Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR

 1. #1
  Aktivan član cobi63 (avatar)
  Učlanjen
  30.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Niš, Serbia
  Poruke
  1.382
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR


  Text preveo i priredio by VLADAR

  Vrlo često vježbači istražuju kako da bolje osmisle ciklus sa AAS-ima, kao i kako da urade pravilnu terapiju nakon ciklusa (PCT) kako bi ponovo napravili tranziciju na natural. Na žalost, mnogi zapostavljaju još jednu vrlo važnu komponentu koja je ključna za uspješan ciklus sa androgeno-anaboličkim steroidima - maksimiziranje terapije prije ciklusa, bolje poznatu kao Priming (priprema, prvi sloj… u daljem tekstu koristiću upravo engleski izraz Priming).


  Šta je priming?Priming je pripremna metoda korišćena da se tijelo što bolje spremi za start ciklusa sa AAS-ima. Cilj priming-a je povećati osjetljivost sistema na priliv androgenih komponenti, hrane i intezivnog treninga. Vrlo napredni bodybuilderi (pogotovo oni koji se takmiče) znaju kako tijelo može dobro odgovoriti nakon faze rada na skidanju masti - takav mišićni prirast je posebno vidljiv nakon takmičenja… sa ili bez upotrebe AAS.

  Ukoliko se odradi na pravi način, priming će vas iznenaditi sa izuzetno brzim i dramatičnim rezultatima. Po mom mišljenju priming treba biti odrađen prije svakog ciklusa - bez obzira na ranije iskustvo korisnika sa AAS-ima. Zbog brzih rezultata, dužina ciklusa može da se skrati i tako omogući lakši povraćaj funkcija HPTA. Ovdje je osnovni princip stvoriti okruženje u kojem vaše tijelo odgovara jako dobro na uvećani broj kalorija, a vaš um dovesti u stanje gdje je spreman za težak trening.

  ---------------------------------------------
  PRIMJEDBA - Marcus300:

  "Priming otvara prozor za rast i stvara vrlo anabolično okruženje za vrlo brzi prirast mišićnog tkiva. Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je ovaj proces važan - on će poboljšati svaki ciklus i donijeti veliki prirast koji će opstati, a biće osiguran sa ovim jednostavnim sistemom priminga (varijacije ugljenih hidrata prije ciklusa).

  Takođe bih dodao da dok radite priming ne treba da budete previše teški prema svom tijelu i ne tražite potrebno okruženje za vaše tijelo na silu, već koristite jedan lagani i konstantni ciklus varijacije UH kako se tijelo nebi u potpunosti izgladnjivalo - 3-5 dana niskog unosa UH i nakon toga 1 dan visokog unosa je neko generalno pravilo koje treba slijediti.


  Kada se priming završi vaše tijelo je spremno da redirektuje sve što unesete pravo u mišćne ćelije, jer zbog samog priminga one su sposobne da se jako nadraže i sve se proslijeđuje u njih umjesto u masne ćelije, što znači da ako odradite priming neposredno prije nego što ciklus započne, uz intezivan trening sve je podređeno rastu novog mišćnog tkiva i rast započinje…

  Sve se u prirodi događa u valovima, pa tako je i kod nas, bebe, tinejdžeri, vježbači svi rastu u valovima - mi ne možemo nastaviti rasti u dugom vremenskom periodu jer naša tijela jednostavno ne funkcionišu tako, bez obzira šta stavljamo u njih, tako da je vrlo važno da iskoristite tih prvih nekoliko nedjelja i otvoren prozor rasta, nakon priminga…

  Priming se savršeno uklapa kada radite kratak ciklus, ali svkako može biti iskorišten prije negog dužeg ciklusa, sve ovo naravno zavisi od toga kako individua reaguje na AAS, ja uglavnom rastem samo u prvoj polovini ciklusa, tako da mi kratki ciklusi u potpunosti odgovaraju.

  Ciklus mora biti dizajniran oko sopstvene istorije sa AAS-om, i koristiti upavo ono što najbolje radi za vas, kada pogledate svoje prethodne cikluse znaćete šta vam najbolje radi i na koje komponente vaše tijelo najbolje reaguje sa najmanje negativnih pojava i to obavezno uzmite u obzir kada dizajnirate vaš ciklus.”

  ---------------------------------------------


  Kako biste trebali da uradite priming?Priming uključuje pravilne dijetetske i trening tehnike koje će vas natjerati da izgubite masti ali i da sačuvate mišiće. U osnovi vaša dijeta je koncipirana da lagano izgubite nešto masti - mišići ne smiju biti izgubljeni. Trening nebi trebao biti isuviše intezivan kako nebiste rizikovali pretreniranost, generalno rutina za održavanje bi bila sasvim primjenjiva u ovom slučaju. Dijeta bi trebala da vam omogući da vaše tijelo postane osjetljivo na ugljene hidrate i ostale makronutriente. Generalno ciklična ketegona dijeta (u daljem tekstu CKD) pravi čuda - ostajete na niskim hidratima najviše 3-4 dana, a potom ide punjenje hidratima. Još jednom cilj je skinuti masti ali i sačuvati čistu mišićnu masu.

  Slijedi primjer koji sam koristio da bih uspješno odradio priming:

  Day 1: Umjereni unos UH / Kardio
  Day 2: Nizak unos UH / Supersetovi za gornji dio tijela
  Day 3: Nizak unos UH / Supersetovi za donji dio tijela
  Day 4: Nizak unos UH / Kardio
  Day 5: Nizak unos UH / Trening cijelog tijela (započnite punjenje hidratima nakon ovog večernjeg treninga)
  Day 6: Punjenje hidratima / Bez treninga
  Day 7: Umjereni unos UH / Trening snage (Čucanj/Deadlift/Bench)
  Ponovi

  Koliko kardia ćete raditi i koliko ćete nisko ići sa kalorijama se determiniše sa čistom mišićnom masom koju imate, onoga što ste naučili o vašem metabolizmu kao i individualnim limitacijama.

  Zadnjih 4-5 dana prije početka ciklusa bi trebali da budu sa niskim unosom UH. Na danu kada radite punjenje trebali bi da započnete ciklus. Testosteron i njegovi popularni derivati čine punjenje sa UH veoma efektivnim - superkompenzacija glikogena bi trebala da se odigra veoma brzo… Pogotovo ukoliko koristite brze estre ili frontload sa dugim estrima. Nakon ovog trenutka vaše tijelo će ostati veoma osjetljivo na ciklus i težak trening koji bi trebao da bude intezivan - drop steovi, tehnika odmor/pauza… Trenirajte intezivno! Trebalo bi da se osjećate itekako sposobni za takvo što! Kao i uvijek vodite dnevnik treninga kako bi maksimizirali rezultate.

  Ovo su rezultati priming perioda koji sam uradio (zasnovan na sedmodnevnom CKD primjeru koji sam gore dao).
  http://www.63padobranska.org 2. #2
  Aktivan član cobi63 (avatar)
  Učlanjen
  30.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Niš, Serbia
  Poruke
  1.382
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR

  Početna težina: 248.2 funti. Željena težina: 225.0 funti (Primjedba: 1 funta je oko 453 grama)

  Nedjelja 1: Ispraznio se do: 237.0 Napunio se do: 244.8
  Nedjelja 2: Ispraznio se do: 235.5 Napunio se do: 243.2
  Nedjelja 3: Ispraznio se do: 234.8 Napunio se do: 242.1
  Nedjelja 4: Ispraznio se do: 233.4 Napunio se do: 244.0 (Punjenje hidratima sa nesto više soli)Nedjelja 5: Ispraznio se do: 231.8 Napunio se do: 239.2
  Nedjelja 6: Ispraznio se do: 229.6 Napunio se do: 241.0
  Nedjelja 7: Ispraznio se do: 229.2 Napunio se do: 240.5
  Nedjelja 8: Ispraznio se do: 227.9 Napunio se do: 240.0
  Nedjelja 9: Ispraznio se do: 226.6 Napunio se do: 237.2
  Nedjelja 10: Lagano spuštanje do 225 funti, jednom kada sam to postigao smatram priming završenim i prozor rasta otvoren. Fizički: Snaga se popravila ili zadržala. Mentalno: Spreman sam za velike tegove, a pri tom i da isključim nešto od kardia koji sam izvodio.

  PRIMJEDBA: Punjenje ugljenim hidratima (Carb Loading) - Ukoliko nijesti ranije primjenjivali CKD, zapamtite da morate isprazniti glikogen tokom nedjelje kako bi dobili pravi odgovor od punjenja hidratima. Budite oprezni sa ukupnim unosom kalorija - ukoliko idete nisko sa UH, ali pritom jedete previše - ovo će imati uticaj na vašu fazu pražnjenja. Tokom punjenja držite se proteina i UH, ukoliko imate veliku želju za nečim visokim u mastima, najbolje je vrijeme da se takvo nešto uključi u prvih nekoliko sati punjenja - studije su pokazale da nabacivanje masti u ovim satima je skoro nepostojeće… tijelo je više zainteresovano da se ponovo napuni nego li da smješta masti. Kako vrijeme prolazi tokom punjenja sa UH tako i raste mogućnost da se masti zalijepe.  Koliko dugo bi priming trebao trajati?

  Pravilan priming bi trebao trajati 6-8 nedjelja prije ciklusa. Ukoliko bude urađen na pravi način i dovoljno dugo, vaše tijelo će biti vrlo osjetljivo - bićete i fizički i psihički spremni da udarite jako po tegovima i da date 100% u teretani.


  Da li su pomoćni ljekovi korisni kod priminga?Smatram da Proviron i Bromocriptine mogu pomoći. Proviron pomaže prirodni testosteron prikom dijete sa kalorijskom restrikcijom, bromocriptine pomaže da se održi odgovarajući metabolizam i hormonalni nivoi kako bi prevarili vaše tijelo koje bi pokušalo da zaustavi gubitak masti. Bitna primjedba za Bromo: Piramidalno ga penjite i uzimajte ga samo ujutro kako bi izbjegli negativne propratne efekte. Insulin može pomoći punjenje hidratika – lično se brže popunim i osjecam se jači sjutra dan…

  ---------------------------------------------
  PRIMJEDBA - Marcus300:

  Hormon rasta je od velike koristi, trebalo bi ka koristiti u niskim dozama tokom priminga, a kada ciklus počne i intezivan trening doza bi trebala biti visoka za datog korisnika - svi ovi faktori rasta rade zajedno i prouzrokuju nove mišićne dobitke, radio sam svoja istraživanja sa GH-om i sa različitim tipovima ciklusa i smatram ga od velike koristi i u proširivanju granica kada je prozor rasta otvoren.

  GH is izvanredan hormon, koji je u osnovi lipotropik koji sagorijeva masti i pri tom podržava imuni sistem, sprečava gubitak koštane mase i podržava zadržavanje čiste mišićne mase, drugim riječima vremenom vas učini velikima i odranima i tako potpuno transformiše vaš fizički izgled.

  Kada započnete terapiju sa GH-om dolazi do promjene brzine u vašem metabolizmu gdje vaše tijelo pokušava da sagori mnogo više masti nego li glukoze, ova pojava je ponekad blaga ali tokom vremena skida mast sa mišića. Što se tiče drugog efekta GH-a, kada je tijelo izloženo povećanom unosu amino kiselina - ono tada izgrađuje čisto mišićno tkivo!

  Pa šta se događa kada bodybuilder trenira i hrani se kako treba? Dešava se da se jos više povećava čista mišićna masa i kada se na to doda i AAS sve ide još bolje, povećanje čiste mišćne mase dovodi do još većeg sagorijevanja masti, tako da se ostvaruje potpuno nova tjelesna kompozicija čak iako se dijeta ne koriguje, tako da treba da znate da kada je pravi ciklus uz kvalitetnu dijetu uklopljen sa GH-om imate sve što vam je potrebno da postignete svoje ciljeve.

  Doza koja je potrebna za transformaciju tijela je nešto što sam otkrio tokom godina, i to je nešto što sam dugo griješio, jer sam koristio male doze GH-a, koje su mi omogućavale da skinem nešto masti i da postignem bolju formu, ipak nekadašnji Mr.O iz tog vremena mi je rekao gdje grijesim i dao mi prave smjernice, natjerao me da shvatim šta trebam raditi kako bih u potpunosti promjenio moje tijelo. Danas znam šta 100% radi za mene, a to je solidan priming koji kreira anablički prozor za sticanje mišića, nakon toga krećem u svoj kratak ciklus, bilo da je jak, slab ili srednje težine sa vrlo intezivnim trening programom i dijetom potpomognuti GH-om sa dozom za izgradnju mišićnog tkiva i moje se tijelo tada mijenja velikom brzinom.


  Što se tiče negativnih propratnih pojava koje trpite, Carpel tunnel syndrome je ubitačan ali makar znate da je GH koji uzimate pravi, ja sam naučio da ukoliko uzimam dozu održavanja u toku priminga i lagano je podižem do početka ciklusa, kada ću startovati sa željenom količinom velika doza GH-a mi nije problem.

  - - - - - - - - - -

  Da li su neki dodaci ishrani korisni kod priminga?Multi vitamin/mineral je uvijek koristan kada ste na dijeti restriktivnoj u nekom makronutrijentu kako bi se popunile rupe nastale u prehrani. Dodatni vitamin C može spriječiti simptome prehlade kao i da vam pomogne da se ne razbolite tokom važnog trening ciklusa… Obično uzimam između 4-8 grama vitamina C dnevno kako bih podržao zdrav imuni sistem jer razboljeti se može sve pokvariti.

  Uzimati solidne doze BCAA pomaže u sprečavanju pretreniranosti i čini da ne gubite mišiće dok ste na dijeti - i možda vam omogući da ostanete progresivni u svom treningu sa opterećenjem. Studije su pokazale da je teže pretrenirati se ukoliko se uzima 10 ili više grama BCAA dnevno. Pronašao sam da 10 grama prije treninga ima značajan efekat u očuvanju snage i mišića kao i mentalnog fokusa potrebnog dok ste na CKD primingu.

  Kada ste na niskom unosu UH vaše tijelo proizvodi manje digestivnih enzima odgovornih za metabolizam ugljenih hidrata - ovo vam može donijeti gasove kada radite pounjenje sa UH. Da bi bili precizni, nizak unos UH prouzrokuje manju pozivodnju enzima Amylase. Da bi ste ovo izbjegli možete koristiti digestivne enzime kako bi potpomogli odgovarajuće varenje.

  Veliki Charles Poliquin je citiran da je podržavao ideju visoke doze glutamina kao zamjenu za šećer u šejku poslije treninga za one kojima je potrebno da skinu nešto masti. Ideja o mega dozama glutamina je za diskusiju… ali ja sam je koristio veoma uspješno. Obično u toku nedjelje pražnjenja moj šejk poslije treninga je bio sastavljen od jedne banane i 30-40 grama glutamina.

  Kofein i drugi termogenici su velika pomoć kada radite CKD priming. Oni vas drže u pokretu nakon nekoliko dana niskog unosa UH, a i snižavaju apetit. Prilikom punjenja sa UH oni mogu spriječiti da se osjećate umorni od skroba i šećera, mada ja lično koristim dan punjenja za detoksifikaciju od coffeinski baziranih saplemenata.

  Nadam se da će vam ovaj text pomoći u razumjevanju procesa priminga, i očekujem od ljudi na X3M forumu da iskoriste prednosti koje vam priming nudi!

  Text by Warrior - Notes by Marcus 300 from MD Chemical Enhancement Forum
  http://www.63padobranska.org

 3. #3
  Primećen član Blagoje³ (avatar)
  Učlanjen
  15.06.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  846
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano Re: Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR

  Опет један тотално промашен коментар! Ти овде описујеш једну методу, коју користе професионалци, а 99% читалаца овог подфорума су обични хоби спортисти, који једноставно хоће мало надпросечно да изгледају.

  Мислим, који је смисао пуцати топовима и против-ваздушним ракетама на врапце?

  А да, замало да заборавим, ти очигледно продајеш сву ту опрему саплемента и хемије, па си поставио ову методу, иако постоје друге много једноставније и пре све јефтније за просечног грађанина Србије.

  И још једно бих само да напоменем: не постоји чудновата пилула, која вас може поштедети годинама тешког рада у теретани и дисциплиноване исхране!
  Постоји једна или друга цака, да се неке ствари побољшају, али оне тек имају смисла, када је тренинг 100% и исхрана 100% оптимирана.
  У свим осталим случајевима је сва та суплементација веома скуп урин, а хемија фатална по здравље!

 4. #4
  Obećava
  Učlanjen
  19.06.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  92
  Reputaciona moć
  21

  Podrazumevano Re: Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR

  Dzaba tebi da je ishrana u fulu kad sta ce podstaci sintezu proteina i bolju ugradnju za hipertrofiju? leucin mozda ili bcca hoce ali sutra primer ako unosis 200 g proteina nece biti dovoljno iskoristii za hipertrofiju uz aas bice 3 x vise zato se kad si na aas ishrana mora da je tek sredjena. ali danas klinci misle uzimam aas a slabo jedem zato se i upropaste jer nema sta da radi aas a kad je ishrana sredjena plus trening jak eto rezultata...

 5. #5
  Primećen član Blagoje³ (avatar)
  Učlanjen
  15.06.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  846
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano Re: Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR

  Citat Original postavio wild west Pogledaj poruku
  Dzaba tebi da je ishrana u fulu kad sta ce podstaci sintezu proteina i bolju ugradnju za hipertrofiju? leucin mozda ili bcca hoce ali sutra primer ako unosis 200 g proteina nece biti dovoljno iskoristii za hipertrofiju uz aas bice 3 x vise zato se kad si na aas ishrana mora da je tek sredjena. ali danas klinci misle uzimam aas a slabo jedem zato se i upropaste jer nema sta da radi aas a kad je ishrana sredjena plus trening jak eto rezultata...
  У томе и јесте проблем. Клинци немају благе везе, а неко им још даје упуство како да се сјеебу. Једна је ствар, кад један искусан спортиста извуче максимум из свог тела и свесно се одлучи за конзум аас. Значи тај познаје здравствене опасности и свестан је ризика у који се упушта. А ако од тога не зарађује новац, упитан је смисао, зашто се човек таквом здравственом ризику излаже.

  Неки обичан клинац, који уствари има најбољи "стероид" који постоји, а то су високи параметри свих хормона за време пубертета па до неких 20-так година, може са добром исхраном и тренингом невероватну масу да набаци и да при томе ни не помисли на хемију. Исто тако и они млађи са 20 и нешто година имају високе параметра андрогених хормона, тако да је њима само потребна одговарајућа исхрана и тежак тренинг, они ће расти, нешто малкице спорије него са аас, али БЕЗ икаквих здравствених последица.

 6. #6
  Poznat
  Učlanjen
  22.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.280
  Reputaciona moć
  425

  Podrazumevano Re: Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR

  Citat Original postavio wild west Pogledaj poruku
  Dzaba tebi da je ishrana u fulu kad sta ce podstaci sintezu proteina i bolju ugradnju za hipertrofiju? leucin mozda ili bcca hoce ali sutra primer ako unosis 200 g proteina nece biti dovoljno iskoristii za hipertrofiju uz aas bice 3 x vise zato se kad si na aas ishrana mora da je tek sredjena. ali danas klinci misle uzimam aas a slabo jedem zato se i upropaste jer nema sta da radi aas a kad je ishrana sredjena plus trening jak eto rezultata...
  AAS je najtrivijalnija moguca stvar. Zato i svaka cepanica uz njih moze biti nabildovana bez nekog dobrog znanja o ishrani i treningu ako ih korisit i jede puno kalorija.

  A i ovaj cobi smara s AAS marketingom vise
  Poslednji put ažurirao/la TheLastOneStanding87 : 14.07.2013. u 15:39
  Today I will do what others won't, so tomorrow I can do what others can't.

 7. #7
  Iskusan [Ne_Vazim_Se] (avatar)
  Učlanjen
  07.09.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.451
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR

  e ajde odje*ite u troskocima

  odlichna je tema i vrhunski izvor informacija a to shto vas ne zanima to je vash problem

  i to shto vi niste pro niti cete ikada biti ne znachi da neko drugi nije ili ne zeli da bude

  dakle tema je postavljena na ispravnom mestu, sadrzaj se poklapa... paljba smarachi.

  + to shto vi ne gotivite aas ne znachi da niko ne gotivi i da mu nisu potrebne informacije ovakve vrste.

  inache, shta vi mislite, da bi bilo dobro zabraniti sve aas informacije u medijima!?

  ahahahhaa... pa ne bi uopshte smanjili upotrebu (dokazano zilion puta na zilion nachina) samo bi podstakli pogreshnu upotrebu

  dakle ako neki rekreativac odluchi da se pukne, vashe popovanje ga sigurno nece sprechiti... e onda neka barem ima lako dostupne sve bitne informaciej da to odradi kako treba.

  hvala Chobiju shto znanje koje je u ovom svetu jako retko zeli uopshte da deli s nama, a vi otkrivachi tople vode (dobar trening i ishrana? ma nemoj mi reci) prestanite da ga sprechavate u tome.
  Poslednji put ažurirao/la [Ne_Vazim_Se] : 14.07.2013. u 17:01
  I looked at them and I wondered... what's their secret?
  Anabolic steroids.

 8. #8
  Iskusan [Ne_Vazim_Se] (avatar)
  Učlanjen
  07.09.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.451
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR

  Citat Original postavio Blagoje³ Pogledaj poruku

  И још једно бих само да напоменем: не постоји чудновата пилула, која вас може поштедети годинама тешког рада у теретани и дисциплиноване исхране!
  Постоји једна или друга цака, да се неке ствари побољшају, али оне тек имају смисла, када је тренинг 100% и исхрана 100% оптимирана.
  У свим осталим случајевима је сва та суплементација веома скуп урин, а хемија фатална по здравље!
  da, da... kada je trening 95% i ishrana 95% onda su suplementi pishacka a hemija ubija, ali kada je 100% onda suplementi rade kao mercedesov motor a hemija je zdrava.
  I looked at them and I wondered... what's their secret?
  Anabolic steroids.

 9. #9
  Buduća legenda
  Učlanjen
  30.06.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  29.299
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR

  Citat Original postavio [Ne_Vazim_Se] Pogledaj poruku
  e ajde odje*ite u troskocima

  odlichna je tema i vrhunski izvor informacija a to shto vas ne zanima to je vash problem

  i to shto vi niste pro niti cete ikada biti ne znachi da neko drugi nije ili ne zeli da bude

  dakle tema je postavljena na ispravnom mestu, sadrzaj se poklapa... paljba smarachi.

  + to shto vi ne gotivite aas ne znachi da niko ne gotivi i da mu nisu potrebne informacije ovakve vrste.

  inache, shta vi mislite, da bi bilo dobro zabraniti sve aas informacije u medijima!?

  ahahahhaa... pa ne bi uopshte smanjili upotrebu (dokazano zilion puta na zilion nachina) samo bi podstakli pogreshnu upotrebu

  dakle ako neki rekreativac odluchi da se pukne, vashe popovanje ga sigurno nece sprechiti... e onda neka barem ima lako dostupne sve bitne informaciej da to odradi kako treba.

  hvala Chobiju shto znanje koje je u ovom svetu jako retko zeli uopshte da deli s nama, a vi otkrivachi tople vode (dobar trening i ishrana? ma nemoj mi reci) prestanite da ga sprechavate u tome.
  slobodna trgovina anabolickim sterodima je zabranjena
  citaj malo vesti,skoro je pala velika kolicina na granici sa hrvatskom
  sto se tice informacija,ne vidim ovde nikakve informacije o nezeljenim efektima pogotovu na duze staze

 10. #10
  Poznat bRu zLi (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.356
  Reputaciona moć
  228

  Podrazumevano Re: Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR

  Chobi hahahahaaha,

 11. #11
  Poznat
  Učlanjen
  22.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.280
  Reputaciona moć
  425

  Podrazumevano Re: Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR

  Citat Original postavio [Ne_Vazim_Se] Pogledaj poruku
  e ajde odje*ite u troskocima

  odlichna je tema i vrhunski izvor informacija a to shto vas ne zanima to je vash problem

  i to shto vi niste pro niti cete ikada biti ne znachi da neko drugi nije ili ne zeli da bude

  dakle tema je postavljena na ispravnom mestu, sadrzaj se poklapa... paljba smarachi.

  + to shto vi ne gotivite aas ne znachi da niko ne gotivi i da mu nisu potrebne informacije ovakve vrste.

  inache, shta vi mislite, da bi bilo dobro zabraniti sve aas informacije u medijima!?

  ahahahhaa... pa ne bi uopshte smanjili upotrebu (dokazano zilion puta na zilion nachina) samo bi podstakli pogreshnu upotrebu

  dakle ako neki rekreativac odluchi da se pukne, vashe popovanje ga sigurno nece sprechiti... e onda neka barem ima lako dostupne sve bitne informaciej da to odradi kako treba.

  hvala Chobiju shto znanje koje je u ovom svetu jako retko zeli uopshte da deli s nama, a vi otkrivachi tople vode (dobar trening i ishrana? ma nemoj mi reci) prestanite da ga sprechavate u tome.
  roid rage bro?

  Salim se, nemam ni ja nista protiv AAS-a ali treba znati sta i kako a ne ko klinci koji gutaju "plava srca" ko bombone
  Ja licno verujem da mogu do sopstvenog cilja bez a i prvenstveno treniram radi zdravlja i solidnog izgleda...profi BB nema veze sa zdravljem ipak
  Poslednji put ažurirao/la TheLastOneStanding87 : 16.07.2013. u 02:51
  Today I will do what others won't, so tomorrow I can do what others can't.

 12. #12
  Obećava
  Učlanjen
  19.06.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  92
  Reputaciona moć
  21

  Podrazumevano Re: Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR

  Citat Original postavio TheLastOneStanding87 Pogledaj poruku
  roid rage bro?

  Salim se, nemam ni ja nista protiv AAS-a ali treba znati sta i kako a ne ko klinci koji gutaju "plava srca" ko bombone
  Ja licno verujem da mogu do sopstvenog cilja bez a i prvenstveno treniram radi zdravlja i solidnog izgleda...profi BB nema veze sa zdravljem ipak
  upravo tako ono sto klinci ne znaju jeste da od tog metana nece dobiti nista sem vode i sjebane jetre da ne pricam sirenje celije tumora jedan od nuspojeva koji retko ko zna.Od svih vrsta aas metan i kompanija je najvece smece koje se moze uzeti.Jer telo reaguje burno na ulazak stranog tela u org recimo kad se uzima deca duranbolin ili anadrol a kad se uzima test vec nece jer je to hormon koji vec ima u telu i nece biti tolika reakcija burna isto vazi za gh igf itd.Da profi bb zaista nema veze sa zdravljem doduse u vreme arnolda da pogledajte arnolda u najboljoj formi ni pola kao danas recimo markus ruhl zasto jednostavno danas se uzima daleko veci arsenal od peptida insulin pa cak i sredstvo za bube uz pomoc koga tope kg pred takmicenje..lud svet...

 13. #13
  Poznat bRu zLi (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.356
  Reputaciona moć
  228

  Podrazumevano Re: Priming 101 - Priprema za ciklus - text preveo i priredio Vladan Sljukic VLADAR

  Citat Original postavio TheLastOneStanding87 Pogledaj poruku
  roid rage bro?

  Salim se, nemam ni ja nista protiv AAS-a ali treba znati sta i kako a ne ko klinci koji gutaju "plava srca" ko bombone
  Ja licno verujem da mogu do sopstvenog cilja bez a i prvenstveno treniram radi zdravlja i solidnog izgleda...profi BB nema veze sa zdravljem ipak

  Kako me nervira kada kaze neki klinjos e uzeo sam malo hemiju....Kada ga pitas a koju on ce - Pa sta ti znam, onaj kreatin malo i ona plava srca!

  Mislim ono, zasto su te tabletice u obliku srca i plave boje pa ih tako i nazivaju - je l to da bi retardima bilo sto ugodnije da ih progutaju bez snebivanja, kao sto se gumene bombone za malu decu prave u obliku zivotinjica da bi im bilo interesantnij da ih jedu?? Ili ono, ako tako lepo izgledaju i jos lepse se zovu, mozda kao nece imati negativne efekte

  Prilog 297377

Slične teme

 1. Priprema .... bilboard
  Autor ex.deki u forumu Softver
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 05.10.2012., 18:53
 2. Kako da napravim vrteci text na web stranicama?
  Autor absonic u forumu Web dizajn
  Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 23.01.2009., 00:40
 3. vibrator kao priprema za sex?
  Autor ceca_bg u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 42
  Poslednja poruka: 11.02.2005., 00:17
 4. Text u Dreamweaveru MX
  Autor Leka u forumu Web dizajn
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 02.09.2003., 19:01

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •