Kako u MySql bazama cuvati i prikazivati cirilicne podatke
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Kako u MySql bazama cuvati i prikazivati cirilicne podatke

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    01.02.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    47
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Kako u MySql bazama cuvati i prikazivati cirilicne podatke

    Ja ne znam da li to moze i kako, kad god pokusam IMPORT cirilicnih podataka, javi mi gresku. Ako neko zna, mozda bi mogao da pomogne, Hvala unapred



  2. #2
    Ističe se nikoneko (avatar)
    Učlanjen
    20.05.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Republika Srpska
    Poruke
    2.342
    Reputaciona moć
    116

    Podrazumevano Re: Kako u MySql bazama cuvati i prikazivati cirilicne podatke

    A jesi stavio da ti je utf8 collation, charset ,kako li ga već zovu

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    01.02.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    47
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako u MySql bazama cuvati i prikazivati cirilicne podatke

    Staviom sam i UTF8 i unicode i sve zivo sam probao sto sam znao, ali nisam uspeo. Radi se o sledecem:kad udjem direktno u sql tabelu u bazi na internetu i unesem podatak cirilicno, on se u bazi vidi lepo ispisan kao cirilicni zapis. Kad ga programom(php i html) izbacim na ekran on postaje ??????

  4. #4
    Ističe se Red_Zmaja (avatar)
    Učlanjen
    08.01.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    /home/red_zmaja
    Poruke
    2.987
    Tekstova u blogu
    9
    Reputaciona moć
    95

    Podrazumevano Re: Kako u MySql bazama cuvati i prikazivati cirilicne podatke

    Let me tell you about heartache and the loss of God wandering, wandering in hopeless night...

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    07.05.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    191
    Reputaciona moć
    36

    Podrazumevano Re: Kako u MySql bazama cuvati i prikazivati cirilicne podatke

    Pre slanja upita u bazu ubaci "SET NAMES 'utf8'"

    recimo ovako:

    $upit = ("SET NAMES 'utf8'");

    i naravno colation i utf8 podesi kad se logujes u phpMyAdmin

Slične teme

  1. Pomoc sa MySQL bazama......
    Autor djix u forumu Web dizajn
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 07.07.2005., 10:02
  2. Kako snimiti cirilicu u mysql bazu
    Autor SluX u forumu Web dizajn
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 06.10.2004., 21:29
  3. PHP/MySQL Programeri mi trebaju
    Autor MrLister u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 22.08.2004., 22:20
  4. Pomagajte drugovi... veza PHP sa MySQL-om
    Autor Zoran Simic u forumu Web dizajn
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 24.05.2004., 16:45
  5. Hica - MySQL!!!
    Autor ZombiEYU u forumu Programiranje
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 11.03.2004., 16:42

Oznake

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •