Pomoc...IE, OPERA, FIREFOX
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Pomoc...IE, OPERA, FIREFOX

  1. #1
    Zainteresovan član red boy (avatar)
    Učlanjen
    06.10.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    346
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano Pomoc...IE, OPERA, FIREFOX

    Licno ukucavam HTML kodove(ne koristim DW ili FP)i desi se da recimo u firefox stranica super izgleda dok u IE ne lici na nista cak dobar deo sadrzaja se i ne vidi(opera isto pokazuje)I obrnuto ako namestim da izgleda dobro u IE onda u firefox nula.U svakom slucaju sam primetio da se u operi vrlo lose vidi...Neznam zbog cega?Zar ne bi trebalo da se u sva tri pregledaca manje vise isto vidi...Da li je zbog toga sto koristim samo HTML??



  2. #2
    Elita ? (avatar)
    Učlanjen
    09.01.2004.
    Poruke
    15.074
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pomoc...IE, OPERA, FIREFOX

    pa mozhda ne, nemam pojma

    je l mogu frejmovi u operi ja sam faca

  3. #3
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pomoc...IE, OPERA, FIREFOX

    Citat Original postavio red boy
    Licno ukucavam HTML kodove(ne koristim DW ili FP)i desi se da recimo u firefox stranica super izgleda dok u IE ne lici na nista cak dobar deo sadrzaja se i ne vidi(opera isto pokazuje)I obrnuto ako namestim da izgleda dobro u IE onda u firefox nula.U svakom slucaju sam primetio da se u operi vrlo lose vidi...Neznam zbog cega?Zar ne bi trebalo da se u sva tri pregledaca manje vise isto vidi...Da li je zbog toga sto koristim samo HTML??
    Direktno pisanje HTML koda nije bas nesto cime ces uspeti da napravis spektakularne rezultate. Nisu programi za vizuelnu izradu HTML strana dzabe napravljeni.
    Nisi naveo sta se to ne vidi na razlicitim brovserima? Tabele, tekst, pozicije slika ili sve ukupno?
    Ako je pozicioniranje u pitanju, koristi <div></div> za pozicioniranje u pixel.
    Ako su slova u pitanju, pokusaj da koristis "stilove", jer isti font, iste velicine, nece se uvek isto prikazati u razlicitim brovserima.
    Ima tu gomila "sitnica" koje ce ti smetati, pa predlazem da ipak uzmes neki dobar program za izradu HTML strana. Predlazem ti "Actual Drawing" recimo, ja ga koristim za staticke strane i dobro odradjuje posao.
    Pisanje HTML koda direktno u nekom tekst editoru je sto se mene tice pravi mazohizam

  4. #4
    Zainteresovan član red boy (avatar)
    Učlanjen
    06.10.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    346
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    U pravu si...U DW se dobro vidi u sva tri pregledaca...
    tnx

  5. #5
    Ističe se
    Učlanjen
    06.11.2003.
    Poruke
    2.191
    Reputaciona moć
    73

    Podrazumevano Re: Pomoc...IE, OPERA, FIREFOX

    Citat Original postavio codemaker
    Pisanje HTML koda direktno u nekom tekst editoru je sto se mene tice pravi mazohizam
    I to najbrutalniji...
    Mada ima ljudi koji stvaraju magiju notepadom...

  6. #6
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    da nije bilo DW verovatne ne bih nikad dosao na ideju da napravim web sajt

  7. #7
    Aktivan član indigo (avatar)
    Učlanjen
    03.04.2005.
    Poruke
    1.056
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano

    nije zato sto koristis samo HTML - problem je razlika u tome kako browseri prepoznaju kod, compatibility.
    mala nevolja je sto je to ogromno "poglavlje" za nauciti, i postoje brojna resenja kako zaobici ponesto od browsera do browsera, pogledaj ovde za CSS, recimo:

    http://www.richinstyle.com/bugs/

    ako imas neki konkretan problem, mogu da pokusam da ti pomognem; no, treba da imas u vidu da "peske" pisana stranica tesko moze izgledati ISTO u svim browserima, ali mora bar da deluje vrlo slicno i da RADI. mnogo srece .

  8. #8
    Zainteresovan član red boy (avatar)
    Učlanjen
    06.10.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    346
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Tnx
    Ja kombinujem DW i rucno pisanje-zapravo koristim DW(jer se otprilike vidi isto u sva tri pregledaca)a ako treba nesto da nastelujem onda rucno(lakse nego da trazim po opcijama) :wink:

  9. #9
    Aktivan član indigo (avatar)
    Učlanjen
    03.04.2005.
    Poruke
    1.056
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano

    Citat Original postavio red boy
    Tnx
    Ja kombinujem DW i rucno pisanje-zapravo koristim DW(jer se otprilike vidi isto u sva tri pregledaca)a ako treba nesto da nastelujem onda rucno(lakse nego da trazim po opcijama) :wink:
    ma da, kako lepo rece codemaker, "rucno" je grdan za*eb , neke stvari se mogu zaobici HTML-om, neke JScriptom, mladost da ti prodje...LOL.

    jos jednom svako dobro

Slične teme

  1. Firefox add-ons
    Autor mornar_popaj u forumu Softver
    Odgovora: 159
    Poslednja poruka: 25.03.2017., 02:02
  2. Pomoc oko opera 9.25
    Autor shares u forumu Internet
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 31.03.2008., 17:14
  3. Firefox Add-ons
    Autor tab503 u forumu Softver
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 12.01.2007., 23:04
  4. Pomoc ,IE,OPERA,KASPERSKY
    Autor cvetko_a u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 06.04.2005., 16:38

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •