Demokratska Stranka: Vilu Tadicu treba da placa drzava Srbija a ne mi

Тихи

Starosedelac
Poruka
162.096
Beograd -- Nije u redu da DS umesto države bivšem predsedniku Borisu Tadiću plaća luksuznu vilu za stanovanje, kaže za Blic funkcioner DS Goran Ješić.

177167517951da4e8f5b97e226440404_368x245.jpg


Potpresednik vojvođanske vlade kaže da je to populistička odluka bivšeg predsednika.

"Ali to je demagoško-populistička odluka bivšeg predsednika da nema pravo na rezidenciju, doživotnu zaradu, na obezbeđenje, vozača... iako to postoji u najnerazvijenim demokratskim društvima, a kamoli u jednoj zemlji koja pretenduje da bude član Evropske unije. To su demokratske tekovine. Ovaj populizam je sličan odluci da ministri rade za 100.000 dinara, a pritom nose odela koja koštaju nekoliko hiljada evra. Dakle, to su čiste populističke mere koje apsolutno nikom ne donose dobro. Zato Tadić živi... tamo gde danas živi", kaže Ješić.

Govoreći o rekonstrukciji vlade, Ješić kaže je ona sve izglednija.

"Ova vlada napravila je u proteklih godinu dana toliko gafova da je prosto neverovatno da neko može za godinu dana da napravi toliko gluposti. Ako do rekonstrukcije dođe, ona mora biti široka, čvrsta i nikako ne sme da bude kao ona koju je pravio Mirko Cvetković pre nekoliko godina. Moraju se zameniti svi oni koji su generisali gluposti i probleme. Pogledajte ministra poljoprivrede, kulture, obrazovanja, infrastrukture, pa do toga da su pojedini ljudi povezani sa kriminalnim grupama, što je u potpunosti dokazano. Da je DS imala toliko afera, ja ne znam gde bismo mi završili", kaže Ješić.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=07&dd=08&nav_category=11&nav_id=730263

Ma kakva vila kakvi bakraci.

a sto bi uopste ziveo u luksuznoj vili? sto kao Kostunica ne zivi u svom stanu, koji je imao i pre nego je dosao na funkciju?
 
Beograd -- Nije u redu da DS umesto države bivšem predsedniku Borisu Tadiću plaća luksuznu vilu za stanovanje, kaže za Blic funkcioner DS Goran Ješić.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=07&dd=08&nav_category=11&nav_id=730263

Ma kakva vila kakvi bakraci.

a sto bi uopste ziveo u luksuznoj vili? sto kao Kostunica me zivi u svom stanu, koji je imao i pre nego je dosao na funkciju?

Научила банда ДС-лопова ДА ДРЖИ ОБЕ РУКЕ У НАШЕМ ЏЕПУ..... овај Јешић ће тотално да уништи ДС.......
 
hahaha...smesni su svi ovi partiski vojnici...zasto bi drzava(miporeski obveznici) placali nekome dozivotno izdrzavanje po svim osnovama,plata,automobil,obezbedjenje...pa jos i vilu.....more sve vas(bez obzira na stranku) treba dati lopatu i kramp i to sto veci i pravac na njivu ili u rudnik da vidite kako se nesto zaista radi i kako se dolazi do prave trzisne vrednosti a ne prodaja magle i demagogije na koju ste svi navikli i jos trazite dodatne dozivotne beneficije....more i bicikl vam ne bi kupio....a sada odoh da radim i stvaram da bi vi svi mogli sebi da podizete plate i zivite ko Svajcarci u Srbiji.
 
Научила банда ДС-лопова ДА ДРЖИ ОБЕ РУКЕ У НАШЕМ ЏЕПУ..... овај Јешић ће тотално да уништи ДС.......

Заболе ме пертла за њих...дабогда се Детонирали Сами :evil:

ТОЛИКО СУ УНИШТИЛИ И ЗАДУЖИЛИ СРБИЈУ ДА ЋЕМО ПРОПЉУВАТИ КРВ И ГЕНЕРАЦИЈАМА ТО ВРАЋАТИ

Дао бих ја ВИЛЕ - СВАКОМЕ У ДС-у :besan2: :besan2: :besan2:
 

IX. PRAVA PREDSEDNIKA REPUBLIKE PO PRESTANKU MANDATA

Pravo na počasni naziv

Član 34.
Predsednik Republike kome je prestao mandat ima pravo na počasni naziv „bivši predsednik Republike“ i pravo da prisustvuje državnim svečanostima u skladu s protokolom.

Član 35.
Pravo na počasni naziv „bivši predsednik Republike“ imaju svi predsednici Republike Srbije birani počev od 9. decembra 1990. godine, odnosno od održavanja prvih višestranačkih izbora, kao i predsednici Savezne Republike Jugoslavije i predsednici državne zajednice Srbija i Crna Gora koji su bili iz Republike Srbije.


Pravo na naknadu plate
Član 36.
Bivši predsednik Republike ima pravo na naknadu plate u iznosu plate predsednika Republike dok se ne zaposli ili dok ne ispuni uslove za penziju po propisima o penzijskom i invalidskom osiguranju, ali najviše šest meseci od dana kada mu je prestao mandat. Pravo na naknadu plate bivšem predsedniku Republike može da se produži dok on ne ispuni uslove za penziju po propisima o penzijskom i invalidskom osiguranju, ali najviše za još šest meseci. Vreme u kome ostvaruje pravo na naknadu plate bivšem predsedniku Republike računa se u staž osiguranja u smislu propisa o penzijskom i invalidskom osiguranju.


Pravo na vraćanje na rad
Član 37.
Bivši predsednik Republike ima pravo da se u roku od tri meseca od dana kada mu je prestao mandat vrati na rad kod poslodavca kod koga mu miruje radni odnos zbog toga što je izabran na funkciju predsednika Republike.


Pravo na mesečno primanje po prestanku prava na naknadu plate
Član 38.
Bivši predsednik Republike koji se ne zaposli pre nego što mu prestane pravo na naknadu plate, ima pravo na mesečno primanje u iznosu od 80% plate predsednika Republike dok se ne zaposli, ali najduže dok ne ispuni uslove za penziju po propisima o penzijskom i invalidskom osiguranju. Vreme u kome ostvaruje pravo na mesečno primanje bivšem predsedniku Republike računa se u staž osiguranja u smislu propisa o penzijskom i invalidskom osiguranju.


Pravo na posebno mesečno primanje
Član 39.
Ako se bivši predsednik Republike zaposli, a njegova plata je manja od 80% plate predsednika Republike, on ima pravo na posebno mesečno primanje u iznosu razlike između 80% plate predsednika Republike i plate koju prima. Ako se bivši predsednik Republike penzioniše, a njegova penzija je manja od 80% plate predsednika Republike, on ima pravo na posebno mesečno primanje u iznosu razlike između 80% plate predsednika Republike i penzije koju prima.


Pravo na Kancelariju
Član 40.
Bivši predsednik Republike ima pravo na kancelarijski prostor, na savetnika, sekretara i pravo na službeni automobil s vozačem (u daljem tekstu: Kancelarija) na onoliko vremena koliko je trajao njegov mandat predsednika Republike. Bivši predsednik Republike može da koristi službeni automobil s vozačem samo da bi obavio posao u svojstvu bivšeg predsednika Republike. Kancelarijski prostor, službeni automobil i vozača obezbeđuje Vlada, u saglasnosti s bivšim predsednikom Republike. Savetnika i sekretara obezbeđuje Generalni sekretarijat predsednika Republike na predlog bivšeg predsednika Republike.


Rad Kancelarije
Član 41.
Rad Kancelarije obezbeđuje Generalni sekretarijat predsednika Republike. O trošenju sredstava za rad Kancelarije odlučuje bivši predsednik Republike, a naredbodavac za trošenje sredstava je generalni sekretar predsednika Republike. Finansijsko poslovanje Kancelarije vodi Generalni sekretarijat predsednika Republike.


Pravo na obezbeđenje
Član 42.
Bivši predsednik Republike ima pravo da ga obezbeđuju policija i Vojska Srbije jednu godinu po prestanku mandata, u skladu s propisom Vlade. Obezbeđenje može da se produži ako za to postoje opravdani razlozi i ako je bivši predsednik Republike saglasan s tim.


Ostala prava po prestanku mandata
Član 43.
Bivši predsednik Republike ima pravo na diplomatski pasoš. Bivši predsednik Republike ima pravo na pristup arhivama iz vremena dok je bio predsednik Republike. -
See more at: http://www.predsednik.rs/sh/node/94#sthash.064AJVkv.dpuf

Ja ovde ne vidim da ima pravo na korišćenje vile čije bi finansiranje išlo na teret države? :neutral:
 
Poslednja izmena:
A Jovanka Budisavljevic je bila? Ili kako?

Jovanka nije bila, i takođe treba da sama plaća svoje račune, kao i Boris. Stvarno ne vidim ni jedan razlog zašto bi građani plaćali vilu(ej, molim te, ni manje ni više nego vilu) tamo nekom lezileboviiću čiji će se mandati pamtiti samo po slikanju za plejboj, pozdravljanju sa Đokovićem i vaterpolistima i nebuloznim jugonostalgičarskim izjavama.
 

Back
Top