Nenosenje burme u braku

Pade mi na pamet (meni inace svasta pada na pamet) sta kad bi npr. vasa partnerka pored vase burme/prstena ili na drugoj ruci nosila neko prstenje iz "predhodnog zivota", kapirate sta mislim?
Npr. neko prstenje od decka, drugarice i sl. Da li biste to shvatili kao uvredu i da li biste zahtevali da se ona toga ipak nekako resi...?
Predpostavljam da se ovde ipak vise potresaju oni koji postuju tradiciju i simboliku, ali ko pita - ne skita... :)
Ја ћу се (делимично) послужити одговором другарице Метле:

Metla na vestici:
meni bi smetalo da nosi neku simboliku od neke bivse devojke, zene
ne nisam ga iz kolevke uzela ali cim nosi prsten poklonjen mu od bivse drage znaci da nije rascistio sam sa sobom oko svega toga

ovo je logičko nadovezivanje na tvoj post :)

ne,to je tvoje nadovezivanje...nema svako isti odnos prema nekim stvarima.....ja nigde nisam rekao da je burma garancija niti da je sam brak garancija jer garancije nema......jer je trazenje garancije u meduljudskim odnosima ka da trazis da ti ja garantujem da ces da zivis 200 godina.......dakle iluzija....:lol:
ali to nikako ne umanjuje simbol burme i ono sto ona treba da predstavlja.....kao ni sam brak.....:cool:
nije kriva burma niti brak nego covek ciju sujetu je nemoguce nahraniti.....i koji nema postovanja ni prema cenu......al tako je vreme doslo......:roll:

Sta mislite o tome? Da li je to normalno, da li vas uopste tangira, da li pridajete specijalnu vaznost toj simbolici....?
Da li smatrate da je nosenje burme nesto jako vazno ako se izuzmu opravdani slucajevi ( neki poslovi, zanimanja, gubitak iste i sl.)
Da li vam je svejedno sto vas partner vencanu burmu/prsten uopste ne nosi (ili kad je ne bi nikad nosio), ili vam smeta kad je nosi kao lancic oko vrata ili vam smeta kad je skine svaki put kad se nesto pokacite ili vam je sve ravno ko surcinska pista vezano za to... :)

Zanimaju me vasa misljanja ( nebitno dal ste u braku ili ne)
moji roditelji nikad nisu nosili burme, tako da mi je to nekako totalno normalno, zapravo zacudim se kada vidim nekoga da nosi burmu :lol: vecini muskaraca prstenje ne stoji bas dobro, tako da mi je cudno da vidim i tu burmu....posebno tako zlatnu, obicnu...ako budem i imala nesto tog tipa, bio bi neki prsten koji mogu da nosim kao deo nakita, posto volim prstenje. ljubav postovanje posvecenost su u glavi i srcu a ne u prstenu ili bilo kakvom drugom dokazu.

Ja nisam udata ali sam romanticna dusa tako da cu verovatno nositi burmu kada se jednog dana udam. Inace volim prstenje tako da mi nece tesko pasti. I volela bih kada bi je i on nosio, lepo mi je to, taj znak zajednistva i pripadnosti. :aha: A on ima tako lepe prste, lepo ce da mu stoji. :heart:

Sta mislite o tome? Da li je to normalno, da li vas uopste tangira, da li pridajete specijalnu vaznost toj simbolici....?
Da li smatrate da je nosenje burme nesto jako vazno ako se izuzmu opravdani slucajevi ( neki poslovi, zanimanja, gubitak iste i sl.)
Da li vam je svejedno sto vas partner vencanu burmu/prsten uopste ne nosi (ili kad je ne bi nikad nosio), ili vam smeta kad je nosi kao lancic oko vrata ili vam smeta kad je skine svaki put kad se nesto pokacite ili vam je sve ravno ko surcinska pista vezano za to... :)

Mislim da cu nositi...na neki svoj nacin...

Ne volim nakit kao deo svakodnevnog kicenja...ne nosim nista osim sata.
Najavila sam se pristojno, kad pogledas jeftinija sam od proseka...svadbe nema, svedoka nema, vencanje je ispod neke palme u leprsavoj haljini ali dijamanta ima. Taj prsten planiram da nosim stalno.

Kad udjes u brak nosila ne nosilia burmu svejedno je. Nosenje burme je zanimljivo sa stanovista okoline. Narocito upada u oci zenama i devojkama kada gledaju muskarce. Prvo sto primete kod muskarca je da li ima burmu ili ne. Valjda je to zagledanje u ruke odraz zaostale sredine.

u danasnje vreme po meni je glupo nositi burmu. burme dodju kao deo proslosti, bez obzira na njihovu simboliku. ako zapazim kod neke zene ili muskarca burmu, uvek se zapitam sta tim prstenom zele da poruce i dal nesto zele da poruce svetu ili nose zbog sebe?
drugo vreme, drugi ljudi, drugi obicaji.

kada vidim osobu sa burmom na ruci, bez obzira na pol, pomislim da je nateran/a od strane partnera da nosi. :lol: nekako burma je po meni moranje, pa gledam iz svog ugla.

- - - - - - - - - -

Ni po logičkim a ni po životnim zakonima tvoja tvrdnja (koja lepo zvuči) ne znači ama baš ništa!

Prosto suština je jedino bitna, formalizam i simboli mogu ali i ne moraju da imaju utemeljenje u suštini.

e da to.

a koji je to tvoj način majketi...? :think:

Pa pojasnila sam:)

Prsten bih nosila, taj prsten mora da bude sveden ali kvalitetan i isti bi imao funkciju burme. Suprug bi verovatno nosio klasicnu burmu.
Ako smo odlucili da budemo porodica onda smo porodica po svemu, i po sustini i po formi. Ja zelim da moje dete tako odrasta. Kompletno.
Mama, tata, prezivaju se isto, nose oznake nase porodice, zive u istom stanu, smireni, topli i ozbiljni stubovi mog malog zivota. Nije greh tome se nadati. Smatram da se odbacivanjem nista specijalno ne postize. Ko smatra da postize, ok, podrzavam.

Pa pojasnila sam:)

Prsten bih nosila, taj prsten mora da bude sveden ali kvalitetan i isti bi imao funkciju burme. Suprug bi verovatno nosio klasicnu burmu.
Ako smo odlucili da budemo porodica onda smo porodica po svemu, i po sustini i po formi.
Ja zelim da moje dete tako odrasta. Kompletno.
Mama, tata, prezivaju se isto, nose oznake nase porodice, zive u istom stanu, smireni, topli i ozbiljni stubovi mog malog zivota. Nije greh tome se nadati. Smatram da se odbacivanjem nista specijalno ne postize. Ko smatra da postize, ok, podrzavam.

pazi male, on klasicnu burmu, a ti dijamantski prsten. :lol:

Back