Sindikat je najavio štrajk pošto Vlada nije prihvatila zahtev da se novac za održavanje puteva obezbeđuje iz akciza na naftne derivate.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić kaže da su konkretni predlozi već izloženi na sednici Vlade i da se uskoro očekuje i njihovo rešavanje.

Štrajk su počeli unutar preduzeća, a ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, putari ne isključuju izlazak na ulice i blokadu puteva.

"Dogovoreno je prvog dana da krenemo sa blažom varijantom - svako u svojoj firmi štrajk - minimum procesa rada se poštuje svugde, a da sačekamo 28. jun navodno zbog primanja u EU zamolio je baš ministar da ne bi izašli da blokiramo puteve", kaže Mirko Janković, predsednik sindikalne organizacije PZP "NIŠ".

Samo tri od 26 putarska preduzeća nije u blokadi, a, između ostalog zahtevaju da im država isplati milijardu i 300 miliona dinara duga.

"Mi smo tražili da se rebalansom budžeta obezbedi još dodatnih 6 milijardi ne samo da bi se putevi doveli u neko kakvo-takvo stanje, već dfa bi se sačuvala preduzeća i da bi se sačuvalo 10 hiljada radnih mesta", kaže Sonja Vukanović, predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije.

Nadležni ministar Milutin Mrkonjić kaže da su zahtevi putara opravdani. Za početak, deo iz akciza biće izdvojen za održavanje puteva,a dug države biće vraćen u potpunosti do kraja godine.

"Oni su u pravu. Tu ima nekoliko problema i nekoliko pitanja. Prvo pitanje je kako regulisati pitanje dugova JP „Putevi Srbije“ putarskim preduzećima i to pitanje smo rešili i već od polovine jula će i prve tranše novca doći. Prema rebalansu budžeta, oni će u budžetu imati negde oko 3 milijarde i 300 miliona, dakle po procenama preduzeća za puteve – negde oko 2 milijarde je još uvek potrebno za to. I mi smo se dogovorili, i tu mi je veliku podršku pružio i ministar Dinkić, da u ovoj godini obezbedimo i te dve milijarde", kaže Milutin Mrkonjić, ministar saobraćaja.

U Vladi se, kao o dugoročnom rešenju za putarska preduzeća, razmatra i nalaženje strateških partnera. Mrkonjić tvrdi da putna privreda time ne bi izgubila mnogo, kao i da to ne znači otpuštanje radnika.