Svi da adekvatno reaguju
u slučaju zagađenja u Zajači!

.................................Državni sekretar u Ministarstvu prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Tomislav Šubaranović, istakao je da pitanje zagadjenje u selu Zajača, u kojem se nalazi topionica, ali i obližnji rudnik, nije u nadležnosti tog ministarstva, već Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

On je poručio da niko u Vladi "ne želi da truje decu i narod" i da se u rudarstvu radi na uvodjenju savremene tehnologije koja nema štetan uticaj na životnu sredinu, i dodao da se u blizini Zajače radi o rudniku sa podzemnom eksploatacijom koja nije mnogo štetna po životnu sredinu i da je u interesu svih da taj rudnik i dalje radi.
Državni sekretar u tom ministarstvu, Milana Rakić, kazala je da Ministarstvo rudarstva odmah upućuje ekipe na teren kada se pojave slučajevi da zbog rudarskih aktivnosti dodje do "iritacije" životne sredine.

"Takve ekipe već funkcionišu i mi ćemo postupiti u skladu sa svojim nadležnostima", dodala je Milanović, i ponovila da je ekologija u nadležnosti drugog ministarstva.

Generalni direktor kompanije Farmakom MB koncern, Miroslav Bogićević, u čijem su vlasništvu rudnici u blizini Zajače, rekao je da taj koncern ne zagadjuje životnu sredinu, već da se radi o istorijskom zagadjenju zemljišta..................

http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/svi-da-adekvatno-reaguju-u-slucaju-zagadenja-u-zajaci/21832
Mozda bi bilo jednostavnije da drzava organizuje masovna streljanja gradjana, nehumano je da nas i nasu decu ubijaju na ovaj nacin.

Svaki dalji komentar je suvisan.