno sta se desilo nakon ovakvih izjava iz "naroda".
  Najveci polkon koji nekom mozete dati je vase vreme...Jer, kada dajete svoje vreme vi dajete deo svoig zivota koji nikada necete dobiti nazad...

 3. #3
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  107.813
  Reputaciona moć
  2317

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Masovna tužba stotina hiljada pojedinaca uz naroda protiv čelnika (fizičkih lica) režima potpuno i direktno seče trenutni formalno-pravni gordijev čvor jer briše „volju naroda” kao pokriće režimske despotske samovolje. Ovom tužbom svaki potpis čelnika režima na nekoj međunarodnoj transakciji/obavezi Srbije automatski odlaže izvršenje tog dokumenta jer uvodi rizk njegove pravne validnosti i primorava ostale potpisnike da prvo pomno ispitaju i verifikuju pravo režimskih čelnika da potpišu tu transakciji/obavezu „u ime naroda” Srbije. Svaki nastavak potpisivanja i provođenja briselskih sporazume od tuženih čelnika režima bio bi direktno suprostavljanje izričitoj volji naroda Srbije. U tom slučaju svaki od njih gubi institucionalnu zaštitu pravnog lica i kao fizičko lice potpuno (lično) odgovara svakom pojedincu naroda Srbije.

  5. GRAĐANSKA PARNICA
  Ako u ovom trenutku nismo spremni da sudije Ustavnog Suda Srbije izvedemo na terazije, mi ih onda jednostavno moramo zaobići. To isto važi i za sve režimske poslanike/zakonodavce u Skupštini Srbije. Našu tužbu moramo uvesti u sudski sistem Srbije odozdo, a ne (kao do sada) odozgo kroz Ustavni sud Srbije. U ovom trenutku moramo položiti nadu da u Srbiji (na lokalnom nivou) još uvek ima sudija od čojstva i junaštva, koje su spremne da poštuju svoj obraz i sudijsku zakletvu u odbrani pravde, zakona, nezavisnosti i časti sudijskog poziva i sudstva Srbije. Zato našu zajedničku tužbu moramo pravno formulisati i postaviti kao građansku parnicu u kojoj mnoštvo pojedinaca (fizičkih lica) naroda Srbije traži materijalnu odštetu od tuženih pojedinaca (fizičkih lica) ovog režima.
  Pošto su i sudije Ustavnog Suda tuženi (kao fizička lica) za materijalnu odštetu, onda zbog direktnog konflikta ličnih interesa oni apsolutno nemaju pravo da se a priori mešaju u sudski postupak tužbe i odlučuju o ustavnoj validnosti građanske parnice. Isto tako, tuženi režimski zakonodavci u Skupštini ne mogu doneti zakone kojima bi poništili svoju ličnu odgovornost. Time bi zaobišli proceduralnu rampu, koju je do sada Ustavni sud Srbije odozgo postavio da bi omogućio bespravne radnje režima.

  Preduslov za provođenje ove strategije odbrane zajedničkog interesa naroda Srbije zahteva izvršenje tri osnovna taktička zadatka:
  • Formiranje stručnog pravnog tima, koji će hitno formulisati tužbu i odrediti strategiju i taktiku njenog sprovođenja;
  • Hitno okupljanje i organizovanje neophodnog broja validnih potpisnika tužbe;
  • Identifikaciju i angažovanje sudija koji bi ovu tužbu primili na sudsko razmatranje. Ako takvih sudije sada u Srbiji nema, onda naš životni opstanak nama nalaže da ih hitno (milom ili silom) takve stvorimo. Truli klin se zdravim klinom izbija.
  Ovo niko za nas neće uraditi do mi sami. Ako mi sada nismo kadri da se okupimo i organizujemo oko ovog koncepta zajedničke tužbe, razradimo njenu pravnu strategiju i taktiku i sprovedemo je, onda smo zaista niko i ništa, nedostojni daljeg opstanka.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 4. #4
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  93.509
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2634

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Takve tuzbe su GLUPOST velicine one kada su Srbi sa Kosova trazili rusko drzavljanstvo.

  KO ljudima u glavu stavlja GLUPOSTI TE VELICINE?

  Vidi se da nemaju BLAGE VEZE ni sa pravom a jos manje sa politikom.

  NEKO IH HUSKA, a toga treba tuziti, samo to se isto ne moze jer je TAJ "najuglednija ustanova u srspkom drustvu".
  Najveci polkon koji nekom mozete dati je vase vreme...Jer, kada dajete svoje vreme vi dajete deo svoig zivota koji nikada necete dobiti nazad...

 5. #5
  Moderator
  Učlanjen
  13.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.154
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1575

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Mozda ovde ima "nesto od razloga" :  Srbija za Srbe nema alternativu , a samo za "drugosrbijance" je "put u €U - rupico" 100% "brezaljternativan" !!!
  "Vera , sloga i postenje, Srpsko su spasenje".
  "В конце концов все будет хорошо. Если будет плохо, значит, это еще не конец"

 6. #6
  Domaćin
  Učlanjen
  30.11.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.645
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Pokrenuti tuzbe a izdajnike ce kad tad stici pravda,

 7. #7
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  107.813
  Reputaciona moć
  2317

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Takve tuzbe su GLUPOST velicine one kada su Srbi sa Kosova trazili rusko drzavljanstvo.

  KO ljudima u glavu stavlja GLUPOSTI TE VELICINE?

  Vidi se da nemaju BLAGE VEZE ni sa pravom a jos manje sa politikom.

  NEKO IH HUSKA, a toga treba tuziti, samo to se isto ne moze jer je TAJ "najuglednija ustanova u srspkom drustvu".
  Човече, па Влада СРбије непрекидно КРШИ УСТАВ И ЗАКОНЕ СРБИЈЕ - а као "сређује" државу...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 8. #8
  Veoma poznat 7of9 (avatar)
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Borg Empire
  Poruke
  12.967
  Reputaciona moć
  667

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Koji je to "narod" da bi pisao tužbu ?

  Taj "narod" je obično legalno izabrana vlast, pa proizilazi da "neko" treba sam sebe da tuži ??? Realno.

  Opet neka kuknjava, ne ulazi u glavu da je okupacija termin koji podrazumeva otimačinu i tu je kraj svim željama o sudu i povraćaju imovine.

  Jel ima neko normalan ovde ?

  Srednjevekovni potomci Lazara i ostala vlastela koja je priznavala vlast turskih sultana - sve go izdajnik i kršioci Ustava
  We are The Borg, you will be assimilated. Resistance is futile.

 9. #9
  Buduća legenda SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  33.983
  Reputaciona moć
  1298

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Нема ништа без гомњиве мотке.
  "I opet je, ajoj majko, Predrag Strajnić vodio program, kao i tada tokom utakmice, samo što, na njegovu sreću, sada nije bio baš ispred kamere kad je počelo bogohulno skandiranje..."

 10. #10
  Buduća legenda SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  33.983
  Reputaciona moć
  1298

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Citat Original postavio Sugenzi Pogledaj poruku
  Pokrenuti tuzbe a izdajnike ce kad tad stici pravda,
  Аха.

  А за то време ћемо да пустимо да се мењају на власти и да расточе Србију?

  Зна се шта се са издајницима ради, а то није препуштање Божијој правди.
  "I opet je, ajoj majko, Predrag Strajnić vodio program, kao i tada tokom utakmice, samo što, na njegovu sreću, sada nije bio baš ispred kamere kad je počelo bogohulno skandiranje..."

 11. #11
  Buduća legenda SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  33.983
  Reputaciona moć
  1298

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Citat Original postavio 7of9 Pogledaj poruku
  Koji je to "narod" da bi pisao tužbu ?

  Taj "narod" je obično legalno izabrana vlast, pa proizilazi da "neko" treba sam sebe da tuži ??? Realno.

  Opet neka kuknjava, ne ulazi u glavu da je okupacija termin koji podrazumeva otimačinu i tu je kraj svim željama o sudu i povraćaju imovine.

  Jel ima neko normalan ovde ?

  Srednjevekovni potomci Lazara i ostala vlastela koja je priznavala vlast turskih sultana - sve go izdajnik i kršioci Ustava

  Тачно - на окупацију и издају се не одговара тужбама.
  "I opet je, ajoj majko, Predrag Strajnić vodio program, kao i tada tokom utakmice, samo što, na njegovu sreću, sada nije bio baš ispred kamere kad je počelo bogohulno skandiranje..."

 12. #12
  Veoma poznat 7of9 (avatar)
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Borg Empire
  Poruke
  12.967
  Reputaciona moć
  667

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Citat Original postavio SURbel Pogledaj poruku
  Тачно - на окупацију и издају се не одговара тужбама.
  Tačno.

  Znači ili pušku u ruke ili vozi Miško ...
  We are The Borg, you will be assimilated. Resistance is futile.

 13. #13
  Buduća legenda SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  33.983
  Reputaciona moć
  1298

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Citat Original postavio 7of9 Pogledaj poruku
  Tačno.

  Znači ili pušku u ruke ili vozi Miško ...

  ...везаних очију. И то већ 14 година...
  "I opet je, ajoj majko, Predrag Strajnić vodio program, kao i tada tokom utakmice, samo što, na njegovu sreću, sada nije bio baš ispred kamere kad je počelo bogohulno skandiranje..."

 14. #14
  Elita Sreten Žujović (avatar)
  Učlanjen
  24.12.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.525
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  996

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  А које су шансе за успех ових предлога?

 15. #15
  Buduća legenda SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  33.983
  Reputaciona moć
  1298

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Citat Original postavio Sreten Žujović Pogledaj poruku
  А које су шансе за успех ових предлога?
  Мени није јасно ни КОМЕ би их тужили?
  "I opet je, ajoj majko, Predrag Strajnić vodio program, kao i tada tokom utakmice, samo što, na njegovu sreću, sada nije bio baš ispred kamere kad je počelo bogohulno skandiranje..."

 16. #16
  Elita Sreten Žujović (avatar)
  Učlanjen
  24.12.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.525
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  996

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Стразбуру?

 17. #17
  Buduća legenda SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  33.983
  Reputaciona moć
  1298

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Citat Original postavio Sreten Žujović Pogledaj poruku
  Стразбуру?  Или хашком трибуналу?
  "I opet je, ajoj majko, Predrag Strajnić vodio program, kao i tada tokom utakmice, samo što, na njegovu sreću, sada nije bio baš ispred kamere kad je počelo bogohulno skandiranje..."

 18. #18
  Elita Sreten Žujović (avatar)
  Učlanjen
  24.12.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.525
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  996

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Зар ми тај суд признајемо?

  Чек да се договоримо с комором. Комора је комора!

 19. #19
  Buduća legenda SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  33.983
  Reputaciona moć
  1298

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Citat Original postavio Sreten Žujović Pogledaj poruku
  Зар ми тај суд признајемо?

  Чек да се договоримо с комором. Комора је комора!

  Кад смо признали (тј, пристали на) окупацију, све остало је сића...
  "I opet je, ajoj majko, Predrag Strajnić vodio program, kao i tada tokom utakmice, samo što, na njegovu sreću, sada nije bio baš ispred kamere kad je počelo bogohulno skandiranje..."

 20. #20
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.584
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  [SIZE=3][B]Masovna tužba stotina hiljada pojedinaca uz naroda protiv čelnika (fizičkih lica) režima potpuno i direktno seče trenutni formalno-pravni gordijev čvor jer briše „volju naroda” kao pokriće režimske despotske samovolje...
  Ja odavno pricam kakav je zajeb tajnost glasanja i kako se nase ,,pravo'' na tajno glasanje koristi protiv gradjana kao pojedinaca kojima se izbornim procesom ta ,,narodna vlast'' otudjuje, glas uzima, gubi u nepovrat bez ikakvog mehanizma zastite od zloupotrebe.

  Cak i kad glasamo javno, javnost naseg glasanja je ogranicenog karaktera.

  Institucionalizovana mogucnost javnog glasanja uz mogucnost stavljanja na uvid drugim glasacima svog glasa i uvida u njihov glas, ne samo da bi sprecila zloupotrebe oko laziranja samih izbora, nego bi i omogucila organizovanje gradjanskih inicijativa za povlacenje glasova, opoziv poslanika i sl. u slucaju da se dato poverenje gradjana koristi u suprotnosti sa predizbornim obecanjima i stranackim programima.

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio SURbel Pogledaj poruku
  Кад смо признали (тј, пристали на) окупацију, све остало је сића...
  Predsednik Kosoveh, gospodin Taxi bi rekao... Ma, zabole me, nek Shkije vade oci izmedju sebe, qivsha im materina...

 21. #21
  Domaćin
  Učlanjen
  30.11.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.645
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Imenom i prezimenom podici tuzbe protiv Nikolica Vucica i Dacica.

 22. #22
  Buduća legenda SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  33.983
  Reputaciona moć
  1298

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Citat Original postavio Sugenzi Pogledaj poruku
  Imenom i prezimenom podici tuzbe protiv Nikolica Vucica i Dacica.
  Онда да кренемо испочетка па све до краја. За ових 14 година издаје, много их се накупило, није то само ова бедна тројка.
  "I opet je, ajoj majko, Predrag Strajnić vodio program, kao i tada tokom utakmice, samo što, na njegovu sreću, sada nije bio baš ispred kamere kad je počelo bogohulno skandiranje..."

 23. #23
  Poznat
  Učlanjen
  23.08.2012.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Amsterdam
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Citat Original postavio SURbel Pogledaj poruku
  Онда да кренемо испочетка па све до краја. За ових 14 година издаје, много их се накупило, није то само ова бедна тројка.
  " I put od hiljadu milja, pocinje jednim korakom"! - kineska poslovica

  Samo, u razmisljanju,koji bi to prvi korak trebao biti, medju Srbima nema saglasnosti!
  Poslednji put ažurirao/la Piano020 : 26.08.2013. u 16:37

 24. #24
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  56.285
  Reputaciona moć
  1406

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Citat Original postavio Sreten Žujović Pogledaj poruku
  А које су шансе за успех ових предлога?
  "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top,then again, he always said Millwall would win the Cup.”.
  The Show Must Go On...

 25. #25
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.584
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ или ТУЖБА НАРОДА......

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top,then again, he always said Millwall would win the Cup.”.
  Troter Independent Traders

Slične teme

 1. Букет цвећа или један цвет?
  Autor Владан u forumu Romantika
  Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 01.03.2014., 19:13
 2. Odgovora: 16
  Poslednja poruka: 22.01.2011., 18:18
 3. Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 31.10.2010., 12:14
 4. Odgovora: 33
  Poslednja poruka: 22.01.2009., 00:35
 5. Odgovora: 52
  Poslednja poruka: 24.04.2007., 20:10

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •