NevenA :)
Ističe se
- Poruka
- 2.332
znači ako je neko veran, biće i bez burme 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znaci nosili je ili ne nosili bice tamburanja ako postoje svi preduslovi za svirku...![]()
Ја ћу се (делимично) послужити одговором другарице Метле:Pade mi na pamet (meni inace svasta pada na pamet) sta kad bi npr. vasa partnerka pored vase burme/prstena ili na drugoj ruci nosila neko prstenje iz "predhodnog zivota", kapirate sta mislim?
Npr. neko prstenje od decka, drugarice i sl. Da li biste to shvatili kao uvredu i da li biste zahtevali da se ona toga ipak nekako resi...?
Predpostavljam da se ovde ipak vise potresaju oni koji postuju tradiciju i simboliku, ali ko pita - ne skita...![]()
Metla na vestici:meni bi smetalo da nosi neku simboliku od neke bivse devojke, zene
ne nisam ga iz kolevke uzela ali cim nosi prsten poklonjen mu od bivse drage znaci da nije rascistio sam sa sobom oko svega toga
ovo je logičko nadovezivanje na tvoj post![]()
hoćeš da kažeš da ja nemam poštovanje prema braku zato što ne nosim burmu?![]()
moji roditelji nikad nisu nosili burme, tako da mi je to nekako totalno normalno, zapravo zacudim se kada vidim nekoga da nosi burmuSta mislite o tome? Da li je to normalno, da li vas uopste tangira, da li pridajete specijalnu vaznost toj simbolici....?
Da li smatrate da je nosenje burme nesto jako vazno ako se izuzmu opravdani slucajevi ( neki poslovi, zanimanja, gubitak iste i sl.)
Da li vam je svejedno sto vas partner vencanu burmu/prsten uopste ne nosi (ili kad je ne bi nikad nosio), ili vam smeta kad je nosi kao lancic oko vrata ili vam smeta kad je skine svaki put kad se nesto pokacite ili vam je sve ravno ko surcinska pista vezano za to...
Zanimaju me vasa misljanja ( nebitno dal ste u braku ili ne)
naslov teme stalno chitam..."noshenje burke u mraku"...missim da sam jednom previshe puta pogledao pad crnog jastreba![]()
Sta mislite o tome? Da li je to normalno, da li vas uopste tangira, da li pridajete specijalnu vaznost toj simbolici....?
Da li smatrate da je nosenje burme nesto jako vazno ako se izuzmu opravdani slucajevi ( neki poslovi, zanimanja, gubitak iste i sl.)
Da li vam je svejedno sto vas partner vencanu burmu/prsten uopste ne nosi (ili kad je ne bi nikad nosio), ili vam smeta kad je nosi kao lancic oko vrata ili vam smeta kad je skine svaki put kad se nesto pokacite ili vam je sve ravno ko surcinska pista vezano za to...
Mislim da cu nositi...na neki svoj nacin...
Sta mislite o tome? Da li je to normalno, da li vas uopste tangira, da li pridajete specijalnu vaznost toj simbolici....?
Kad udjes u brak nosila ne nosilia burmu svejedno je. Nosenje burme je zanimljivo sa stanovista okoline. Narocito upada u oci zenama i devojkama kada gledaju muskarce. Prvo sto primete kod muskarca je da li ima burmu ili ne. Valjda je to zagledanje u ruke odraz zaostale sredine.
i šta...ako nema burmu, onda je to zeleno svetlo za akciju, il kako...?![]()
Ni po logičkim a ni po životnim zakonima tvoja tvrdnja (koja lepo zvuči) ne znači ama baš ništa!
Prosto suština je jedino bitna, formalizam i simboli mogu ali i ne moraju da imaju utemeljenje u suštini.
a koji je to tvoj način majketi...?![]()
Pa pojasnila sam
Prsten bih nosila, taj prsten mora da bude sveden ali kvalitetan i isti bi imao funkciju burme. Suprug bi verovatno nosio klasicnu burmu.
Ako smo odlucili da budemo porodica onda smo porodica po svemu, i po sustini i po formi. Ja zelim da moje dete tako odrasta. Kompletno.
Mama, tata, prezivaju se isto, nose oznake nase porodice, zive u istom stanu, smireni, topli i ozbiljni stubovi mog malog zivota. Nije greh tome se nadati. Smatram da se odbacivanjem nista specijalno ne postize. Ko smatra da postize, ok, podrzavam.
pazi male, on klasicnu burmu, a ti dijamantski prsten.![]()
to ti najbolje znas..nije na meni da ti to pricam......![]()