СТРАТЕГИЈА ЗЛА
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 34

Tema: СТРАТЕГИЈА ЗЛА

 1. #1
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano СТРАТЕГИЈА ЗЛА

  СТРАТЕГИЈА ЗЛА

  Циљ ђавола је увек један: уништење онога што је Бог створио, то јест раз-стварање света. Што се тиче средстава, она су увек диктирана стратегијом и тактиком. Ако стратегију желимо укратко да образложимо, она је јединствена: рушити под видом стварања, штетити под видом користи. Зло никад не наступа под својим именом, оно се увек покрива добром.

  Зато се може рећи да је главни стратешки принцип зла, лаж.

  Принцип лажи је као оружје усвојио и сам родоначалник зла у прадавна времена, како се о томе говори у Јеванђељу: Ваш је отац ђаво...Он је човекоубица од искони и не стоји у истини, јер истине нема у њему; кад говори лаж, своје говори, јер је лажов и отац лажи,, (Јев.8,44).
  Међутим, сваком човеку који долази у свет даје се противотров од лажи - савест. Њу човеку даје Сам Бог, тачније - она је глас Бога, Који говори у његовом срцу. Тај глас звучи тихо, али ако се трудимо, можемо се научити да га слушамо савршено пажљиво, разазнајући где је истинско добро, а где зло, с маском добра на лицу.
  Зато је други стратешки принцип зла - угушити нашу савест. Одучити човека да се њоме користи и приморати нас да изгубимо и сам приступ њој. Нама је заповеђено да ,,тренирамо,, да ловимо њене сигнале, а зло нас приморава на сасвим другачији ,,тренинг,,: не обраћајте пажњу на њих. И та антиобука почиње од раног детињства.

  Како ,,лажа и отац лажи,, успева да у сваком од нас заглуши дату нам савест: Главно оруђе које он за то користи је - стварање разних врста ,,без-савесних друштава.. у којима се то гушење остварује колективно. Ђаво је - суптилан психолог, он добро зна слабости људске природе, њена рањива места. Када на одређени начин, па макар он био и сумљив, многи око тебе поступају, твоје сумње ће брзо проћи, и ти ћеш ту врсту понашања сматрати нормалном. приговори савести као што је - ,,то није добро,, бивају пригушивани ,,ауторитетом количине,, и ми одговарамо: ,,Тако се ради,,.

  Трећи принцип зла свагда помаже ширењу свих врста групне бесавесности које се рађају из прва два принципа: Стратегија вечног ружитеља остаје непроменљива, тактика коју предлаже својим ,,трудбеницима,, мења се у зависности од околности. У разним епохама вишепоменути принципи остваривани су на разне начине.

  У прошлом столећу принцип лажи реализован је пре свега у идеји ,,прогреса,,. У свој Европи велегласно се пропагирало, с циљем да се народи увере у то, како су представе о свету и човеку на којима су васпитаване десетине покољења безнадежно застареле и како их озбиљно могу примати само још заостали људи, ,,реакционари,,. И мада се то није истицало, ту је било речи о хришћанским представама. Њима су с у п р о в т а в љ е н е ,,савремене,, представе, које је човек морао да усвоји ако је хтео да буде на нивоу епохе. Принцип ,,групног гушења савести,, оствариван је тада у многобројним тајним друштвима, пре свега у масонским ложама. Ако се погледа пажљиво, шта се све нудило под фирмом ,,прогреса,, откриће се задивљујућа промишљеност и целисходност.

  1. Идеја социјалне једнакости свих људи. Ова идеја је усмерена на рушење носеће друштвене структуре, пошто она не може а да не буде сталешка. Вертикална организација неопходна је за нормално функционисање друштва, и управо њу ,,прогрес,, је требало да уништи. То је изазов новозаветном начелу ,,будите покорни свакоме људском начелству,, и ,,слуге - са страхом се повинујете господарима, не само добрим и кротким, но и суровим,, (1.Пет.13)

  2. Идеја еманципације жена. Ова идеја је усмерена на рушење основне ћелије друштва - породице, у којој је ради стабилности такође неопходно једноначалије (једновлашће). То је изазов апостолском завету ,,жена да се боји свога мужа,, (Еф.5,33).

  3. Идеја предности градског живота у поређењу са сеоским, урбанизација. Прогрес је у свести људи од почетка био повезан само са градовима, са развитком градова. Даљни циљ таквог подухвата је - откидање људи од земље, од њихових корена и претварање истих у лумпене, којима је могуће сугерисати било какве појмове о лествици вредности, чак и оне најизопаченије. Уз то, урбанизација води стешњености људи и оглашава стварање ,,групе заједничког гушења савести,,.

  4. Замена божанственог појма ,,љубав,, биолошким привлачењем. То је рушење хоризонталних веза међу људима јер такве су везе све засноване на љубави према ближњима. Тај тактички приступ својом оштрицом директно је усмерен против најважније јеванђелске заповести (,,Заповест нову дајем вам да љубите једни друге,, (Јов.13,34). Нарочито оштар вид та замена је добила на почетку 20-тог века Фројдовим учењем о ,,сублимацији,, којим су сва узвишена човекова осећања протумачена као пуке оплемењене пројаве најнижих нагона.

  5. У другој половини 19. века огромну популарност почела је да задобија идеја социјализма, тј. лишавање људи права на поседовање оруђа производње и земље. Како је та идеја на крају била остварена, она у себи носи стравичан разрушилачки потенцијал, који је човекоубилачкији од свих других идеја прогреса. Узрок томе је у чињеници да лишен сопствености, човек престаје да буде стваралачка личност у привреди, и земља долази у стање мрзости и опустелости, а нарочито и стога, што због подруштвљавања имовине није могуће остваривати добра дела, тј. људи се лишавају могућности да испуњавају најважнију јеванжелску заповест. Љубав без дела је мртва љубав, а дела љубави састоје се у томе да се своје да ближњем. У социјализму нема ничег ,,свог,, па се не може бити милосрдан. На тај начин, социјализам води деградацији људске личности, понижавању свих њених квалитета.

  6. На најорганскији начин у идеју прогреса улази идеја либерализације религиозног осећања. Савремени екуменизам родио се веома давно, као и покушаји стварања ,,синтетичке религије,,. Та тактичка линија (у Русији изражена ширењем протестантског духа у време Петра и Катарине). Главна последица овога је била рационализација вере, која неминовно води у безверје. Синтеза је у себе укључила и најопасније елементе римокатолицизма - нарочито ,,јуридизацију,, односа са Богом. Из ње проистиче замена појма греха појмом преступа. Није се само једном показало колико је она разорна. Преступ је само оно што је откривено: онај кога не ухвате, није лопов. А грех је грех чак и ако нико за њега незна. Последица ове замене био је велики пораст преступности: ко год је ишао да чини зло, веровао је да неће бити ухваћен, а то значи да неће ни ,,сагрешити,,.

  7. У току целог 19. века текао је процес ширења идеје ,,остваривање права,, свих могућих групи и појединаца, који је до свог логичког краја (до потпуног апсурда) дошао тек у наше време. Јасно је да је та тенденција била усмерена на распиривању непријатељства и мржње међу људима који се међусобно разликују.

  +++++++++
  (Светигора, 1995.г. Виктор Тростников). 2. #2
  Veoma poznat
  Učlanjen
  05.03.2004.
  Lokacija
  R1a 15,93% :D :D :D
  Poruke
  11.430
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  pa dobro bre dokle ce da se ovo dozvoljava???

  ako nema administratora, uvedite nekog, VD ovo vishe nema nikakvog smisla. pa dokle ce ova degenshtita da shiri propovedi ovde?

 3. #3
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano

  Sa verom u Hrista protiv antihrista!

 4. #4
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano

  Ne vidim nista lose u ovoj temi. Sta vas to toliko plasi?

 5. #5
  Primećen član _guru_ (avatar)
  Učlanjen
  03.04.2005.
  Lokacija
  Pozarevac
  Poruke
  667
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano

  Ma covek pise gluposti.
  A ti crow ako ti se ne svidja ne moras da citas. Ja sam samo bacio pogled na par recenica, video o cemu se radi i nisam vise bacao vreme na to.
  A BL ako ce da pise, neka pise.

  Pitanje za BL. Da li si ti svesteno lice ili student TF?

 6. #6
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  15.08.2004.
  Lokacija
  VIDIKOVAC Skojevska
  Poruke
  329
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  JA OVO NISAM NI CITAO , ALI IPAK SE SLAZEM SA SVIME STO PISE.

 7. #7
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Što bezbožnike i antihriste toliko plaši pominjanje Hristovog imena. Kome se to ne dopada neka ide na B92 (kad počne da prima nove članove: ... po Sorosovom i Solaninom izboru ...)

 8. #8
  Veoma poznat
  Učlanjen
  05.03.2004.
  Lokacija
  R1a 15,93% :D :D :D
  Poruke
  11.430
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Aurora Aurea
  Što bezbožnike i antihriste toliko plaši pominjanje Hristovog imena. Kome se to ne dopada neka ide na B92 (kad počne da prima nove članove: ... po Sorosovom i Solaninom izboru ...)
  ne plashi, mene zivcira kad mi se retad pravi pametan.

 9. #9
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano

  Malo copy - paste i od mene pa citajte:
  BESEDA O STRAHU BEZBOŽNIKA
  „I senke se boje bezbožnici; senke od drveća čine im se kao vojske. Gde god šta šušne, bezbožnik misli;osvetnik dolazi! Treperenje lišća on čuje kao zveku sindzira; glasove ptica on prima kao poklič lovaca koji jure divljač; travu on gleda kao špijuna svoga zločina; vodu kao svedoka protiv sebe; sunce kao sudiju; zvezde kao podsmevače. O braćo moja, koliko se laži rađaju iz straha! Jer i strah je od greha, greh od đavola, a ĐAVO JE OTAC SVAKE LAŽI. Strah je prvi plod greha. Kad Adam sagreši, on se sakri ispred lica Božjeg. I kad ga Bog viknu, on reče: čuh glas tvoj, pa se poplaših (Post. 3, 10 ). Pre greha Adam nije znao za strah; niti se je skrivao ispred lica Božjeg, no naprotiv, jurio je vazda u susret Bogu. A čim zgreši, poplaši se!
  A pravednici su kao lavići bez straha. Bez greha, bez straha. Bez greha, bez nemoći. Bezgrešni su moćni vrlo moćni, i hrabri vrlo hrabri. Pravednici su snažni i neustrašivi. Takvi su pravednici, samo pravednici.
  O Gospode bezgrešni, spasi nas od praznoga straha, no pre toga sačuvaj nas od greha, strahu roditelja. Tebi slava i hvala, vavek. Amin.“

 10. #10
  Poznat zainteresovana (avatar)
  Učlanjen
  27.09.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  i med javom i med snom - glavni je med
  Poruke
  9.878
  Reputaciona moć
  147

  Podrazumevano

  Бл započeo revoluciju protiv ateizma pod punom ratnom spremom!
  Samo, koji bi hrišćanski poklič bio adekvatan onom 'Džihad, džihad!'? Čudo da ti je jednom čaršaf (slova) smislen. Ima tu logike - mislim, ima tu logike da sam rođena pod srećnom zvezdom, pa ovo nisi postovao na temi 'Ateizam'.
  Hm... Sve, sve, ali: 'То је изазов апостолском завету ,,жена да се боји свога мужа,,' Apostolski zaveti su manje vredni od Božije reči, ili je bar Biblija stariji zapis, ako ništa drugo, mislim na ono: I stvori Bog čoveka po obličju svome, po obličju Božijem stvori ga; muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog, i...'

 11. #11
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano

  Citat Original postavio zainteresovana
  Бл započeo revoluciju protiv ateizma pod punom ratnom spremom!
  Samo, koji bi hrišćanski poklič bio adekvatan onom 'Džihad, džihad!'? Čudo da ti je jednom čaršaf (slova) smislen. Ima tu logike - mislim, ima tu logike da sam rođena pod srećnom zvezdom, pa ovo nisi postovao na temi 'Ateizam'.
  Hm... Sve, sve, ali: 'То је изазов апостолском завету ,,жена да се боји свога мужа,,' Apostolski zaveti su manje vredni od Božije reči, ili je bar Biblija stariji zapis, ako ništa drugo, mislim na ono: I stvori Bog čoveka po obličju svome, po obličju Božijem stvori ga; muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog, i...'
  Nisi sve procitala: Uze Bog i stvori zenu od rebra Adamovog.
  I ovo: " A zeni rece: tebi cu mnoge muke zadati kad zatrudnis, sa mukama ces decu radjati i volja ce tvoja stajati pod vlascu muza tvojega i on ce tebi biti gospodar."

 12. #12
  Poznat zainteresovana (avatar)
  Učlanjen
  27.09.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  i med javom i med snom - glavni je med
  Poruke
  9.878
  Reputaciona moć
  147

  Podrazumevano

  King 7, taj ti deo nije iz Biblije, da ne citiram i razglabam dalje, al' mogu baš ako treba, (mrzi me da kuckam baš toliko) već iz Novog zaveta. :wink:

 13. #13
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.480
  Reputaciona moć
  2079

  Podrazumevano

  Citat Original postavio zainteresovana
  King 7, taj ti deo nije iz Biblije, da ne citiram i razglabam dalje, al' mogu baš ako treba, (mrzi me da kuckam baš toliko) već iz Novog zaveta. :wink:
  Драга, zainteresovana,
  Библија је КЊИГА састављена из Старог и Новог
  завета, тј. СВЕТО ПИСМО.
  Нови завет је четворојеванђеље (тј. има
  4 јеванђеља), разних посланица, итд. и Откровења Јовановог,
  Стари завет састављен је из више
  књига, да их не набрајам, има и неких које ни до
  дан-данас нису преведене на српски језик.

 14. #14
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano

  Citat Original postavio zainteresovana
  King 7, taj ti deo nije iz Biblije, da ne citiram i razglabam dalje, al' mogu baš ako treba, (mrzi me da kuckam baš toliko) već iz Novog zaveta. :wink:
  To jeste iz Biblije tj. Starog zaveta. Prva knjiga Mojsijeva gl. 3.16

 15. #15
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.480
  Reputaciona moć
  2079

  Podrazumevano

  Citat Original postavio King 7
  Citat Original postavio zainteresovana
  Бл započeo revoluciju protiv ateizma pod punom ratnom spremom!
  Samo, koji bi hrišćanski poklič bio adekvatan onom 'Džihad, džihad!'? Čudo da ti je jednom čaršaf (slova) smislen. Ima tu logike - mislim, ima tu logike da sam rođena pod srećnom zvezdom, pa ovo nisi postovao na temi 'Ateizam'.
  Hm... Sve, sve, ali: 'То је изазов апостолском завету ,,жена да се боји свога мужа,,' Apostolski zaveti su manje vredni od Božije reči, ili je bar Biblija stariji zapis, ako ništa drugo, mislim na ono: I stvori Bog čoveka po obličju svome, po obličju Božijem stvori ga; muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog, i...'
  Nisi sve procitala: Uze Bog i stvori zenu od rebra Adamovog.
  I ovo: " A zeni rece: tebi cu mnoge muke zadati kad zatrudnis, sa mukama ces decu radjati i volja ce tvoja stajati pod vlascu muza tvojega i on ce tebi biti gospodar."


  Прва књига Мојсијева - Књига постања, гл.1,27

  И створи Бог човјека по обличју својему,
  по обличју Божијему створи га; *мушко и
  женско створи их.
  * Мат. 19,4.

 16. #16
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano

  Citat Original postavio eremita
  Citat Original postavio King 7
  Citat Original postavio zainteresovana
  Бл započeo revoluciju protiv ateizma pod punom ratnom spremom!
  Samo, koji bi hrišćanski poklič bio adekvatan onom 'Džihad, džihad!'? Čudo da ti je jednom čaršaf (slova) smislen. Ima tu logike - mislim, ima tu logike da sam rođena pod srećnom zvezdom, pa ovo nisi postovao na temi 'Ateizam'.
  Hm... Sve, sve, ali: 'То је изазов апостолском завету ,,жена да се боји свога мужа,,' Apostolski zaveti su manje vredni od Božije reči, ili je bar Biblija stariji zapis, ako ništa drugo, mislim na ono: I stvori Bog čoveka po obličju svome, po obličju Božijem stvori ga; muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog, i...'
  Nisi sve procitala: Uze Bog i stvori zenu od rebra Adamovog.
  I ovo: " A zeni rece: tebi cu mnoge muke zadati kad zatrudnis, sa mukama ces decu radjati i volja ce tvoja stajati pod vlascu muza tvojega i on ce tebi biti gospodar."


  Прва књига Мојсијева - Књига постања, гл.1,27

  И створи Бог човјека по обличју својему,
  по обличју Божијему створи га; *мушко и
  женско створи их.
  * Мат. 19,4.
  " I Gospod Bog pusti tvrd san na Adama, te zaspa: pa mu uze jedno rebro i mesto popuni mesom;
  I Gospod Bog stvori zenu od rebra koje uze Adamu i dovede je k Adamu.
  Prva knjiga Mojsijeva 2.21

 17. #17
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano

  Citat Original postavio crow
  pa dobro bre dokle ce da se ovo dozvoljava???

  ako nema administratora, uvedite nekog, VD ovo vishe nema nikakvog smisla. pa dokle ce ova degenshtita da shiri propovedi ovde?
  Шта је секташ фашистички страх, разумљиво.

 18. #18
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano

  Citat Original postavio _guru_
  Ma covek pise gluposti.
  A ti crow ako ti se ne svidja ne moras da citas. Ja sam samo bacio pogled na par recenica, video o cemu se radi i nisam vise bacao vreme na to.
  A BL ako ce da pise, neka pise.

  Pitanje za BL. Da li si ti svesteno lice ili student TF?
  Слушај секто комунистичка, иди у кумровец па булазни.

 19. #19
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano

  Citat Original postavio crow
  Citat Original postavio Aurora Aurea
  Što bezbožnike i antihriste toliko plaši pominjanje Hristovog imena. Kome se to ne dopada neka ide na B92 (kad počne da prima nove članove: ... po Sorosovom i Solaninom izboru ...)
  ne plashi, mene zivcira kad mi se retad pravi pametan.
  Опет секташ фашистички који је успорио у развоју.

 20. #20
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano

  Citat Original postavio zainteresovana
  Бл započeo revoluciju protiv ateizma pod punom ratnom spremom!
  [/i]
  НАРАВНО, али ова борба је до УПОКОЈЕЊА

  ПРЕДСКАЗАЊЕ О ПОСЛЕДЊИМ ВРЕМЕНИМА
  Свети Нил Мироточиви

  "Од око 1900. године, људи тога доба постаће такви да ће се једва моци
  препознати. Када се приближи време Антихристова доласка, разум људи
  помрачиће се од плотских страсти И само ће се бешчашће И безакоње разрасти.
  Свет це бити непрепознатљив, изменеће се изглед људски, захваљујућу
  бестидности у одевању И чешљању неће моци јасно да се разликују мушкарци
  од жена. Ти ће људи бити дивљи И зверски сурови због саблазни
  Антихристових. Неће бити поштовања према родитељима И старијима, љубав
  ће нестати. А пастири хришћански, епископи И свештеници, постаће људи
  сујетни који савршено не разликују десни пут од левога. Тада ће се
  хришћански морал И предање изменити. Међу људима ће нестати скромности И
  целомудрија, а зацариће се блуд И распуштеност. Лаж И среброљубље
  превазићи ће сваку меру, а тешко онима који гомилају благо. Друштвом ће
  загосподарити блуд, прељуба, мужелоштво, тајна дела, крађе И убиства.

  И у то будуће време, захваљујући сили огромнога злочинства И
  распусности, људи ће се лишити благодати Светог Духа коју су добили на
  Светом Крштењу, а уједно ће изгубити И грижу савести.

  Цркве Божије остаће без богобојажљивих и благочестивих пастира и
  тешко тада онима хришћанима који остају у свету и који ће савршено изгубити веру, посто ће бити лишени могућности да ма од кога виде светлост познања.
  Тада ће се они удаљавати од света, тражећи у свештеним прибежиштима
  олакшање од душевних страдања, али свугде ће наилазити на препреке и
  тегобе. И све ће то бити последица тога сто ће Антихрист успети да
  господари свима и да постане владар целе васељене и што ће творити чудеса
  и невероватна знамења. Он це уз то дати порочну мудрост несрећном човеку,
  тако да ће овај начинити таква открића да може један човек са другим да
  разговара са једног краја земље на други. Тада ће људи летети по ваздуху
  као птице И просецаће морске дубине као рибе. И када све то достигну, бедни људи ће у удобности проводити живот, не знајући, несрећници, да је то -обмана Антихристова. А он ће, зликовац, захваљујући човековој сујети тако усавршавати науку, да ће то људе скренути са пута и привести неверовању у постојање Троипостаснога Бога.

  Тада ће Свеблаги Бог, видећи погибао људскога рода, скратити дане ради
  оних малобројних који се спашавају, јер ће Антихрист хтети да саблазни, ако је могуће, и изабране¦ Тада ће се изненада појавити мач казне и убиће
  опсенара и слуге његове."

  Из књиге "Света Ревност" Владике Аверкија

 21. #21
  Poznat zainteresovana (avatar)
  Učlanjen
  27.09.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  i med javom i med snom - glavni je med
  Poruke
  9.878
  Reputaciona moć
  147

  Podrazumevano

  Citat Original postavio eremita
  Citat Original postavio zainteresovana
  King 7, taj ti deo nije iz Biblije, da ne citiram i razglabam dalje, al' mogu baš ako treba, (mrzi me da kuckam baš toliko) već iz Novog zaveta. :wink:
  Драга, zainteresovana,
  Библија је КЊИГА састављена из Старог и Новог
  завета, тј. СВЕТО ПИСМО.
  Нови завет је четворојеванђеље (тј. има
  4 јеванђеља), разних посланица, итд. и Откровења Јовановог,
  Стари завет састављен је из више
  књига, да их не набрајам, има и неких које ни до
  дан-данас нису преведене на српски језик.
  Драги Еремита, upravo je ta ključna činjenica i sporna kod mnogih teologa i istoričara - Novi zavet su pisali Apostoli, i tu su još mnoge stvari modifikovane i izmenjene u odnosu na Stari zavet. Zato sam i stavila Biblija u italiku (nikad je ne bih stavila pod znake navoda! isuviše je to važan spis). :wink:
  S obzirom da mi sad otvara stranu po 1/2h, a nedelja je, 'ebi ga, moram u neke familijarne posete, verovatno ću da se prikačim noćas, pa ako budeš tu, moći ćemo da nastavimo diskusiju. Sorry!

  @King 7
  Ma nije sporno rebro, nego tekst ispod je Apostolski, tj. dodatak tumačenja, a ne iz Starog Zaveta. I za tebe važi isto, k'o za Еремиту.

 22. #22
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano

  И још нешто:


  ПРЕПОДОБНИ ИСИХИЈЕ, ПРЕЗВИТЕР ЈЕРУСАЛИМСКИ
  5. Онај ко не зна истину, не може истински ни веровати, будући да знање по природи претходи вери. Оно што је речено у Писму, речено је не само да бисмо ми знали, него да бисмо и творили.
  2. Ми нисмо јачи од Сампсона, ни мудрији од Соломона, ни разумнији од блаженог Давида, нити волимо више Бога од апостола Петра. Стога, не треба да се уздамо у себе. Јер, Свето Писмо да ће онај који се узда у себе пасти страсним падом.

  АВА ЕВАГРИЈЕ
  30. Речи јеретика су весници смрти. Ко их прима погубиће своју душу.
  31. И сад ме послушај, сине мој: Не прилази вратима неверних људи и немој ићи преко њихових мрежи, да се не би заплео.
  32. Видео сам оче њиховог мудровања (јеретичког), и не угледах светлост истине у њиховим речима.

 23. #23
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano

  Citat Original postavio zainteresovana
  Citat Original postavio eremita
  Citat Original postavio zainteresovana
  King 7, taj ti deo nije iz Biblije, da ne citiram i razglabam dalje, al' mogu baš ako treba, (mrzi me da kuckam baš toliko) već iz Novog zaveta. :wink:
  Драга, zainteresovana,
  Библија је КЊИГА састављена из Старог и Новог
  завета, тј. СВЕТО ПИСМО.
  Нови завет је четворојеванђеље (тј. има
  4 јеванђеља), разних посланица, итд. и Откровења Јовановог,
  Стари завет састављен је из више
  књига, да их не набрајам, има и неких које ни до
  дан-данас нису преведене на српски језик.
  Драги Еремита, upravo je ta ključna činjenica i sporna kod mnogih teologa i istoričara - Novi zavet su pisali Apostoli, i tu su još mnoge stvari modifikovane i izmenjene u odnosu na Stari zavet. Zato sam i stavila Biblija u italiku (nikad je ne bih stavila pod znake navoda! isuviše je to važan spis). :wink:
  S obzirom da mi sad otvara stranu po 1/2h, a nedelja je, 'ebi ga, moram u neke familijarne posete, verovatno ću da se prikačim noćas, pa ako budeš tu, moći ćemo da nastavimo diskusiju. Sorry!

  @King 7
  Ma nije sporno rebro, nego tekst ispod je Apostolski, tj. dodatak tumačenja, a ne iz Starog Zaveta. I za tebe važi isto, k'o za Еремиту.
  Sve su to Bozije reci, dali su pisali apostoli ili Mojsije bitno je sa neke druge strane.

 24. #24
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Blizu je vreme kada će mondijalistička hidra, koja se poziva na unapređenje ljudskih prava, slobode i demokratije brzo pogaziti i izvrnuti sva ljudska prava. Što imamo više terorističkih, anarhističkih, rasističkih i šovinističkih ispada, to će i više 'Veliki brat' iz senke stezati juriskikcionu omču oko nas, donositi regule koje će imati za cilj onemogućavanje svake slobodne reči i kritike. Gde se čovečanstvo ne može zaglupiti sa hedonistički život, tu se treba blokirati da do njega dođe svetla i jasna reč.

  Što više se babilonski New Age pokret bude promovisao kao službena svetska religija i proklamovalo nakazno međureligijsko bratstvo u okviru Nju ejdža, to će i kritika religijskih laži u tradicionalnim religijama, judaizmu, islamu i hinduizmu biti ocenjena kao širenje verske mržnje. Već sada imamo priliku da se osuda cionizma kao subverzivne ideologije sankcioniše kao ANTISEMITIZAM. (Nedavna osuda zbog lepljenja plakata protiv mondijalističko-cionističke sorosovske TV B92).

  Mnogi neznaju da su cionisti i mondijalisti na svoj način vratili neke komunističke regule u R. Hrvatskoj! To pokazuje da je novi satanski poredak pored ostalog i novi komunizam.

  čl. 174.,st. 3. Kaznenog zakona RH:


  » "Tko u cilju širenja rasne, vjerske, spolne, nacionalne, etničke mržnje ili mržnje po osnovi boje kože, ili spolnog opredjeljenja ili drugih osobina, ili u cilju omalovažavanja, javno iznese ili pronese zamisli o nadmoćnosti ili podčinjenocti jedne rase, etničke ili vjerske zajednice, spola, nacije ili zamisli o nadmoćnosti ili podčinjenosti po osnovi boje kože, ili spolnog opredjeljenja, ili drugih osobina, kaznit će se zatvorom od tri mjeseca do tri godine"
  «
  Provizorno pogledano, ovim stavkom se preteće sankcioniše ne to što neko uzdiže kao superiornu i nadmoćnu neku rasu, naciju ili pol, već što je uzdiže da bi širio mržnju. A ko treba pouzdano da odredi da neko ima za cilj da razgoreva mržnju, koji to sudija i koji porotnik može da stoji iznad ljudskih osećanja? Zar je jedan čovek dovoljan za 'širenje mržnje'? A kako će biti sankcionisani svi ostali koji prihvataju 'talas mržnje'?

  Ovako preteće definisana krivica se u biti svodi na verbalni delikt i delikt mišljenja, na sankcionisanje vrednosno-ideološkog stava, koje su komunistički režimi obilato zloupotrebljavali za eliminisanje i ućutkavanje protivnika, za ograničavanje slobode misli i slobode izražavanja. Novi svetski poredak predstavlja ne samo novi fašizam već i novi komunizam, i najvišu fazu starog socijalizma: robovlasničko društvo.

  Šta se može zakonski sankcionisati? Kad neko čini zlostavljanje ili pogrom, organizuje ga, postiče ili poziva na nasilje, pogrom, proganjanje, ubijanje, zlostavljanje, poslovno, uslužno i gradjansko-urbano diskriminisanje neke nacije, roda, pola, vere,... Ako se neko slaže, ako odobrava nečiju diskriminaciju po nekoj osnovi, u ovom ili prošlom vremenu, u matičnoj ili drugoj zemlji, takodje je bizarno da dolazi pod udar zemaljskog zakona. To će Božiji Zakon nivelisati. Bog je taj koji poznaje naša srca. Ako neko misli da pred Bogom nisu ravnopravni i jednako vredni svi polovi, sve rase, svi narodi (svi vernici i sve vere dakako nisu jednaki, jednako vredni i valjani), to je opet njegov duhovni vrednosni stav. Ko to hoće da reguliše nekim zemaljskim zakonom on se stavlja i iznad Boga i iznad čoveka, i on deluje u antihristovom duhu koji danas prožima mondijalizam, manipulativni feminizam, subverzivni cionizam,...

  st. 4.


  » "Tko s tim ciljem iz stavka 3. ovog članka putem računalnog sustava rasparčava ili na drugi način učini dostupnim javnosti materijale kojima se poriče, znatnije umanjuje, odobrava ili opravdava kazneno djelo genocida ili zločina protiv čovječnosti, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine" «
  Teško je ne oceniti ovaj stavak kao šizofren, i verovatno ga je najpre sastavio pod masonsko-cionističkim uticajem neki mentalno poremećen ili potpuno izmanipulisan pravnik u vladi RH. Teško se može čuti za ludju i nastraniju regulu u modernoj istoriji.

  Ko to odlučuje da li je neko delo genocidnog karaktera?

  Gde stoji spisak genocidnih dogadjaja? U nekom cionističkom i masonskom kabinetu?! Da li 'umanjivanje genocida' važi samo za ovu ili i za prošle epohe? Ako neko kaže da veliki osvajač Aleksandar Makedonski osvajajući mnoge zemlje nije počinio genocid ili zločin protiv čovečnosti, da li treba biti sankcionisan? Ili onaj ko odobrava genocid Engleza, Španaca i Portugalaca nad Indijancima Južne i Severne Amerike? Da li je Kineska okupacija i aneksija Tibeta praćena genocidom Tibetanaca? Od kad počinje istorija genocida? Ili 'genocidna istorija' počinje od Hitlera i njegovog holokausta nad Jevrejima (gde je navodno ubijeno čak 6 miliona njih)? Ko danas govori o velikom i strašnom holokaustu Turaka nad Jermenima? Naravno, cionistički zlouduh koji je napravio pogrom nad Palestincima, bi svetu samo sebe da predstavi kao nepravednu žrtvu... I cionistički, mondijalistički i komunistički lešinari bi da upravljaju i ljudskim mislima i ljudskim crcem, čovekovim pogledom na istoriju. Da li je iole normalno sankcionisati zemaljskim zakonom to što se neko slaže sa nekim 'zločinom' u svome srcu i svojim rečima ili što istoriju ne tumači kako je školski udžbenik daje? Ti instrumentalizovani poslanici i te mondijalistima podredjene vlade koje kroje takve kvaziregule ne pitaju se da li se time stavljaju iznad Boga, da li osudjuju Boga što je dopustio i odobrio neki 'zločin protiv čovečnosti'?

  Uistinu strašan orvelovski oblak zla preti, oblak iza koga stoje mondijalisti, cionisti, iluminati, masoni, pedofilske, lezbejske i sodomske udruge i lobiji koji nastoje instalirati i progurati 'nove' vrednosti, izopačene vrednosti, one koje će Svetlo proglasiti za Tamu, a Tamu za Svetlo, skrivajući se iza floskula i parola o toleranciji, gradjanskim slobodama i potrebama razvoja demokratije. Ali to je tek uvod u novi jurisdikcioni poredak, novo planetarno zakonodavstvo. Zver će imati puno nakaznih imena na svojim glavama, puno izopačenih zakona, donešenih i nametnutih pod paravanom razvoja 'tolerancije' i 'humanizma'.

 25. #25
  Obećava
  Učlanjen
  28.06.2005.
  Poruke
  54
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano

  Citat Original postavio crow
  Citat Original postavio Aurora Aurea
  Što bezbožnike i antihriste toliko plaši pominjanje Hristovog imena. Kome se to ne dopada neka ide na B92 (kad počne da prima nove članove: ... po Sorosovom i Solaninom izboru ...)
  ne plashi, mene zivcira kad mi se retad pravi pametan.

  ZATO TI KAZES MALO ALI IZUZETNO GLUPO

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •