[ekser u glavi] Koliko će Srbiju koštati pregovori sa EU?

kako napabirciti paritze za Pregovore sa EU?

  • Smanjiti peMzije 10%?

  • Smanjiti plate drzavnoj administraciji 20%?

  • Otpustiti 200K drzavnih radnika?

  • Podici poreze sirotinji raji 20%?

  • Podici namete privredi 10%?

  • Svih 5 prvih tacaka zajedno?

  • nemam pojma kako finansirati to novo spansko selo veselo!


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

_nobody_

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.370
Koliko će Srbiju koštati pregovori sa EU?:
Koliko će Srbiju koštati pregovori sa EU?
Otvaranjem pregovora o članstvu u Evropskoj uniji Srbija mora da formira pregovaračke timove i radne grupe. Najavljeno je učešće nekoliko hiljada ljudi u tom procesu, a mnogi od njih će češće morati i da putuju u Brisel.
To će sve zahtevati dodatne troškove Vlade Srbije, ali još nema procena koliko će morati da bude izdvojeno novca za početak pregovora niti na koji način će se obezbediti potrebna sredstva.

http://www.novimagazin.rs/vesti/koliko-ce-srbiju-kostati-pregovori-sa-eu

U Vladi Srbije i Kancelariji za evropske integracije ističu za Danas da je u toku formiranje pregovaračkog tima i radnih grupa, a kada budu završeni svi planovi o tehničkim detaljima pregovora, onda će se praviti i plan troškova. Pokušavajući da dođemo do okvirne procene troškova pregovora, zatražili smo podatke i od nadležnih iz Hrvatske i Crne Gore, ali se ispostavilo da ni oni nemaju podatke ni procene koliko ih je sve to koštalo.

U Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Hrvatske kažu za Danas da nemaju kompletne podatke o troškovima administracije koja je učestvovala u pregovorima sa EU, ali da su samo putni troškovi u proseku godišnje iznosili oko 110.000 evra.

Međutim, kako nam objašnjavaju sagovornici iz Hrvatske, na početku pregovora nadležni su zatražili opsežnu studiju o troškovima i prednostima članstva u EU, ali je ona na kraju bila prilično apstraktna kad je reč o konkretnim brojkama. Osobama koje su bile uključene u proces pregovora Vlada Hrvatske odredila je određeni dodatak na plate, koji je bio oko deset odsto, ali su oni plate primali od svojih matičnih institucija, pa su ta sredstva bila uračunata u njihove proračune. U hrvatskom pregovaračkom timu, inače, bilo je obuhvaćeno oko 1.500 ljudi, koji su uglavnom radili u Hrvatskoj dok je manji broj njih putovao u Brisel.

I u Ministarstvu spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore ističu za Danas da nisu pravili procene o tome koliko ih je koštala administracija prvih dana pregovora sa EU. „Ovo iz razloga što je Odlukom o formiranju pregovaračke strukture definisano da svaka institucija, odnosno organizacija pokriva troškove za rad svojih predstavnika. Tu se pre svega misli na troškove proizašle iz putovanja u Brisel na sastanke skrininga. Tih sastanaka je u prethodnih godinu dana bilo 66“, objašnjavaju u crnogorskom ministarstvu.

Prema njihovim rečima, oni su se rukovodili principom racionalizacije troškova, tako da je na sastancima u Briselu učestvovao deo članova radnih grupa, odnosno „oko trećina“. Ostali su, kako dodaju, imali mogućnost da prate direktan prenos sastanaka putem video-linka. „Ostali, daleko obimniji i zahtevni posao obavljali smo u okviru svojih redovnih aktivnosti“, kažu u tom ministarstvu.

Welcome to Pocetak Pregovora, koji ce papreno kostati... Ko ce da placa ove noce aksere u glavi? Ja predlazem da se plate administrativaca smanje za 20% i sve sve sve peMzije smanje za 10%, da bi se napabircile pritze za pregovore.

Mora nesto i (ne)radni narod da zrtvuje, majku mu Bozju! :smeker:

_nobody_
 
A zasto se ne osnivaju/grade fabrike?
A zasto se ne pokrece proizvodnja?
Od cega srpska birokratija prima plate?
Zasto se vodi politika kredita a ne politika proizvodnje?
Za koga rade srpski politicari?
Zasto je (srpsko) pile preslo ulicu?

_nobody_
Ko da osniva i gradi fabrike?

Pa država gleda kako da se oslobodi još malo ovih što je preostalo, a ne da gradi nove.
 
Sasvim si u pravu... Mi, Srbi, u matici treba da razvijamo mentalne fabrike, da pravimo Pamet, pa da tu istu flasiramo u flase od 0.2l, 0.5l, litar, i u kanistre od 4 litra, pa da to izvozimo u EU. To je svakako srpska Buducnost, ona obecana. :whistling:

A paritze samo kaplju, pa kaplju... Melearde ojra se slivaju svakog meseca u budzetsku kasu iz EU, a narod zivi u Komunizmu Norveskog tipa. :metla:

_nobody_
 

Back
Top