Уздржање је једина исправна контрацепција
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Уздржање је једина исправна контрацепција

 1. #1
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Уздржање је једина исправна контрацепција

  Гинекологакушер Стојан Адашевић: УЗДРЖАЊЕ ЈЕ ЈЕДИНА ИСПРАВНА КОНТРАЦЕПЦИЈА
  Posted on 30/06/2013 by Православље Живот Вечни

  Гинекологакушер Стојан Адашевић:

  Ја сам, на своју тугу и жалост, урадио више од 48 000 а мање од 62 000 абортуса. Нас су учили да је дете живо са првим удахом. Када сам добио ултразвук у руке, видео сам да дете са два и по месеца мрда ручицама и сиса палау. После 15-20 минута иста та рука која сиса палац лежала је на мом столу у киретани, а дешавало се да живац из те истргнуте руке или ноге почне да се трза. Тада сам схватио да сам извршио убиство те сам аутоматски престао да радим абортусе и почео да се борим против тога. Није довољно грех призкати и покајати се, већ га треба и окајати.  Uploaded with ImageShack.us
  Беба стара 12 недеља. Већ се разликује пол. Медицинским уређајима се чују откуцаји срца.

  Зна се, прошао сам једну врсту голготе, јер сам био први лекар у Србији који је званично престао да ради абортусе. Имао сам храбрости да одговорим на сва питања пред целим колективом лекара који ме је питао: Зашто ви нећете да радите абортус? Рекао сам: Због моралнoетичког става на који имам право! То је било врло тешко… Рећи то јавно незгодан је энак эа друге који преко тога извлаче велике економске профите.

  Према томе, онај који врши абортусе није хришћанин. Ако неко није хришћанин не треба да му се сече славски колач нити да се причешћује. Тек онда кад се покаје и кад прође одговарајући период његовог покајања, он може бити враћен у Православну Цркву као њен достојан члан.

  Још је под Синајем Мојсију Госпор дао десет эаповести, од којих је шеста – не убиј. Нарочито не убиј дете које се ме може бранити. Погледајмо даље светоотачке каноне, саборе, пето-шести Трулски сабор, правила светог Василија Великог… Сви они јасно говоре да се ме сме иэвршити убиство нерођеног детета.

  Ми треба да схватимо да смо не само правослаsни хришћани него и људи Божији. Немојте мислити да је ово што се сада Србији догађа случајно. Ми Срби смо се одрекли Господа Бога – нама су узете Крајина, Банија, Кордун, део Босне, сада и Косово. Ми смо у односу на муслимане односно Шиптаре растyрили породицу. Ушли смо у такозвану сексуалну револуцију, тј. слободу, где је однос према породици врло некоректан… Ништа светије нема од брака. То треба поштовати. А да ли ми поштујемо?
  Шта је светиња живота ?

  Светиња живота је појам који је некада постојао у нашем народу, а сада га више нема, јер ми више не поштујемо зачето дете. Наши закони дозвољавају да се нерођено дете усмрти. Ступили смо у пренатални рат – рат иэмеђу рођених и нерођених. По статистици, од 25 зачете деце, 24 бива убијено. Они који су имали среће у том односу 1: 25, започињу рат против своје сабраће – нерођене деце. Људи су заборавили да су некад били нерођена деца, и сматрају, пошто им је дато да се роде, да имају право да убијају нерођене. Значи, ми нападамо највећу светињу, а то је светиња живота.

  Србија је увек сметала. Она је у овом веку рекла НЕ аустро-угарском царству, немачкој, комунизму, НАТО-у. Ми смо врло својеглав и чврст народ. Како латини кажу – coveriti duri – врло тешко прелазе у другу веру. Али кад пређу, постају стварно велике потурице. Павелић, Артуковић су на -ић, а знамо ко су они били. . .Оног момента кад нису могли да нас униште ножем, мачем, србосеком, економским мерама, онда су покушали да нас униште биолошким путем. Убацили су читав низ страних појмова у нашу патријархалну Србију, чији је идеал била мајка Југовића која је имала 9 синова и 6 кћери – петнаесторо живе деце. Ја сам слушао јавно по Београду где су неке жене у црном викале: Дајте ми моје јединче, што да гине моје јединче!? А мајка Југовића је на фронт, на Косово послала девет својих синова, све је трпела док јој није на крило пала одсечена рука њеног сина Дамјана коју је гавран носио.  Uploaded with ImageShack.us
  Геј параде су промоција промискуитета

  Те исте жене у црном вичу и да је жена господар своrа тела (да, поред осталог, имају право на абортус, прим. уред.). Ако је жена господар свога тела, онда је и мушкарац господар свога тела. Шта то значи? Ако је човек господар свога тела њега нико не може позвати у војску. Чим је у војсци, он мора своје тело да стави на располагање, јер нема замене за војника. Нема замене ни за мајку. Према томе, парола феминисткиња да је жена господар свога тела намерно је убачена да би се преко ње рекло – и мушкарац је господар свога тела, не мора да брани земљу кад га војска позове, може да дезертира. Јавни медији, не схватајући шта раде, све су то преносили…

  Путем масовних медија и преко школе нашем побожном и мирном народу накалемљена је и сексуална револуција, тзв. слобода. Последица тога је распад породице и ми видимо да наш народ изумире.

  Ја кажем жени која хоће да побаци: Имаш само једно дете, роди још једно, не побацуј. Она на то одговара: А знате ли ви, докторе, пошто су памперс пелене? А да ли је њена баба повијала децу у памперс пелене? Нама је, дакле, наметнут стандард до којега ми нисмо дорасли. Знате ли ви колико су скупа деца? – то се намерно говори да би овај народ изумро, да би на његов простор дошао неко други… Шиптари живе, или су до скора живели, под истим економским и правним законима, али они се размножавају. Секс за њих није сам себи циљ, већ је врхунска обавеза према својим прецима, себи и потомцима. Код Срба је то другачије – секс је сам себи циљ, он се одвојио од прокреације, од стварања. Тако смо ушnи у све могуће и немагуће перверзије.  Uploaded with ImageShack.us
  Беба стара 21 недељу стеже прст хирурга.

  Како да се повратимо? Нека о овоме масовни медији почну мало чешће да говоре. Мора се такође прекинути са садашњим васпитањем омладине. Имамо овакву прилику. Долази деда, стриц или чак и отац и каже једном детету од 19-20 година: Сине, немој да се жениш, рано ти је још. Не као ја. Проживи, пролумпуј да ти не буде после жао. А са ким он то може да проживи. Само са особом супротног пола – са девојком. Шта се дешава када девојка остане у другом стању као последица њиховог живота? Пошто је васпитан као османлијско-селџучки паша који је тy само да ужива, јер је јединче и сва родбина од њега прави бога, он ту није да подметне леђа, да прихвати одговорност… Шта се дешава док тај деда пева своме унуку. Ту седи и његова сестра и све слуша и мисли: Шта то значи? Ако мој момак хоће да ужива, а ја останем трудна, он ће да ме одбаци. А још приђе бака или тета па каже: Учи, кћери, учи. Ти мораш да имаш занат у својим рукама. Немој да зависиш од тамо неке битанге. Учи, да можеш саму себе да издржаваш. И једно дете ти је довољно… Имамо, дакле, жену која се узда само у себе, која не рачуна на мушког човека, на његову помоћ у одгајању деце. Значи, ствара се једна феминистички оријентисана особа женског пола. Шта се дешава када се један такав паша и феминисткиња сретну? Исто што се дешава и са две мачке на лименом крову у фебруару месецу. Кратка љубав и разлаз…

  Потребно је дакле мењати начин васпитања пре свега мушкарца, а кад то променимо, многе друге ствари ће се nроменити.

  Ако овај народ мисли, да преживи и да се поправи, он мора да се врати оним смерним принципима православног хришћанства: ПРЕДБРАЧНО НЕЖЕНСТВО и БРАЧНА ВЕРНОСТ. То је доста тешко, али се може. УЗДРЖАЊЕ је једина исправна контрацепција. Више цркве и више поштовања породице. Онда ће nородица бити на свом месту, онда ће бити деце и нећемо у својој земљи Немањића бити национална мањина.

  Текст је из 2000. године, али је његова актуелност иста и данас. Преузето са “Светосавља”

  Из књиге “Монах Калист” о времену Првог светског рата:

  У односима међу људима изнад свега се ценило поштење, исправан живот и рад. Лопову је име било лопов, нераднику нерадник, блуднику блудник. Девојке су носиле дуге хаљине, чланак на нози се није видео од одеће. Велика срамота и укор, резил, брука, за породицу и родбину, па и за цело село, било је ако девојка роди. Зато се, кад је сушна година, шапутало и говорило од ува до ува да је то због тога што се девојка окопилила, а дете сакрила у неки пањ или у шупље дрво у шуми; суша ће потрајати све док копилче не разнесу звери, птице, мрави и црви. Исто се причало и кад окиша: треба сачекати да дете иструли и воде га однесу па ће се време смирити.

  Текст је из 2000. године, али је његова актуелност иста и данас. Преузето са “Светосавља”

  Припремила екипа ФБ странице “Православље живот вечни”
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос! 2. #2
  Iskusan
  Učlanjen
  27.05.2013.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  oblak nad SD
  Poruke
  6.280
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  Podržavam!!!
  Pre braka sex............. nije moralno.
  Posle braka sex............. nije moralno.
  U toku braka sex konzumirati samo dva ili tri puta a možda samo i jednom u zavisnosti koliko dece želite imati. Svo ostalo vreme se uzdržavati od fizičke ljubavi, upražnjavati samo duhovnu jer je to najbolji način kontracepcije.

 3. #3
  Poznat
  Učlanjen
  27.12.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  8.369
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  devojko otpedalaj
  za sve bebice

 4. #4
  Iskusan
  Učlanjen
  27.05.2013.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  oblak nad SD
  Poruke
  6.280
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  Citat Original postavio hejti Pogledaj poruku
  devojko otpedalaj
  za sve bebice
  što?
  vidiš da se potrudio toliki veliki post da postavi
  graota da kažeš da nije u pravu

  a za bebice i ja dajem

 5. #5
  Elita Stroncijum (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.036
  Reputaciona moć
  1024

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  Citat Original postavio bllondie Pogledaj poruku
  Podržavam!!!
  Pre braka sex............. nije moralno.
  Posle braka sex............. nije moralno.
  U toku braka sex konzumirati samo dva ili tri puta a možda samo i jednom u zavisnosti koliko dece želite imati. Svo ostalo vreme se uzdržavati od fizičke ljubavi, upražnjavati samo duhovnu jer je to najbolji način kontracepcije.
  Podrzavam !!!
  Suzdrzvati se od te opachine, sem ovako kako si rekla
  Pa i tada samo koliko mora

 6. #6
  Iskusan
  Učlanjen
  10.10.2012.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.730
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  Имамо, дакле, жену која се узда само у себе, која не рачуна на мушког човека, на његову помоћ у одгајању деце. Значи, ствара се једна феминистички оријентисана особа женског пола. Шта се дешава када се један такав паша и феминисткиња сретну? Исто што се дешава и са две мачке на лименом крову у фебруару месецу. Кратка љубав и разлаз…
  Lep tekst Jeremijo, ali ako je za utehu, u nasim krajevima jos uvek dolazi do svadbe ako devojka zatrudni.

 7. #7
  Buduća legenda koto (avatar)
  Učlanjen
  22.12.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  40.779
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  5008

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  forumasi se ne sexaju

  Ćutljivi pun mesec pojavljuje se sad.

 8. #8
  Poznat
  Učlanjen
  03.12.2012.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Had
  Poruke
  7.420
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  nisi ništa bolji, jeremija, od tih žena... kada možeš da manipulišeš pričom o kiretiranim fetusima ne bi li definisao pojam nemorala i osudio drugog. pardon, ceo ženski rod.

 9. #9
  Domaćin GasMaska (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.700
  Reputaciona moć
  247

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  Citat Original postavio bllondie Pogledaj poruku
  Podržavam!!!
  Pre braka sex............. nije moralno.
  Posle braka sex............. nije moralno.
  U toku braka sex konzumirati samo dva ili tri puta a možda samo i jednom u zavisnosti koliko dece želite imati. Svo ostalo vreme se uzdržavati od fizičke ljubavi, upražnjavati samo duhovnu jer je to najbolji način kontracepcije.
  Hmmm....nisam siguran dal je troll

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio djavolja nevesta Pogledaj poruku
  nisi ništa bolji, jeremija, od tih žena... kada možeš da manipulišeš pričom o kiretiranim fetusima ne bi li definisao pojam nemorala i osudio drugog. pardon, ceo ženski rod.
  Jeremija je uvek imao nekih problema sa ženama...sumnjiv mi je nešto

 10. #10
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  838

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  Citat Original postavio koto Pogledaj poruku
  forumasi se ne sexaju
  немамо времена, радимо градимо

 11. #11
  Poznat
  Učlanjen
  03.12.2012.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Had
  Poruke
  7.420
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  Citat Original postavio GasMaska Pogledaj poruku
  Jeremija je uvek imao nekih problema sa ženama...sumnjiv mi je nešto
  zna on da sa tom falinkom neće ući u raj.

 12. #12
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  Citat Original postavio Platonida Pogledaj poruku
  Lep tekst Jeremijo, ali ako je za utehu, u nasim krajevima jos uvek dolazi do svadbe ako devojka zatrudni.
  текст је још из 2000те....размисли колико смо се морално распали од тада разним секс и градовима,фармама,великим братовима и осталим *ријалитијима* који нас трују девизом-*разврат и неморал су ок*...не знам који су ти наши крајеви али ако је овај један лекар по сопственом признању учинио неколико десетина хиљада абортуса(мени је невероватна та бројка-вероватно је грешка) над девојкама из Србије (дакле из наших крајева...) док није схватио у каквом ужасу саучествује-онда замисли колика је та цифра кад сабереш све докторе који се тиме баве...а то ипак значи да у нашим крајевима много често и не долази до свадбе кад девојке затрудне....
  Poslednji put ažurirao/la jeremijabg : 01.07.2013. u 23:51
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 13. #13
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  Citat Original postavio djavolja nevesta Pogledaj poruku
  nisi ništa bolji, jeremija, od tih žena... kada možeš da manipulišeš pričom o kiretiranim fetusima ne bi li definisao pojam nemorala i osudio drugog. pardon, ceo ženski rod.
  да ево ова реченица у тексту најјасније указује на то *осуђивање целог женског рода* :Потребно је дакле мењати начин васпитања пре свега мушкарца, а кад то променимо, многе друге ствари ће се nроменити.
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 14. #14
  Iskusan
  Učlanjen
  10.10.2012.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.730
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  Citat Original postavio jeremijabg Pogledaj poruku
  текст је још из 2000те....размисли колико смо се морално распали од тада разним секс и градовима,фармама,великим братовима и осталим *ријалитијима* који нас трују девизом-*разврат и неморал су ок*...не знам који су ти наши крајеви али ако је овај један лекар по сопственом признању учинио неколико десетина хиљада абортуса(мени је невероватна та бројка-вероватно је грешка) над девојкама из Србије (дакле из наших крајева...) док није схватио у каквом ужасу саучествује-онда замисли колика је та цифра кад сабереш све докторе који се тиме баве...а то ипак значи да у нашим крајевима много често и не долази до свадбе кад девојке затрудне....
  Pa jeste Jeremijo........strahota je to jedna postala, sigurno.

 15. #15
  Iskusan cvrle77 (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.831
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  141

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  Ништа светије нема од брака.
  Kako da nema? Pa evo recimo zivot je svetiji od braka. Dete je svetije od braka.
  Dve osnovne stvari koje se ovde navode, dete, i zivot, ispadose nekako manje vazne od braka...
  NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS

 16. #16
  Poznat
  Učlanjen
  10.03.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  VECNI ZIVOT
  Poruke
  9.847
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Уздржање је једина исправна контрацепција

  Citat Original postavio cvrle77 Pogledaj poruku
  Kako da nema? Pa evo recimo zivot je svetiji od braka. Dete je svetije od braka.
  Dve osnovne stvari koje se ovde navode, dete, i zivot, ispadose nekako manje vazne od braka...
  Cvrle,ako se razumemo,ovde se pise o Moralnosti i degradaciji Morala u Srbiji.Kada jedan doktor pise da je izvrsio tolike hiljade abortusa,a Srbija kuka kako joj se stanovnistvo sve vise smanjuje,cemu to vodi?Prihvatili smo se Miki maus ideologije koja dolazi sa zapada,a njima se moze,a nama da li se nama moze?
  Degradirali smo sebe Novotarijama,a kako to rusi nisu uradili,vratise dug MMF-u,sloboda im,a njih i amera skoro isto preko 300 miliona.
  Osnovna celija drustva je Porodica,zajednica koju cine covek i zena,i iz te zajednice dolazi dete koje nastavlja Vrstu.Koga cemo se secati kada jednoga dana Nestanemo?Srbi starosedeoci Balkana,treba da izadju iz N.svetskog poretka,da se sebi okrenu i grade novo sutra,a dece sto vise,a bolesti sto manje,Amin;

Slične teme

 1. Odgovora: 42
  Poslednja poruka: 07.03.2010., 21:04
 2. Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 20.01.2010., 12:58
 3. Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 30.05.2009., 11:33
 4. Odgovora: 20
  Poslednja poruka: 02.05.2009., 13:13
 5. Odgovora: 51
  Poslednja poruka: 24.05.2007., 09:59

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •