Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 33

Tema: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

 1. #1
  Legenda
  Učlanjen
  02.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Malo Orašje
  Poruke
  60.295
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Bivši ruski oligarh Boris Berezovski posedovao je, između ostalog, 79 odsto „Imleka“, kompanije za preradu mleka i mlečnih proizvoda i 100 odsto „Knjaza Miloša“, proizvođača kisele vode bezalkoholnih pića.
  Berezovski je držao i 65 odsto u kompaniji „Bambi Banat“ koja proizvodi čokoladu.
  Berezovski je, takođe, posedovao 87 odsto u mlekari Subotica i 11 odsto u „Sekopaku“, kompaniji koja se bavi odlaganjem otpada.

  http://www.intermagazin.rs/boris-berezovski-drzao-79-imleka-i-ceo-knjaz-milos/

  mi u stvari i ne znamo ko je čiji vlasnik

  Šta je imao Boris Berezovski u Srbiji
  Na zahtev Rusa Viši sud u Beogradu u julu doneo odluku o zamrzavanju imovine „Imleka”, „Knjaza Miloša” i „Bambija”, ali iz vrha „Dunav hrana grupe” tvrde da je Apelacioni sud juče poništio tu odluku. Na portalu suda, međutim, takve odluke nema


  Država Srbija stavila je privremenu meru raspolaganja i otuđenja imovine mlekare „Imlek”, „Mlekare Subotica”, fabrike mineralne vode „Knjaz Miloš”, kompanije „Bambi Banat” i još tri firme, zbog sumnje da pripadaju preminulom ruskom tajkunu Borisu Berezovskom.

  Takvu meru doneo je Viši sud u Beogradu, 11. jula ove godine, po zahtevu ruskih vlasti od decembra prošle godine. Privremena mera obezbeđenja oduzimanja imovinske koristi već je upisana u Agenciji za privredne registre (APR) i Centralnom registru hartija od vrednosti (CRHOV).

  Međutim, izvori „Politike”, od kojih neki važe za vlasnike ovih kompanija, tvrde da je Apelacioni sud juče doneo novo rešenje kojim se u potpunosti poništava prvostepena odluka, jer te firme nisu u vlasništvu Borisa Berezovskog. „Politika” još nema potvrdu da je Apelacioni sud doneo takvu odluku, a nejasno je i odakle bi pojedinci iz vrha „Dunav hrana grupe” za takvu sudsku odluku znali pre nego što se objavi. Naši izvori kažu da će tokom današnjeg dana dobiti ovu odluku i da će nam je dati na uvid.

  Isti izvori tvrde da „Salford” nije bio kupac ovih firmi već samo „menadžer investicije”, dakle firma koja je za određenu naknadu upravljala poslovanjem ovih kompanija koje spadaju među najbolje u Srbiji.

  Da podsetimo, dosad se verovalo da iza ovih kompanija stoji srpski biznismen Milan Beko. Međutim, prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu navodi na pomisao da je nekadašnji ministar za privatizaciju kupovao ove firme za račun ruskog tajkuna koji je krajem marta pronađen mrtav u Londonu.

  Zaplenu imovine najvećih srpskih mlekara, subotičke i „Imleka”, kao i „Knjaza Miloša” i „Bambija”, zatražile su ruske vlasti. Zahtev je našem ministarstvu pravde stigao u decembru prošle godine. Ministarstvo ga je prosledilo tužilaštvu i Višem sudu koji je 11. jula doneo rešenje kojim se određuje privremena mera obezbeđenja oduzimanja imovinske koristi ovim preduzećima.

  U rešenju Višeg suda u Beogradu piše da se uvodi privremena mera kompanijama „Dunav hrana grupa”, sa sedištem na adresi Lokatelikade 1, Amsterdam, Holandija i firmi „Klates holding BV”, iz holandskog Utrehta. Ove firme su pored vlasništva u „Imleku”, „Mlekari Subotica”, „Bambiju” i „Knjazu Milošu”, imale vlasništvo i u firmama „Belosavac 2001” iz Smederevske Palanke i „Sekopaku”, društvu za postupanje sa ambalažnim otpadom iz Beograda.

  Posebno je interesantno da je mera stavljena i na imovinu „Bambi parka” iz Požarevca, koji je svojevremeno gradio Marko Milošević, sin nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.

  U rešenju Višeg suda u Beogradu dodaje se da zabrana korišćenja i raspolaganja pravima iz akcija i udela navedenih privrednih subjekata uključuje i uskraćivanje prava prinudnim upravnicima imovine Berezovski Boriča Abramoviča, predstavnicima kompanije „Grant Tornton UK LLP”, sa adresom Finsburi skver 30, London, Nikolasu Stjuartu Vudu i Kevinu Džonu Helardu, da zaključuju pravne poslove koji se odnose na raspolaganje predmetnim akcijama i vlasničkim udelima.

  Cela priča o imovini Borisa Berezovskog u Srbiji krenula je od istraživanja međunarodne grupe istraživačkih novinara koje je krajem prošle godine objavljeno u britanskom „Gardijanu”. Novinari su zapravo istraživali ko stoji iza ofšor kompanija u državama koje slove kao „poreski rajevi” i fokus te priče bio je na ljudima koji su prodavali svoja imena da bi zavarali tragove koji bi vodili do pravih vlasnika preduzeća. Među više hiljada kompanija, isplivalo je i ime „Salford kapital partners” sa Britanskih devičanskih ostrva.

  „Gardijan” je tada objavio da je Salford, sa prikrivenog vlasništva, uložio 750 miliona britanskih funti investicija u Gruziji i Srbiji za gruzijskog oligarha Badrija Patarkacišvilija. Ovaj Gruzijac je označen kao partner Borisa Berezovskog sa kojim je i pobegao u London. Patarkacišvili je umro 2008. u Velikoj Britaniji.

  Nepunih mesec dana od objavljivanja teksta Srbiji je stigao zahtev ruskih vlasti da zamrzne imovinu Salforda.

  U istom tekstu je „Gardijan” apostrofirao Judžina Džefija kao manjinskog suvlasnika Salforda. Za Džefija je navedeno da je prvobitno radio u ruskom ministarstvu finansija, a da je kasnije stekao državljanstvo SAD i luksuzni stan u centru Londona, tačnije u Hajd parku.

  Upravo je uloga Džafija, izgleda, ključna u zahtevu Rusije da se oduzme imovina kompanija koje je kupio „Salford”. Naši izvori iz kompanija koje upravljaju mlekarama i fabrikom vode „Knjaz Miloš”, tvrde da je zahtev Rusije upućen upravo na osnovu lažnog svedočenja Judžina Džafija koji je navodno ispričao da je Salford vlasništvo Berezovskog. Zbog toga je, tvrde u beogradskom menadžmentu kompanija, pokrenuta tužba protiv njega.

  ----------------------------------------------------

  Dunav hrana grupa: Nijedna firma nije zamrznuta

  Svetlana Glumac, direktorka korporativnih poslova „Dunav hrana grupe” demantovala je juče za „Politiku” da je imovina firmi koje su u sastavu ove grupe zamrznuta. „Kompanije normalno funkcionišu i mi nemamo veze sa preminulim gospodinom. Ništa nije menjano ni u našoj vlasničkoj strukturi, potpuno normalno radimo, ništa nije oduzeto ili zamrznuto”, rekla je ona. Direktor „Dunav hrana grupe” Slobodan Petrović izjavio je sinoć, prenosi Beta, da je Apelacioni sud u Beogradu poništio rešenje Višeg suda kojim je bila zamrznuta imovina grupe i da nema saznanja da je jedan od vlasnika bio Berezovski.

  -----------------------------------------------------

  Imovina vredna 300 miliona dolara

  Vest o zapleni imovine Berezovskog u Srbiji, bez konkretnih detalja objavila je ruska agencija RIA „Novosti”. Citirajući zamenika ruskog državnog tužioca Aleksandra Zvjaginceva, agencija je prenela da je, na zahtev ruskog tužilaštva, u Srbiji zaplenjeno sedam preduzeća koja su pripadala Borisu Berezovskom, a čija je vrednost devet milijardi rubalja (300 miliona dolara).

  Naši izvori tvrde da je „čista slučajnost” to što je, istog dana kad se pojavila vest o zapleni imovine, doneta i odluka Apelacionog suda kojom se prvobitno rešenje pobija.

  ------------------------------------------------

  Ko je Boris Berezovski

  Nekada moćni ruski oligarh preminuo je u 23. marta ove godine, u 67. godini. Telohranitelji su ga našli u kupatilu kuće u Londonu. Pretpostavlja se da je uzrok smrti samoubistvo.

  Berezovski je 1989. pokrenuo trgovinu automobilima „Logovaz” i počeo da uvozi „mercedese” u Rusiju. Postao je glavni distributer automobila i ruskog auto-giganta „Avtovaz”.

  Tako stečeno bogatstvo i postojeće političke veze počeo je da koristi kako bi uspostavio kontrolu nad ključnim sektorima ruske privrede u nameštenoj privatizaciji. Do sredine devedesetih, zagospodario je energetskim sektorom, medijima i avio-industrijom.

  U uski krug oko Jeljcina stiže kada je dogovorio objavljivanje njegovih memoara, te je postao glavni izvor informacija za pisca memoara Valentina Jumasheva. Brzo se sprijateljuje i s Jeljcinovom ćerkom Tatjanom Dijaćenko.

  Berezovski i drugi oligarsi potom udružuju svoje „resurse” i medije kako bi osigurali da Jeljcin bude ponovo izabran 1996. Nakon Jeljcinove pobede, tajkun je u intervjuu britanskom „Fajnenšel tajmsu” priznao kako on i još šest drugih finansijera Jeljcinove kampanje kontrolišu otprilike pola ruske ekonomije i lavovski deo nacionalnih medija.

  Nakratko postaje sekretar Jeljcinovog Saveta za sigurnost i pomaže u kreiranju mirovnog sporazuma kojim je okončan prvi čečenski rat.

  Godine 1998. politički analitičar Sergej Markov opisuje Berezovskog kao savremenog Raspućina, koji tajnovito manipuliše predsednikom i njegovim timom.

  Tokom Jeljcinovog drugog mandata, njegovo zdravlje se sve više pogoršava, pa Berezovski i društvo u Kremlju počinju da traže odgovarajućeg naslednika. Uskoro Jeljcin postavlja Putina za premijera i imenuje ga svojim naslednikom u avgustu 1999. godine.

  Pokreću snažnu medijsku kampanju koju predvodi državna televizija i Putinova popularnost počinje brzo da raste.

  Putin nije bio poput Jeljcina. Vrlo brzo se okreće protiv Berezovskog i drugih Jeljcinovih oligarha.

  Berezovski je pobegao u Veliku Britaniju krajem 2000, a politički azil mu je odobren 2003. godine Ruske vlasti pokreću niz kaznenih prijava protiv Berezovskog i pokušavaju od Londona da dobiju zeleno svetlo za njegovo izručenje.

  Ubrzo postaje najviše rangirani anti-Putinov emigrant, zajedno sa bivšim tajnim agentom Aleksandrom Litvinjenkom, za čiju je smrt trovanjem 2006. godine Berezovski okrivio Kremlj.

  Tokom vremena, bogatstvo Berezovskog počinje da se topi. Godine 2012. izgubio je 5,1 milijardu dolara tešku tužbu protiv Romana Abramoviča u sporu oko deonica u „Sibnjeftu”. Tužio je Abramoviča za ucenu i kršenje ugovora.

  Troškovi tužbe koštali su Berezovskog stotine miliona dolara, ali i ugleda.

  Prema novinskim izveštajima u mesecima pre svoje smrti, Berezovski je zatvorio kancelariju u Londonu i prodao imovinu , koja je uključivala palate, „rols rojs” iz 1927. i čuveni rad Endija Vorhola „Crveni Lenjin”.

  http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Sta-je-imao-Boris-Berezovski-u-Srbiji.lt.html
  Poslednji put ažurirao/la 111111 : 21.08.2013. u 20:56 2. #2
  gost 204907 nije na forumu
  тачно је фртаљ до пуног сата
  Elita
  Učlanjen
  15.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стари Град
  Poruke
  22.639
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Dabome, ne znamo,
  Svi te firme idu ponovo državi, do prve sledeće prodaje.

 3. #3
  Početnik
  Učlanjen
  14.08.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  48
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Држави, али руској држави, у данашње време више српској, него они који представљају српску државу.

 4. #4
  Veoma poznat
  Učlanjen
  15.06.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.576
  Reputaciona moć
  249

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio eternal dream Pogledaj poruku
  Bivši ruski oligarh Boris Berezovski posedovao je, između ostalog, 79 odsto „Imleka“, kompanije za preradu mleka i mlečnih proizvoda i 100 odsto „Knjaza Miloša“, proizvođača kisele vode bezalkoholnih pića.
  Berezovski je držao i 65 odsto u kompaniji „Bambi Banat“ koja proizvodi čokoladu.
  Berezovski je, takođe, posedovao 87 odsto u mlekari Subotica i 11 odsto u „Sekopaku“, kompaniji koja se bavi odlaganjem otpada.

  http://www.intermagazin.rs/boris-berezovski-drzao-79-imleka-i-ceo-knjaz-milos/

  mi u stvari i ne znamo ko je čiji vlasnik
  Nravno da se mnogo nezna.

  Ja sam govorio više puta o tome, kao i to da vlasnici firmi/preduzeća u Srbiji, Vojvodini i pre 1990 bili su privatnici, uz sardnju naših pojedinaca. Maskirano samoupravljačkom politikom i mazanJem oči Narodu.
  U pozadini se odvijala trgovina i robom i preduzečima, akcijama i dividendama koje nisu kod nas postojale, ali eto, neko je to mogao i u komunizmu.
  E to su ti vaši komunisti iz onijeh vremena.

  PS

  Ali i pored toga, Narod je imao i posao a što je najbitnije, neku pristojnu zaradu. Uporedite sa današnjicom.

  Puklo je sve, jer je već bilo prevazišlo svaku meru, komunisti nisu pazili. Za 100 franaka u Švajcarskoj si dobijao PUN DŽAK DINARA!!!
  Poslednji put ažurirao/la gost 270414 : 21.08.2013. u 15:31

 5. #5
  gost 204907 nije na forumu
  тачно је фртаљ до пуног сата
  Elita
  Učlanjen
  15.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стари Град
  Poruke
  22.639
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Novac nije bio čist, znači ceo pravni posao prodaje je bio ništav od početka, što znači da se vraća u prvobitno stanje pre zaključivanje ništavog ugovora - državi Srbiji ))

 6. #6
  Početnik
  Učlanjen
  14.08.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  48
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Да али тај нечисти новац је настао у Русији, дакле Русија полаже право на све што је купљено истим или на право поврата средстава која су уплаћена приликом приватизације, што би се и више исплатило Русији, будући да је вредност тих предузећа сада далеко мања. Наравно, будући да марионетска влада добија сигнале да то не ради, што се види експресном одлуком апелационог суда, мислим да лагано затварамо и печатимо врата са братском Русијом за један дужи временски период. Они ће своје паре добити назад, али ће остати намера да им се не врате.

 7. #7
  Elita Sreten Žujović (avatar)
  Učlanjen
  24.12.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.525
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  996

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Значи Салфорд је био његов.

  http://www.salfordcapital.com/index1.htm

 8. #8
  markons82 nije na forumu
  Everyone's an asshole, even YOU, the person reading this comment right now
  Veoma poznat markons82 (avatar)
  Učlanjen
  08.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  13.167
  Reputaciona moć
  218

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio RAZVIGOR Pogledaj poruku
  Dabome, ne znamo,
  Svi te firme idu ponovo državi, do prve sledeće prodaje.
  Ma nemoj. To samo u nekoj vukojebeni moze da uspe. Prodas nesto nekome, taj ulozi novac u to, modernizuje proizvodnju, poveca prodaju i zaradu a ti mu uzmes...

  Idiotizam!!!

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio RAZVIGOR Pogledaj poruku
  Novac nije bio čist, znači ceo pravni posao prodaje je bio ništav od početka, što znači da se vraća u prvobitno stanje pre zaključivanje ništavog ugovora - državi Srbiji ))
  U kom svetu to tako funkcionise?

  Pare si dobio za nesto, poreklo novca nije bitno za stranku koja je isplacena. To je isto kao da ja pazarim stan od tebe a novac sam ukrao ili neposteno zaradio i onda se tebi ponovo vraca stan. Kako da ne....
  Svaka smrt umanjuje te jer si deo covecanstva, zato ne pitaj za kim zvone zvona, zvone za tobom.

 9. #9
  Veoma poznat
  Učlanjen
  15.06.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.576
  Reputaciona moć
  249

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  " Trii ti turaaam, dvaa ti vadiiim, čik pogoodi šta ti raaadiiiiim...."


 10. #10
  _nobody_ nije na forumu
  Zivot je Zivotinjsko Carstvo u kome NE caruje Drugarstvo!
  Veoma poznat
  Učlanjen
  01.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.351
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio markons82 Pogledaj poruku
  Ma nemoj. To samo u nekoj vukojebeni moze da uspe. Prodas nesto nekome, taj ulozi novac u to, modernizuje proizvodnju, poveca prodaju i zaradu a ti mu uzmes...

  Idiotizam!!!

  - - - - - - - - - -  U kom svetu to tako funkcionise?

  Pare si dobio za nesto, poreklo novca nije bitno za stranku koja je isplacena. To je isto kao da ja pazarim stan od tebe a novac sam ukrao ili neposteno zaradio i onda se tebi ponovo vraca stan. Kako da ne....
  Posle se ProSerbi cude sto su ih SVI SVI SVI (ceo svet) uzeli na zub, i zasto stalno piju batine kao volovi u qupusu... Bice i gore, ne sekiraj se, markons.

  _nobody_

 11. #11
  Elita Александр Григорьевич (avatar)
  Učlanjen
  18.06.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Минск
  Poruke
  16.784
  Reputaciona moć
  594

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio Kocho Pogledaj poruku
  Да али тај нечисти новац је настао у Русији, дакле Русија полаже право на све што је купљено истим или на право поврата средстава која су уплаћена приликом приватизације, што би се и више исплатило Русији, будући да је вредност тих предузећа сада далеко мања. Наравно, будући да марионетска влада добија сигнале да то не ради, што се види експресном одлуком апелационог суда, мислим да лагано затварамо и печатимо врата са братском Русијом за један дужи временски период. Они ће своје паре добити назад, али ће остати намера да им се не врате.
  Будући да........... Двојац Бајчетинац и Најпрви поТпрешједник, према свему видљивом представљају
  континуитет КВИСЛИНШКЕ УПРАВЕ СРБИЈОМ, само настављају тамо где је ЖУТА квислиншка багра
  отпочела велику акцију разградње привреде Србије и организовану пљачку под видом "приХватизација"....

  Ретки су примери пљачке и отимачине са благословом "државног печата", како је то рађено у Сербији!
  Као да сви забијају главу у песак пред истином са којом примитивном, неморалном стоком је све почело...:
  Север - То је посебно место где се сусрећу други светови!

 12. #12
  Elita Sreten Žujović (avatar)
  Učlanjen
  24.12.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.525
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  996

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio markons82 Pogledaj poruku
  MA nemoj. To samo u nekoj vukojebeni moze da uspe. Prodas nesto nekome, taj ulozi novac u to, modernizuje proizvodnju, poveca prodaju i zaradu a ti mu uzmes...

  Idiotizam///
  Шта је модернизовано, која је продаја увећена, чија зарада увећена, да није радника?

  Књаз Милош је био најјача фирма у земљи док је био у власништву државе. Данас се управна зграда фабрике Књаз Милош данас налази у производном кругу ограђеном решеткама од 4 метра? Ко у конц-логору. Имају 2 портира, један на првом спрату, а други у приземљу. Док је покојни Раденко био директор, Књаз био био Књаз. Раденко је покренуо прозводњу Голф сокова. Производњу аква-виве. Пројекат нове управне зграде је већ био на столу пре него што га је претекла смрт. Књаз Милош је финансирао изградњу прве градске цркве у Аранђеловцу. Књаз Милош је финансирао Женски рукометни клуб Књаз Милош које су играле Лигу шампиона. Е то је био директор који поштовао и чистачицу, а ови данас су чисти експлоататори.

  Још нешто. Књаз Милош је пре приватизације имао преко 1200 запослених. Данас има једва 600.

 13. #13
  Elita Sreten Žujović (avatar)
  Učlanjen
  24.12.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.525
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  996

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio markons82 Pogledaj poruku
  Pare si dobio za nesto, poreklo novca nije bitno za stranku koja je isplacena. To je isto kao da ja pazarim stan od tebe a novac sam ukrao ili neposteno zaradio i onda se tebi ponovo vraca stan. Kako da ne....
  Тачно тако. Зато ће нови власник Салфорд групе тј. Русија, понудити Србији да откупи Књаз Милош по цени по којој је продала.

 14. #14
  markons82 nije na forumu
  Everyone's an asshole, even YOU, the person reading this comment right now
  Veoma poznat markons82 (avatar)
  Učlanjen
  08.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  13.167
  Reputaciona moć
  218

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio Sreten Žujović Pogledaj poruku
  Шта је модернизовано, која је продаја увећена, чија зарада увећена, да није радника?

  Књаз Милош је био најјача фирма у земљи док је био у власништву државе. Данас се управна зграда фабрике Књаз Милош данас налази у производном кругу ограђеном решеткама од 4 метра? Ко у конц-логору. Имају 2 портира, један на првом спрату, а други у приземљу. Док је покојни Раденко био директор, Књаз био био Књаз. Раденко је покренуо прозводњу Голф сокова. Производњу аква-виве. Пројекат нове управне зграде је већ био на столу пре него што га је претекла смрт. Књаз Милош је финансирао изградњу прве градске цркве у Аранђеловцу. Књаз Милош је финансирао Женски рукометни клуб Књаз Милош које су играле Лигу шампиона. Е то је био директор који поштовао и чистачицу, а ови данас су чисти експлоататори.

  Још нешто. Књаз Милош је пре приватизације имао преко 1200 запослених. Данас има једва 600.
  Sta je modernizovano? Pa proizvodni pogono decko, ja bio tamo 2002 pa znam kako se Bambi izgledao tada....

  Broj zaposlenih nema veze sa proizvodnim faktorom, to moras da nacucis da pises o necemu, barem kada je rec o mehanizaciji procesa, a ako si bio u postrojenju Bambija onda bi ti bilo jasno da recimo tamo nema sta da radi 5 na jednoj traci kada je sve mehanizovano...

  Isto je i sa Knjaz Milosem, jacina firme, drzavna firma pa je lako praviti i voditi duple knjige... Cija je firm tada bila? Ako nije drzavna onda sigurno nekog u drzavnom vrhy. Finansiranje nema veze, ljudi kupuju ne zato sto je "djordje' vlasnik vec zbog navike, imena, a neki jer su tzv velike patrioe pa Kupuju Domace... To ti je kao sto se sada pretplata nece placati za TV al ce se finansirati iz budzeta, a ko puni budzet....
  Svaka smrt umanjuje te jer si deo covecanstva, zato ne pitaj za kim zvone zvona, zvone za tobom.

 15. #15
  markons82 nije na forumu
  Everyone's an asshole, even YOU, the person reading this comment right now
  Veoma poznat markons82 (avatar)
  Učlanjen
  08.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  13.167
  Reputaciona moć
  218

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio Sreten Žujović Pogledaj poruku
  Тачно тако. Зато ће нови власник Салфорд групе тј. Русија, понудити Србији да откупи Књаз Милош по цени по којој је продала.
  Jok, dvostruka prodaja!!!
  Svaka smrt umanjuje te jer si deo covecanstva, zato ne pitaj za kim zvone zvona, zvone za tobom.

 16. #16
  Poznat shebronski (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.501
  Reputaciona moć
  151

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio _nobody_ Pogledaj poruku
  Posle se ProSerbi cude sto su ih SVI SVI SVI (ceo svet) uzeli na zub, i zasto stalno piju batine kao volovi u qupusu... Bice i gore, ne sekiraj se, markons.

  _nobody_
  Каже нико и ништа.

 17. #17
  Iskusan petar_z (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  5.296
  Reputaciona moć
  125

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio Sreten Žujović Pogledaj poruku
  Шта је модернизовано, која је продаја увећена, чија зарада увећена, да није радника?

  Књаз Милош је био најјача фирма у земљи док је био у власништву државе. Данас се управна зграда фабрике Књаз Милош данас налази у производном кругу ограђеном решеткама од 4 метра? Ко у конц-логору. Имају 2 портира, један на првом спрату, а други у приземљу. Док је покојни Раденко био директор, Књаз био био Књаз. Раденко је покренуо прозводњу Голф сокова. Производњу аква-виве. Пројекат нове управне зграде је већ био на столу пре него што га је претекла смрт. Књаз Милош је финансирао изградњу прве градске цркве у Аранђеловцу. Књаз Милош је финансирао Женски рукометни клуб Књаз Милош које су играле Лигу шампиона. Е то је био директор који поштовао и чистачицу, а ови данас су чисти експлоататори.

  Још нешто. Књаз Милош је пре приватизације имао преко 1200 запослених. Данас има једва 600.
  Sta je tu cudno, reci mi koliko je radnika zaposleno u nasim drzavnim/javnim preduzecima preko kojekakvih veza. Zasto bi neko placao radnike koji mu ne trebaju? Da li bi ti to uradio da imas svoju firmu?

 18. #18
  Elita Sreten Žujović (avatar)
  Učlanjen
  24.12.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.525
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  996

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  За мене се величина и снага фирме огледа у броју запослених и у односу према њима. Нема друштво и држава ништа од тога што је један Борис Березовски богат. Разлика између јавних предузећа и Књаза је у томе што су Књазу углавном најурени мануелни радници, а администрација је само замењена.

 19. #19
  markons82 nije na forumu
  Everyone's an asshole, even YOU, the person reading this comment right now
  Veoma poznat markons82 (avatar)
  Učlanjen
  08.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  13.167
  Reputaciona moć
  218

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio Sreten Žujović Pogledaj poruku
  За мене се величина и снага фирме огледа у броју запослених и у односу према њима. Нема друштво и држава ништа од тога што је један Борис Березовски богат. Разлика између јавних предузећа и Књаза је у томе што су Књазу углавном најурени мануелни радници, а администрација је само замењена.
  Imas pogresan pristup. Velicina firme se ogleda u ostvarenom profitu. Ako ti imas 10.000 radnika ili 100.000 koliko je Zastava imala sa svim prodavnicima, prodajnim objektima.... a mozes da placas 5.000-10.000 kakva si ti onda velicina i kakvu uspesmost imas? naravno da ima. Jer bogati otvaraju radna mesta, Miskovic otvara radna mesta, pa ma kakva plata bila tamo, ljudi imaju posao....I sta ce ti manualni radnici ako imas automatizovanu proizvodnju koja je jeftinija, ne zali se na male plate, ne zamara se, ne trazi godisnji odmor....
  Svaka smrt umanjuje te jer si deo covecanstva, zato ne pitaj za kim zvone zvona, zvone za tobom.

 20. #20
  Buduća legenda Lepi Bora (avatar)
  Učlanjen
  20.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  37.530
  Reputaciona moć
  3775

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio RAZVIGOR Pogledaj poruku
  Novac nije bio čist, znači ceo pravni posao prodaje je bio ništav od početka, što znači da se vraća u prvobitno stanje pre zaključivanje ništavog ugovora - državi Srbiji ))
  Sve pripada drzavi Rusiji ( moguce da izvucemo 20 -25 % udela ) - zbog kooperativnosti i Ruske dobre volje ))
  Eсли драки невозможно избежать, бей первым...

  Prosto mi je neprijatno kako nam dobro ide !

 21. #21
  Elita Sreten Žujović (avatar)
  Učlanjen
  24.12.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.525
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  996

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio markons82 Pogledaj poruku
  Imas pogresan pristup. Velicina firme se ogleda u ostvarenom profitu. Ako ti imas 10.000 radnika ili 100.000 koliko je Zastava imala sa svim prodavnicima, prodajnim objektima.... a mozes da placas 5.000-10.000 kakva si ti onda velicina i kakvu uspesmost imas? naravno da ima. Jer bogati otvaraju radna mesta, Miskovic otvara radna mesta, pa ma kakva plata bila tamo, ljudi imaju posao....I sta ce ti manualni radnici ako imas automatizovanu proizvodnju koja je jeftinija, ne zali se na male plate, ne zamara se, ne trazi godisnji odmor....
  Ма јашта, који ће ти запослени човек. Незапосленог не плаћаш, не тражи боље услове рада, а у слободно време и украде понешто или изнуди новац. Наравно, незапосленост није проблем ни у једној земљи света.

 22. #22
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.881
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  328

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  A ko sad drzi???

 23. #23
  Obećava
  Učlanjen
  06.07.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  78
  Reputaciona moć
  21

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Је л' то значи да је снс финансиран преко Милана Бека покраденим парама Березевског? Прање новца?

 24. #24
  Elita Александр Григорьевич (avatar)
  Učlanjen
  18.06.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Минск
  Poruke
  16.784
  Reputaciona moć
  594

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio eternal dream Pogledaj poruku
  Bivši ruski oligarh Boris Berezovski posedovao je, između ostalog, 79 odsto „Imleka“, kompanije za preradu mleka i mlečnih proizvoda i 100 odsto „Knjaza Miloša“, proizvođača kisele vode bezalkoholnih pića.
  Berezovski je držao i 65 odsto u kompaniji „Bambi Banat“ koja proizvodi čokoladu.
  Berezovski je, takođe, posedovao 87 odsto u mlekari Subotica i 11 odsto u „Sekopaku“, kompaniji koja se bavi odlaganjem otpada.

  http://www.intermagazin.rs/boris-berezovski-drzao-79-imleka-i-ceo-knjaz-milos/

  mi u stvari i ne znamo ko je čiji vlasnik
  Осим безначајних изузетака, целокупна прича о ПЉАЧКИ народне имовине
  отпочете паљевином Народне(?) скупштине јесте лоповска и криминална
  одрађена под паролом "Паре не смрде!".
  Север - То је посебно место где се сусрећу други светови!

 25. #25
  Legenda
  Učlanjen
  02.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Malo Orašje
  Poruke
  60.295
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Boris Berezovski držao 79% “Imleka” i ceo “Knjaz Miloš”

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  A ko sad drzi???
  Država Srbija stavila je privremenu meru raspolaganja i otuđenja imovine mlekare „Imlek”, „Mlekare Subotica”, fabrike mineralne vode „Knjaz Miloš”, kompanije „Bambi Banat” i još tri firme, zbog sumnje da pripadaju preminulom ruskom tajkunu Borisu Berezovskom.

  Takvu meru doneo je Viši sud u Beogradu, 11. jula ove godine, po zahtevu ruskih vlasti od decembra prošle godine. Privremena mera obezbeđenja oduzimanja imovinske koristi već je upisana u Agenciji za privredne registre (APR) i Centralnom registru hartija od vrednosti (CRHOV).
  .....

Slične teme

 1. Preminuo Boris Berezovski
  Autor V.P. u forumu Hronika
  Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 24.03.2013., 21:49
 2. Romanticno je zaprositi da pamti ceo zivot
  Autor Stvarnost u forumu Romantika
  Odgovora: 24
  Poslednja poruka: 13.02.2009., 16:56
 3. Downloadujte CEO internet!!!!!!
  Autor Agent Orange u forumu Internet
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 07.01.2008., 03:28
 4. Dali vredi patiti za ljubav i cekati nekog ceo zivot.
  Autor peja u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 09.02.2004., 02:57
 5. NE MOZE CEO DA MI STANE U USTA DOK PUSIM
  Autor malla u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 44
  Poslednja poruka: 15.01.2004., 20:27

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •