Odbor porodica zarobljenih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije podneo je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv ratnog direktora Javnog komunalnog preduzeća "Rad" u Sarajevu Mirsada Kebe, koji je i potpredsednik Federacije BiH.Odbor smatra da je Kebo zloupotrebio položaj u toku rata i dozvolio da se nestali Srbi iz Sarajeva, koji su odvođeni iz svojih stanova i kuća i za čijim se posmrtnim ostacima još traga, odvoze na deponiju smeća u naselju Buća Potok.


"Kebo je dozvolio ovakav način izvršenja zločina u ratu, nije prijavio mesta masovne grobnice za čije postojanje imamo dokaze na osnovu pronađenih ljudskih ostataka na gradskoj deponiji u Buća Potoku, usporio je proces traženja nestalih lica i uskratio pravo porodicama na istinu o nestanku i posmrtnim ostacima njihovih članova porodica", navodi se u saopštenju Odbora.


U krivičnoj prijavi se podseća da je, nakon nekoliko probnih iskopavanja, Institut za nestala lica BiH po naredbi Tužilaštva BiH 22. jula započeo ekshumaciju posmrtnih ostataka na sarajevskoj gradskoj deponiji Buća Potok, jer postoje brojni dokazi da je tu tokom rata u BiH, odnosno od 1992. do 1995. godine, zakopano više desetina ubijenih Srba iz Sarajeva.


Odbor smatra da postoji osnovana sumnja da je Kebo, koji je u ratu obavljao dužnost generalnog direktora "Rada", preduzeća koje je bilo nadležno za rad i nadzor nad deponijom, morao biti upoznat sa činjenicom da se na ovoj deponiji sahranjuju tela ubijenih Srba, što nije prijavio ni tada, a ni posle rata.


Kako su preneli banjalučki mediji, Odbor očekuje da će Tužilaštvo BiH ispitati ovaj slučaj i pribaviti neophodne dokaze, kako bi se kaznili oni koji prikrivaju ratne zločine, ali i oni koji sprečavaju proces ekshumacije i identifikacije svih žrtava rata na prostoru BiH.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/400251/Porodice-Srba-nestalih-iz-Sarajeva-tuze-potpredsednika-FBIH

"Multi-kulti" Bosnjakistan.

Zapamtite ko su i sta su - ovako su klali Srbe u drugom svetskom ratu, ovako su nas klali i 90tih svuda gde su mogli.

Zapamtiti ne zaboraviti , nikada im ne verovati.